The BlogUit stukken stof, kunt u een hele kunstwerk te maken in de stijl van patchworkUit stukken stof, kunt u een hele kunstwerk in de stijl van pechvorkIskusstvo patchwork, die oude oorsprong heeft te maken, heeft geen relevantie verliest. Producten patchwork, waardoor warmte en expressiviteit, blijven moderne huizen te versieren, harmonieus passen in de stijlvolle interieurs. Crafts, die is ontstaan ​​uit de behoefte om op te slaan en te combineren alle beschikbare stof voor kleding en beddengoed, is uitgegroeid tot de omvang van het mozaïek vakmanschap.


lappendeken techniek in het moderne interieur

Door oordeelkundige patchwork materiaal begrijpen samengestelde transplantaten, stukken weefsel of niet gemengd om een ​​nieuwe artistieke compositie. Wijze van patchwork textiel, tegels, behangen versieren kleding, naaien de zak, het creëren van interieur accessoires, meubels, schilderijen. Breed scala aan toepassingen, het ontbreken van grenzen bij de vervaardiging van producten die in patchwork stijl high-grade art direction.

De meest voorkomende methode van het gebruik van patchwork - naaien beddengoed. Dit is de kracht van zelfs een beginner die voor het eerst geconfronteerd met deze techniek. Ontwikkel beter op een grote lappendeken product, zoals sluier.

De lappendeken van schijnbaar overbodige patches zijn prachtige dingen die uw huis uniek en onherhaalbaar makenDe lappendeken van schijnbaar overbodige patches zijn prachtige dingen die uw huis uniek en onherhaalbaar maken

Sprei patchwork moet:


 • Bestand tegen wassen en drogen zonder vervorming;
 • Het hebben van duurzaam patroon;
 • Laat de naden van de operatie niet te rekken;
 • Heeft irritatie of andere huidreacties veroorzaken.

Daarom is het noodzakelijk om goed na te denken en kies de textiel, die volgens de plannen ding naaien.

Stoffen voor patchwork spreien:

 1. Natuurlijke stoffen: dikke linnen, zijde, wol - worden beschouwd als de meest geschikte, maar verkreukelen in gebruik is.
 2. Semi-synthetische stoffen ziet er geweldig uit, bestand tegen wassen en niet verkreukelen.
 3. Van dikke doek stof geschikt voor warme dekens en spreien.
 4. Voor patchwork aanpak van de combinatie van verschillende soorten weefsels: fluwelen stof met jeans;
 5. Linnen met zijde;
 6. Calico doek en katoenen;
 7. Katoen en zijde;
 8. Voor het afdichten gebruikte onderdelen fleece;
 9. Voor het verwarmen van dekens - sintepon.

Bij het maken van een lappendeken van producten die worden gebruikt door een breed scala aan stoffen - van fijne zijde voor wol en niet-traditionele decoratieve dichteBij het maken van een lappendeken van producten die worden gebruikt door een breed scala aan stoffen - van fijne zijde voor wol en niet-traditionele decoratieve dichteDe ruimere keuze van stof, de ingewikkelde patroon die je kunt bedenken. Indien dat eerder voor dit doel speciaal verzameld kladjes, versleten dingen, maar nu zal niet moeilijk zijn om te gaan stof winkels of in speciaalzaken voor patchwork, waar er al bestaande onderdelen die zijn voorbewerkt en niet opgeblazen krimp, zal niet van kleur veranderen na de hitte verwerking.

Sprei patchwork bed kan de kinderkamer te versieren, ziet er geweldig uit op de bank in de woonkamer, of een volledige beddengoed in de slaapkamer.

Altijd leuk met je kind om een ​​baby deken op de patchwork techniek te maken.

Stijlvol patchwork sprei: regelingen voor beginners

Voor beginners, de techniek van het lappendeken veel informatie op het internet, zijn er regelingen, patronen, sjablonen, foto producten. Het is mogelijk om de masterclass te bekijken in het gekozen gebied van patchwork en naaien hun eigen unieke ding met zijn eigen handen.

Als verknopende pleisters belangrijk om de richting van de draden te overwegen, anders wordt het eindproduct niet vorm te behoudenAls verknopende pleisters belangrijk om de richting van de draden te overwegen, anders wordt het eindproduct niet vorm te behouden

De belangrijkste soorten technieken van patchwork:

 • Het doek omvat stofdelen, die zowel verschillend en dezelfde vorm kunnen zijn;
 • Een massief stuk doekpatroon behulp steken;
 • Aan massief stuk weefsel door toepassing van gesuperponeerde stoffenschroot.

Historisch gegroeide twee hoofdrichtingen patchwork, welke als tips voor beginners kan dienen.

Routebeschrijving patchwork techniek:


 1. Traditionele patchwork. De samenstelling wordt gemaakt van dezelfde afmeting en vorm templates. Figuur uiteindelijk moet een duidelijke symmetrie.
 2. Richting Crazy-Patchwork. Geen sequentie aanwezig asymmetrie delen van verschillende vormen en maten.

Artikelen crazy-quilt ziet eruit als stukjes willekeurig werden verzameld en genaaid - en daarin ligt de charme van de Artikelen crazy-quilt ziet eruit als stukjes willekeurig werden verzameld en genaaid - en daarin ligt de charme van de "crazy patchwork"

Patronen die gebruikt zullen worden in het proces hangt alleen af ​​van de verbeelding van de meester. De patchwork bruikbare blok diagram: de fijne details om de blokken te naaien en dan moeten de uiteindelijke samenstelling te creëren.

