The BlogStort urval av sorter av taket gör det möjligt att hitta rätt för ditt hemStort urval av sorter av taket gör det möjligt att hitta rätt för ditt domaMnogie människor som har beslutat att göra reparationer i en lägenhet, fråga: Vad är bättre att göra taket i lägenheten. Det finns många alternativ, men vilket som ska välja? När allt kommer omkring måste vi gå inte bara på kvalitet och hållbarhet, men också av skönhet.


Hur viktig är den genomsnittliga höjden av taket i lägenheten

Om taket är låg, använd målning av taket. Om hög - spänningenOm taket är låg, använd målning av taket. Om hög - spänningen

Hur viktigt är höjden av taket i lägenheten? Vägande, spänningar monteras och en underförstådd nivå av indrag från huvudstaden upp till 30 centimeter (inom kommunikation och om isolering, när det kommer till den översta våningen).

Standardhöjd - 2,4 - 2,5 meter. I nya byggnader desto mer sannolikt ökade denna siffra till 3 meter, men det påverkar kostnaden per kvadratmeter bostadsyta.

Men vi måste också komma ihåg om de bostäder som byggdes i dagarna av Sovjetunionen (den så kallade "Chrusjtjov"). Det är i allmänhet en standard inte har använts. Således finns tak i området av 220 till 260 cm. Och det finns fall då även i samma hus takhöjd av kapitalet - olika i olika lägenheter. Och i sådana fall kommer att behöva justeras.

Hon utförde av följande skäl:


 • i framtiden kommer att kunna montera plattan utan att skära (för väggbeklädnad, till exempel);
 • för användning i det inre av traditionell design variationer;
 • att ge lokaler större visuella intryck.

Men vi får inte glömma det faktum att i många fall kan taket göras visuellt ovan, utan att ändra den faktiska nivån. Denna så kallade alternerande glansig film (spänning typ).

Höjden på taket i lägenheten standard

Beträffande de optimala höjder av taket sträcker den sig från 250 till 300 cm. Nu finns det också högre alternativ, men för det behöver inte en lägenhet (med undantag - duplex, som görs genom att kombinera två tidigare separat).

Den större delen av rummet, djärvare placera taketDen större delen av rummet, djärvare placera taketVad påverkar takhöjden vid valet av material? Det beror på det:

 • isolering;
 • ljudisolering;
 • version av ett foder av kommunikation;
 • vibrationsisolering.

Tänk på att ju högre höjd - ju högre volym. Således i lägenheter med högt i tak gör utan forcerad ventilation (i princip en enkel, kylare, ansluten till huvudkanal).

Vilka är de olika typer av tak i lägenheten

Tidigare opinionsundersökningar tak i alla lägenheter bara lapp tapeter. Billiga och glada. Men sådana alternativ som inte kommer att fungera, om till exempel, är inte nivån (t.ex. fel sovjetiska byggare är tillåtna och ofta) taket. I detta fall är det nödvändigt att montera den ledade strukturen anpassningen förutbestämd nivå. Normal version - gipsskivor, som kommer att hållas på metallprofiler. Emellertid kan detta material bytas ut och på trä, plast.

Också glöm inte att i dag används också för kantar tak:

 • klistra polystyrenskum (aka - skum);
 • lattor;
 • PVC-paneler;
 • Spånskiva paneler;
 • QSB-panel;
 • raster och kassett tak;
 • tyg efterbehandling (och även den film som alla konventionellt grupperade i undertaket).

Vilka lösningar kan konventionellt anses vara den bästa? De mest miljövänliga - gjord av trä. Den mest tillförlitliga - det foder eller till och med keramiska plattor (dess tjocklek är mindre än väggen, för att minska vikten av strukturen). Det enklaste och billigt - ett undertak av gipsskivor och expanderad polystyren. Och den mest "fashionabla" - detta är samma arkivering foder eller bjälkar inredning i kombination med isolering (men detta beslut - för privata hem, inte lägenheter). Och var och en av dessa alternativ är lämpligt för montering av sina egna händer.

Jag undrar: Vad tak nu på modet

Tak mönstrade sky låta dig känna utrymme även i ett litet rumTak mönstrade sky låta dig känna utrymme även i ett litet rum

När det gäller trender inom mode, här är den klar favorit av flera nivåer tak med samma gips för ytterligare efterbehandling glans (du kan använda en spik eller en film). Men sådana tak gör självständigt och utan erfarenhet - ganska svårt.


