Welke pot voor bonsai is het beste te kiezen – nwhistorycourse.org

The BlogHet maken van een pot voor bonsai niet gemakkelijk zijn, maar eerder interesse en verleiden uHet maken van een pot voor bonsai geen rente gemakkelijk zijn, maar eerder en verleiden vasSoorudit bonsai pot met hun handen zal niet moeilijk zijn voor degenen wier leven een plek om creativiteit. Natuurlijk kunt u een vergelijkbaar attribuut met gemak in een bloemenwinkel te kopen, maar of het een echt uniek zal zijn? De beste oplossing - een pot van hun eigen handen. Dan zal hij niet alleen een functioneel doel zijn, maar ook winstgevende bestaande inrichting van het interieur geworden.


Pot voor bonsai eigen handen: Secrets Excellence

Opmerkelijk, kan potten voor bonsai worden gemaakt van elk materiaal:

 • Plastic.
 • Clay.
 • Keramiek.
 • Boom.

De beste optie van de pot voor bonsai - het is plastic of kleiDe beste optie van de pot voor bonsai - het is plastic of klei

Die laatste optie is het meest opmerkelijk, gezien het feit dat het hout - het is vrij spectaculair in de structuur van het materiaal, het handvat ontwerp dat gemakkelijk iemand zou kunnen zijn.

materialen die nodig zijn

 • Houten blokken.
 • PVA lijm.
 • Primer voor de kleur van het basismateriaal.
 • Lac.
 • Schuurpapier.

En het eerste wat je moet doen - is om iets, hoe het eruit zal zien in de toekomst eindresultaat te tekenen. Met de hand of op uw computer - het maakt niet uit! Het belangrijkste ding - is het duidelijk te maken welke soort moet worden ingewonnen.


De makkelijkste optie - om de pot te verzamelen, zoals de houten kist, met behulp van maximaal één kant van een blok. Hoe interessant voor deze doeleinden gebruikt verschillende brusochkov verschillende maten: op deze manier een soort geruit, het geven van extra product charme.

Om een ​​pot voor bonsai te maken, is het noodzakelijk in de eerste plaats, om de juiste materialen voor de baan kiezenOm een ​​pot voor bonsai te maken, is het noodzakelijk in de eerste plaats, om de juiste materialen voor de baan kiezen

Gelijmde elementen aan elkaar en het is mogelijk met de hulp van de klassieke PVA lijm, maar degenen die willen om zeker te zijn van het resultaat, zal het beter zijn om een ​​instrument dat Instant Traction elementen biedt te gebruiken. In dit opzicht is het niet nodig om opschieten! Het ontwerp moet zorgvuldig te drogen en nadat alle zijden en bodem kan veilig met elkaar.

Natuurlijk, na voltooiing van de werkzaamheden het hout kan worden geschilderd in elke gewenste kleur, maar wat als ze is mooi en in de natuurlijke schaduw? Om het materiaal een speelse glinsterende schaduw te geven en te beschermen tegen de negatieve effecten van externe stimuli, zeker om het te schilderen met lak. Droge pot voor bonsai is ongeveer een dag. En dan is het al mogelijk om veilig in gebruik worden genomen!Bonsai in een pot: Japanse tuin

In de afgelopen jaren zijn de binnenlandse plantenliefhebbers steeds bekeek de fancy Japanse tuinen, waarin u uw eigen huis kunnen organiseren. Echter, de teelt van bonsai - zou het moeilijk en zeer bewerkelijk, dus die willen bizarre planten verwerven worden gereserveerd, en het aandeel van het geduld van de leeuw! Het is gemakkelijk in deze zaak in ieder geval niet.

Bonsai in een pot ideale aantal Japanse bomen van verschillende soortenBonsai in een pot ideale aantal Japanse bomen van verschillende soorten

Voordat u een moeilijke fase van plantenteelt te beginnen, is het noodzakelijk om de juiste apparatuur in voorraad hebben:

 • Tondeuse concave vorm.
 • Een kleine zaag.
 • Schaar.
 • Handschoenen.

De volgende stap - is de keuze van geschikte planten. Voordat u een definitieve keuze te maken, is het noodzakelijk om de wortels van de zaailingen te onderzoeken! Ze moeten gezond, sterk, zonder droge formaties. Het was zo'n boom is het beste om wortel te schieten, ondanks het feit dat hij een heel exotische vorm zal worden gegeven. Beperkingen op de keuze van de plantensoorten komt praktisch niet bestaat! 

Welke planten zijn goed geacclimatiseerd

 • Pine.
 • Thuja.
 • Hawthorn.
 • Drain.
 • Fir.
 • Appelboom.

De keuze van de vorm van de toekomstige installatie verdient ook aandacht, maar het is belangrijk om te begrijpen dat er geen twee identieke bomen in de natuur gewoon niet bestaat! Natuurlijk kan het zijn, maar in ieder geval niet de kloon. Maar, kun je ervaren en zorgzame handen van de prachtige resultaten te krijgen!

