Zakarniznaya plafond verlichting LED-tape: een unieke verlichting – nwhistorycourse.org

The BlogPlafond kroonlijst - de beste technologische oplossing voor LED-achtergrondverlichtingPlafond kroonlijst - de beste technologische oplossing voor LED plafond verlichting LED podsvetkiZakarniznaya tape staat op harmonieuze wijze een aanvulling op de traditionele lampen of ze zelfs volledig vervangen. Dit licht wordt effectief omgezet de kamer zal een speciale stemming en sfeer te creëren.


Wat is de kroonlijst aan het plafond van gipsplaat

Dit type verlichting wordt met voordeel aan het plafond gipsplaat aangebracht. Zelf richel welke strook LED is ingebed, is een conventionele plint met lege binnen de holte. De tape kan op verschillende manieren worden bevestigd aan het.

De voordelen van een dergelijke achtergrondverlichting:

 • efficiency;
 • originaliteit;
 • gemakkelijke installatie;
 • goedkoopte (tape is veel goedkoper dan de meest eenvoudige variaties kroonluchters);
 • Het kan worden aangepast.

Het enige probleem met LED backlight zakarniznoy tape - is de noodzaak om structuur controller en voeding toe te voegen, aangezien dergelijk licht kan niet worden uitgevoerd door een standaard 220 volt netwerk met wisselspanning.

LED strip als zakarniznogo verlichting, de illusie van het verstrooide licht flux in de kamerLED strip als zakarniznogo verlichting, de illusie van het verstrooide licht flux in de kamer

De makkelijkste optie - om al deze onderdelen van hetzelfde olieverf plafond te verbergen.


Een kroonlijst op zijn beurt is bevestigd aan het plafond door middel van lijm. Het beste is om een ​​polyurethaan, waarin de structuur van het materiaal niet beschadigt en beschermt dezelfde gipsplaten tegen vocht gebruiken.

Polyurethaan kroonlijst plafond: de voordelen

Polyurethaanlijsten zijn handig omdat ze bestand zijn tegen vocht en kan dus de bescherming van de gehele verharde door hun elektronica. Ook dit materiaal is zeer effectief warmteafvoer, die een belangrijke rol bij het gebruik van LED-achtergrondverlichting speelt. Zakarniznaya lichten, verborgen achter de rug, wordt gelijkmatig verspreid over het gehele gebied van de kamer.

En dankzij het feit dat de polyurethaan kroonlijst weegt heel weinig, is het toegestaan ​​om te monteren, zelfs op de dubbelzijdige tape. Natuurlijk, dit niet te doen, maar hij had de belasting van het verlaagde plafond niet maken.Cornice backlit plafond visueel breidt de ruimte, als de toon wordt gemaakt in het deksel plafondCornice backlit plafond visueel breidt de ruimte, als de toon wordt gemaakt in het deksel plafond

Voordelen polyurethaanlijsten:

 1. laag gewicht;
 2. is het mogelijk om plafondlijsten vervangen;
 3. dissiperen warmte goed;
 4. ze zijn meestal bevestigd aan de rand van verlaagde plafonds, waar alle elektronica verbergt zal niet moeilijk zijn.

Optie: kroonlijst plafond schuim

Cornice van schuim - dit is een van de goedkoopste opties voor plafondmontage verborgen LED-backlight, maar we moeten niet vergeten dat het geïsoleerd is. Dienovereenkomstig wordt de band mag vullen met een zwakke powerleds, indien er geen noodzaak van een verbetering van de koeling voor normale verlichting. Als het plafond van het polyurethaanschuim wordt aanbevolen om de lijm, geen schroeven en schroeven te versterken, en niet te vergeten het leggen van metalen profielen. En ja, ze zijn heel flexibel dat, indien nodig, kunt u de verlichting te monteren voor een bepaald model.

Om het schuim profiel niet breekt, is het raadzaam om alleen het nat mengsel van water en alcohol. En je kunt doen en dat is makkelijker - om een ​​kroonlijst bestellen voor een bepaalde sketch. Gelukkig is deze dienst levert een heleboel bedrijven.

Polyurethaanlijsten - lichtgewicht en duurzaam, eenvoudig te installeren, worden gebruikt om de LED-achtergrondverlichtingPolyurethaanlijsten - lichtgewicht en duurzaam, eenvoudig te installeren, worden gebruikt om de LED-achtergrondverlichting

Pros pripotolochnogo kroonlijst van schuim:

 • lage kosten;
 • geluidsisolatie effect (geactiveerd als de dakrand zal fungeren als een sokkel, en legde op de omtrek van de kamer);
 • plafond geen extra werk te creëren.

Maar houd in gedachten dat het materiaal is niet helemaal stabiel of vocht of mechanische schade. Daarom, bijvoorbeeld, in de badkamer met de hulp van de verlichting van dit type zal niet werken op te bouwen - het vrij snel naar beneden gaat, of hij zal zwart kroonlijst van schimmel en meeldauw te schakelen.

