The BlogSkjutdörrar i omklädningsrummet har en bra prestanda och vackra utseendeSkjutdörrar i omklädningsrummet har en bra prestanda och vackra utseende i praktiken fler flickor och kvinnor drömmer om eget omklädningsrum. Inspirerad av exempel på några filmer, de drömmer om ditt eget rum, där det endast kommer att hänga sina kläder, deras skor ligger bara och ingenting annat. Om du väljer att köpa en skjutdörr, men vet inte vad, och hur du installerar dem - läs vidare.


Skjutdörrar i omklädningsrummet

Inte alla lägenheter har möjlighet att tilldela ett helt rum under förbandet. Men om du är ägare av ett medium eller en stor lägenhet, där åtminstone ett rum har en yta på mer än 25 m2, är det vettigt att överväga fördelningen av ett litet område i rummet, till exempel, 10 m2 för sin egen dressing.

Separat ett område från en annan kommer du att skjutdörrar. Hur de väljer att tjäna under en lång tid och såg vacker? Skjutdörrar, bland annat för att klä kan vara av olika typer.

Skjutdörrar i omklädningsrummet kan du ordna med hjälp av etiketterSkjutdörrar i omklädningsrummet kan du ordna med hjälp av etiketter

De skiljer sig i vägen för öppningen, i enlighet med tillverkningsmetoden, och många andra saker. Det finns underarter av samma art.

I allmänhet följande typer av skjutdörrar:


 • coupe;
 • techno;
 • penna fall,
 • bok;
 • dragspel;
 • Roto-dörr.

Vad ligger under dessa mystiska ord? Låt oss inse det.

Beskrivning av de typer av dörrar

När det gäller kupéer, många inser tåget och dörrarna i ett separat utrymme.

nämligen: 1. Sliding öppna luckan genom samma mekanism som i tåget, men har ett annat utseende.
 2. Skjutdörrar av denna typ rör sig längs styrskenor och dölja varandra, när dörren öppnas.
 3. Denna typ av dörr garderob med speciella rör sig längs styrrullarna.
 4. Rullarna är gjorda på lagren, så att rörelsen de inte skapar buller och dörren öppnas lätt, utan att insatser.

Guider är inställd på toppen och botten, bör vara noga med att inte snubbla när de kliver över igenom. Dessutom guide, som ligger nära golvet, är det ibland nödvändigt att rengöra damm, så att den inte stör rörelsen av dörrarna på rullarna. Denna typ av installation kan kallas en av de billigaste.

Skjutdörrar i ett förband kan bestå av två eller flera separata elementSkjutdörrar i ett förband kan bestå av två eller flera separata element

View Techno är en underart av facket. Skillnaden mellan dem är att techno är inte botten järnväg. Porten till endast toppen. Öppna dörren frigör utrymme på golvet, hindrar inte rengöring, tar liten plats. Förresten, tech innebär utförande av två funktioner i en dörr. Techno skjutdörr kan utföra, och deras vanliga roll dörren och roll spegeln. Detta är möjligt om du ställer in spegelytan på framsidan av dörren till rummet.

Nästa vy - skåp. De har en fin fördel: de gömma sig i dörren när den öppnas, inte kan se dem. Minus dem om att du måste installera speciellt förbereda väggen, med hänsyn till alla de tekniska egenskaperna hos denna mekanism. När du köper ett kit innehåller en särskild mekanism som gör det möjligt att stoppa dörren i önskat läge.

Det är lätt att gissa vilken typ av bok är mycket lik en vanlig bok. När vi stänger dörren av typen "bok", kan det vikas i två delar, som en riktig bok. Guider i denna art är belägna på toppen.

Vi typ av dragspel är mycket lik den principen om öppen, när den utvecklas i flera delar, enligt principen om ett dragspel päls.

Roto-dörr kan med rätta anses vara ett unikt och origin uppfinning. Dess egenhet är att den kan öppnas i båda riktningarna vid rotation. Ett bra alternativ för alla som älskar alla original och ovanliga.

Spegel skjutdörr för klädkammare, och andra material för tillverkning

Olika typer av skjutdörrar, är inte det enda du bör vara uppmärksamma på när man väljer denna metod för partitioner. På materialet dörren också, är det vettigt att uppmärksamma.

Speglade skjutdörrar ser bra ut i det inre i högteknologiska stilSpeglade skjutdörrar ser bra ut i det inre i högteknologiska stil


Det finns olika typer av material som används för tillverkning av skjutdörrar, bland dem:

 • Trä;
 • spegel;
 • aluminium;
 • particleboard,
 • faner;
 • glas;
 • MDF;
 • Plast.

Spegeldörrar ser mycket trevligt, naturligtvis. Men när man väljer ett material för skjutdörren, inte bör utgå från den totala skönheten i dörrarna, och hur det kommer att se i din inredning.

Om din lägenhet är utformad i klassisk stil, göra ett val till förmån för naturliga trä skjutdörrar. Det är den mest populära material för denna typ av dörrar, men inte den billigaste. Trädet kan vara intakt eller med inlägg av speglar, glas, färgat glas.

