Vi gör ståndare för trappor av trä snabbt och effektivt: 3 huvuddelar – nwhistorycourse.org

The BlogVackert dekorera trätrappan ståndare kan vara specielltVackert dekorera trätrappan räcke ståndare kan vara speciell, eftersom den mäktiga Atlas, bärande på sina axlar ett fast stöd för räcket. Inte undra på, några århundraden sedan, stora trappan dekorerad med snidade ståndare trä dyra raser, i form av djur och människor med fina ornament.


Balustrar parametrar för trä trappor: storlek, struktur och typer

Ståndare - grundelement trappa räcken.

Den utför flera funktioner:

 • Fastställande räcken trappor,
 • Det säkerställer säkerheten för rörelse;
 • Dekorativ funktion.

Ståndare fungerar som både en estetisk funktion och ger säkerhet när du flyttar stegenStåndare fungerar som både en estetisk funktion och ger säkerhet när du flyttar stegen

Konventionellt ståndare kan delas in i 3 huvuddelar:


 1. Den nedre delen, som säkrar ett räcke och golvet, kallas en bas;
 2. Den mellersta delen, som vanligtvis är tillverkad av huggen eller appliceras på det dekorativa element kallade kropps ståndare;
 3. Den övre delen, som ansvarar för stöd till räcket, som kallas en stöddel - som regel, är den gjord samma som basen, så att den allmänna formen av ståndare var symmetrisk.

Alla trappräcke, oavsett vilket material de är tillverkade, skiljer sig den typ av finish. Den enklaste typen av - det är platt ståndare. Sammantaget är detta en enkel timmer, som bifogas räcket. Sådana ståndare har dekorativa komponent eller fräsning.

Ristade ståndare är komplexa konstnärliga inredning, som skärs ut för hand. Dessa räcken används för att dekorera en separat stegar eller delar av aggregatet. Ståndare, form eller design som är tillverkade genom fräsning eller svarv, kallas - fräsning och mejslade.

Denna teknik gör det möjligt att skapa tvivel mycket vackra föremål, kostnadseffektiv än manuell gängning.

Antalet ståndare och deras storlek beror på konfigurationen av trappan. ståndare längd ska matcha höjden på räcket. De är vanligtvis inställd en höjd av 80-100 cm. Antalet element i ledstångens beräknas från längden på stegen.Att säkert använda stegen, bör avståndet mellan ståndarna inte överstiga 30 cm, och till kompositioner perspektiwy såg organiskt måste avståndet mellan räcket vara lika. Det är nödvändigt att ta hänsyn till den vinkel som en trappa från detta i framtiden är inte svårt att räkna ut, hur man beskär ståndare bärande del, som kommer att knytas till räcket framtiden.

Rak trappa med trä ståndare av olika material

När huset är planerat att bygga trappor med händerna, då mest troligt är det bara en rak trappa. Denna konstruktion är inte komplicerat i utförandet, och uppgiften även en nybörjare kan hantera.

Men här är produktionen av ståndare, är processen mycket mer komplex och posilen är inte för alla. Viktiga tekniska och estetiska aspekter av prestanda, har en hel del alternativ och lösningar. Till sina egna händer för att skapa ett riktigt mästerverk, är det nödvändigt att studera mönster har ståndarna, de material som de är tillverkade, och direkt tillverkningsprocessen.

Bättre utnyttjande av trä ståndare, eftersom de kännetecknas av ekologiska och hälsoskyddBättre utnyttjande av trä ståndare, eftersom de kännetecknas av ekologiska och hälsoskydd

Balustrar för trappor är olika. De använder en mängd olika material: glas, metall, marmor och även betong, men varför ska välja trä?

Till förmån för ett träd har många obestridliga fakta:

 • Miljövänligt material;
 • Enkel tillverkning (bara rakt baluster trä kan göra dig alltid, och gjorda av glas eller metall är problematiskt);
 • Det eftergivliga (diagram tillräckligt mjukt material, som lätt kan leda till att tråden eller ritning);
 • Utseende (trä är bra för alla inre).

Naturligtvis är det värt att komma ihåg att ett träd behöver särskild vård, så att den inte har förlorat sin skönhet och inte utsätts för förstörelsen av parasiter.

Permanent rengöring, antiseptiska och svampdödande medel - alla obligatoriska åtgärder.

För tillverkning av ståndare med sina egna händer, är det bättre att välja lövträd trädslag. För detta lämpar sig väl ek, ask, bok, lärk och björk. Säkerhetsmarginalen av dessa raser var över resten. Till exempel furu eller gran är inte hög styrka, men sådant material är lättare att arbeta. Från detta träd, kan du göra snidade ornament, eller använda den tillsammans med metallen.


Kombinationen av trä med metall uppträder ganska ofta. Metall fästen för utförande av funktionerna i skydd mot skador och fukt. En sådan tandemstruktur används ofta i utomhuskonstruktioner. metall används också för dekorativa ståndare.

Om ingen material används för tillverkning av ståndare, bör ett sådant beslut anser i förväg och göra ritningen.

Råd om hur man installerar trappräcke på en trä stege utan krångel

För att göra fäst ståndare, bör du bekanta dig med installationsprocesser. Typiskt en av tre klassiska metoder.

