The BlogBath - en speciell plats för vila och en uppsättning av krafterBath - en speciell plats för vila och ställa silBanya har blivit en av våra karaktärer, har vunnit hjärtan nästan varje medborgare i det forna Sovjetunionen. Detta är ett särskilt rum där man kan kommunicera väl och har en vila och förbättra sin hälsa. Naturligtvis denna "special" plats och kräver särskild omsorg. Material för att bygga bad måste uppfylla vissa krav som Steam - skapar en ganska "extrem miljö": inne i en hög temperatur och utsidan - frost. Uppsättningen av material för vanliga hus, helt enkelt inte klarar av belastningen och "Kontrast" höga och låga temperaturer.


Vilka är kraven material av taket i ångbastun ryska bad

Först och främst är det nödvändigt att förstå kraven i taket. Vilka egenskaper och kännetecken den bör ha?

Taket i badet bör vara hållbara och behåller värmen välTaket i badet bör vara hållbara och behåller värmen väl

Låt oss se:

  • Den allra första kravet - detta tak bör väl hålla värmen i ångbastun självt. Detta är logiskt, om inte i rummet kommer att vara varm, kommer ångan går utöver bastun, vad är meningen med detta bad?
  • Nästa obligatorisk parameter - styrka. Naturligtvis gäller detta inte bara bad, ångbad, eller andra liknande lokaler, men nämnde inte denna punkt skulle det vara fel. Taket bör helt skydda byggnaden och rummet från yttre påverkan - det är hans öde.
  • En värmare i badet bör inte bli blöt.
  • Taket bör tjäna dig under en lång tid. På denna punkt måste du ägna särskild uppmärksamhet. Det bör ta hänsyn till det faktum att den kvalitativa taket - ganska dyrt, vilket inte alla har "råd". Om även en person med genomsnittlig inkomst kommer att samlas på taket för sin kraft, då under de närmaste åren är det osannolikt att kunna ha råd att köpa material för tak och installera det igen. Det är därför ett tak för den åldrar.

För att vara säker på att ditt tak är kvalitativ, inte köpa tak från pålitliga tillverkare. Dessutom finns det en möjlighet att köpa en falsk, så det är bäst att kontakta tillverkaren direkt och beställa nödvändigt material.


Ångspärr tak i badet

Tack vare enhetens tak isolering kan bli blöt, vilket leder till vad som kommer ut för mycket värme ur ångbastun. För att undvika detta, och det är självklart att en ångspärr.

Paroizoliruyuschy skiktet appliceras över sargen taket badParoizoliruyuschy skiktet appliceras över sargen taket bad

Applicera paroizoliruyuschy skiktet måste vara direkt i taket ombord. En hel del människor inte vill tillbringa mycket, köpa dyra ångspärr för sitt tak. För dem finns det gamla "föråldrade" sätt att skydda isoleringen från ångan - den vanliga plastfilmen. behöver under utförandet av arbeten för att använda det billigaste plast, som kan hittas på någon marknad för ett litet pris. I detta billig metod har en nackdel - sådan ånga är kortlivad. Men en sådan negativ film utjämnas av den låga kostnaden för detta material.Bifoga en ångspärr skiktet måste vara att använda häftapparaten.

Om du är rik person, kan du köpa en högre kvalitet version - olika membranmaterial. De mest populära alternativet - Izospan.

Den mest optimala höjden av taket i ångbastun

Takhöjd i bastun ska beräknas individuellt, från ett fåtal parametrar.

Takhöjden i bastun beror på den enskilda tillväxt och omfattningen av hans handTakhöjden i bastun beror på den enskilda tillväxt och omfattningen av hans hand

Två av de viktigaste parametrarna:

  • Den ungefärliga höjden av person som kommer att vara där.
  • Dra dina händer.

Den sista punkten är mycket viktigt eftersom i bastun måste du ofta höja sina händer ohazhivaya liggande man med en kvast. Om vi ​​beräknar omfattningen av vapen - en svår uppgift, är det möjligt att öka den genomsnittliga tillsätt ca 70 centimeter - detta kommer att bli en milstolpe. Till exempel, om män tillväxt på 180 cm, bör takhöjden vara 2,5 meter. Naturligtvis kan du göra taket ovanför, men det är meningslöst, eftersom även personer över 2 meter ska bli kul att känna sig som ett bad.

Värmeisolering av taket i ångbastun med händerna

I badet, är det viktigt att hålla sig varm. Att ånga och värme inte lämna platsen, är det nödvändigt att isolera taket i ditt badkar. Det viktigaste sättet att värma taket - den är klar olika isoleringsmaterial.

Takskott använder olika isoleringsmaterialTakskott använder olika isoleringsmaterial


Det finns två vanliga material själva för tak isolering:

  • Mineral eller stenull.
  • Expanderad lera.

mineralull

Den vanligaste varianten med mineralull. Den ligger i ett tillgängligt för varje person prisklass och har utmärkta isolerande egenskaper. Den största nackdelen är att om en sådan isolering blir våt, blir det trasslat till.

Mineralull är tillgänglig för alla och har goda isolerande egenskaperMineralull är tillgänglig för alla och har goda isolerande egenskaper


expanderad lera aggregat

En av de främsta fördelarna med expanderad lera - livslängd. Faktum är att materialet redo att hjälpa dig under en lång tid, men det är inte utan minus sista alternativet - mineralull. Med hjälp av dessa material, är det nödvändigt att säkerställa normal ånga och tätskikt till isoleringen i alla fall inte bli blöt.

Expanderad lera i dess egenskaper är ett hållbart materialExpanderad lera i dess egenskaper är ett hållbart material

Tillämpa keramzit behöver ett tjockt skikt, vars medelvärde är lika med 30 cm.

Allmänna tips för rummet och dess tak vård

Bath byggt, använder du det med framgång, men det finns en rimlig fråga: hur man tar hand om det? Det första man måste komma ihåg - det är en grundlig ventilation av badet efter varje användning. Med denna banala vård bad metod är det möjligt att förhindra en hel del problem i samband med ruttnande träytor. Tak och andra ytor av trä, så du måste regelbundet ventilera ditt ångbad.

Badet bör sändes efter varje användningBadet bör sändes efter varje användning

Bänkar måste tvättas ofta med en fuktig trasa, som i badet finns det en möjlighet för infektion av olika infektionssjukdomar.

Taket i ångbastun i bastun (video)

Och det viktigaste råd - du måste älska sin bad och ta hand om henne som för en nära anhörig. Om du ska vara bra att hennes attityd och inte "köra", då kommer du det du njuta av under en mycket lång tid!

Taket i ångrum i badet (Foto)

614ce45e5baa795d7ff2cb1988520335 005 493012e6ca081eb706a0f614a15c47b2 251007507a2bvngouj900x1000 59247825 14274022651 20140112111006 faa79157ca3798cd84d7e43faf2152f6 foljganabumagefotolargest c450ec43d5909e338a49b35d3e7eb1f7

Leave a Comment

Your email address will not be published.

+ 44 = 53