In de regel, wortel bonsai boom in een diepe pot voor meerdere jaren. "Leven" in deze periode, moet het op een koele, slecht verlichte plaats, die aanzienlijk zal vertragen de groei.

Er zijn vele bomen die geschikt zijn voor bonsai en makkelijk om te beklijven thuis zijnEr zijn vele bomen die geschikt zijn voor bonsai en makkelijk om te beklijven thuis zijn


Vorming van bonsai begint meestal een paar jaar, in het bijzonder in het vroege voorjaar. De primaire taak - te vertragen de groei van planten, transplantatie het in een kom en het verwijderen van alle pryamoiduschie wortels.

Het volgende wat je hoeft te doen - is om de dikte van de zijtakken en de stam, die u kunt bereiken door het te slepen met draad vormen. Zodra de draad begint te grijpen, moet het enigszins worden verzwakt.

Niet op de laatste plaats in de vorming van een miniatuur bonsai boom neemt en Snoeien, die elk jaar dienen te verrichten, voor de bloei. Als de boom reeds toppen heeft geproduceerd, moet de procedure worden uitgesteld tot het einde van de bloei.

Bereiken miniatuur bonsai is niet gemakkelijk, maar niet onmogelijk!

Bonsai in een pot: tijd om transplantatie

Bonsai kan moeilijk te verplanten maar het begin! Vervolgens wordt de wizard wordt een ervaren, ervaren en omgaat met de procedure zonder hulp. Het is belangrijk te begrijpen dat van tijd tot tijd om hun woonplaats bomen veranderen zeker nodig! Anders kan het snel vervagen, en al het werk zal op niets uitlopen.


Conventioneel, een transplantatie is verdeeld in verschillende types:

 • De geplande.
 • Emergency.

Wanneer transplanteren bonsai problemen zich alleen voordoen in het begin, dan zal het werkproces gemakkelijker en meer samenhang te zijnWanneer transplanteren bonsai problemen zich alleen voordoen in het begin, dan zal het werkproces gemakkelijker en meer samenhang te zijn

Het eerste type wordt jaarlijks gebruikt, vooral als de leeftijd van de plant niet meer dan drie jaar. Meer volwassenen moeten ook periodiek worden transplantatie! Echter, dit proces heeft slechts een paar jaar zal het mogelijk zijn om uit te voeren.

Emergency transplantatie - is een soort revival van de plant, de staat van het wortelstelsel dat er veel te wensen overlaat. Snoeien en nieuwe bodem kan de situatie ingrijpend veranderen! Er moet echter zeer zorgvuldig worden gedaan om verder niet schadelijk voor de plant.

Het is duidelijk dat de beste tijd voor enting - het is lente, waarin de plant is in een staat van ontwaken. Natuurlijk, in het geval van extreme noodzaak voor het uitvoeren van een transplantatie is mogelijk en in de herfst, maar deze resolutie mag niet worden misbruikt! In een staat van rust planten zal een echte ervaren stress, omgaan met wie hij dubbel zo moeilijk dan in het voorjaar. Vooral als bonsai nog - alleen begon het proces van beworteling.

Belangrijke kenmerken van de pot voor bonsai

Door het maken van bonsai potten met hun handen, is het belangrijk om niet alleen de esthetische kant van de zaak met betrekking tot de tekening of het gebruikte materiaal, maar ook het functionele aspect van de kwestie te bespreken.

Pot voor bonsai moet niet alleen lichte en uniek, maar ook handig voor de boom zijnPot voor bonsai moet niet alleen lichte en uniek, maar ook handig voor de boom zijn

Het eerste product moet bij uitstek geschikt voor de grootte van de installatie zijn! En, net zo desastreus voor hem kan blijken te klein of te groot potten te zijn! Alles is goed met mate. Ook niet vergeten het drainagesysteem, welke functie wordt uitgevoerd door een aantal openingen langs de omtrek. Voor ventilatie te zijn pootjes extra luchtstroming is ook van onderaf.

Nadat alle technische aspecten wordt voldaan, kunt u aandacht besteden aan de kleur van de pot, die vandaag ontwerpers steeds grotere rol betalen.

Het kan worden:

 • Pastel.
 • Acid - helder.
 • Fit interieur tonen.

Het kweken van bonsai in een pot (video)

Natuurlijk kun je pick-up de toon van kleur onder de bladeren, maar het is absoluut niet mogelijk! De combinatie van tegengestelde kleuren - dat is wat is echt de moeite waard aandacht te besteden aan. Het resultaat van deze experimenten is echt geweldig. Bovendien, hoe beter.

Bonsai in een pot (foto)

3-12344fd6fe562297573ac97f58ff3a7922e972ce76df9579.582600

Leave a Comment

Your email address will not be published.

− 1 = 3

Adblock
detector