Verplichte testen van brandtrappen en eisen – nwhistorycourse.org

The BlogVoordat u de brandtrap te gebruiken, is het noodzakelijk om een ​​serie tests uit te voeren met haarVoordat u de brandtrap te gebruiken, is het noodzakelijk om vast te houden haar nummer ispytaniyPozharnye trappen vaak geïnstalleerd buiten het gebouw, en zo dat ze met succes hun taken hebben uitgevoerd binnen een halve tijd, moeten ze periodiek worden gecontroleerd en getest.


Algemene eisen voor het testen van brandtrappen en regelgeving

Er zijn bepaalde richtlijnen die mensen moeten volgen bij het uitvoeren van audits van de externe brandtrappen.

In de regel, de test van het vuur ladders uitgevoerd door deskundigen op een specifieke procedureIn de regel, de test van het vuur ladders uitgevoerd door deskundigen op een specifieke procedure

Gedefinieerd methodologie voor het uitvoeren van dergelijke tests:

 1. Controleer de externe brandtrappen mag alleen worden uitgevoerd bij daglicht, in overeenstemming met de nodige veiligheidsmaatregelen. Het gebied rond de ladder moet worden omheind, en moet waarschuwingssignalen van de tests te hangen.
 2. Statistische tests worden uitgevoerd bij elke lading vijfde trede van de ladder van 180 kgf en belasting wordt aangelegd gedurende enkele minuten. Het is ook onderworpen aan een soortgelijke belasting trapboom.
 3. Als de ladder mars naar het terrein, in dit geval ook gecontroleerd vluchten en landingen, met de toepassing op hem van de statistische belasting. De belasting op maart strikt uit de bodem in het midden en op de plaats wordt gecontroleerd door middel van de verdeling van de belasting.
 4. Een controle uitgevoerd trap hekken door daaraan een belasting van 54 kgf elke 1,5 m langs de gehele hoogte van de ladder toepassen.

Na het verwijderen van alle belastingen onderzocht gehele ladder, als tijdens de inspectie bleek vervorming van de structuur of gedeeltelijke vernieling ladderelementen dergelijke ladder naar de verdere bewerking is niet toegestaan, hetgeen getekend, de ongeschiktheid van het gebruik van dit ontwerp.


Als de trap na verwijdering van de belasting om een ​​protocol over de geschiktheid ervan voor verder gebruik.

Sample brand testcertificaat ontsnapt en eisen

Na alle nodige tests, brandtrap, als het voldoet aan alle eisen van GOST (voor Kosgei) voor dergelijke constructies wordt opgesteld van de werkzaamheden uitgevoerd op de test van de externe brandtrappen worden getrokken.

Op grond van proeven op de ladder zonder mankeren hing een speciale tag die onderhoud ontwerp bevestigtOp grond van proeven op de ladder zonder mankeren hing een speciale tag die onderhoud ontwerp bevestigt

In dit document zijn de volgende punten moeten worden vermeld, moet u om ze te vullen: 1. De handeling specificeert de opdracht op basis waarvan de cheque van trappen en worden aangegeven locatie en het adres waarop de test ladder, de naam en het type en al zijn afmetingen, hoogte, breedte, hoogte van omheiningen, etc.
 2. De wet omschrijft moment van de dag de tests werden uitgevoerd, evenals een aantal van de gebruikte apparatuur: rollenbank, touwen, lading lier enz., Die zijn getest met een indicatie van de massa van de belasting of spanning in kg, het aantal punten aan die veilig het touw gemaakt.
 3. Aan het einde van de handeling aangeeft of de trap vereiste belasting en ongeacht of deze een visuele inspectie van alle delen van de ladder na het lossen.

Aan het einde van een dergelijke handeling wordt gezet testen datumstempel van de erkende organisatie die het recht om dergelijke controles en de handtekening van de verantwoordelijke persoon uit te voeren heeft.

Op precies dezelfde trap hangt een label dat de opgegeven inventaris object, de datum van de validatie en de timing van de volgende test bevat. Dezelfde informatie wordt gekopieerd in een speciaal log, die is opgeslagen in de organisatie of in de fabriek administratie, fabrieken, dorpen, etc. Dit monster zal helpen vullen een daad vakkundig om het document een persoon die de controle heeft uitgevoerd te maken.

Test Voorbeeld externe brandtrappen en hekken dak

Elk gebouw en de bouw, de hoogte van meer dan 10 m, moeten brandtrappen, zowel intern als extern, evenals hekwerk dak, dat op elk moment van het jaar OK zou moeten zijn, omdat het het leven en de gezondheid van mensen beïnvloedt, om te testen goede werking en normaal functioneren. Dergelijke tests, volgens de regering regelgeving moet worden uitgevoerd om de 5 jaar, en de visuele inspectie van de gehele structuur een keer per jaar.

De proeven moeten worden uitgevoerd relevante organisaties, zoals, voor het testen, een licentie nodig.

