Vi gör ledningar i en lägenhet på taket – nwhistorycourse.org

The BlogPålitlig elledningar i lägenheten - nyckeln till säkerheten för de ombordvarandePålitlig elledningar i lägenheten - ett löfte säkerheten för dess zhiltsovEsli igång en omfattande översyn i lägenheten, måste du hålla ledningar innan du börjar dekorera. När du har installerat den stora spolar på ett visst avstånd du behöver för att dölja de elektriska ledningarna. Du kan använda en mängd olika fästen. Innan du arbetar, är det önskvärt att få en skruvmejsel indikator, spänningsindikator och en multimeter.


Ljuskrona och tre ledningar från taket

Installera en ljuskrona med tre ledningar på taket är ganska enkel. Först måste du identifiera syftet med varje tråd. Vi gör detta med den elektriska kretsanordningen. Typiskt vit tråd - denna fas, blå - noll och grön - jord. Om du inte har en elektrisk krets, kan du använda en multimeter.

Vi gör det i följande ordning:

 1. Först ställer du in multimetern till "kontinuitet" -läge.
 2. Då kortsluten sond.
 3. Ta bort glödlampan från ljuskronor. Bestämma placeringen av fasen och fjäderkontakten.
 4. Hitta en neutral tråd. För att göra detta, ställa in multimeter sond på sidan av kontaktpatronen. Den andra sonden att röra de blottade trådarna. Under touch till en av trådarna, hörs ett pip. Det är denna tråd kommer att vara noll.
 5. Bestämma fasen tråden och antalet kretsar med en multimeter.

 

Före anslutning ljuskronan behöva bestämma fasledaren med användning av en multimeterFöre anslutning ljuskronan behöva bestämma fasledaren med användning av en multimeter


Om ljuskronor endast en krets, är den tredje viran jordad. För att verifiera detta måste du göra en enkel sond till metallen delen av ljuskrona, och den andra till kabeln 3.

Installationskronor utföras i följande sekvens:

 • Först måste du stänga båda knapparna som sitter på strömbrytaren.
 • Vidröra slutet av raden spänningsindikator. I kontakt med en fas tråd på index lampan skulle tändas.
 • Märka fasledarna. För att göra detta, använd en markör.
 • Koppla bort omkopplaren och kontrollera varje tråd för sig.
 • Anslut fas kabelkronor till fas ledningskablar. Glöm inte att ansluta nolledare. För att göra detta, är det bäst att använda en kopplingsplint.
 • Se till att fixturen fungerar. Installationen är klar.

Ljuskrona 2 trådar: Installation schema

Om du sticka ut från ljuskronan 2 kabel, kan det fästas i taket på flera sätt. Allt beror på hur många sladdar sticker ut från taket direkt. Innan installationen, kontrollera att se om du har skadat ledningar.

Kopplingsschema kronorKopplingsschema kronorOm ljuskrona i taket och hålla två kabel, installation görs i följande ordning:

 1. Anslut ledarna med kopplingsplinten. Glöm inte att identifiera var fasen och noll.
 2. Bestämma var anslutningslådan.
 3. Ansluta noll sladd, som ligger direkt i kopplingslådan till den neutrala tråden som kommer ut ur fixturen.
 4. med fas kabel är ansluten till ljuskronan och omkopplaren.

Kom ihåg att fasen tråden måste öppnas med omkopplaren. Vidare måste fasen fästas direkt till den centrala kontakten, som är anordnad i en elektrisk chuck.

Om ljuskrona två sladdar, och tre tak, måste du först avgöra vilken typ av varje tråd. Som regel, två av dem är fas. Tredje ledartråd ska vara. Om du har en ljuskrona sladd 3 eller 4 måste du först samla alla de neutrala ledningar, och sedan skall hållas omedelbart till taket kabeln.

