Vad bör storleken på en spiraltrappa: 4 konfiguration – nwhistorycourse.org

The BlogEn spiraltrappa ser bra ut i alla miljöer, oavsett dess stilEn spiraltrappa ser bra ut i alla miljöer, oavsett dess stil Under konstruktion och tillverkning av trappor i ett privat hus på andra våningen med händerna behövs för att beräkna hela strukturen. Således viktiga parametrar såsom steg bredd, diameter, antal. Allt detta är mycket viktigt att ta hänsyn till att förbereda de rätta ritningar och göra hela strukturen, ergonomisk och helt säkert. Denna ganska originell design är mycket populär, eftersom den inte kräver byggandet av ett stort område, men att produkten har visat sig stark och pålitlig, vi måste alla vara noga övervägas och beaktas alla nyanser. Dessutom är en stor fördel med spiraltrappa som det passar perfekt in i alla inredningar och blir en verklig dekoration av det. Det var praktiskt att gå stegen i fan-typ, är det nödvändigt att identifiera sitt rätta storlek. spiral twist är fullt möjligt att göra något märke, allt beror på design idé och det tillgängliga utrymmet.


Hur man utför beräkningar av spiraltrappa till andra våningen

Utforma spiraltrappor organet genom en bestämning av alla nödvändiga parametrar för produkten, och även dra schematiska konstruktion modellbeteckningar. Schema spiraltrappa, oavsett dess konfiguration måste utföras i både vertikal och horisontell projektion. Detta gör det möjligt alla de stora dra detaljerna utformning fullt ut och för att bestämma fördelar och nackdelar med varje förfarandesteg arrangemang.

Spiraltrappa till andra våningen bör vara inte bara vacker utan också funktionellSpiraltrappa till andra våningen bör inte bara vacker utan också funktionell

Trappor kan ha de mest olika konfigurationer, nämligen:

 • Bygga på den centrala axeln;
 • Partiell förekomst av stegen i det centrala stödet;
 • Med betoning på strängen sidan;
 • Fribärande arrangemang.

Ritningar av varje typ av stege kommer att skilja sig sinsemellan, och detta måste beaktas i beräkningarna och utarbetandet av byggplanen. Detta dramatiskt olika storlekar av delar som används för spiralformade trappor eftersom fästorganet i viss utsträckning tar upp ett visst utrymme för rörelse.


Funktionell spiraltrappa: ritningar och antalet steg

Innan du genomföra projektet av en spiraltrappa, är värt allt korrekt beräkna och bestämma antalet steg. Det är därför, att utformas och uppföras struktur på grundval av de uppgifter som erhållits.

För byggandet av trappor måste du bestämma:

 • Antalet steg;
 • Höjden på sättsteget;
 • Storleken och placeringen av trappan.

Antalet steg i trappan bestäms beroende på längden av dess ramAntalet steg i trappan bestäms beroende på längden av dess ramInledningsvis måste du bestämma det optimala antalet steg. Den idealiska utföringsformen kommer 11-13 steg. Nödvändigtvis vara ett udda nummer för ökad komfort i rörelse. Nedräkningen för att gå från topp till botten. Det översta steget skall vara att fungera som en plattform, och dess dimensioner är inte skiljer sig från resten av de tillgängliga elementen.

Att bestämma den optimala höjden av stigaren är nödvändigt att dela den resulterande avstånd från taket till golvet och det antal steg. En ideal variant är steghöjden i intervallet 15-20 cm.

För en spiraltrappa lämpligaste rullmaskiner som är därför, för att bestämma de optimala parametrarna måste du först förbereda ritningen.

Beräkning av spiraltrappa: Designfunktioner

Spiraltrappa består av winders och är gjord huvudsakligen av trä eller metall. Det finns standardmodeller av spiraltrappor som kan göras i hemmet eller utföra sin ursprungliga designen, men det behöver all korrekt och noggrant beräkna och ta hänsyn till egenskaperna hos den färdiga produkten. Innan vi går till byggandet av strukturen, måste du välja den bästa typen av produkt.

Till stegen var ett praktiskt steg bredd bör göra det möjligt att missa sina två personerTill stegen var en praktisk, bör steg bredd gör det möjligt att missa på det för två personer

Särskilt spiraltrappor kan vara:

 • rektangulär;
 • polygonal;
 • Runda.

Rektangulära och polygonala strukturer kan användas om stegen skall monteras mot en vägg. Om det kommer att vara i mitten av rummet, är det bäst att ge företräde åt en rund design. Spiraltrappor kan utföras med eller utan plan. Trappa utan plan är mycket lättare att använda, eftersom bredden på rull trapporna mycket smalare fot, så det kan vara halka fötter, om stig görs, eftersom det tar en viss mängd utrymme.