Als u nodig hebt om de ladder te testen, dan is het beter om hulp te vragen aan de betrokken organisatiesAls u nodig hebt om de ladder te testen, dan is het beter om hulp te vragen aan de betrokken organisaties

Er zijn bepaalde eisen voor inspectie en test van het vuur ladders:

 1. Alle ladders moeten worden getest alleen overdag, wanneer de windsnelheid niet meer dan 10 m / c. Plaats bij de trap, die loopt de proef moet worden omheind. Deelnemers die testen met een lading op de ladder, moet in het belang van de veiligheid van buiten het gebied.
 2. Bij het ontwerpen van stationaire Laderwagens hangende lading bepaald gewicht of kracht wordt uitgeoefend op de structuur door middel van kabels en lieren teneinde te bepalen of de ladder een statische belasting kan weerstaan ​​gedurende een voorafbepaalde tijd. Ook voor en na een visuele inspectie van de gehele structuur.
 3. Bovendien wordt de grondverflaag gecontroleerd trappen en speciale verf, die moet overeenkomen met de klasse 5 coating. Nadat alle tests, zal het worden opgesteld, indien de ladder alle tests heeft doorstaan. Zo niet, dan wordt de informatie doorgegeven aan de dichtstbijzijnde brandweerkazerne over de ongeschiktheid van de trap voor verder gebruik.

GOST eisen en beproevingsmethoden brandtrappen en het dak hekken

Al deze ladders moeten plaatsvinden volgens GOST Deze norm geldt niet alleen voor de metaalbrand escapes, inclusief aandrijving en verticale, welke stationair zijn, maar ook andere soorten brandtrappen. Dit werkt ook aan GOST behuizing daken, en stelt de testprocedure en de procedure voor het uitvoeren van de kwaliteitsbeoordeling trappen en daken.

Daarnaast moet de ladder worden geëvalueerd voor omslagontwerp een special paintDaarnaast moet de ladder worden geëvalueerd voor omslagontwerp een special paint

Methode hun prestaties overeen met een bepaalde gast:


 1. ontwerp sterktetest uitgevoerd door de statische belasting, wordt de belastingswaarde gekozen uit de maximaal mogelijke belasting van de constructie met een zekere veiligheidsmarge, hetgeen typisch ongeveer 1,5.
 2. Tests worden uitgevoerd met speciale apparatuur, tegelijkertijd, in de bouw testers testgebied verboden om geen schade veroorzaken bij constructief falen.
 3. Onderzocht trappen en andere constructies voor het meten en na het gebruik handmatige meetmiddelen roulettes, niveau, etc. alsmede het gebruik van meer gesofisticeerde middelen, zoals gebruikt voor dergelijke doeleinden, een laserafstandsmeter.

Ook uitgevoerde inspectie van kwaliteitscoating special paint trappen, en maakt ook het meten van de dikte met behulp van speciaal gereedschap. Tijdens deze test identificeert de geschiktheid van de ladder voor verder gebruik.

eens in de 5 jaar - de frequentie van de inspectie van de trap wordt ook geregeld door GOST, visuele inspectie van ladders moeten worden ten minste eenmaal per jaar plaats, en met het gebruik van de apparatuur.

Timing en frequentie van het testen van brand ontsnapt in afdelingen

Studies hebben Laderwagens moet normaliter worden uitgevoerd door bevoegde diensten, maar kan deze tests en particuliere organisaties die alle noodzakelijke documenten uit te voeren.

Brandladder moet om de 5 jaar of na herstelling worden geïnspecteerdBrandladder moet om de 5 jaar of na herstelling worden geïnspecteerd

Genoeg met dergelijke organisaties een contract te ondertekenen, en de vertegenwoordigers van deze organisaties aan de slag kunt:


 1. De tests worden uitgevoerd met behulp van de benodigde apparatuur, die het mogelijk maakt om een ​​bepaalde belasting de ladder die u toelaat om de geschiktheid van de trap vast te stellen, of, omgekeerd te laden, zij ongeschikt zijn voor verder gebruik. Na het invullen van de vereiste documenten geproduceerd, met alle de prestatie-eigenschappen van de trap.
 2. Voor alle werken samengesteld schattingen aangeven wat er precies was de betaling worden gedaan. Ook gestelde termijn de volgende testen trap, trede-test om de 5 jaar, evenals na reparatie uitvoeren van de test.

Hoe is de test van het vuur escapes (video)

In aanvulling op de vaste brand ontsnapt, zijn er trappen en anderen. Bijvoorbeeld, testen aanval ladders en intrekbare drie knie zou een keer per jaar worden gecontroleerd. Ook worden gecontroleerd een keer per jaar en diverse andere draagbare structuren die essentieel zijn voor het werk van de brandweer, zijn bijvoorbeeld deze soorten ladders zoals JECFA, airbags, enz. Bij het testen van dit type van de trap, met behulp van een speciaal apparaat waarmee u een bepaalde druk op het gehele ladder structuur te geven.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

32 + = 38

Adblock
detector