Vad bör storleken på stege steg: 6 alternativ – nwhistorycourse.org

The BlogDen optimala storleken av stegen kommer att göra trappor bekvämt och säkertDen optimala storleken av stegen kommer att göra trappor bekväma och bezopasnoySuschestvuyut särskilda regler och normer som styr den optimala storleken på trappan till andra våningen. Om du uppfyller de standarder som krävs, kommer stegen att pågå i många år, utan att utsätta sina ägare för onödiga risker.


standard stege

Dessutom måste stegen beakta de krav som ägarna.

Välj storleken på stegen bör ta hänsyn till som en personlig preferens, och alla familjemedlemmarVälj storleken på stegen bör ta hänsyn till som en personlig preferens, och alla familjemedlemmar

nämligen:

 • Lämpligt spel;
 • Estetiskt utseende;
 • komfort;
 • Säkerhet.

Och plus till detta - överensstämmelse med GOST och klipp att stegen skulle inte bara behaga ögat, men också för att fungera i många år. Det är dessa normer, liksom en del andra, mindre viktiga parametrar garantera en säker förflyttning av stegen. Detta gäller särskilt för familjer där det finns barn eller äldre. Trappa i sig kan vara av någon design och utseende - det beror helt på personliga preferenser.


Men valet av köpare ofta stannar vid träkonstruktioner: den mest hållbara, resistenta och vacker.

Den mest bekväma och säkra anses vara standardnivån. Deras parametrar regleras också av höjden av 15-19 cm, och bredden - 30. I en typisk trä trappa bredd är lika med 27 cm, men i hörnen eller på resande fot på ett steg kryper så kallad överhäng (eller näsan). Dess bredd är bara lika med de saknade tre centimeter.

Storlek stegpinnar: GOST

För att inte behöva brottas med, vad som borde vara de steg och enkel härkomst eller stigning inte föra problem har särskilda regler införts: de tar hänsyn till alla nödvändiga standarder och detaljer målade hela arbetsordern. Den viktigaste delen av trappan är naturligtvis scenen.

Innan du bestämmer dig för storleken på stegen, är det nödvändigt att först göra alla nödvändiga mätningarInnan du bestämmer dig för storleken på stegen, är det nödvändigt att först göra alla nödvändiga mätningarTill exempel när en ritning görs för framtida stege, måste du tänka på följande parametrar:

 • Lutningsvinkeln av trappan;
 • Deras samma bredd;
 • höjd;
 • Bredden på marsch;
 • Djupet av slitbanan;
 • Bredden steget.

För standarden på ett privat hus bör vara minst bredd på 70 cm, utan hänsyn till skyddsräcken - deras bredd behandlas separat. Standard rekommenderar inte den smala trappan, men tillåter en liknande design - typ "gås-steg" trappa eller vinden.

Bredden av steg är att beräkna. Typiskt, privata hem -. Är från 60 till 65 cm som tar Vid beräkning formel 2m + B = 60-65, där 2w - två bredder, och B - steghöjd.

Den optimala storleken på stegen i trappan i huset

Vid beräkning av storleken på stegen till andra våningen, måste du lära känna några av nyanserna.

Göra beräkningar och att välja rätt storlek av stegen kommer att hjälpa SpecialistGöra beräkningar och att välja rätt storlek av stegen kommer att hjälpa Specialist

De är:

 • Storlek stigar 15-18 cm;
 • Slitbanan - 30 cm;
 • Bekväm steglängden från mätaren, är det bättre att 120 cm.

Antal steg själva är inte alltför svårt att beräkna. För att göra detta måste du veta denna parameter som höjden av golvet. Noggrannhet måste vara absolut, annars scenen skulle vara annorlunda i storlek. Standarder rekommenderar åtgärder för att ställa in höjden 15 cm, men det kan variera något.

Nästa du behöver för att få höjden på golvet i centimeter dividerat med höjden av stegen, och sedan ta en, som det sista steget kommer själv.

Och du måste ta hänsyn till gapet, som är höjden av trappan till övre barriären. Detta är åtminstone två meter - eller måste hela tiden bandage på huvudet blir blåmärken. Ritningar och beräkningar rekommenderas att yrkesverksamma - utan de kunskaper som krävs kommer sannolikt att allvarliga fel. Det är mycket viktigt att producera varaktig och omfattande utbildning för att undvika olika svårigheter.


Vad är standardstorleken av stegen i trappan

Standarddimensioner av de åtgärder som anges i GOST och klipp - för att dessa specifikationer erhålls nästan perfekt design.

Stegens storlek beror också på det totala antalet däravStegens storlek beror också på det totala antalet därav

De grundläggande normer som måste beaktas:

 • Man bör inte skiljer sig i storlek, max - 5 mm;
 • Höjden av scenen bör inte vara mindre än 15 cm, men bör inte överstiga 20 cm;
 • Från dörren till trappan - inte mindre än en meter, men detta avstånd bör överstiga bredden på dörren;
 • Dimensionerna av takfoten - högst 3 cm;
 • Djupet av slitbanan av 23 till 35 cm;
 • Den smalaste delen av de rullmaskiner - 10 cm breda - 40 cm, och fairway - 25 cm.