Även byggföretag redan har tagit hand om det, att låta praktiska tak flera nivåer redan satt. Det behöver inte vara plågas med utläggning av den andra profilnivå, så allt görs kanal.

Det är tillräckligt för att bana metallprofil på omkretsen, liksom kors och låta dem installera beredd taket.

Också populärt tak avslutas under:

 • Diagrammet (paneler eller balkar);
 • plast (PVC panel);
 • film (tak);
 • tyg.

Emellertid kommer under de två sista kräva ytterligare isolering från buller (akustiska skärmar), varvid installationskostnaden ökar något. Och ändå finns det flera lager tak. Visuellt påminner de sidospår. Ja, och monteras på samma sätt. Dessa inkluderar ljudisolering och värmeisolering och fuktskydd och en dekorativ främre del.

Att välja täckning för tak i lägenheten

Använd färgen rentvå med försiktighet. Om taket är ojämn efter släta defekt kommer att kraftigt ståAnvänd färgen rentvå med försiktighet. Om taket är ojämn efter släta defekt kommer att kraftigt stå


Om vi ​​skapar ett undertak du inte vill, och har en plan bara för att försköna sin kapitalbas, så är det möjligt att dra fördel av den gamla goda rentvå. Detta gör en sådan variation, men beläggningen appliceras genom kompressorn.

Fördelar rentvå:

 • låg kostnad;
 • hållbarhet;
 • Tak dimensioner är ingen betydelse (i termer av området);
 • minimum komplexitet i utformningen (även möjligt att använda sprutan).

En stor nackdel med ett sådant tak - inte för fukt motstånd. Om detta görs i badrummet, är det nödvändigt att ändra nästan varje år. Och från läckan, han skyddar inte.

Eco tak i lägenheten

Miljö tak är näst efter skönhet. I alla andra avseenden är det perfekt för ditt rumMiljö tak är näst efter skönhet. I alla andra avseenden är det perfekt för ditt rum

Miljövänliga typer av tak är utbredd i de europeiska byggnader. Mestadels det gäller användningen av fiberboard och spånskivor paneler (QSB och som underlag, som kommer att vara stängd från den övre filmen eller tyg). Som exempel på sådana tak kan hänföras lattor, panelling träpanel.

Men i själva verket är de inte så ren och miljömässigt, eftersom de är impregnerade med en primer bekämpningsmedel. Och de börjar att avdunsta genom uppvärmning av materialet redan till 32-35 grader. För många regioner i Ryssland - inte ett alternativ, när temperaturen stiger ännu högre på sommaren.

Miljövänliga tak faktiskt används i följande fall:

 • Ovanpå allt detta färg texturerad färg,
 • detta - vinden (vinden, golv);
 • limmas ovanpå den vanliga tapeter.

Det vill säga, i grunden är de näst i visuella termer. När det gäller tillförlitlighet - det är möjligt att jämföra dem med samma gips eller plast. Endast den sista pick - och billigare och enklare.

Varianter av tak i lägenheten oegentligheter

Om kurvan av taket inte är föremål för utjämning, bara använda undertaketOm kurvan av taket inte är föremål för utjämning, bara använda undertaket

Det finns också olika typer av lägenheter, där taken är ojämn. Med dessa alternativ är det enklaste sättet att hantera enhet monterad design, som kommer att hållas på profilerna och bälten. Men målet ska vara enkelt.

För detta ändamål ideal:

 • gips;
 • gips;
 • skum;
 • mineral wadded platta;
 • Spånskiva.

Inriktning utförs på en enda nivå i hela lägenheten. Ja, efter att det kommer att kompenseras från huvudstaden taket. Den genomsnittliga höjd - 10-20 cm - där du kan sätta all kommunikation ledningar, nya rör (om de ska bytas ut).

Vad bättre att göra taket i lägenheten (video)

Dock vara medveten om att du kan justera taket och sträckfilm, inklusive tyg. Men det är bättre att skapa ett elegant tak multi-level med lambrequins på omkretsen. Eller stänga mitt glans och skicka honom några lampor - visuella volymen av rummet kommer att öka med flera gånger! 

Vad bättre att göra taket i lägenheten (foto)

0e53fa726b29255bc1f26d5e79208c7f 9 008ceiling1 9b6e7c0e84354b0cb5d2920c577bfbadw690h530 95 123 0623-1024x768 5845600 7287360 64.463-rustik-sovrum-med-glasväggar-och-trä-ceiling1440x900

Leave a Comment

Your email address will not be published.

+ 61 = 71