Underbara paneler makramé: vävning system och 30 bilder – nwhistorycourse.org

The BlogKorg av MACRAME teknik skapar i sovrummet eller barnens rum varm och mysig atmosfärKorg av MACRAME teknik skapar i sovrummet eller barnens rum atmosfär av värme och uyutaMakrame, foton och nät ordningar paneler, som lätt kan hittas i tidningar på handarbete, innebär skapandet av vackra nodulär installation av tjock stickad. Det förmodas att gångare sådan teknik är gamla egyptierna att denna metod faraon dekorerade herrgårdar. Men historiker har funnit liknande dekorationer, och grekerna, assyrierna, Peru, Kina. Det vill säga, är det omöjligt att säga säkert vem som var först med att använda en macrame för att skapa en konstnärlig plexus och inredning, fasad. Nu, men även ur det skapa panelen.


Historikpanelen macrame

Väva paneler i stil med MACRAME är en underart av textilkonsten. Den är lämplig för både nybörjare mästare och erfarna handgjorda representanter. Man tror att sådana hantverk började att göra i början av 60-talet i England, men detta är inte helt korrekt uttalande.

Det som gör sammansättningen

De grundläggande material för att skapa paneler, macrame är:

 • Hamprep;
 • Linne rep;
 • Papper rep;
 • bomull;
 • platt vävband
 • Sisal.

Mest frekvent flätning teknik macrame, är tunna linor används, naturfibrerMest frekvent flätning teknik macrame, är tunna linor används, naturfibrer

Naturligtvis inte använda, och andra vävnader, lås, men tänk på att tekniken med det viktigaste - är att skapa en loop. Det vill säga, ett sådant material är valt, som kommer att vara lämpligt att arbeta befälhavaren, med tanke på dess stickning färdigheter.

Makramé för nybörjare: vävning ordningar paneler

Omedelbart är det värt att nämna att som sådana system och algoritm skapar en MACRAME paneler - finns inte. Det viktigaste i arbetet - är den primära skiss. För att skapa en enkel system lämpar sig för både skärning och konturmönster. Du kan även använda publiceras på webben bilder redan skapat paneler och styras av dem.


Om du planerar att skapa en tredimensionell makramé, rekommenderas att all användning skum bas. Om nödvändigt, kan de lampskärmar tillsättas till den slutliga produkten, enkla metallringar, vilka skulle bibehålla den grundläggande formen av MACRAME. A-enheter är gjorda på varje lämpligt sätt.

Det vill säga, du kan använda någon sticktekniker, inklusive:

 • Efter kroken;
 • Patchwork (ibid sammansatta öglor utförs diagonalt);
 • Bahman nod.

Eftersom det finns många makramé vävteknik, vilket ger obegränsade möjligheter för manifestation av kreativitetEftersom det finns många makramé vävteknik, vilket ger obegränsade möjligheter för manifestation av kreativitetDessa är de grundläggande tekniker som används mest, men det är tillåtet att inkludera alla andra i MACRAME.

Funktionaliteten i det inre: makramé väggpaneler med fickor

MACRAME väggpaneler med fickor - är ett slags prototyp av den gamla militära flaggor. Det är underförstått, som definieras av en liknande form av skrot 5-gon. Detta är det enklaste alternativet, men tillåts undantag. Sådana paneler kan hängas på väggen, och fickan, till exempel för förvaring av kryddor och burkar av kryddor i köket, eller några andra detaljer som måste alltid till hands.

För att skapa en sådan macrame behov:

 • Klämmor (för att skapa den ursprungliga formen);
 • rep;
 • Det enklaste systemet;
 • Spokes (proffs klara sig utan dem, men det är inte ett alternativ för nybörjare).

I den övre delen av panelerna sker genom montering av en normal spik. Ett slags "handtag" från 1-3 vridningar av repet.

Dekor och knyt: paneler för väggklockor och bilder

MACRAME paneler kan göras speciellt för klockan. Det vill säga, skapa en stickad produkt som är monterad under klockan. Fickor skapar inte nödvändigtvis, som ramen.

Nodulär vävteknik används för att skapa en mängd olika inredningsartiklar: dukar, sängöverkast, lampskärmarNodulär vävteknik används för att skapa en mängd olika inredningsartiklar: dukar, sängöverkast, lampskärmar

 I detta fall är det önskvärt att makramé runt (även om du kan också starta från formen timmar). Förresten, är det troligt att det bästa för detta fall är användningen av knutar "Josephine" med en tjock tråd.

Eftersom panelerna kommer att placeras på klockan, kommer det att få stil bylten, det vill säga, en vacker list lampskärm.

 Som ett komplement till sådana paneler kan använda:


 • strumpeband;
 • Längd vävning;
 • Vävda veck (genom vilken, som ett spindelnät som rep).

Panno "uggla", macrame: master-class steg för steg

Ugglan representerar visdom och lugn. Således skapar en macrame, bör du välja en enkel, lugn ton. Perfekt val - beige och brunt. Owl väva sig bör vara i mitten. Head, vingar, ben - allt detta sker separat och efter diagonal ansluter noderna (om vävning görs med mitten).

Steg för steg är följande:

 • grunderna i stickning (torso framtida ugglor);
 • Skapa andra element;
 • Lägga ögon, öron (bara libertin rep);
 • Anslut.

Panno Panno "uggla" i teknik för MACRAME - är inte bara en dekoration, men en del av interiören

Naturligtvis kan många visar en master class och skapa en panel med ett enda element, men detta är inte för nybörjare - kommer att bli för hårt och förstöra produkten kan vara felaktig åtstramning även en enda nod, på grund av vad som kommer att vända pilen.

Skiss panel makramé: mikrometer för att skapa

Ja, det svåraste att göra macrame - en skiss. Men som grund kan vi ta inte bara någon form av bild eller bild, men också en abstraktion, prydnad, mosaik och ett lapptäcke - quilt anslutning. Du kan fokusera på ett visst tema. Till exempel, nyårs makramé - är samma snögubbe och snöflingor sommaren - några blommor eller förgätmigej. Och under hösten som en miniatyr kan och använda herbarium bladet.


När man planerar de objekt du behöver tänka på:

 • Du kan använda smycken, pärlor och även mynt (få något som mandala);
 • Parning kan ske inte ur repen, och spets bälten. Dessa övrigt säljs i butikerna av textilmaterial;
 • Den färdiga produkten av en tunn textil bättre stärkelse.

macrame (video) utbildning

När det gäller skisser, inte problem med dem inte uppkommer, om ansökan att lära sig att använda program som Photoshop, Corel Draw, GIMP. Makramé - är en fascinerande arbete, vilket skapar ett mästerverk, men det kräver uppmärksamhet och uthållighet. Med hjälp av fantasi och visuella hjälpmedel kan göra en unik design med sina egna händer.

Goda idéer och inkarnationer!

Varor av MACRAME (foto)

1013DSC00441135615421071202034510

Leave a Comment

Your email address will not be published.

85 − 82 =

Adblock
detector