Hur är kabelanslutningen i taket

Oftast är ledningarna fast i taket med en bricka monterad på en konsol. Sådan fastsättning är tillförlitlig och enkel att installera. Om ledningarna är fäst med hjälp av denna metod, måste du placera flera hyllor parallellt i förhållande till varandra. Fäste måste fästas i bjälklaget. För att göra detta, använd bultar som måste förväg skruvas in i ankare.

Om ledningsdragningen utförs i våtutrymmen, sedan för att fästa kabeln i taket med hjälp av en speciell korrugerat rörOm ledningsdragningen utförs i våtutrymmen, sedan för att fästa kabeln i taket med hjälp av en speciell korrugerat rör

Om du vill använda det enklaste alternativet kan du bifoga en kabel med hjälp av pinnar. Denna fixtur måste installeras strikt i mitten av taket. Denna metod för fastsättning är användbart för att skapa flera nivåer.

Om lade kablage ryggrad, det säkrad med en kabelränna. Normalt är dessa produkter tillverkade av stål. Men i vissa fall, kabelränna gjord av galvaniserad tråd.

montera även kabeln till taket, kan du använda:

 • Korrugerade rör. Experter rekommenderar att ge företräde åt rippel, om du har undertaket med galvaniserad systemet.
 • Suspensioner C-formad konfiguration.
 • Hålremsa.

Utstationering i golvet eller taket: vad bättre

Ledningar på golvet svårare än om på taket. Dock har denna design flera fördelar. Först av allt, kommer kabeln vara ordentligt dolda och skyddade mot korrosion. Dessutom, vilket eliminerar risken för skador på ledningar under installationen.


Den största nackdelen med att lägga elektriska ledningar på golvet - det är komplexiteten i reparationsarbete som en följd av skador iDen största nackdelen med att lägga elektriska ledningar på golvet - det är komplexiteten i reparationsarbete som en följd av skador i

Algoritm dolda Wiring:

 1. Först ledningsnätet från den elektriska panelen.
 2. Gör väggarna Stroebe.
 3. Placera stockarna på ett betongfundament.
 4. Dra tråden i ett speciellt skyddskanal.
 5. Jorda kabelkanal.
 6. Flytta ledningarna till kopplingsdosan.
 7. Säkra kabelkanaler i Stroebe.

Kom ihåg att som ledare utan att använda kabelkanalen är möjlig endast i fallet om du nedgrävd kabel med en speciell lösning. Efter slutförandet av arbetet glöm inte att kontrollera de elektriska egenskaperna hos varje krets.

Installation av kablar i taket i lägenheten: en steg för steg guide

För att ansluta ledningar, behöver du inte ringa elektriker. Utför ledningar i huset kan vara sig själv. Först av allt måste du bestämma på vilket avstånd från taket för att hängas från systemet. Det förmodas att den optimala avståndet från ledningarna till taket - 10-20 centimeter.

Dolda ledningar utföres medelst väggar shtrobleniyaDolda ledningar utföres medelst väggar shtrobleniya


Om den mjuka våren flera stora spolar upphängd i taket, kommer det att vara en induktor. Under påverkan av strömmen kommer antingen sträcka eller krympa. Alla kommer att bero på den riktning i vilken strömmen flyter.

För att ansluta ledningar på taket, använd följande instruktioner:

 • Sätt märken på väggen.
 • Bestäm var att installera elcentraler.
 • Fästa röret till taket.
 • Dra kabeln.
 • Spärrkabel vener med hjälp av lödning.
 • Isolera trådarna.
 • Ground ledningar.
 • Kontrollera integritet och effektivitet av designen.

Metoder för fastställande av ledningar i taket (video)

För att installera ledningarna till taket måste du välja lämpliga fästen. Vid installation kablar, beakta materialheadliner. Till exempel, om taket är gjord av betong, använder det korrugerade röret. I det fall där taket är trä, är det lämpligt att använda stålrör. Om du vill utföra ledningar på golvet. Denna metod för utläggning är den mest tidskrävande och hållbara.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

59 − 55 =

Adblock
detector