Geschikt voor beginners dergelijke basisstelsels:

 • pleinen regeling. Het vormt de basis van elke patroon kleppen in de vorm van vierkanten.
 • Scheme driehoeken. Het patroon bestaat uit gelijkbenige driehoeken. Een variatie van deze regeling is een "vierkant in vierkant": 4 ex-driehoeken gestikt pleinen.
 • Regeling banden. Gegevens in de vorm van stroken parallel aan elkaar in een spiraal, met een verschuiving ten opzichte van de aangrenzende strip, etc.
 • Rijden "cel." De basis van de patroondelen zeshoekig.

Na de knie de basis-regelingen in patchwork, kan veilig worden gecombineerd regeling, informatie en een routebeschrijving. Combineer bijvoorbeeld gelijkzijdige driehoeken, het creëren van element "Star" of groep pleinen met driehoeken.


Hoe om te naaien een patchwork sprei: Tips en Geheimen gesneden onderdelen

Bij twijfel, of kan niet ontvangen deken lappendeken techniek - veilig te naaien! Quilten en handwerken zo gewaardeerd dat het altijd in het proces, kunt u een fout vast te stellen en te corrigeren het defect. Het enige negatieve: de eerste keer dat het naaien kan tijdrovend zijn, maar het is beter om geduldig te zijn, dan is het resultaat is zeker te behagen.

Regels van het snijden patchwork spreien:

 1. Het weefsel moet eerst worden gewassen en gestreken met stoom verstuiver of effect op het strijkijzer. Dit wordt gedaan zodat na het snijden van de stof heeft een grotere krimp niet geven.
 2. Gebruik niet de rand van de stof. Het is gewoon kan worden gesneden.
 3. Knip alle onderdelen moeten strikt richting vermogen draad. Meestal lobaire draad samenvalt met de richting van de rand. Controleer zelf zijn, trekken de stof in verschillende richtingen: langsrichting of helemaal niet uitrekken of nauwelijks rekt.
 4. Snijd alle details worden gegeven vergoedingen. Ongeveer 1-1,5 cm aan weerszijden.
 5. Op verschillende dichtheden weefsel moeten gesloten lichtere delen, plak ze op interlining.
 6. Reeds stukken eerder gebruikte weefsel moet worden gesteven.
 7. Het overbrengen van het patroon op de stof, kunt u een pen, maar krijt, zeep of potlood niet gebruiken.
 8. Elke nieuwe joint moet worden gestreken aan beide kanten voor de volgende armatuur details van de nieuwe eenheid. Eerst wordt de naad glad, dan strijken de naad aan de voorkant.

Patchwork sprei kan naaien als een naaimachine en handenPatchwork sprei kan naaien als een naaimachine en handen

Aan de slag met een deken nodig is om:

 • Bereid basisinstrumenten: doek, ijzer, naaimachine, schaar, naalden.
 • Denk na over het idee van het beeld, breek het in blokken, pick-up een regeling om uit te spitten patronen.
 • Breng de sjablonen om de stof.
 • De blokken om onderdelen te naaien.
 • Om basiseenheden met elkaar te verbinden.

Als het huis is geen naaimachine, kan naaien patchwork sprei handmatig worden. Voor handmatig gebruik 2 steken vingerhoed. Producten die eerder prometyvayut, krijtlijn lasnaad en korte steken genaaid deel. Gemakshalve trek de stof in het borduurraam. Als je goed volgen de steken, netjes afgewerkte naden, zal het resultaat niet afwijken van de machine lijn.

De keuze van de kleur onderdelen voor de patchwork sprei

Klaar om te passen in het interieur van de sluier, en het zag er niet uit nalyapisto niet verblind, is het noodzakelijk om uit te werken een kleurenschema. Er zijn regels voor de combinatie van tonen en halve tonen. Beginners kunnen de techniek te gebruiken in twee kleuren en twee ontwerpen. Op hetzelfde moment, contrasterende kleuren staan ​​dynamiek, als de basisstof neutrale kleuren gekozen.

Bij het kiezen van kleuren moet rekening worden gehouden, voor wie het product zorgt voor een lappendeken, waar het zal worden gebruikt en hoeBij het kiezen van kleuren moet rekening worden gehouden, voor wie het product zorgt voor een lappendeken, waar het zal worden gebruikt en hoe

Tips bij het kiezen van een patroon:

 1. Teken een schets van dekens om een ​​visuele weergave van de toekomstige product.
 2. Voor het afdekken van niet gerimpeld, moet gevlekt kleine voorwerpen de tekening niet overbelasten.
 3. Voor complexe patroon beter om te experimenteren door middel van kleur dan het tekenen fijne details.
 4. Beter om het te laten zijn grote delen van heldere effen kleur dan vele kleine met een eigen patroon.
 5. Plaats de items op het bed en loopt over een afstand naar het deel dat het geselecteerde patroon en kleur opnieuw te evalueren.

Helpen bij het vinden van een harmonieuze combinatie van kleuren zullen elk van de kleuren van het programma op het internet te helpen.

Lappendeken van 30 minuten (video)

Vasthouden aan alle regels over de keuze van textiel, met de nadruk op het interieur van de kamer, met een gevoel voor verhoudingen en zetten hun best doen, kunt u een stijlvolle en speciale ding dat waarschijnlijk een familie waarde zal worden creëren. Een naaien gordijnen, de ene kan een verlangen om volledige sets van beddengoed te maken.

Patchwork deken met zijn handen (foto)

1min26 4 22d4d684e7659d38be8f733448be7ae9 6-DSCN1660 27b1d92844dc 428 121010 66ee3f 1446396478odeyalo-Iz-kvadratov 08535634

Leave a Comment

Your email address will not be published.

43 + = 50