The Blog



Met behulp van schijnwerpers voor plafonds verbeteren van de functionaliteit van de kamer en energiekosten te verlagenMet behulp van schijnwerpers voor plafonds verbeteren van de functionaliteit van de ruimte en de kosten van elektroenergiyuNuzhna stijlvolle en multifunctionele zaal? In dit opzicht is een grote rol gegeven dekking. Om originele lichtstralen te creëren moet de ouderwetse kroonluchters te verlaten en te kiezen voor moderne armaturen.


Kies spotlights

Relatief nieuwe plek verlichtingsarmaturen zijn in hoge vraag voor meerdere jaren. Elk jaar wordt hun ontwerp en functionaliteit verbeterd, zodat u gelijke tred te houden met de tijd.

Bij het kiezen van plafondverlichting moeten niet alleen worden besteed aan hun macht, maar ook om te weten hoe en hoeveel lampen per vierkante meter van spanplafond in de kamer is nodig voor een goede verlichting.

Voordelen spotlights:

 1. Laat uniform of met een nadruk op bepaalde gebieden verlichten de kamer, dus je kunt het origineel te spelen met licht.
 2. Instrumenten zijn compact en licht van gewicht, waardoor ze in een opgespannen doek te monteren.
 3. Lampen hebben geen invloed op het verlaagde plafond bij langdurig gebruik als gevolg van de lage emissie in vergelijking met gebruikelijke inrichtingen en kroonluchters.
 4. Eenvoudig te bedienen en niet zorgvuldig onderhoud nodig, behalve voor het schoonvegen van de voorruit.
 5. Mooi uiterlijk, dankzij welke verlichting apparaten perfect past in het interieur van elk type. Als u oplossingen ontwerpt spots kan unieke composities op het plafond te creëren.

Het verfijnde ontwerp van een spanplafond wordt gecreëerd door het combineren van verschillende soorten verlichting apparatenHet verfijnde ontwerp van een spanplafond wordt gecreëerd door het combineren van verschillende soorten verlichting apparaten


Sommige nog steeds de voorkeur aan de enorme kroonluchters. Maar, zeggen de experts dat een dergelijke spanning plafond lamp is niet de beste. kroonluchters Accommodatie in een opgespannen doek is iets ingewikkelder, wat te spreken van herstel.

Maar het belangrijkste nadeel - het gewicht van de kroonluchter, onder een plafond dat kan doorzakken of break-even na verloop van tijd. Derhalve om een ​​spanblad puntlichtbron inrichtingen zijn ideaal.

De spots kan worden geïnstalleerd verschillende soorten lampen.

Gloeilampen zal de ruimte een natuurlijke geven, behagen van de ogen licht. Ze zijn bestand tegen sterke schommelingen in de temperatuur, en hun werk is niet afhankelijk van de storingen en spanningspieken. Maar de installatie van dergelijke lampen is iets ingewikkelder als gevolg van de grote armaturen maten in vergelijking met andere punt apparaten.



Point halogeenlampen - de beste keuze voor moderne verlaagde plafondsPoint halogeenlampen - de beste keuze voor moderne verlaagde plafonds

Halogeenlampen, ondanks de hoge prijs, zijn in grote vraag. Ze zijn ideaal voor accentverlichting, begiftigd met een goede lichtopbrengst en hebben een lange levensduur.

Spaarlampen worden gekenmerkt door langdurig gebruik en een hoge lichtopbrengst. Indien deze lampen in de kamer zijn geïnstalleerd, zal het zachte verlichting.

Geïsoleerd en LED lampen. Het belangrijkste voordeel van LED-lampen is hun efficiëntie en duurzaamheid en weinig warmte af apparaten verbetert hun veiligheid.

Instructies over hoe u de schijnwerpers op spanplafonds regelen

er is geen noodzaak om de professionals voor de succesvolle installatie van schijnwerpers contact. Met een aantal van de functies en aanbevelingen bestudeerd, regelen verlichtingsarmaturen aan het plafond kan jezelf.

