Vilka är måtten på väggen gips: 3 typer av plattor – nwhistorycourse.org

The BlogGips - ett unikt och tillförlitligt material för inför olika ytorGips - ett unikt och tillförlitligt material för att möta olika poverhnosteyDlya dekoration under reparationsarbetet används i stor utsträckning sådant material som gips, som ofta kallas gips. På grund av det faktum att den särskilda murbruk mellan special kartong eller papper, är detta material mycket lämpligt att genomföra dekoration. För väggar används ofta gipsskivor med en tjocklek av 12,5 mm, så kallad väggskivor GCR. Men om du vill inte bara att anpassa väggar, men samtidigt att göra ljudisolering, användningen av GCR, den så kallade akustiska, som skiljer sig något tjockare och har en porös struktur. Också ta hänsyn till i vilket rum den ska användas. Konventionell Lokaler för väggar passar traditionella gips med den vanliga tjocklek och i taket eller organisationen av valv och andra strukturer behöver ha andra typer av mer eller mindre tjock.


Storleken av arket av gipsskiveväggen

Beroende på det ändamål för vilket ytan avsedd Gips, de är olika märkningar, storlek och tjocklek. Konventionella gips paneler används för väggmontering, 12,5 mm tjocka produceras och deras storlek göra bredden från 60 cm till 1 m 20 cm, och längden varierar från 2 meter till 4 meter.

Standardstorleken av ett ark av gipsskiveväggen är: längd av 2 till 3 m, bredd - 1,2 m, en tjocklek av 9 till 12,5 mmStandardstorleken av ett ark av gipsskiveväggen är: längd av 2 till 3 m, bredd - 1,2 m, en tjocklek av 9 till 12,5 mm

Men mer ofta när dekorationsarket storlek längd från 2 meter till 5 m 3 till 30 cm, och bredden av arket är 1 m GCR 20cm Sådana ark enkelt transporteras, flyttade runt i rummet. De har inte så mycket vikt.

Och att arbeta med dessa blad är också ganska enkelt. Du kan hitta storleken på bladen och liten storlek, såsom längd av 1 m 20 cm, bredd 60 cm. Med dessa dimensioner den FCL kan även arbeta behandlare och ensam, som den bekväma storlek och låg vikt I vissa byggvaruhus tillåta detta göra.

Tjockleken av gipsskivor för väggar, används i inredning

Om du inte kan hitta en sådan liten storlek blad, så oroa dig inte, du kan GCR stora ark med hjälp av en speciell kniv skär i önskad storlek, som är lämpligt att använda.


Dimensioner gipsskivor kan justeras med byggandet av knivenDimensioner gipsskivor kan justeras med byggandet av kniven

Några rekommendationer:

  • För efterbehandling tak plattor används med en tjocklek av 6 mm - 6, 5 mm, såsom plattor som används för att montera några komplicerade krökta strukturer;
  • I vissa fall kan de ekonomiska besparingar användas för väggarna 9 drywall tjocklek, 5 mm;
  • Tjockleken av gipsskivan beror också ljudisolering, är tjockare än ett ark av GCR, desto bättre ljudisolering.

I vilket fall som helst, valet beror på plåttjocklek för varje specifika förutsättningar, utrymme och arbetsvolym. Liksom de krav som gäller det rum där gipsskivorna är monterade.Gipsvägg: Specifikationer

Att avsluta väggarna i rum som används traditionellt gipskokarton tjocklek 12 är 5 mm, men om det är planerat för framtiden som en hängde på väggen, vara bör fixerad vid lådan med hjälp av två plattor för ökad styrka.

I fuktiga områden är det nödvändigt att använda en fuktbeständig gipsI fuktiga områden är det nödvändigt att använda en fuktbeständig gips

Om du vill lämna rummet för vilka särskilda krav, är det nödvändigt att använda olika typer av gipsskivor, till exempel:

  1. För dekoration med hög luftfuktighet, såsom badrum, toaletter, kök, etc., måste du använda en särskild vattenavvisande gips. Det är lätt att skilja efter färg. GFC plattor har en grönaktig färg. Denna typ av gips kommer inte att separera från fukt och det inte bilda en svamp eller mögel.
  2. Om ett rum är föremål för särskilda krav på brandsäkerhet, i detta fall bör du använda speciella typer av brandsäkra gips, sådana plattor GCR är röda. Denna typ av GCR kan användas om Öppna spisar, etc.
  3. Om så erfordras inomhus, exempelvis i bastubadet, kombinera och fuktbeständighet och förbättrad beständighet mot eld, är det möjligt att använda gips GKLVO märke som har, tack vare de ytterligare komponenterna i en gjuten, vattenbeständighet och specifik resistens mot brand.

Efter montering sådana specifika gipsskivor, måste de hanteras därefter. Till exempel, när man använder ett fuktbeständiga plåtar GKLO, måste deras yta vara fuktbeständigt för att hantera kitt, målarfärger och andra beläggningsmaterial med ett visst motstånd mot fukt. Detsamma gäller för de plattor, vilka har en viss motståndskraft mot brand, kan de också behandlas med eldfasta material.

Vad man ska använda för väggar: GCR eller GVL

Bortsett från de storlek, tjocklek och destinations gipsskivor klassificeras i två typer, denna GCR och gips fiber. GCR - en traditionell gipsskivor, bestående av en kartong eller speciellt papper och gips skiktet. De används för dekoration. Ark samma Gols konstrueras utan skal, och även deras skillnaden att blandningen sattes till gipscellulosafiber. Detta ökar styrkan, och den ena ytan av arket som redan trimmade för att underlätta hantering av denna typ av ytmaterial plattor efter montering.

En betydande nackdel är den avsevärda vikten av Gols ark, därigenom fixera materialet måste utföras på en ribba metallprofilEn betydande nackdel är den avsevärda vikten av Gols ark, därigenom fixera materialet måste utföras på en ribba metallprofil

Dessutom är de gipsfiberskivorna har hög hållfasthet jämfört med konventionella blad GCR, men, då, samtidigt som de har ett antal funktioner:


  1. De har en tillräckligt stor massa, så de måste fästas ribba gjord av en metallprofil.
  2. Eftersom ark Gols stark, kan de inte jämföras med gipsskivor att böja eller deformera liknande, och de är svårare att bearbeta än konventionella gipsskivor på grund av ökad styrka.

Eftersom detta material är mycket starkare, är det allmänt används i konstruktion och dekoration, särskilt på de platser där behovet av förbättrat skydd mot stötbelastningar. Och på de platser där det finns en ökad krav på brand tekniska skick. Grund av det faktum att detta material tål hög temperatur - är det praktiskt taget omöjligt att bränna. Om det behövs för att bygga någon design eller göra slutar i miljöer med hög luftfuktighet, här Gols ark kommer att vara det bästa alternativet. Endast måste köpas plattor GVL behandlade vattenavstötande sammansättning, som tillåter detta material mer effektivt motstå fukt i rummet. Också kan med framgång använt detta material för efterbehandling ouppvärmda rum som gipsfiberplattor tål upp till 15 - 20 avfrostningscykler av frysning.

Ta reda på storleken på gipsvägg (video)

Vad är bättre GVL spis eller häll GCR kan inte säga säkert, eftersom båda materialen är bra och framgångsrikt används i utsmyckningen av alla lokaler, inklusive sådana där det är viktigt att använda miljövänliga material, som är bara GCR och gipsfiberskivor.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

41 − 34 =

Adblock
detector