Montera ståndare kan vara oberoende, det viktigaste - att förbereda material och verktyg för installationMontera ståndare kan vara oberoende, det viktigaste - att förbereda material och verktyg för installation

nämligen:


 1. Fastställande dubbar på strängen. I mitten av den nedre änden av stolpen hålet borras. Ståndare är skuren med en vinkel som beror på hur strängen är fäst till en kolonn och görs öppning i den insatta hårnålen. Pin fast med vitt lim. Slutet av dubben inlägget bör slut ungefär 5-7 cm. Vidare, i strängen borrade hålet, den är fäst med ett stift ståndare. Den första ska leverera extrema ståndare och sedan resten. De övre fästen ståndare också endast utföras på designen bifogade podperilnik eller direkt till skenorna.
 2. Montering på pluggen. Boring Machine - en träpinne. Fäst ståndare gjorts samt på hälarna. Den enda skillnaden är storleken på hålet du vill borra. För träpinne det lite mer.
 3. Självgängande skruvar. Detta är kanske den snabbaste och enklaste sättet för fastställande. Fastställande görs direkt till steg, och lämpar sig för trapporna till kosuorah. Skruva skruvas in i steget. Spetsen på skruven sticker ut halvvägs. Enligt förinställda märket vid lägre snitt ståndare fuska på hennes skruv.

Metoder: hur man rättar till trappräcke på en trätrappa utan erfarenhet

När fäst ståndare som utförs på egen hand, det finns många frågor, till exempel hur man rättar till dem? Skickliga hantverkare säger att denna juvel ockupation.

För att säkra ståndarna, bör du köpa en speciell segment mutterFör att säkra ståndarna, bör du köpa en speciell segment mutter

Två traditionella metoder för hur man rättar till ståndare och inlägg:

 1. mutter fastsättning. behövs denna metod för fastställande segment mutter.
 2. Tjäder. I kolumnen längst ner, sågade spår ganska stor. Den skruvas och skogshöns (artikel för fastsättning, med kanterna 4-6, 6-15 mm).

kan installeras träpålar och säker på samma sätt.

Installationsanvisningar trappräcke på ett trä stege med händerna

All arbetsintensiv process bör delas in i etapper.

Innan du börjar installationen, måste du planera hela processen fungerarInnan du börjar installationen, måste du planera hela processen fungerar

Genomfört steg för steg:

 1. Installera extrema ståndare. Varje metod för fastsättning: på dubbar, skruvar och plugg.
 2. Vi måste nu tillämpa layouten på framtida stöd. Här kommer de stödnivåer eller tjock tråd, såsom garn. Kom ihåg att allt ytterligare arbete beror på noggrannheten hos ritslinjen.
 3. Krita, tuschpenna indikerade medelvärdet av ståndare.
 4. Beredning övre stödsektioner - såga av i samma vinkel som vinkeln för hela stegen arrangemanget.

Processen med att installera trästaket stege tolererar inte brådska. Det är nödvändigt att noggrant utföra mätningar, noggrant och omsorgsfullt göra layouten. Annars kommer arbetet att behöva göra om. När allt kommer omkring, ingen gillar en stege sticker ut i olika riktningar ståndare och svängd handledare.

Dekorativa ståndare för trappor: trä mästerverk

Förutom dess primära funktion (säker rörelse av stege), ståndare, är det också en av de viktigaste delarna av inredningen. Vackra snidade trappräcke, naturligtvis lägga till en enkel trä trappor glans och lyx. I den moderna produktionen av dekorativa element av huvud elverktyg och verktyg hjälp, men ändå kan ingen maskin inte jämföras med den gamla konsten att handsnidade trä. Tålamod, konstnärlig talang och flit som krävs av en sann mästare, för att få en riktig mästerverk.

Relief carving på trappan ståndare kommer att lägga finess och elegansRelief carving på trappan ståndare kommer att lägga finess och elegans

Det finns grundläggande typer av trådar:

 1. Brutna carving eller sekventiellt. På detta sätt realisera mönster eller mönster utan bakgrund. Användas vid tillverkning av de individuella dekorativa och skapandet av oberoende artiklar. Denna metod är lämplig för tillverkning av plana ståndare med en spetsmönster på trä. Metoden genombrutna carving den mest enkla och kraften i nybörjare. För behöver sin produktion inte dyr utrustning: en kniv och stämjärn, handsåg och pussel.
 2. Döv tråd. I denna teknik, när tråden är helt saknas slits. Denna typ av tråd har en olika tekniker genomförandet. Till exempel, konturen mönstret av gängan består av spår och dalar, som skärs längs konturen av mönstret. När skobchatoy gänga ritning bildade spår och konsoler. Medlemmar första utbildade geometrisk tråd, som består av ett mönster av fördjupningar i olika geometriska former. Och kanske den mest magnifika utsikt över gäng - svart lack. Produceras på ett träd med en mörk bakgrund, som är täckt med lack eller bets.
 3. Präglade eller skulpterade formen av tråden. Denna tråd anses vara den svåraste att genomföra, kräver allvarliga kunskaper från befälhavaren.

Denna tråd skapar riktiga mästerverk: en mängd trä former, utsmyckade ekar, trä djur och människor. Oftast denna typ av tråd som används för att dekorera de första (fronten) stege inlägg.

Hur man installerar trappräcke på en trätrappa (video)

trappa räcke kan vara olika - trä ståndare gjorda av ek, som görs med sina egna händer, genombrutna, smidda en mästare glaskolonner eller målningar - är alltid värt att komma ihåg att den viktigaste funktionen är säkerheten för rörelsen.

Exempel ståndare trä trappa (bild)

0317517187781537502be3a97baa005ffd99aa3fa807cf769c4-e1445852665297cvetoviewariaciiperilDSCN0573rnmfoto-derevyannogo-ograzhdeniyaderevo --- eto-derevo-kommentarii-izlishnikrasotischa-sozdannaya-rukami-professionala - vsego-vostorga-ne-o

Leave a Comment

Your email address will not be published.

80 + = 87

Adblock
detector