Viktigt! Frånvaron av pigga kan du helt bli hela foten på slitbanan, så att rörelsen hos en stege skulle vara mer bekvämt och säkert.

Hur man förbereder en ritning spiraltrappa

För att förbereda en ritning av en spiraltrappa, är det viktigt att korrekt beräkna alla och att ta hänsyn till dimensionerna hos varje strukturelement.


Innan du dra layout, måste du tänka på:

 • Dragen av stegen;
 • Bredden av slitbanan;
 • öppningsstorleken.

Innan starten av byggandet av en spiraltrappa bör göra sin teckning på papper, ange storleken på alla elementInnan starten av byggandet av en spiraltrappa bör göra sin teckning på papper, ange storleken på alla element

Efter att ha granskat de tillgängliga prover kan vara redo att välja det bästa alternativet, som sedan något förändras under de befintliga parametrar och funktioner i huset interiören. En av de viktigaste egenskaperna för stegen betraktas slitbanebredden. För att bestämma denna parameter är nödvändig inte bara för att förbereda ritningen, men också ta en särskild formel som kommer att avgöra den nödvändiga bredden på trappan.

nödvändigtvis visas på utarbeta en plan:


 • Yttre diameter;
 • Graders sväng;
 • Bredden av slitbanan.

Dessutom, i beräkningarna måste ta hänsyn till platsen för fastställande av scener, samt en zon för räcket. Dessutom måste man ta hänsyn till det önskade området för registrerings öppning. När du kör upp eller ner en person med valfri höjd och bör lätt passera fritt, utan att skada takstolarna. Den optimala storleken på öppningen bör vara lika för att utrusta cirka 2 meter. Den minsta diametern är i intervallet 1,2-1,5 meter.

Hur man gör en beräkning av spiraltrappan på nätet

Du kan välja att utföra alla nödvändiga beräkningar och mätningar i utförandet av spiraltrappan projektet. Men det finns speciella program som hjälper till att snabbt och enkelt utföra de nödvändiga mätningarna göra en ritning och visualisera de resulterande ritningar. Således kommer det att vara möjligt att få en fullständig bild av hur den färdiga trappan ser i det inre.

På Internet finns ett speciellt program, genom vilken du kan utföra beräkningen av spiraltrappanPå Internet finns ett speciellt program, genom vilken du kan utföra beräkningen av spiraltrappan

Framför allt detta program som:

 • Online kalkylator;
 • 3D Designer;
 • Autocad.

De mest populära och efterfrågan anses vara en online-kalkylator och AutoCAD. Det räcker med att bara göra de nödvändiga uppgifterna och programmet kommer att beräkna och erbjuda den mest optimala lösningen. Du kan få en visualisering av en färdig design från alla sidor, liksom dess sektioner som kommer att avgöra om det kommer att vara hållbara och säkra.

Om vi ​​beräknar i AutoCAD, är det värt att komma ihåg att den färdiga filen kommer att ha tillägget dwg, som inte är kompatibel med alla program.

Genomförande av utformningen av en spiraltrappa

En spiraltrappa installerad i huvudsak om du vill spara utrymme.

Bland fördelarna med spiraltrappa bör noteras kompakthet och utmärkta estetiska kvaliteterBland fördelarna med spiraltrappa bör noteras kompakthet och utmärkta estetiska kvaliteter

Det är perfekt som en stege på:

 • Andra våningen;
 • vinden;
 • Vinden.

Att exakt och korrekt utföra konstruktion, alla viktiga krav och normer GOST, eftersom detta kommer att göra en stege stark, stabil och säker.

spiraltrappa projekt måste vägas mycket noga in i minsta detalj, för att göra det så robust och tillförlitlig. Uppstigning och nedstigning bör inte ta obehag. Material för tillverkning av delarna har olika styrka och fullt överensstämmer med dimensionerande laster som utövas.

Bestämma storleken på en spiraltrappa (video)

En spiraltrappa är en utmärkt design och ursprungliga form, så det lätt kan bli en prydnad i varje interiör helt hemma, oavsett dess stildrag.

Detaljer: teckningar spiraltrappor (fotoexempel)

1-1144bedc8a110618a288d6273cc42ef6d99950ae51c9038118009-1117353,628-VMS-1

Leave a Comment

Your email address will not be published.

+ 40 = 41

Adblock
detector