Op basis van eenvoudige regels, de installatie van armaturen op het verlaagde plafond kan worden gedaan met hun eigen handenOp basis van eenvoudige regels, de installatie van armaturen op het verlaagde plafond kan worden gedaan met hun eigen handen

Stapsgewijze montagepunt bollen:

 • Distributiezones, welke apparatuur wordt gevestigd;
 • Leggen van stroomkabels in gofrorukav;
 • Maken van gaten, waarvan 6 mm meet;
 • Op de site van de toekomst van de verlichting apparaten op de aansluiting van verdeeldozen te maken;
 • Output bedrading voor verlichting;
 • Regulering van speciale zones voor het monteren van verlichtingsarmaturen;
 • Installatie van versterkingsringen op de locaties;
 • Het snijden van gaten in het plafond om het instrument te wijzen;
 • Uitgangskabels door de doorvoergaten;
 • Bevestigingsmontagebeugels de gevulde omgeving;
 • Hoogte van platforms om doorzakken van de spanning van de baan voorkomen.

Zelf installeren plafondverlichting dient in overeenstemming met de vereiste veiligheidsvoorschriften worden uitgevoerd.


Hoeveel lampen in het plafond moet in een bepaalde ruimte

Hoe correct te plaatsen spot verlichting apparaten op een spanplafond? Op het eerste gezicht, de taak lijkt heel eenvoudig te zijn.

Echter, om te berekenen en stel de armaturen aan verschillende factoren te overwegen:

 • Aantal verlichtingsarmaturen;
 • Area verlicht de kamer;
 • Totaal vermogen van gloeilampen;
 • Beschikbaar licht gebieden;
 • De richting van de lichtbundel;
 • De beweging van bollen en hun lichtverstrooiing eigenschappen.

Het totale aantal verlichtingsarmaturen voor montage op een verlaagd plafond, berekend op basis van de bestemming terreinHet totale aantal verlichtingsarmaturen voor montage op een verlaagd plafond, berekend op basis van de bestemming terrein

Normale verlichting behulp spots zorgen dat 1 vierkante meter gebruikte ruimte 1 lichteenheid vermogens tot 35 Watt. Als gevolg hiervan, de kamer oppervlakte van 20 m² vereisen een minimum van 12-13 bollen. Ter vergemakkelijking van de installatie van de apparaten is het beter om een ​​even aantal lampen te gebruiken. Daarnaast is het belangrijk om te overwegen welk doel een kamer te hebben.


Slaapkamer is niet per se een groot aantal van de stralen van licht, maar niet beknibbelen op de kamer. Het is belangrijk te weten dat veel spotlights niet gebeurt.

Als de keuze viel op de basis van gas met een externe locatie, maar houd er rekening mee dat dit soort lampen verlicht de kamer een paar keer helderder. Daarom, in dit geval de benodigde opstelling van bloembollen en berekeningen instrumenten zijn relevant.

Populaire armaturen lay-out van de spanning plafond

De laatste tijd is het mode geworden om de gecombineerde verlichting te gebruiken. Overladen kroonluchter in het midden van de kamer, en prachtig gelegen aan de rand van de spotlights plafond of in afzonderlijke zones perfect sieren de kamer en geef het comfort.

Opties interessante zonering en de benaming van de grenzen van het licht kan visueel te vergroten de ruimte en verhoging van de reële mogelijkheden.

Ovaal - de meest populaire verlichting kan dat gelijkmatige verlichting faciliteiten biedtOvaal - de meest populaire verlichting kan dat gelijkmatige verlichting faciliteiten biedt

Interessant punt apparatuur montage schema:

 • Oval - zal gelijkmatige verlichting van de perimeter van de ruimte te bieden;
 • Circle - laten ruimte hoeken gedempt, en het centrale deel wordt bedekt zoveel mogelijk;
 • Rectangle - zal de ruimte visueel uit te breiden;
 • Wave - mooie receptie kamers voor niet-standaard zijn;
 • Accommodatie lampen in diagonale hoeken - de concentratie van de lichtstralen met deze opstelling om de hoeken te waarborgen;
 • 2 parallelle halve cirkel - de keuze van deze optie recht op de kroon in het midden van het plafond aan te vullen, anders zal de ruimte te donker;
 • Dwars - een specifieke techniek waarbij het overwicht van het licht is in het midden van de kamer;
 • Isolatie van een halve cirkel één zone - zal helpen om het licht in een bepaald gebied te verspreiden, bijvoorbeeld, is perfect voor het werkgebied of ligplaats.

Berekening, markering en installatie van spots (video)

U kunt een aangepaste patroon op het plafond uit te voeren. Interessant licht abstractie zal een hoogtepunt voor elk interieur zijn. Gewoonlijk, bij het monteren van het licht van de strenge regels is niet instrumenten. De ongebruikelijke opstelling van de lampen in hun handen en fantasie eigenaren!

Leave a Comment

Your email address will not be published.

− 2 = 2