The BlogFloor tegels in de hal - het is mooi en functioneelFloor tegels in de hal - het is mooi en funktsionalnoDelaya reparaties in het appartement of huis, moet bijzondere aandacht worden besteed aan de afwerking vloer. Vooral als we het hebben over de meest vervuilende binnenshuis, hoe het is de hal. Stoffen en verschillende zouten, die worden aangeboden vanaf de straat op de zolen van de schoenen, is in staat om niet tegen elke coating. Hal vloertegel heeft de meeste hoge prestaties, en dus de grootste vraag. Wel moet de coating verstandig worden gekozen: het materiaal moet alle noodzakelijke eigenschappen hebben en passen in het totale ontwerp van de kamer.


Het maken van de vloertegels in de gang: types van de dekking

Staande voor de vraag, wat voor soort tegel lay-out in de gang, moet eerst beslissen over zijn standpunten. Type vloerbedekking is afhankelijk van het materiaal waaruit deze is vervaardigd.

Er zijn verschillende soorten tegels:

 • Keramiek of tegels;
 • steengoed;
 • Kvartsvinilovaya;
 • Marble.

Bright vloertegels minder praktisch voor de vloer hal, in tegenstelling tot het donkerBright vloertegels minder praktisch voor de vloer hal, in tegenstelling tot het donker

Elk van deze tegels heeft zijn eigen voor- en nadelen. Verschillen en kleuren en formaten mogelijk. Kies daarom de coating moet worden gebaseerd op de kenmerken van de kamer en het interieur oplossingen.


Hierbij moet worden bedacht dat de vloertegels niet alleen mooi, maar ook praktisch moet zijn. Daarom is het beter om de dekking zonder reliëf kiezen, want uitgedrukt in patronen verstopt modder. Uitgesloten glans en spiegeloppervlak.

Color Tile is ook beter om te kiezen uit praktische overwegingen. Dus, voor een zaal ideaal donkere tinten. Bright oppervlak heeft ook een lange levensduur, maar de tegel gewrichten snel vuil worden, waardoor de totale uitstraling van de vloerbedekking verslechtert.

Tegels in de hal op de vloer: de voor- en nadelen van het materiaal

Terracotta of keramische - is de gemakkelijkste en goedkoopste optie tegels, die is gemaakt van rode klei. Bepaalde laag aangebracht bovenop het materiaal verhoogt de sterkte en vochtbestendigheid.

Tegels of keramische tegels is goedkoop en populair materiaal voor de vloer in de gangTegels of keramische tegels is goedkoop en populair materiaal voor de vloer in de gangKeramische tegels nog andere voordelen:

 • Een breed palet van kleuren;
 • Verschillende soorten ondergrond (van glad reliëf);
 • Eenvoudig te installeren, die met de hand wordt uitgevoerd.

Ter dekking van de tekortkomingen kunnen worden toegeschreven aan de "koude". Echter, deze nuance is niet essentieel als je nodig hebt om een ​​tegelvloer in de gang gezet. Op blote voeten in de kamer, in de regel, niet gaan.

Corrigeer het defect kan worden, gemonteerd onder de tegel "warme vloer". Maar deze werkzaamheden wordt meestal uitgevoerd indien gekocht als een keramische coating voor de keuken of badkamer. In de hal "warme vloer" is niet vereist.

Keramische tegels op de vloer in de hal: hoe hoogwaardige dekking kiezen

Bouw markten bieden veel mogelijkheden tegels. Op het eerste gezicht, ze verschillen alleen in uiterlijk, de grootte en textuur. Echter, kijken door de catalogus of door te kiezen voor tegel in de winkel, moet u speciale aandacht te besteden aan de markeringen op de verpakking.

Het kennen van de transcript belettering, kunt u leren over de technische prestaties van een coating en koop de gewenste optie.

Bij het kopen van een tegel, moet je aandacht besteden aan de mate van weerstand tegen invloeden van buitenafBij het kopen van een tegel, moet je aandacht besteden aan de mate van weerstand tegen invloeden van buitenaf

De prestatiekenmerken bezeten te zijn tegel gang:

 • Resistentie tegen chemische samenstellingen (aangeduid met A en B, de letter O geeft lage kwaliteit);
 • Antislip (gewenste component - R 10 of 11);
 • Het vermogen om vocht te absorberen (tot 3%);
 • Duurzaamheid (figuur 3 of 4).

Stressbestendigheid wordt bepaald op een schaal van 1 tot 5. De vloertegel gang zou een record van 3 of 4. Deze waarde geeft de levensduur van 10 jaar. Geconfronteerd met de index 5 is ontworpen voor hoge belastingen in industriële gebouwen, zijn woonappartementen dergelijke tegels niet gebruikt.

Porselein en kvartsvinilovaya tegels in de hal op de vloer

Steengoed tegels kvartsvinilovaya en veel beter dan de gebruikelijke sterkte van de keramische coating. De eerste afwerking materiaal naast klei bestaat uit kwarts en graniet; tweede - vinyl, kwartszand en weekmakers.


Kvartsvinilovaya vloertegel heeft een hoge slijtvastheidKvartsvinilovaya vloertegel heeft een hoge slijtvastheid

De hoogwaardige eigenschappen worden bereikt door een speciale vervaardigingsmethode:

 • Grote baktemperatuur;
 • Kleuring van hele tegels (alleen de bovenste laag is gemaakt in een keramische coating);
 • Behandeling met een speciale samenstelling.

