Vad är taklampor LED band under golv – nwhistorycourse.org

The BlogLED band - dekorativt element, som för närvarande är mycket populärLED strip - ett dekorativt element, som för närvarande är mycket populyarenLenta är en remsa med tjockleken 2-3 mm, där lysdioderna är belägna. Interiören i huset eller lägenheten förekomsten av LED-belysning gör hemmet unika introducerar nya färger. Dessutom innebär köpet av inredningen inte hit på plånboken.


Sockel för att belysa taket: alternativ

Grunden för design - detta ledde band, som kommer att läggas under sockeln. Han i sin tur har en tom hålighet där ledningar läggs själv (den är integrerad på ett flexibelt silikonband). Taklampor LED bandet matas från 12-volts likström, respektive, kompletterat belysningsenhet kraft och automatiskt, som reglerar spänningen till den erforderliga nivån. Alla dessa element är dolda bakom en spänning eller ett undertak, men det är möjligt att konstruera en separat låda för gipsskivor allt detta (det kommer också att finnas tillgång till annan kommunikation i hemmet, på internet typ, kopplingsdosa, en telefonlinje och så vidare).

Lister enligt LED remsa den måste tillverkas med material som avleder värme braLister enligt LED remsa den måste tillverkas med material som avleder värme bra

Från sidan av fönstret om det är i rummet, är det rekommenderat att inte använda socklar och taklist pripotolochny (naturligtvis, om mönstret kommer att kompletteras med gardiner). Det kan göras av samma gips, plast, polyuretan, eller till och med gips.

Sockel med en kavitet under LED-ljus från konventionella skiljer sig i att de avleda värme väl. Och detta är - är av avgörande betydelse för lysdioder, som kan värmas upp till 40-60 grader. Om strömmen av element som används är mycket låg, så oroa dig, inte har det.

Ideal - är sockel av samma gips.


Dess fördelar är:

 • motståndskraft mot hög luftfuktighet (förhindrar tillslutning);
 • låg vikt;
 • fastställande - med lim;
 • enkel hantering i hörnen (där du behöver för att utföra en ram av dekorativa hörn).

Taklampor LED band under BMC: power beräkning

LED remsa tillverkas huvudsakligen i små rullar, längden av varje - 5 meter. Effekt kan ges i watt eller lumen (dvs, det vill säga densiteten och luminansen hos ljusflödet). Dessa data kan i allmänhet ignoreras, om rummet har en separat och allmänbelysning, det vill säga en ljuskrona.

Signifikant densitet och antalet artiklar som finns på varje löpmeter av bandet. Standardparametrar - från 30 till 120 element. Man bör också nämna den så kallade RGB band, som anger flera typer av lysdioder (olika färger). De kan användas med undantag för arrangemanget av dekorativ belysning, men inte den viktigaste. Det är bättre att ge företräde åt en monoton (vitt eller gult). Dessa LED Strip ge mer lumen för samma märkeffekt.Innan du väljer en strömkälla för att ansluta LED-band behöva rådfråga experterInnan du väljer en strömkälla för att ansluta LED-band behöva rådfråga experter

Du måste också komma ihåg den korrekta valet av strömförsörjningen. Med dessa problem, som regel, inte uppstår, eftersom det handlade om leverantörer. De kommer att plocka upp och maskinen (även känd som PWM controller) och energitillförselenheten på de angivna parametrarna, för att förhindra överhettning och eventuell skada.

Som regel, ett band med en densitet på 120 element per meter, förbrukar 40 watt (ekvivalenta med glödlampor). Ljusflöde är något längre (ungefär 60-80 watt i samma villkor). Här på dessa data och kan beräkna.

I vissa fall är det nödvändigt att ta hänsyn till parametrar såsom:

 • parameter TDP (mängden värme som utvecklas i LED band maximal belastning);
 • en inbyggd PWM controller (maskin är inte nödvändigt, endast den nätdel);
 • IP-klass (skydd mot yttre faktorer, såsom fukt, låga temperaturer, vibrationer och så vidare).

Installation av LED band under BMC

Installation av LED band under Baseboard inte orsakar några problem, eftersom den har en speciell dold nisch där det kommer att läggas silikon flexibel "linje." Limning är det bäst att dubbelhäftande tejp. Vissa band från början har ett klisterskikt. Det vill säga, de baksida är täckt med ett speciellt papperstejp, som måste avlägsnas och helt enkelt trycka ned bandet till nischgolvet.

Den svåraste delen av fästband - är resultatet av övergångar i hörnenDen svåraste delen av fästband - är resultatet av övergångar i hörnen

Med kablar problem inte uppstår, eftersom här de är integrerade i själva LED remsa längs hela sin längd. Om du vill ansluta två band, måste vi dra slutsatsen trådarna i vart och ett av dem, och få kontakt med rätt polaritet. Den sålunda rekommenderas korsning pour silikon (gummi) adhesiv.

