Trappor för stugor och stuga – nwhistorycourse.org

The BlogTrappan i landet inte bara tillåter dig att gå upp till andra våningen, men också betydligt förbättrar utseendet på interior viewTrappan i landet inte bara tillåter dig att gå upp till andra våningen, men också betydligt förbättrar utseendet av interiören Stugor kanske inte har 1, 2 eller 3 våningar, allt beror på den ekonomiska situationen för ägarna. Om medel finns i överflöd, konstruera en tvåvåningshus - ökar området och platsen på plats i alla fall. det är omöjligt att bygga utan trappor tvåvåningshus. Vanligtvis trappor att vittna av trä, som det mest lämpligt material för dess framställning. En sådan stege passar i alla inredningar, och även dekorera den.


Färdiga trapporna till trä stugor

Kom trappa uppfyller högsta kvalitetsstandard. Ett stort antal ändringar på marknaden gör det möjligt att välja ett alternativ för varje hem, även med icke-standard layout.

Fördelen med färdiga stegar:

 1. Lågt pris. Storskalig Meddelandet kan avsevärt minska kostnadsmodeller.
 2. Kvalitet direkt från fabriken. Kvalitetsråvaror bearbetas och hela produktionsprocessen innebär inte mänsklig inblandning. Detta garanterar högsta kvalitet på alla produkter.
 3. Passar alla. Det finns många typer av stegar av trä, bland vilka kan du välja den lämpligaste.
 4. Alltid finns i lager. I butiker, kan du alltid se levande exemplar, konsultera en professionell som hjälper dig att välja rätt modell.
 5. Bekväm transport. Färdiga produkter förpackas i en låda av kartong, tack vare möjligheten att transportera med bil.
 6. Enkel installation. Montera stegen kan vara deras egna händer, inte behöver den hjälp av experter. Alla mönster är utvecklade enligt en speciell princip, som gör det enkelt att göra en installation.

Trä stege stuga rekommenderas att täcka lackskiktetTrä stege stuga rekommenderas att täcka lackskiktet

När du väljer en stege för att titta på det utrymme i huset. Det kräver enkla mätningar: bestämning av höjden från golv till tak, storleken på öppningen på andra våningen.


En spiraltrappa kommer att se mer original än mars. Det är i sig kommer att vara en central del av inredningen.

Räkna planen trappa, är det nödvändigt att välja medel "parametrar" av en person, kommer stiftelsen vara höjden av scenen. Det mest bekväma för nedstigningen och stigningen på djupet nivå bör vara ca 24-26 cm.

Konstruktion av trappor sommar

På marknaden trappor idag råder överflöd och stora möjligheter till val. Beroende på önskemål kan du köpa en stege gjord av metall, trä, sten eller glas. Det viktigaste inslaget i stegen är en bas, det är den viktigaste lasten.

Egenheter av stegkonstruktionen kan delas in i: • skruv;
 • Linje (marsch);
 • swivel;
 • På kosour;
 • Och rails;
 • På strängen.

Konstruktion stege bör väljas beroende på formen av rummet där det kommer att bliKonstruktion stege bör väljas beroende på formen av rummet där det kommer att bli

Trappor till andra våningen är öppna och stängda. Det finns inga öppna trappor podstupenniki, de ser ut i luften och ljuset passerar lätt genom scenen.

Säker och bekväm drift är på första plats i alla typer av trappor. Om det finns en medelålders personer eller ett barn bör stegstorleken inte vara för hög.

I den slutna stegen finns podstupenniki där de monteras i spåren; Detta gör konstruktionen för att vara säkra och bekväma.

Exakt beräkning: trappa till landet med sina egna händer

Vanligtvis husägare köpte en stege på olika företag, privata mästare. Ett annat alternativ är att köpa en tomt för trappan av trä, som redan har en färdig, markerade element. Men med tiden, lust, kan göras skicklighet stege mest.

Innan byggandet av trappan måste vara försiktiga beräkning, utformning och slutlig utformning detaljerad ritning.

Bredden på stegen bör vara sådan att på det var fria att missa 2 personerBredden på stegen bör vara sådan att på det var fria att missa 2 personer

Hur är beräkningen:


 1. Är det nödvändigt att definiera det önskade antalet steg och höjden av sättsteget. För att göra detta, visar det höjden av stegen, du vill bygga. Den uppmätta av de lägre punkterna i första våningen till toppen av den andra våningen avståndet.
 2. Definieras vidare marsch bredd. Strikta kriterier är inte tillgängliga, men antalet spann beror på den plats där kommer att ligga stegen. Bredden på den bekväma minimum är 80 cm.
 3. Längden av trappan beräknas med användning av formeln: Antalet steg * slitbanebredd = trapp längd. Det sista steget är inte beaktas, annars kommer det att gå samman med golvet på andra våningen.
 4. Beräkna höjden av det fria utrymmet ovanför trappan. Under beräkningarna som krävs för att ansluta sig till viktig regel: mellan varje steg och taket bör vara minst 195 cm.

En marsch får inte ha mer än 15 steg. Om det finns fler blir klättring tråkiga. Långa marscher uppdelad i två delar i mitten liten plattform installation, som är lika med två steg.

Välja tillverkning roterande stege måste du utföra rotation i den andra av stödbenet sidan.

Byggandet av två marscher är inställda i en vinkel, det sparar utrymme. Alla web stege önskvärt tål snett 40-45 grader.

Datja stege: typer

Stegar är en stor ingenjörs konstruktion, vilket bör säkerställa en bekväm och säker rörlighet för varje boende och rum till andra våningen. Det finns olika alternativ för trappor (enkla och komplexa), olika storlekar och prisklasser (från ekonomiklass till premium).

