Trappan till källaren med sina händer: tips och tricks – nwhistorycourse.org

The BlogTrappor till källaren rekommenderas att vara gjord av metall eller trä som behandlats med lack eller andra medel för att skyddaTrappa till rekommenderade källare gjord av metall eller trä, behandlades med lack eller andra medel för att skydda trappan är en av de viktigaste delarna i källaren strukturen. Den måste uppfylla specifika krav: det måste vara inte bara tålig, men också ganska lätt att gå upp och ner med sin vikt. Därför ska trappan i källaren med sina händer tillverkas i enlighet med alla säkerhetsföreskrifter. Korrekt utvalda och säkert fast stege kommer att drivas under många år utan behov av reparation eller utbyte.


Valet av material för tillverkning av trappor

Under byggandet av källaren du behöver tänka i förväg om hur några av byggmaterial kommer att göras trappa. Detta beror på komplexiteten i tillverkningen, finansiella kostnader, liksom livet i strukturen.

De mest populära materialen är:

 • trä;
 • metall;
 • Betong.

Trä har en relativt låg kostnad, enkel bearbetning och montering av trätrappor tar inte lång tid. Om handtaget i styrelsen speciell antiseptisk lösning, kommer varaktigheten av driften av konstruktionen att öka med flera gånger, eftersom trädet inte kommer att utsättas för mikroorganismer.

Välj materialet för stegen bör vara baserad på den last som kommer att tilldelas detVälj materialet för stegen bör vara baserad på den last som kommer att tilldelas det


Metall stege tål större belastning och dess livslängd är mycket högre än för trä. Källaren kan installeras som en färdig stege och laga det själv, efter att ha gjort ett förskott. För att förhindra korrosion bör den färdiga designen täckas med primer eller 3-4 lager av oljefärg eller emalj.

Konkreta trappor kräver betydande finansiella kostnader i tillverkningen, men livslängden är tillräckligt lång. Denna konstruktion i allmänhet tar upp mycket plats, så det här alternativet är inte acceptabelt för små källare.

Hur man gör trappan till källaren med sina händer från ett träd

Utforma var robust och enkel att korrekt utföra alla nödvändiga beräkningar.Det finns flera punkter som måste beaktas när man utformar trappor. Om detta inte görs, kan stegen få obekväma och njuta av det är inte säkert.

De parametrar som bör beaktas i konstruktionen:

 1. Bredd. Den optimala bredden av trappan är ett avstånd av 70-100 cm, men om tillåter storleken på källaren, kan det vara mer bred trappa.
 2. Bias. Det mest praktiska är att gå ner för trappan, där lutningen är mindre än 45 grader. Kanske det kommer att ta mer plats än konstruktionen med en brantare lutning, men ner på det kommer att bli mycket säkrare.
 3. Lumen. Denna term hänvisar till höjden av stegen upp till taket. Det bör vara minst 190 - 200 cm, så att även långa personer inte träffar huvudet på taket.
 4. Höjden och bredden av steget. Bredden av stegen kan variera från 25 till 30 centimeter och höjden bör inte vara mer än 22 centimeter.

Innan starten av produktionen av trappan till källaren av trä värt att titta på utbildning videor med master classesInnan starten av produktionen av trappan till källaren av trä värt att titta på utbildning videor med master classes

Efter att ha utfört de beräkningar som är nödvändiga för att göra schematisk ritning trappor och sedan därunder raschertit och sågning styrelser. Vidare är det möjligt att gå vidare för att sätta samman strukturen.

Tillverkad av trä, kan du också göra en stege. Du behöver inte en massa tid och krävs inte heller några särskilda beräkningar. Vi måste ta två långa brädor och flera tvärbalkar och binda dem till styrelser med skruvar eller spikas med jämna mellanrum.

utformning nackdelen är att en sådan stege inte kan anses helt säker och det är strängt förbjudet att gå ner med lasten.

Varför ofta ligger i källaren metall stege

I grund och botten, i källare det finns hög luftfuktighet, så de träkonstruktioner kan snabbt komma i förfall. Därför är det lämpligt att utrusta en källare metall eller betong trappor. Installation järn trappa, till skillnad från betong, inte tar en hel del tid, speciellt om du använder färdiga ramen. Den kan installeras i redan byggt en källare, medan samtidigt en konkret trappa byggd med en källare.

Bland fördelarna med metall trappor är det värt att notera den styrka och lång livslängdBland fördelarna med metall trappor är det värt att notera den styrka och lång livslängd


Fördelar med metallstegar:

 • Hög motståndskraft mot stress;
 • Lång livslängd;
 • Breda designmöjligheter;
 • Korrosionsbeständigheten;
 • Snabb och billig reparation;
 • Stabilitet mot temperatur och atmosfäriska förhållanden.

Metall perfekt kombineras med alla byggmaterial, så tegel eller betong källaren kan vara utrustad med en metall stege.

Vad bör en bekväm trappa till källaren

Mest idealiskt val för källaren blir odnomarshevaya trappa med ledstänger och en svag sluttning, som kommer att vara bekväm att gå ner, även äldre.

Trätrappa lack rekommenderas inte för att undvika halka. Dessutom kan de fäster en speciell gummifoder.

Till stegen var bekväm, bör dess lutning vara ca 45 graderTill stegen var bekväm, bör dess lutning vara ca 45 grader


I metallstegar måste spårförsedda eller täckta med en hammare sprutning skede. De kan också bifoga halkskydd gummiband.

Konkreta åtgärder kan vara helt glida låg lägga en gummibeläggning eller speciella plattor, som inte glider även vid hög luftfuktighet.

Alla strukturella element måste säkras. Hattar av spikar eller skruvar utaplivajut djupt in i materialet, så att de inte kan av misstag fånga.

Hur snabbt göra trappan till källaren med sina händer (video)

Gör en stege i källaren med sina händer är inte så svårt, om du följer alla råd och rekommendationer om val av material och produktkalkyler. Livslängden och säkerhet strukturen beror på kvaliteten på installationen, så allt måste göras noggrant och grundligt.

En bekväm trappa till källaren (fotoexempel)

0040939116aa9406e4df096600c15b6bc6e2006e85ba2c7d2c18c03a122a0f1d5039cb54dead51c3194cb7ffa28f8b385cced02d14fa56e6c75f683b559b2c8es-96088e58b2s-96011926361-kak-zalit-betonnuyu-lestnicu-na-Vtoroy-etazh722.731

Leave a Comment

Your email address will not be published.

+ 29 = 34

Adblock
detector