Decoratieve kroonlijsten aan het plafond van hout

Sierlijsten kan worden gemaakt van bijna alle materialen, maar wordt meestal gebruikt voor dit doel is een boom. Plafond dit een vrij grote belasting, zodat de basis direct is bevestigd aan het profiel waarop het geheel of spanning aangebracht vlak. Dat wil zeggen, de houten dakgoot moet worden genageld aan de belangrijkste plafond of een stabiele houder op de muur. Ze kunnen ook worden gebruikt als een verborgen niche voor gordijnen. In de regel, voeg ze toe alleen voor de hoge plafonds voor het raam. Er is ook niet een groot gat in de 10-15 cm, waar hij een kroonlijst geplaatst. Zichtbaar is slechts een deel van zijn gezicht.


Foam kroonlijst vrijwel gewichtloos, zo eenvoudig te installeren op elk type ondergrondFoam kroonlijst vrijwel gewichtloos, zo eenvoudig te installeren op elk type ondergrond

Deze soorten lijsten zijn vrij duur, maar ze beschouwd als de beste op visueel vlak. Ze kunnen een decoratie voor elk interieur, ongeacht het totale ontwerp. Hout - een soort uniek decor.

Reacties geven ook aan dat zakarniznoy backlight is ideaal - het is de houten dakgoot.

Maar er zijn ook enkele nadelen:

 1. hoge kosten (zoals hierboven vermeld);
 2. complexiteit van de installatie (eenvoudige lijm - niet te doen);
 3. er behoefte gelakt het volledige zichtbare gedeelte van de dakrand;
 4. High gewicht;
 5. Het installeren van het stuurprogramma gedeeltelijk afgewerkte plafond te demonteren.

Optie: kroonlijst pleisterplafond

Momenteel gips staven worden niet gebruikt voor het instellen van zakarniznoy verlichting met LED-linten. Voor het grootste deel, als gevolg van de kwetsbaarheid van dit bouwmateriaal, evenals zijn kwetsbaarheid. Het is in staat om vocht, waarna de tint wordt iets donkerder absorberen.


Gips kroonlijst plafond heeft goede wateropname, het kan worden gebruikt in ruimtes met een hoge luchtvochtigheidGips kroonlijst plafond heeft goede wateropname, het kan worden gebruikt in ruimtes met een hoge luchtvochtigheid

Als dat zo is, en zet gips kroonlijsten, is het beter om ze te vervangen ze sokkel, dat wil zeggen, de gecombineerde model te gebruiken.

Bij het kiezen van een band voor dit soort kroonlijst mag niet worden vergeten:

 • hij had een slechte warmteafvoer, dus het is best om de tape van toepassing op de minimaal toegestane vermogen;
 • de kamer zeker extra verlichting nodig - kroonluchter;
 • Voeg heel gemakkelijk beschadigd door mechanische werking.

Verbinden van de LED strip in het plafond kroonlijst

De band zelf in de kroonlijst is een gebruikelijke dubbelzijdige plakband. Het belangrijkste bij het leggen om te voorkomen dat draaien. Contacten op het einde van de band is speciaal gemarkeerde. Plus - het is rode draad, negatief - zwart (meestal niet nodig, dus je moet ook rekening houden met de markeringen op de band zelf). Dit alles is verbonden met de besturing en de voeding (sommige gebruikt een speciale aansluiting, zodat iets te mengen - werkt niet). Toevoerband, meestal 12 volt. Verwarming - tot 40-60 graden. Als de temperatuur boven stijgt, dan zal het de levensduur van de verlichting beïnvloeden. Een herhaalde ontmantelen tapes zijn meestal niet mogelijk. By the way, als verward, en bestand plus - minus, en vice versa, gebeurt er niets en de band zal niet worden aangetast - dit kan niet bang te zijn.

Regeling montage LED strip plafond plintRegeling montage LED strip plafond plint

Bij de montage van de achtergrondverlichting zakarniznoy bedrading wordt via het achterste gedeelte naar de sokkel. Natuurlijk, is het beter om het uit te voeren in het stadium van beslaglegging of toenemende spanning plafond om het in de toekomst niet te nemen, zelfs een gedeeltelijk gedemonteerd.

Bij het kiezen van een LED lint moeten zich ervan bewust dat ze anders zijn:

 1. op kleur (het belangrijkste voordeel van de LED - de mogelijkheid om het volledige scala van kleuren te gebruiken);
 2. vermogen (berekend per meter);
 3. LEDs aan plantdichtheid (hoe meer - hoe beter, omdat het licht uniform);
 4. de dikte van de band zelf (geen rol spelen, die uitvoeringsvorm te stoppen).

Montage zakarniznoy backlight (video)

Total, de meest moeilijke zaak in de rangschikking van het plafond verborgen verlichting - is de keuze van de kroonlijst en het begrip van de verbinding principe. Doe het allemaal met mijn eigen handen - geen probleem. En dat is belangrijk - de verlichting is zeer zuinig.

Zakarniznaya plafond verlichting in het interieur (foto)

36913000000000044499.6511355736644200460p4qbdkv6y5900x10005080607082321468777com-predl6

Leave a Comment

Your email address will not be published.

+ 73 = 76

Adblock
detector