Dachnye trappan kan variera i form, typ och material av vilket de är tillverkadeDachnye trappan kan variera i form, typ och material av vilket de är tillverkade


Det finns tre typer:

 1. Marschera. Den vanligaste och lätt att tillverka vy. Vanligtvis består av en eller flera flygningar, vilka var och en är rätlinjig fragment med steg. Odnomarshevaya trappa passar perfekt i ett litet hus på landet.
 2. Skruv. Ett litet område av rummet inkluderar en spiraltrappa, som är en stödstav. Runt honom gå upp för spiraltrappor. Genom området, bara ibland är en klassisk spiraltrappa mer än en kvadratmeter. m.
 3. Kombineras. Det är krökt arkitektonisk struktur i form av en båge. Det bär en framdrivningselement och skruvtyp.

Kombinerade alternativ är oftast tillverkade av ambitioner formgivaren eller husägare.

Man bör komma ihåg att den spiralformade strukturen är inte lämplig för hus där det finns personer i ålder eller barn. Det kan vara farligt för dem.

Odnomarshevye Alternativ trappor av tall är de mest low-end-lösning för små herrgårdar och herrgård kommer att närma sig komplexa strukturer som innehåller mer än en typ av trä.

Barnhus horisontella barer och stegar

Chalet idrottsanläggningar som innehåller trappan och den horisontella baren är en stor möjlighet att intressera barn inom idrotten. De är lätta att placera i små områden: lämplig gården hemma eller förortsområde.

Barnhus trappor och horisontella staplar kan monteras både på gatan och i hemmetBarnhus trappor och horisontella staplar kan monteras både på gatan och i hemmet

Fördelarna med en sådan komplex:

 1. Du kan lära barnet att komma ikapp och lära sig olika övningar med hjälp av horisontella fältet;
 2. Utvecklingen av hållfasthet och smidighet, bildandet av figuren;
 3. Den lätthet och snabbhet installation av komplexet;
 4. Säkerhetsutbildning genom en stark och tillförlitlig ram av rörformiga profiler.

Först tills barnet behärskar komplexa och bli starkare för att ta itu med på egen hand, föräldrar bör titta på hans träning.

Den bästa placering för den komplexa kommer att vara en pulverfärg. Detta kommer att förhindra blekning och minska påverkan på själva designen.

Konstruktion av komplexet kan utföras oberoende och på deras sommarstuga, är det endast nödvändigt att göra ritningarna. Sådana kit kan innefatta ett maskstudsmattor, päron med linor och även en gunga.

Lämpliga trappa i hus på landet

Stugor på vintern är oftast tomma. Det är hög luftfuktighet, är kallt, hus ouppvärmd. Att bygga en stege, måste du ta hänsyn till dessa faktorer med tanke på design och finish.

För land hus ventilation är inte så viktigt, så ägare väljer oftast en sluten trappa, som har en stig.

Åtgärder för att perfekt passa in i det inre, måste det ske i samma stil som rummetÅtgärder för att perfekt passa in i det inre, måste det ske i samma stil som rummet

Till stegen var bättre ventilation, är den gjord öppen stig inte är tillgänglig. Strukturen själva ställs en aning bort från väggen.

Att välja vilken typ av trä för konstruktion, bör du tänka på:

 1. tall;
 2. lärk;
 3. Ek.

Välj inte en aska eller bok: de är rikligt att absorbera fukt. Det bör avstå från trappan av material vid sin datja.

Design: hur man gör en stege till landet

Det spelar ingen roll, tillgänglig konstruktion erfarenhet eller inte, i början av arbetet ingår beräkningar och design. Projektet ska fokusera på att vara säkra och att skapa de bästa förutsättningarna för rörelsen.

Om du inte har erfarenhet av konstruktion av trappor, är det bättre att vända sig till yrkesverksammaOm du inte har erfarenhet av konstruktion av trappor, är det bättre att vända sig till yrkesverksamma

Det finns vissa gemensamma krav för projektet:

 1. Designen är skyldig att bära tyngden av mer än den genomsnittliga vikten av en person;
 2. Trappor ska ha ett staket, deras placering beaktas i det skede av projektet;
 3. På stängsel bör vara ledstänger och ståndare;
 4. Konstruktionen i höjd måste dras för efterbehandling golv av två våningar;
 5. Genomfartshöjd bör vara 1,9-2 m.;
 6. Inre trappor i bredd bör vara 0,9-1 m.

Om det finns barn i huset trappa ståndare inte skärmade, och med hjälp av en kontinuerlig "web", vars material - plexiglas eller nät.

För tre våningar stuga måste installera en trappa av betong eller metall. Detta kommer att säkerställa evakuering i händelse av brand.

Om det antas i utformningen fel, kommer hela byggprocessen vara ett slöseri med tid och pengar.

Trappan i landet med sina egna händer (video)

Trappor är en integrerad del av alla höga byggnaden, samt inredning. Ingångs trappa - är ett element av byggnaden och dekorativa objekt. Stegar placeras i hem och stugor på en sluttning och på gården av ett hus på landet, och är mycket populär kök, vardagsrum, som har en stege. Alla kan själva välja det bästa alternativet.

Detaljer: trappan till stugan (foto exempel)

113388noname397noname519x500xfoto-vintovoy-lestnitsy-iz-derevajpgpagespeedicO1NP9Ln197177279759902571364405567051372344874derevyannye-lestnicy-dlya-dachi51471011156

Leave a Comment

Your email address will not be published.

20 − = 14

Adblock
detector