Urval och installation: LED strip ljus för belysning av taket – nwhistorycourse.org

The BlogBelysning lägenhet med hjälp av LED-band kommer att avsevärt minska kostnaderna för el, kommer att belysa funktionerna i interiörenBelysning lägenhet med hjälp av LED-band kommer att avsevärt minska kostnaderna för el, särskilt intereraSvetodiodnaya accentuera eller helt enkelt diodbelysning har blivit en integrerad del av taket dekoration. I det inre av en sådan upplyst objekt skapar en speciell atmosfär och kan vara, till exempel, resonator utrymme.


Principen för drift LED remsa på taket

Grunden för detta ljus är att bandet är placerad i gips rutan. Den är belägen på den andra nivån av den upphängda strukturen, och det visar sig att eliminera ögonkontakt med ljuskällan.

Denna inställning kommer att ge intryck av att täckningen är i sig en ljusvåg når ingenstans. Det kommer försiktigt och spridning doseras omkretsen av taket, för att vara exakt - i sin väg.

När du väljer LED band är nödvändigt att överväga ett antal ytterligare funktioner: fukt, färg, kvalitet lim basNär du väljer LED band är nödvändigt att överväga ett antal ytterligare funktioner: fukt, färg, kvalitet lim bas

Ibland använder de och LED band som passar i en skum taklister. Vanligtvis är det en sockel, som efterliknar stuck. I denna situation är sockeln fast i väggen av den nedre delen.

Lådan är användbar för att framhäva en sträcka tak.


Varför LED-ljus Strip

LED remsa på många sätt är det föredragna sättet för belysning.

Denna enhet:

  • Enkel installation;
  • Belysningen inslag i sin långa - det vill säga att använda det du kommer att kunna under en lång tid;
  • Ekonomisk energiförbrukning;
  • värmeavgivningshastigheten är mycket låg.

Med hjälp av LED-band kan vara visuellt utöka golvytan, för att utföra InredningMed hjälp av LED-band kan vara visuellt utöka golvytan, för att utföra InredningMed alla dessa fördelar och rimligt pris sådana uppsättningar är att föredra. Och om du ska göra ett mode nu en kombinerad tak två-nivå, sedan köpa gipsskivor och profil, sträckt duk, köpa en gång och LED-bakgrundsbelysning.

Välja LED remsa för att belysa taket

Identifiera och så, vad exakt ljus du behöver. Detta kan inkludera följande typer - enfärgade och flerfärgade. Enfärgade lyser bara rött, endast blå eller vit endast. Flerfärgade RGB-belysning ändrar färg på regulatorn signaler till dem och du kommer att hantera.

Hur man väljer en LED-remsa på flera kriterier:

  • ljusstyrka. I den här takten påverkar lysdioderna som finns i produkten. Beräkningen är enkel, desto större storlek, desto mer därför bättre ljusstyrka. Till exempel SMD5630 raven18 lumen och SMD3528 är 5 lumen.
  • LED installation densitet. Ju högre densitet, desto fler lampor tänds.
  • Om vi ​​talar om makt, då huvudbelysningen det bör vara minst 14,4 W / m, och för den lokala - inte mer än 10 W / m.
  • Strömförsörjning. Här beräknas makt och vilken typ av strömkälla. Att plocka upp bandet på denna indikator, beräkna hur mycket energi som förbrukas lysdioder och lägg i 20% effektreserven.
  • Byggkvalitet. Detta innebär att det är bättre att ta en närmare titt och se exakt hur lödd lysdioder och motstånd.
  • Kapslings. Det finns några alternativ - och silikon bezsilikonovaya. Och det första alternativet används på gatan och på platser med hög luftfuktighet.

 Naturligtvis utseendet och varumärket - en tillverkare av många på marknaden, vad hans rykte. Utvärdera och utformningen av bandet, och tillgänglighet och valuta för pengarna.

Installera LED remsa på taket med sina händer: Beräkningar

Om du väljer att installera en flerfärgade LED strips, observera att det finns en styrenhet, nämligen den växlar färg och diameter justera ljusstyrkan.

För att ansluta krets kräver en kraftenhet som utför en uppgift transformator. Det är mycket viktigt att beräkna kapaciteten hos enheten.

Anslutning av LED-system till elnätet sker genom en särskild strömförsörjningAnslutning av LED-system till elnätet sker genom en särskild strömförsörjning

Exempel: du behöver för att korrekt beräkna avstängning transformatorn till 5 meter SMD 3528 band med en kapacitet 9,6Vt. För att göra detta, multiplicera 5m på 9,6 watt och få 48 watt. Men det kommer inte att räcka, eftersom behovet i en sådan situation lager. Eftersom det kommer att vara en faktor på 1,25. Enkel matematik och få 1,25 multiplicera med 48, får 60. Eftersom strömförsörjningen behöver 60 watt.