Deze typen bekledingen zijn bestand tegen mechanische belasting en chemische agentia, evenals lage vochtopname. Bovendien, dit soort ringen zijn milieuvriendelijk, omdat bij hoge temperatuur afvuren van het materiaal verwijderde alle schadelijke stoffen.

Het enige nadeel is een relatief hoge kostprijs. Floor Finish kvartsvinilom significante invloed op de begroting. Alle andere dingen bijna gelijk kenmerken, keramisch materiaal is meer betaalbaar. Daarom, om geld te besparen, kunt u dit type afwerking te gebruiken.

Budget optie - gecombineerde installatie. In dit geval kan de drempel worden gemaakt van meer duurzame en dure tegels, en de rest gebied van de hal - van minder bestand en goedkoop.


Geplaveid met marmeren tegels hal: luxe, en duurzaamheid in één persoon

Marble terug in de oude dagen gebruikt om paleizen en rijke huizen van de adel te versieren. Vandaag de dag wordt dit materiaal gebruikt voor de afwerking van de eigenaars, die bereid zijn om het appartement van luxe te geven, met de nadruk dit en een eigen status.

Marmeren tegels in de gang - de keuze van de rijkenMarmeren tegels in de gang - de keuze van de rijken

In aanvulling op het uiterlijk, marmeren tegel heeft een aantal andere voordelen die potentiële kopers aan te trekken:

 • Vochtbestendigheid;
 • Milieuvriendelijk;
 • hygiëne;
 • Bestandheid tegen temperatuurveranderingen;
 • brandveiligheid;
 • Duurzaamheid.

Bij de keuze van tegels voor de hal beter om te blijven op de mat marmer, dat is een non-slip coating. Glanslaag slijt langzaam als gevolg van herhaalde mechanische belasting. Ook kunnen krassen en afgebroken door scherpe schoenhielen of bewegende huishoudelijke voorwerpen geworden.

Met alle voordelen en de voordelen, kan marmeren vloeren zich niet veroorloven om de eigenaar van een appartement of huis. Immers, de lay-out van natuursteen heeft een relatief hoge kosten. U kunt kijken naar de kunstmatige analogen - mramorlitu. De prijs van een dergelijke bekleding ziet er goed uit, maar de kwaliteit is niet inferieur aan natuurlijke materialen. Daarnaast mramorlit heeft een breed scala van toepassingen als gevolg van de plasticiteit, evenals een breed scala aan kleuren.

Hoe kan ik een tegel ontwerp in de gang kiezen

Bij het kiezen van vloertegels, moet eerst richten op de afmetingen van de ruimte, evenals het ontwerp van de hal en flats. De berichtgeving in de gang moet in harmonie zijn met de vloer in de volgende kamer. Dit kan worden bereikt op twee manieren: met behulp van een combinatie van kleuren of het contrast. In het eerste geval, maken gebruik van soortgelijke tinten, bijvoorbeeld, is de hal gemaakt van beige tegels en badkamer - bruin laminaat. In een tweede uitvoeringsvorm geschikte combinatie van zwarte coating op de gang vloer en licht in de volgende kamer.

De meest onpraktische oplossing voor de hal - witte tegels. Het is beter om donker of pasteltinten te gebruiken. Heldere kleuren visueel te vergroten een kleine ruimte.

Voor eigenaars van een ruime hal interessante optie is om sommige van de patronen van tegels en panelenVoor eigenaars van een ruime hal interessante optie is om sommige van de patronen van tegels en panelen

Gelukkige eigenaars van ruime hal kan worden verspreid op de grond patroon of het hele paneel. Klik hier voor de originele decoratieve schilderkunst, tot een betere benutting kleine tegels te creëren in combinatie met de grotere elementen. Het is echter belangrijk dat de verharde oppervlakte leek harmonieus in het interieur lokalen. Het is noodzakelijk om geschikte behang, lampen of vloerbedekking te kiezen.

Bijzondere aandacht moet worden besteed aan de details van de gang als de marmeren tegel voor de vloer werd gekozen. Typisch wordt een dergelijke bekleding aangebracht in een kamer met een klassieke inrichting. De hele sfeer van deze stijl is door middel van decoratieve elementen over te dragen. De hal kan worden versierd met marmeren vazen ​​of glazen beeldjes. De juiste combinatie van vloerbedekkingen en decoratieve elementen maken zelfs een kleine ruimte (zoals een gang) echt luxe.

de vloertegels in de hal (video)

Hal - het drukste deel van het appartement, zodat het klaar is moet je de meest duurzame materialen te gebruiken. Floor tegels in dit geval zou de perfecte coating. Vanwege de hoge prestaties, zal verhard oppervlak een lange tijd duren, zelfs in de meest vervuilde gebied. Versierde tegels hal is niet alleen praktisch, maar ook mooi. Met een verscheidenheid aan soorten coatings en kleuren, kan elke kiezen om uw smaak en budget.

Voorbeelden gang vloertegels (foto interieur)

1 2 5 7 8 9 10 3 11 12

Leave a Comment

Your email address will not be published.

− 1 = 1