Trälåda för gipsskivor – nwhistorycourse.org

The BlogTrälåda - ett bra alternativ till dyra metallramTrälåda - ett bra alternativ till dyra metall karkasuGipsokarton - en av de mest populära material för efterbehandling lägenheten. Använd den för att dekorera väggar och tak för att göra ändringar till lägenheten och återskapa en mängd olika bågar. Gips installeras på flera sätt, den vanligaste av dessa är att fästa detta material på lådan, eftersom det är under ark Gips installerade på ett sådant sätt kan placeras isolering och för att dölja ledningar och kommunikation. Idag kommer vi att diskutera alla detaljer i lådorna gipsskivor gjorda av trä, samt analysera hur man gör det med sina egna händer.


Trälåda för gipsskivor: nyanserna

Trälåda är den första metoden att etablera ramen för gipsskivor. Trots att träkonstruktionen under gips avkastningen till sin styrka metall, är de ofta används på grund av sin enkel installation och låg kostnad.

Om du har önskat värde av styrelsen, trälåda för du kommer nästan gratis.

Naturligtvis metallprofiler är mycket starkare och mer tillförlitlig, men om du bestämmer dig för att göra en ram för gipsskivor trä bör du veta om några mycket viktiga nyanser.

Innan du installerar de trälådor behöver nödvändigtvis att impregnera trä med en speciell förening för att förhindra den från att ruttnaInnan du installerar de trälådor behöver nödvändigtvis att impregnera trä med en speciell förening för att förhindra den från att ruttna

nämligen:


 • Eftersom trä styrelser har en mycket låg brandsäkerhet, är de inte lämpliga för läkt väggar, ovanpå som du tänker genomföra en kraftledning.
 • Fuktig ved kan svälla och ändra form låda som negativt påverkar styrkan och utseendet på gipskartongkonstruktioner.
 • På baren, har du valt att installera ramen bör det inte finnas några eventuella kvistar och sprickor, samt en indikator på deras fuktighet inte överstiga.
 • Du kan inte fixa med en trälist krökning av väggarna, som remsorna är monterade parallellt med basen.
 • För att undvika för biverkningar av mögel, insekter och förfall processer bör virket innan arbetet behandlas med speciella föreningar.

Som ni kan se, är en trälåda inte den mest tillförlitliga design, men om det är korrekt uppfylla alla villkoren för dess installation, kommer det att tjäna dig under en lång tid.

När trälåda för gipsskivor berättigad

På grund av alla de ovan nämnda nyanser låda för gipsskivor, eftersom detta material är inte tillgängliga i alla rum. Till exempel kan en träram i varje fall inte installeras i badrum samt gips spricka och deformeras i en relativt kort tid.

Naturligtvis kan de flesta av de negativa egenskaperna hos sådana lådor tas bort genom att behandla Planck massa speciella dyra verktyg, men om en sådan ram skulle vara olönsamt för dig.

Låt oss diskutera de två fallen, när det är möjligt att installera trälåda under gips, med hjälp av ett minimum av skyddsmedel.Trälåda under Gips är den som passar bäst för timmerhus: i detta fall kan du inte vara rädd för effekterna av fukt på strukturTrälåda under Gips är den som passar bäst för timmerhus: i detta fall kan du inte vara rädd för effekterna av fukt på struktur

nämligen:

 • Trä log av tjocka stockar eller limmat trä är bäst lämpad för installation av slaktkroppar av samma material. Trälåda enligt gipsskivor fungerar sömlöst med stockar som byggde huset, med en ökning av fukt tjocka stockar i rummet ta på grundläggande "strike", drar fukt ur rambalkar för FCL.
 • Rum med perfekt släta väggar, också kan ligga till grund för trälådor. Såsom angivits ovan, för att inrikta väggen via en timmerstomme misslyckas, eftersom varje gap mellan basytan och bandet, minskar styrkan och varaktigheten av serviceperioden svarvning avsevärt.

Du kan utan rädsla för tvivel och installera trälåda om ditt hem har åtminstone en av dessa egenskaper, annars skulle vara klokt att göra en ribba under GCR av metallprofilen.

Den förberedande fasen före installations lattor

Förberedelse för installation av glespanel för gipsskivor är rent symboliskt. Innan arbetet påbörjas, måste du ta bort alla möbler ut ur rummet och täcka golvet med vaxduk. Om på väggarna, där du vill installera en träram, är den gamla avslut närvarande måste du bli av med det. Nu när allt överskott avlägsnas från rummet, kan du börja förbereda verktyg och material.

För snabb och exakt kapning av stavar är bäst lämpade pusselFör snabb och exakt kapning av stavar är bäst lämpade pussel

De material som du behöver:

 • skruvar;
 • skruvmejsel;
 • Nivån av vattenhaltig eller laser;
 • roulette;
 • Otbivochnogo gänga;
 • Träribbor;
 • Bågfil.

Om du har ett pussel, använda den i stället för en bågfil, med verktyget kan du snabbt ta itu med gängstänger på de nödvändiga mellanrum.

I princip, inköp av nödvändigt material och skydd mot trädamm, golvet och andra ytor - att allt det förberedande arbete som du har att spendera.


Hur man gör en låda träribbor gipsskivor

När allt material är redo, och väggen rensas gamla efterbehandling material kan gå vidare till byggandet av trälådor. Naturligtvis kan du tror att det arbete du inte har styrkan att klara av det och bara en professionell, men efter våra råd, du utan tvekan kommer att kunna skapa en ram för gipsskivor.

Om du märker att den gamla gips spruckna och stänkte på väggarna, måste du förstärka den med ett nytt lager av cement, som efter torkning, tillämpa ett lager grundfärg på den.

Arbeta på installation av trälådor märkning består av väggarna, skär remsor och deras montering direktArbeta på installation av trälådor märkning består av väggarna, skär remsor och deras montering direkt

Stegvis sammansättning:

 1. Det första du behöver göra layoutarbete låda. För detta ändamål nivå, måttband och otbivchnuyu tråd. Steget mellan de vertikala linjerna bör inte överstiga 60 cm, bör avståndet mellan de horisontella linjerna vara mindre än 80 cm.
 2. Nu skär stavarna på datum för segment och behandla sina skyddskonstruktioner.
 3. Fäst horisontell styrskena i taket, och nära golvet, glöm inte att lämna en spalt på 5 cm. Till golvet.
 4. Installera de vertikala skenorna vid hörnen av väggarna.
 5. Om på väggen där för att bygga ramen finns ett fönster, är det nödvändigt att utforma de träribbor.
 6. Nu är det möjligt att starta huvud funktion furring enhet: bifoga skruvar skär barer på markerad förskott vertikala och horisontella linjer.
 7. På platser där du vill hänga någon utrustning, bifoga ytterligare lameller för att stärka ramverket.
 8. Underlag för gipsskivor i trä klar. Det återstår att fastställa gips ark.

Svarvning i taket görs på samma princip, men experter råder inte installera denna yta träribbor, eftersom de kommer att bära belastningen är för hög, och deras livslängd blir kortvarig. Det bästa valet för en ramenhet under gips i taket, är metallprofiler, de är mer hållbara och mångsidiga.


Montering av lådan för gipsskivor (video)

Trälåda för gipsskivor är sämre i alla dess egenskaper metallramen, men om du ställer ut för att göra reparationen så snart som möjligt genom att investera minst påse med pengar i det - det här alternativet passar dig bäst. Följ alla villkor för installation av trä lådor, överväga alla nyanser, och du får en fin slät vägg klar med gipsskivor.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

+ 6 = 10

Adblock
detector