Vi tar reda på vad namnet på duken broderi stygn – nwhistorycourse.org

The BlogDe huvudsakliga materialen för broderi är HB, plast, linne och mattorDe viktigaste material för konsten att broderier är HB, är plast, linne och handarbete rogozhkaNovichkam i fråga inte onödigt att veta namnet på duken broderier korset. Det produceras olika slag, anpassade till alla typer av broderier konst. Linne, plast, HB - var och en av de olika fysikaliska egenskaper hos material, så innan du köper dem bör studeras noggrant. Ju mer exakt den valda duk, desto färre problem vara i färd med att direkt broderi.


Kriterier för urval av högkvalitativa grund för arbetet

Linne, bomull bas, plast och gunny - den första och vanligaste kriterier är grunden för separation av broderi. Varje material har sina egna krav på tillåtna antalet blommor och prydnads element. CB är den mest krävande - inte mer än två färger och mer mångsidig - lin. Dess robust struktur som lämpar sig för broderi kors alla former och färger. Vem huvuddelen av sammansättningen bör vara uppmärksamma på plast versionen av duken.

Som få erfarenhet, needle möjlighet att mer exakt välja önskad material:

 1. Bellana - den har mest mjuka typen av väv - 20 ändar per en kvadrattum. Den används för att skapa heminredning objekt;
 2. Murano - lämplig även för den typ av vävning. Lämpligt sådant tyg för tröjor;
 3. "Laguna" - det varierar från №1 till №27 enligt graden av hårdhet. Till skillnad från andra versioner, behövs tvär sömmar utan att kräva indelningen i kvadrater;
 4. "Aida" - används när det är enbart för räkning av broderi. Den är tillverkad av naturliga bomull. vävning storlek varierar från 4x4 till 20x20. Ju högre värde, har den högre densitet. Om produktionen av gobelänger görs på duk med №25, servetter - №1-3.

Varje material för broderi har sina egna fysiska egenskaper och kravVarje material för broderi har sina egna fysiska egenskaper och krav

Oavsett vilken typ vald duk, måste du noggrant undersöka dess egenskaper. När det gäller detta material förmåga att motstå vatten behandlingar. I tvättmaskinen för att skicka broderiet är inte nödvändigt, men då och då behöver tvätt. Om materialet ingen särskild uppgift om möjligheten till vattenbehandling, då köpet är nödvändigt för att vägra.


Tyg broderi stygn: om lin och sin styrka

För bulk kompositioner i alla avseenden nödvändigt tålig tyg. Sådan är just lin. På grund av det naturliga materialet, tål lin struktur valfritt antal filament. Du kan använda en mängd olika färgvariationer. Beroende på vilken typ av stygn, identifiera olika typer av grunderna för broderi. Freshman bra att veta att varje art kallas i ett digitalt format.

Siffran anger antalet trådar per en kvadrattum. Ju högre värde, desto större är materialets densitet.

Lin idealisk för bulk broderi - är det möjligt att klara ett stort antal trådarLin idealisk för bulk broderi - är det möjligt att klara ett stort antal trådar

Det används för följande ändamål: • №20-22 används för att skapa kompositioner till en enda sträng;
 • №23-25 ​​tillåter användning av upp till och med 2 "Molyneux" tråd;
 • №26-29 kännetecknas av en skiftande palett;
 • №29-32 används för att trimma halsen av plagget;
 • №40 och högre motstå förlängda vatten behandlingar.

Hur man syr ett kors på tyget: det blandade typen av material

Största svårigheten för nybörjare är det blandade typ av nödvändighet, med beaktande av dess fysiska parametrar. På denna duk är lätt att brodera gobelänger eller sängkläder. Det viktigaste, som i tidigare fall, att välja rätt typ av vävnad. Classic system för broderi med nödvändighet måste innehålla uppgifter om vilken typ är bättre att använda.

Öppnar en lista med blandad typ med den lägsta densiteten - "Floba". Till skillnad från normala vävnader, består den av 7/10 och 3/10 av bomulls viskos. Tack vare färg, visuell effekt som skapas av ljus gnugga. Används för dukar och vissa klädesplagg.

På den här bilden representerad textur material för kreativa broderiPå den här bilden representerad textur material för kreativa broderi

Andra typer av blandad typ av duken har följande egenskaper:

 • "Quaker" - tillverkad av linne och bomull i lika proportioner. Lämplig för flerfärgskompositlösningar;
 • "Fint linne" - Gör det möjligt att brodera unik i alla avseenden, målningar och gobelänger på den vita bakgrunden;
 • "Sänglinne" - med sin finkänslighet slät yta att sova på dessa sängar kommer att bli ett nöje.

Förutom dessa arter, isolerade duk med en hård väv, med vilken är lätt att skapa någon kompositionslösning. Broderi går smidigt och inte förlorar sin form med tiden. Om du planerar att arbeta på en vadmal tyg pärlor, då måste du använda "Quaker."

Typer av tyger för korsstygn (video)

Canvas - skiftande tyg som används som grund för broderi. Finns på lin, HB, i blandad form och hård väv. Varje sort används för särskilda ändamål, så innan du börjar, är det önskvärt att instruktioner. Påverkas används som en potentiell bredden av färgpalett, och antalet filament.


Leave a Comment

Your email address will not be published.

− 1 = 6

Adblock
detector