Hur man installerar LED remsan på taket

För att installera bältet, följ instruktionerna steg för steg.

Hur man monterar ett band:

  • Först bestämmer längden av den LED-remsan, om nödvändigt, skarvar remsorna till det önskade värdet;
  • Om det behövs, klippte bandet för att markera speciella redo, för att inte skada kontakterna;
  • I fallet med färgade band, först ansluta den till styrenheten på dess anslutningar har metochki färgtrådar;
  • R - betyder röd, G - grön, B - blått, svart kabel till terminalen betecknad eller 24 V eller 12 V;
  • Efter det, anslut kontrollenheten till en nedtransformator, det viktigaste är att inte göra misstag med omvänd polaritet, annars bandenheten bara blåser;
  • Den monterade krets ansluta till nätverket 220, ta en korrekt montering;
  • Om allt lyckats göra det rätt, kan du äntligen limma bandet till taket först koppla bort den från styrenheten.

Schema kontureringsanordning och en riktnings bakgrundsbelysning takInstallation skiss kontur och riktad belysning i svävande potolokSluchaetsya att styrenheten kvaliteten lämnar mycket övrigt att önska, i detta fall, innan du bädda bandet, kan det lödas. Här passar kablar från kontakterna.

Där för att fästa eller limma LED Strip

Det finns tre platser för montering av band - ett tak taklist betongtak eller nisch i flerskiktade struktur.


Eftersom detta band har en självhäftande bas, sedan montera det är mycket enkelt, du helt enkelt bort det skyddande lagret, och det återstår bara att fixa bandet till rätt ställe.

Var noga med att förbereda ytan av bandet ordentligt fastställer perfekt och kunde inte sedan gå vidare. Till exempel, för en konventionell betong tak, det kommer att finnas tillräckligt med inriktningsmedel, fyllmedel och grundfärger. Taket nisch ställdes också.

Metall och gips måste isoleras med ett speciellt material eller film.

Installation av LED-band för tak (video)

LEDs "stjärnhimmel"

Men nu för den populära belysning "stjärnhimmel" band kommer inte att fungera. Även skrupelfria säljare kan övertyga dig annars. Nej, det behöver individuella lysdioder.

Och det finns viktiga operativa frågor:

  • Många lysdioder behöver inte innefatta ett nät 220, jämförelselogiken med ficklampor, varvid dioden 3 är belysta från fel 6B;
  • Lysdioder helt enkelt inte tål backspänning, som efter rättelse blir 310, de bara råkar ha tilldelats och kortslutning;
  • Strömförsörjningskapacitet kan beräknas genom antalet lysdioder 10 till 100 W LED, och överskottseffekt kommer inte att skada strömförsörjningen;
  • Vanligtvis "stjärnhimmel" tillräckligt dioder 20;
  • Med strömförsörjningen omedelbart och köpa en controller-breaker 5-8 sektioner dioder, i vilket fall du få den riktiga blinkande asterisk.

Med möjligt att simulera en stjärnhimmel på ett undertak med hjälp av LED-belysningssystemMed möjligt att simulera en stjärnhimmel på ett undertak med hjälp av LED-belysningssystem

I processen att löda de enskilda dioderna inte glömma att observera polaritet. Utgång plus diod alltid längre, dessutom har han en nyckel. Slutsatser lätt brytas, var försiktig.

Och på varje stift är nödvändigt att dra det isolerande röret, som kallas slangen. Annars efter installationen kommer det alltid att finnas en stor risk för kortslutning.

Installation av "stjärnhimmel" är mycket enkel - de bara hålla sig till takkonstruktionen med silikon. Och sedan justera dem så att ljuset inte kommer åt sidan. Men det är när det kommer till undertak.

Installationsinstruktioner "stjärnhimmel" av lysdioderna (video)

I gipsskivor måste skära ytterligare en platta under taket nisch. Det borrade hålet exakt på antalet dioder, och framsidan av alla stängda genomskinlig platta. Monterade elektriska delar och hela strukturen är inbyggd i taket nisch. LED-ljus Strip - en trevlig, modern, ovanlig, och prisvärd. Snabb och billig, men effekten är fantastisk och atmosfären i rummet är mjukt och behagligt.

Framgångsrikt arbete!

LED remsor för att belysa taket (foto)

0upload77f9154ee40032ae6e8153b95df32db3e29162c163bce00001247185563cf495bbfd61141901221171362165084image13

Leave a Comment

Your email address will not be published.

83 − 74 =

Adblock
detector