Universal pall-stege: 10 arter – nwhistorycourse.org

The BlogPall-trappan är en stor enhet för dagligt bruk hemmaPall-trappan är en stor enhet för dagligt bruk hemma usloviyahTaburet-stege eller stol-transformator - intressant och bara behövs i vardagen objekt. Fördelen med det är att produkten kan användas som en stol, och som en stege. Detta förhindrar onödigt skräp interiören tillbehör. Populariteten av hans design haft under lång tid: våra förfäder använde uppfinningen. Industrin inte omedelbart började producera stolar Transformers: innan de gjordes för hand.


Användarvänlighet och mångsidigheten hos designen gjort det så populärt och nödvändigt. Hon är, förutom extra utrymme för sittplatser, ger enkel tillgång till mellanvåningen, taket taklister, etc., vilket för dagligt bruk är nödvändig.

Mångsidig stol stege: arter

Transformers vikta är inte mycket skiljer sig från vanliga stolar med ryggstöd i utseende, så de är lätt och harmoniskt kan bli en del av varje interiör. Utseende av dessa produkter kan variera beroende på typ och sort.

Pall-stege kan delas in i arter såsom komponenttyp, och på tillverkningsmaterial.

Strukturella egenskaper hos Transformers-stolar som uttrycks av vissa faktorer, beroende på de olika produkterna.

Nog populära är hopfällbara stolar, stegar, eftersom de är bekväma, praktiska och kompaktaNog populära är hopfällbara stolar, stegar, eftersom de är bekväma, praktiska och kompakta


nämligen:

 1. Pall hög stege. Det ser ut som en pall med en tillräckligt stor höjd och utdragbara steg.
 2. Stege-transformator. Danaus art är en glidande steg resa på räls.
 3. Pall-transformator. Hopfälld ser det ut som en vanlig stol med ett ryggstöd för sätet. Med mycket stabil transformation innefattar vanligtvis 3 steg.
 4. Pall-stege med en modul. Denna struktur har en liten höjd, och innefattar en skruvmodul, som ställs fram skede.

Dessutom viktigaste konstruktions sorter av stegar - det är fast och vikning. Tänk på typer av detaljer.

stationär

Den billigaste och lätt skördade alternativ. Fast stege kan byggas från resterna av ett byggnadsmaterial, trä eller metall. Nackdelarna med designen inkluderar det faktum att det kommer att ta ett särskilt utsedda område för förvaring av de små sakerna.vikning

Mycket kompakt, lätt att förvara, mobil. Vid tillverkning av mer komplexa än stationära modeller. Vid konstruktion och beredning av ritningen är det viktigt att tänka på dess dimensioner i ovikt och vikas.

Stol, trätrappa och bortom: tillverkning av material

Baserat på material från tillverkning av transformatorer är indelade i fyra huvudtyper.

Vackert och elegant komplement insidan av kök kan använda den ursprungliga träpall-stegeVackert och elegant komplement insidan av kök kan använda den ursprungliga träpall-stege

Betrakta dem i detalj:

 1. metall. Denna modell är mycket starkt och hållbart, inte rädd för fukt och fukt den kan användas i källare, garage, verkstäder. Mer tillämpas en stege, snarare än en pall.
 2. trä utformning mer harmonisk flöde in i det inre. Material varm och miljövänlig, men är rädd för kofot och eld.
 3. Plast stege-stativ - den lätta design. Modellen är lätt att rengöra, är inte rädd för ultraviolett strålning, mobil och lätt att transportera. På grund av den lätthet och universalitet, plastpall används ofta i tvättstugor, garage, verkstäder eller i trädgården.
 4. kombinerade avföring Den kombinerar de positiva egenskaperna hos de trä- och metallkonstruktioner. Avförings-trappor består av en metallram och trä steg. Av metallen med produkten är mycket stabil, men på bekostnad av trä - varmt.

Vi gör en teckning av en stol-stege med sina händer

Vid sammanställningen en ritning för en hemmagjord konstruktion, kan du använda provstorlekar. Föll ut genom exempel på Rita en hög pall stegar.