Vilket alternativ att välja

Om du vill ha ett billigare alternativ, uppmärksamma material spånskiva eller MDF. Det finns en enorm palett av nyanser för materialet och olika former som gör det möjligt att välja den mest originella alternativet för din inredning. För detta material är mest lämplig typ av dörrar och dragspel bok.

Skjutdörrar kan vara tillverkade av olika material: glas, plast, träSkjutdörrar kan vara tillverkade av olika material: glas, plast, trä


Du är ett fan av high-tech stil? Därefter, till din tjänst tillhandahålls dörr av glas, plast, speglar eller metall. Du kan välja graden av öppenhet i glas eller plast. Det kan vara helt transparent, med en dekor eller mönster, frostat. Glasdörren kommer att pryda din inredning i stil med hi-tech eller minimalism. Dörrarna av detta material är mycket slitstarkt och säkert. I händelse av glaskross behöver fragmenten inte strö runt i rummet, och kommer att förseglas i en speciell film.

Spegeldörrar är också snygg och ursprungliga lösningen för interiören. De är lämpliga för att inte mycket stora områden, kan visuellt utöka dem och göra ljusare.

Dörr placering avgör i hög grad det inre av rummet. Om du vill göra ett omklädningsrum hörnskåp, placera skjutdörren i ett hörn av rummet. För detta finns det speciella vinkelglidsystem.

Skjutdörr coupe för omklädningsrummet: med sina händer för att samla in eller köpa

Du är en skicklig penna och inte vill spendera pengar för att köpa dörrarna? Då ger vi dig några tips som hjälper dig montera skjutdörrar med sina händer, eller kanske du väljer att köpa dem? Hur som helst, om du vill ha hemma skjutdörr typ "skum" eller "Roto", är det bättre att vända sig till proffs. Samla dem själv är mycket svårt.

För att samla sina egna händer dörr coupe, behöver du följande uppsättning verktyg:

 • borr;
 • roulette;
 • skruvmejsel;
 • fil;
 • Bågfil.

Om du är ny på att göra en skjutdörr är svårt nog på egen hand, så det är bäst att vända sig till yrkesverksammaOm du är ny på att göra en skjutdörr är svårt nog på egen hand, så det är bäst att vända sig till yrkesverksamma

Dörraggregat består av 5 steg.

nämligen:

 1. Studiet av monteringsmetod och installation av dörrar.
 2. Mätning av öppningen där dörren är installerad. I detta skede måste du nivå och lod och horisontella mätningar behöver du mer och roulette. Höjden på upprätt kan mätas med användning ett lod. Notera att styr bredden bör vara 10 cm, med början från detta med mätningar.
 3. Nu måste du visualisera projektet, kan du dra det och hitta material för installation. Till exempel kan en ingående upplösning i förbandet 1 m kräver en dörr till 2m - två dörrar, en - behovet av att installera ytterligare fasta blad.
 4. I detta skede, köper du alla nödvändiga tillbehör, vara toppmonterad, aluminiumprofil, fyllnadsmaterial för dörrskenor, stannar, clips, etc.
 5. Samla bur skjutdörr titta vinklar de ska vara vinkelrät mot diagonalerna måste vara lika med varandra.

Tror du att detta system är komplicerat? Då inte bry sig och gå till affären för färdiga skjutdörrar. Du kan besöka detta ändamål Leroy Merlin eller Ikea. I det senare erbjuder ett utmärkt val av färdiga skjutdörrar under namnet Pax Lyngdal. Ställ passar perfekt i varje interiör.

Var uppmärksam på vård av skjutdörrar. Till deras rörelse har alltid varit osynlig för dig, bör du motionerar regelbundet ren damm och skräp inuti guider med en dammsugare eller en borste. måste också rengöras och rullarna själva, kan detta göras med en borste och fett. Den kan köpas på någon järnaffär.

Vi kan säga att montering av skjutdörrar - en ganska mödosam process att styrkan är inte för alla. Om du inte vill slösa din styrka förgäves, bättre köpa allt du behöver i butiken. Dessutom att en mängd olika material, färger och former vända valet av denna möbel i en intressant och spännande process.

Skjutdörrar till omklädningsrummet med händerna (video)

Kom ihåg att kvaliteten på materialet beror på kvaliteten och livslängden för skjutdörrar. Köp dem bara i beprövade butiker av kvalitet material.

Detaljer: skjutdörrar i omklädningsrummet (foto exempel)

18e2999891374a475d0687ca9f989d83 50e257fba9e0afe68cf11e69d06df94d 265 906292459481497452386749654497o 4588496599 12311392910 1970324841632118980f ba89ad975afadc4f83dc6e69c2816781 Contemporary-closet-med-mattan-och-glas-glidande dörrar csmBild101025RZ1Eab7e3bf493

Leave a Comment

Your email address will not be published.

27 − 26 =