Det finns två huvudsakliga alternativ för hur detta kan göras:


 1. Skapa hörn en smidig övergång och helt enkelt böja tejpen vid en vinkel av 75 grader.
 2. Klipp bandet och ansluta kablarna endast. Elastisk bas kommer inte att behöva böja.

Om du använder det andra alternativet, måste du se till att mellan remsorna var det minsta avståndet. Annars går det inte att slå ut vackra skuggövergångar som är ganska slående.

Anslutning av ytterligare komponenter för LED-belysning

Anslut bandet direkt till ett nätverk av 220 volt - är förbjuden. LED-lampor - element som fungerar endast på en DC med en spänning på 12 volt (det finns 9V och 24V). Justeringen av dessa parametrar, varvid maskinen (controller), och strömförsörjningen. Dessa är de element som du vill dölja från nyfikna ögon och skyddar mot fukt. Det enklaste alternativet - att installera dem i håligheten infästning eller stretch taket. Om LED bandet är ansluten till huvud taket, då det inte är rekommenderat att göra en stor nisch (du kan på väggen direkt bakom golvlisten).

Var noga med att kontrollera korrekt anslutning av kontrollenheten till den första användningen av bandet. Om det är att vända polaritet, kan det sättas ur funktionVar noga med att kontrollera korrekt anslutning av kontrollenheten till den första användningen av bandet. Om det är att vända polaritet, kan det sättas ur funktion

Det tillät beläggning LED strips samtidigt i flera rader? I princip är det möjligt, men inga vinster i effektivitet ljuset kommer inte att växa. Och att hitta på försäljning golvlister med en bred nisch - ganska svårt. I dessa fall, experter rekommenderar att göra för att dra nytta av taket taklister. Komplement gardiner - kommer att krävas. De skiljer sig från golvlister närvaro lambrequin, det vill säga den dekorativa frontpanelen.

Vid anslutning av LED-remsan bör kontrolleras noggrant:


 1. korrekt polaritet (plus - till positiv, negativ - till negativ). Annars ljuset helt enkelt inte kommer att fungera.
 2. Den högsta tillåtna strömförsörjningen kapacitet.

Förresten, du väljer det senare, måste du ta hänsyn till mer och en sådan parameter som strömkälla. Till exempel om den LED remsan längs hela längden förbrukar ca 120 watt maximal effekt att strömförsörjningen skall vara i nivå med 150-160 watt. Annars kommer det att bränna ut snabbt.

Beräkna rätt effekt kan vara av speciella tabeller, eller anvisningarna på själva tejpen (där så anges konsumtion per meter). Det vill säga, kommer denna siffra måste multipliceras med det totala antalet den använda LED-remsan.

Använda RGB-tape för belysning av en sockel

Om du planerar att använda RGB-band, de är utrustade med en extra adapter som gör det möjligt att byta typen av nuvarande bakgrundsbelysning eller kombinera flera element arbetar samtidigt (LED inte lyser flera färger samtidigt). De är antingen indelade i olika delar, eller alla av dem - flera lysdioder i en kropp.

Stor RGB-band plus är att det kan ändra dess färgStor RGB-band plus är att det kan ändra dess färg

Det vill säga, det finns en viktig skillnad - behovet av att komplettera utformningen av särskild kontroll (sk RGB-adapter). Den ansluter via en unik koppling och det förvirra någonting - kommer inte att fungera.

Använda RGB-band för att komma ihåg:

 • det ger mindre volymetriska belysning;
 • den totala effektförbrukningen i termer av - ovan;
 • Om styrenheten har förmågan att fjärrkontrollen - det är nödvändigt att ha ett minimum av hinder.

Montera taklampor LED band under sockeln (video)

Bakgrundsbelyst LED tak under golv band är mycket lätt att hantera. Den svåraste delen - att korrekt placera strömförsörjningen och kontroller och göra deras anslutning, liksom beräkna den faktiska effektförbrukningen för belysningssystemet. 

Exempel minskas bakgrunds LED tak under golvsockellisten (bild inre)

podsvetkanatyazhnogopotolkasvetodiodnoylentoy8-6potolok-iz-gipsokartona-s-podsvetkoy-14-1024x768dvuhurovneviy-potolok-s-podsvetkoynatyazhnyepotolkisosvetodiodnoypodsvetkoy367bfc057797852fc4f4afd0a633e138maxresdefaultnatyazhnye-potolki-s-podsvetkoy-foto4kak-spryatat-podsvetku-v-potolkep5

Leave a Comment

Your email address will not be published.

+ 64 = 71

Adblock
detector