Gör pall-stege kan vara oberoende, viktigast av allt - i förväg för att göra en detaljerad ritningGör pall-stege kan vara oberoende, viktigast av allt - i förväg för att göra en detaljerad ritning

Dimensionerna av komponenterna är i millimeter:


 • Huvud stödben (4 st.) - 715h100h19;
 • Den nedre tvärstången (2 st.) - 420h100h19;
 • Tsargi botten (2 st.) - 345h105h19;
 • Den övre tvärstången (2 st.) - 170h38h19;
 • Den övre sidan-bar (2 st.) - 345h125h19;
 • Laterala ribbor (2 st.) - 250h170h305;
 • Den övre nivån - 445h270h19;
 • Genomsnittlig fot (4 st.) - 470h100h19;
 • Stegpinnarna (2 st.) - 400h100h19;
 • Kompakta ben (2 st.) - 215h10h19;
 • Tsargi främre (3 st.) - 220h90h19;
 • Tsargi bakre (3 st.) - 300h105h19;
 • Steg (2 st.) - 298h180h19.

Trappstege-pall-transformator med händerna: gör steg för steg

Överväga stol-transformatoraggregatet exempelvis träkonstruktion med utdrag stege. Från material som behövs fästen, lim och trä (furu eller björk). Arrayen kan ersättas med en konventionell plywood.

Verktyg och fästelement behöver:

 1. Skruvar, skruvar, pluggar, kilar, snickare lim;
 2. Borra med borrkronor, pussel och strubitsy;
 3. Guider för steg (2 uppsättningar av 310 mm);
 4. Sandpapper eller slipmaskinen;
 5. Måla beläggningsmaterialet.

Innan montering strukturer behöver för att förbereda allt. Detta steg innebär en nedskärning material. Valt arrangemang eller faner skärs, enligt ritningen och förbereda alla komponenterna.

Innan du börjar göra stol transformator, är det först nödvändigt att förbereda alla nödvändiga material och verktyg för jobbetInnan du börjar göra stol transformator, är det först nödvändigt att förbereda alla nödvändiga material och verktyg för jobbet


Trästol-transformator består av två moduler: stele och lyftbara sektioner med steg. Utbyggnadsmodul är installerad under stolen och sköt längs styrskenorna.

För tillverkning av ämnets tjocklek av plywood eller matris bör vara upp till 2 cm. I det skurna materialet är viktigt att tydligt observera de dimensioner som visas på ritningen. Du kan använda pusslet eller smala blad bågfil för metall. Efter arbetsstycket i bitar, måste de slipas med sandpapper eller en slipmaskin. När du skär arrayen att bilda benen är viktigt att observera tekniken på rätt sätt. Det faktum att stabiliteten hos stolsbenen på den monteras med en lutning på 100 grader från planet. Detta görs genom att de skurna ändarna till 80 grader. Det är viktigt att sektionerna var parallella.

När alla komponenter är klar kan du börja montera strukturen. I det första steget, det primära aggregatet utan användning av lim. Detta är nödvändigt för att säkerställa korrekt samlas avföring om alla delar passar, oavsett om det är stabilt och allt fungerar som det ska. Det primära aggregatet görs på tapparna, skruvar, etc., enligt ritningen.

Efter montering stegen är det viktigt att kontrollera för resistens, skjutmekanismen riktigheten av detaljer.

Fina aggregat stege är tillverkad med varm snickarens lim. För god bindning alla säten förankringar fasta klämmor. När stolen monteras, är det nödvändigt att polera platsen för fästskruvar, limma korken. Då, är primern appliceras och efter torkning - tre skikt av lack växelvis ger att torka det föregående lagret.

Översikt och typer: pall-stege (video)

Med en bakgrund snickeri färdigheter, kan du självständigt samla inte bara stegen, men även andra interiörsaker för barn och vuxna. Att veta sekvensen av arbete och hålla noggrannheten i storlek av komponenter, kan du skapa din egen avföring-stege, som inte kommer att skilja sig från fabriks Stol IKEA Bekvem eller MOLGER.

Detaljer: pall-stege (foto exempel)

51a83b0dd778fad5f26b5a96abnw - dlya-doma-i-interera-Taburet-lestnitsa51a85c2f3b563c5e9e679c466222713a56e7d0fb44ac5571230310209PE404563S50454728PE602961S5921036912955475019134725IMG7761

Leave a Comment

Your email address will not be published.

− 3 = 1

Adblock
detector