Folding stegar rekommenderas alternativ minst 600h1000h1200 att den förblir säker. Om konfiguration och tillgången på utrymmet tillåter, kan stegen göras mycket bredare. Det är nyttigt att andra våningen, kan du bekvämt ta möbler eller andra föremål totalt. Det finns ytterligare en fördel - en trappa med breda steg ser imponerande, presentabel och dyrt.


För en spiraltrappa parametrar inte skiljer sig alltför mycket. Bredden på trappan - inte lägre än 20 cm bredvid den centrala strålen -. 10 cm och den bredaste delen - 40.

Man bör komma ihåg att alla åtgärder måste monteras i en vinkel på en grad, vilket kommer att bidra till att undvika ansamling av vatten, smuts och damm på trappan.

Steg stege steg

Detta alternativ är nästan det viktigaste. Från hans andra beräkningar görs, och det beror också på komfort och säkerhet i rörelse på framtida åtgärder. Räknat fel flytta kan även leda till en försämring av hälsotillståndet - från överdriven spänning för att upprätthålla stabilitet ofta ömma fötter, särskilt hos äldre.

För att kunna göra beräkningssteg, måste du fokusera på de specifika kravenFör att kunna göra beräkningssteg, måste du fokusera på de specifika kraven

Beräkningen sker enligt vissa krav, som slutligen kan skilja sig från SNP. Det är inte skrämmande, eftersom byggnormer bara sammanfatta information.

Alltså:

 1. Summan av slitbanans bredd och höjd av stigar bör vara ca 440 mm inklusive den avsmalnande vinkeln hos stege själv. När allt kommer omkring, vad det är, desto högre höjd stig.
 2. Genom att lägga till en dubbel-storlek steget och slitbanebredd måste nödvändigtvis utträde från 600 till 650 mm.
 3. Det är helt säkert stege, för vilken skillnaden mellan storleken på sättsteget och slitbanan av ca 46 mm.
 4. Höjden och bredden av de olika stegen har ett maximum av 5 mm.
 5. Längden av stegbalkarna påverkar lutningen (det är nästan vertikalt), vilket i sin tur kan påverka höjden på trappan.
 6. Höjden kommer att påverka mängden, såväl som på bredden.

Om något inte passar, inte fungerar eller går, men inte som planerat, det behöver inte misströsta. Kanske är det inte en bugg - du kan ändra den för att lösa konfiguration och stege typ.

Bredden av trappan: normen

Så vad är den tillåtna bredden av normen? Alla parametrar för trappan är mycket beroende av varandra. Bredden beror på beräkningarna av den resulterande höjden.

Det är därför nödvändigt att förlita sig på vissa regler:

 • Perfekt för ett brett spann av privata hem kommer att vara 120 cm;
 • Bredden på samma scen - 25 cm;
 • Om det finns ett räcke - 80 cm;
 • I frånvaro av ett räcke - 60 cm;
 • För framdrivning - inte mindre än 60 cm, exklusive byggandet av "gås steg".

Tänker konstruktion stege, är det också viktigt att ta hänsyn till bredden av de åtgärder som måste vara bekvämt för alla familjemedlemmarTänker konstruktion stege, är det också viktigt att ta hänsyn till bredden av de åtgärder som måste vara bekvämt för alla familjemedlemmar

Naturligtvis för att bestämma bredden bör baseras på foten - det måste helt passa bekvämt på steget. Även undantag från regeln och kommer att vika trappor - deras bredd kan vara mindre, men inte under tröskeln på 20 cm.

Det beror på bredden och vinkeln, dvs lutningen av trappan. Till exempel: bredd av 20 cm, skulle den optimala höjden vara samma och lutningsvinkeln av - exakt 45 grader. Men om bredden av 40 cm, och höjden är 10 cm och vinkeln är 14 grader och 10 minuter.

På grund av den tekniska utvecklingen och framväxten av en rad andra konstruktionsmaterial för trappor, har olika standarder och krav blivit mycket mer. Matcha dem helt sällan någon kommer ut - det är därför det rekommenderas att kontakta experter eller köpa färdiga design, snarare än att försöka bygga egna händer - en färdighet som behövs här.

Det finns fortfarande några detaljer som är viktiga att känna till:

 1. Om stegen kommer att arbeta kontinuerligt, och det bör fastställas.
 2. Landningar skall vara lika med bredden av stegen.
 3. Är det nödvändigt att uppmärksamma den SNP, som reglerar höjden av räcket - från taket till ledstången skall inte vara mindre än 190 cm och företrädesvis 200.

Den optimala storleken på stegen i trappan (video)

Trappan i huset eller lägenheten - en sak nödvändig och nyttig. För att installera en hiss - åtminstone, dyra och meningslösa, till förmån för de två våningarna. Rätt val och korrekt ritning krets säkerställa att stegen kommer att pågå en lång tid, och också kommer att pryda hemmet.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

7 + 1 =

Adblock
detector