Välj rätt skruvar för gipsskivor: 3 bärstilar – nwhistorycourse.org

The BlogSkruvar är mest lämpliga fästelement för gipsskivorSkruvar är de mest lämpliga fästelement för gips Gips - ett av de mest populära efterbehandling material baserade på gips. Den liknar gips, men har högre hållfasthetsegenskaper. Denna efterbehandling material är också särskilt intressant eftersom det kan användas för att förverkliga de djärva och originella inredningslösningar. Vanligtvis är Gips används endast i vardagsrummet - för anordningen av modulära partitioner, samt vägg- och takytor. Och eftersom det aktiva materialet är rädd för vatten och exponering för höga temperaturer, bör det inte användas för beklädnad badkar, toaletter, arbetsytor i köket (om skålar, tallrikar, etc). Dessutom är nödvändigt att montera gipsskivor för att välja en speciell skruv för gipsskivor, d.v.s. flera sorter av fästorgan, såsom självgängande skruvar, hylsor, spikar, etc.


Vad skruvar fast gips

Det måste sägas att den typ av fästelement för montering Gips ark eller GCR, i taket (vägg) beror på fastsättningsmetoden.

Traditionellt för väggar eller tak gipsskivor används tre sätt att montera efterbehandling material:

 • På mastix lim till referensfyrar,
 • Med hjälp av skruvar (gängande skruvar) och metallen (galvaniserad profil) eller en trä skelett;
 • Med galvaniserad spik med breda plattjärn till trä ribba (ram).

För väggar och tak gipsskivor med hjälp av fäst på metall ribba med hjälp av speciella skruvar, eller snarare, självgängande skruvarFör väggar och tak gipsskivor med hjälp av fäst på metall ribba med hjälp av speciella skruvar, eller snarare, självgängande skruvar

För detta ändamål, som vanligtvis används vanliga svarta skarpa skruvar till metall (för enkel GCR) 25 mm long och 3,5 mm i diameter och Phillips försänkt huvud (andra namn - "skruvar på GCR").

Om rollen av backar används träklossar, sedan för fäst skivor av gips till ramen hos självgängande skruvar för trä, som skiljer sig från den skruvar, metall gängstigning. Dessutom, när val av fästelement för GCR företräde bör ges skruvar, tillverkade av stål med en skyddande beläggning (t ex fosfaterade skruvar). Sådan skyddande beläggning skyddar fästdonet från korrosion. Som för storleken av skruvar, är det främst används skruvar 3,5h25 mm och för en två-lagers gipsokratona för enkel GCR - 3,5h35 mm.


Välj skruvar för gipsskivor Profile

Förutom att fastställa gipsskivor med en profil inför arbete krävs också för att installera fästelement av stommen.

Sålunda, en profil gips användas, företrädesvis, följande monteringsgafflarna:

 1. För nära väggen eller i taket profil - dymlings-betong naglar med väsentligen storleken 6x40 mm. Om väggar och tak är gjorda av trä eller trämaterial, är profilen för fästskruvar som används på trä. Fäst dimensioner i varje enskilt fall, orsakas av tjockleken och typen av material av vilket väggen eller taket.
 2. Att styra profil - för metallskruvar eller självgängande typen "bug" (andra namn - "drill", "flyga", etc.) eller storlek 3,5h9 mm 3,5h11 mm.
 3. samma typer av skruvar används för att styra suspensionen som för styrprofilen

För att montera ljuskronor och andra externa komponenter för att gipsskivor använda rullgardins plug-NailsFör att montera ljuskronor och andra externa komponenter för att gipsskivor använda rullgardins plug-NailsSålunda, typen och dimensionerna för montering av stommen GCR GCR själva och andra element som skall monteras på gips, beroende av storleken och materialet monterade konstruktioner.

Hur många skruvar på ett ark Gips är nödvändig

För att ordentligt fästa gips till trä eller metall ram som skall upprätthållas efter det grundläggande avståndet mellan fästelement

nämligen:

 1. Skruvarna måste placeras på omkretsen av arket efter varje 0,4 m.
 2. Förskjuten från kanterna av arket till skruven bör vara minst 10-20 mm.
 3. Fäst ligger i mitten av arket efter varje 0,6 m.

Dessa mått är ungefärliga och bestäms av det beräknade antalet fästelement för FCL.

Uppskattat antal skruvar per enda installation av gipsskivor av storlek 3 m2 - 70 styckenUppskattat antal skruvar per enda installation av gipsskivor av storlek 3 m2 - 70 stycken

Utöver dessa grundläggande krav för det uppskattade antalet skruvar bör också övervägas ett steg profil knutna till väggar och tak som avgör antalet plugg-naglar och "bug" typ skruvar.

Korrigera felaktig installation skruvar

Vackra väggar och tak gjorda av gipsskivor - det är resultatet av korrekt installation och slutlig bearbetning av ark GCR. Därför, efter det att ytan av de drywall ark som skall färgas eller tapetklister eller annat filmmaterial. För att genomföra den sista etappen av efterbehandling snabbt och korrekt, måste ytan av gipsskivor vara platt, med hjälp av lämpliga monteringsskruvar.

Det bör noteras att vid montering av metallprofilen till de skruvar används, vilka måste skruvas in till ett djup av inte mer än 2-3 mm i planet för GCR.

När utsprånget av skruv skruvmejsel korrigering utförs av samma munstycke som användes för att dra åt skruvarnaNär utsprånget av skruv skruvmejsel korrigering utförs av samma munstycke som användes för att dra åt skruvarna

Som regel, när man står inför väggar eller tak ark GCR kan uppleva följande fel:


 1. Själv roteras profil och något skjuter ut från planet för gipsskivor, beroende på den stora textildensitet och en liten tjocklek på metallprofilen. Detta arrangemang förhindrar fästdonet slutliga ytbehandling av gipsskivor.
 2. För att fästa eller skruvar som används för gipsfiberskivor, vilket leder till uppkomsten av de präglade spåren runt det installerade fästelementet.

Eliminera dessa problem sker på följande sätt. Ytan av gipsskivan i stället för skruvfäst prozenkovuetsya skruvmejsel, varefter skruven lätt kan skruvas till önskat djup. Vid användning av självgängande skruvar med en dubbel gipsfiber kommer in i och koniskt huvud korrigering utförs genom att skära den präglade högen vid installationsspåret av skruvkontors kniv.

I allmänhet, undvika extra arbete för korrigering av ett redan installerat fästdon gör det första urvalet av riktig fastsättning, med hänsyn till de mekaniska egenskaperna och dimensionerna av monterade element och strukturer.

Vilka är de skruvar för gipsskivor (video)

Med andra ord, kan man dra slutsatsen att de kvalitativa drywall blad på väggen eller taket måste vara flera typer av fästen dimensioner och egenskaper som är valda med dimensionerna och egenskaperna hos gipsskivor, ramen och lagerytorna på väggar eller tak.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

35 − = 26

Adblock
detector