The BlogTegels van schuim is een goede decoratie materialen, werk dat niet vereist speciale vaardighedenTegels van schuim is een goede decoratie materialen, werk dat speciaal navykovA wat is er zo opmerkelijk plafonds, geplakt tegels niet nodig? Ten eerste, onder het mom dat ze eruit zal zien als nieuw, ondanks de hobbels en schade hoofdstad plafond. Ten tweede, lijm de tegels op het plafond snel en gemakkelijk. Geen behoefte om een ​​bouwhandel hebben, in staat zijn om te gaan met gespecialiseerde hulpmiddelen of, bijvoorbeeld, interfereren met een mengsel van zand en beton. Deze bekleding is zeer eenvoudig gemonteerd.


Plafonds, geplakt tegels: de voordelen

De voordelen geplakt over de plafondtegels zijn onder andere:

 • duurzaamheid;
 • betrouwbaarheid;
 • lage gewicht van de uiteindelijke structuur;
 • bescherming tegen schimmels, schimmel, lichen;
 • vochtbestendigheid;
 • Het verbetert de geluidsisolatie (vooral handig in meergezinswoningen met luidruchtige buren);
 • Het is goedkoop.

Bovendien pokleit plafondtegel - is de goedkoopste variant van decoratie en reparatie.

Plafondtegel bestaat voornamelijk uit kunststofschuim. Maar er zijn opties met een plastic bekleding. En iemand deed, en besloot om keramische tegels te gebruiken. Dit is niet alleen sterk en duurzaam, maar ook ziet er erg aantrekkelijk.

SLR-kwaliteit plafondtegel - een moderne afwerking materiaalSLR-kwaliteit plafondtegel - een moderne afwerking materiaal

Echter, alleen geschikt voor keukens en badkamers. niet de beste oplossing - in de slaapkamer, de woonkamer of in de hal om het te gebruiken. En het is de moeite waard, natuurlijk, duurder schuim.


Tips over hoe te houden aan de plafondtegel oneffen plafond

Het is noodzakelijk om een ​​voordeel van plafondtegels te noemen - het kan helpen om de ongelijke plafond te sluiten, alsof opgeschort panelen. In beginsel zullen zij op dezelfde manier worden geïnstalleerd. De eerste "ruwe" laag - een spaanplaat, vezelplaat, multiplex, QSB of gipsplaat, die het metaalprofiel is bevestigd. Reeds de rechterbovenhoek tegel kan worden gelijmd op een nog kiel. Offset van de hoofdstad van het plafond is 5-10 centimeter. In de resulterende verborgen niche kan de bedrading, communicatie, "doof" licht en al het andere te verbergen.

Dat wil zeggen, de sticky tegels zal worden uitgevoerd op het verlaagde plafond uitgevoerd. Voor haar styling is het beter om te gebruiken (in volgorde van prioriteit):

 • ruwe gipsplaten - goedkoop, betrouwbaar, duurzaam;
 • spaanplaat - ideaal voor een woonhuis;
 • vezelplaat - een goedkopere optie van hout ruwe afwerking;
 • schuimplastic - wordt gebruikt wanneer ook warmte- en geluidsisolatie van de ruimte uitgevoerd.

Tegellijm rechtstreeks op het profiel van het frame moet niet. Ten eerste zal het contactpunt vrij klein, en ten tweede, het kleefmiddelpaneel tijd, gewoon verdwijnen.

Bij het installeren van keramische tegels is het belangrijk om de kwaliteit gereedschap kiezenBij het installeren van keramische tegels is het belangrijk om de kwaliteit gereedschap kiezenToch metaalprofiel is ontworpen voor het boren onder de schroeven. Dat is de reden waarom de noodzaak om een ​​ruwe plafond te creëren.

De beste manier om een ​​plafondtegel zetten

Hoe de tegels op het plafond te plaatsen? Ontwerpers bieden een heleboel opties, variërend van de gebruikelijke, dat wil zeggen een gelijkmatige laag, eindigend met een mozaïek, waarbij de grootte van elke tegel is uniek. Als je alles met je handen doen, is het beter om de voorkeur te geven aan de eerste uitvoering. En als je tijd en zin om te experimenteren, kunt u proberen, bijvoorbeeld, leggen tegel op de diagonaal of zelfs diamant. De uiteindelijke keuze is alleen de eigenaar van het huis.

Zelfs als de optie als taping zal worden geselecteerd en bekend gebied van de kamer, moet de tegels 10-15 procent meer dan nodig te kopen. Immers, kan het nodig zijn om de rand van het doek te behandelen zijn, en als de muren zijn niet volledig vlak, heb je een tegel en snijden. En dan - naar zet het falshstenu en ook om tegels te plakken.

Bij het plakken van het plafond belangrijk om de positie van de verlichting te overwegen en altijd vinden het middelpunt van het plafondBij het plakken van het plafond belangrijk om de positie van de verlichting te overwegen en altijd vinden het middelpunt van het plafond

Bij het leggen van de tegels hoeft zich alleen herinneren dat:

 1. Het is onmogelijk om de naad te passen met een naad ruwe niveau (indien aanwezig).
 2. Lijmen beter op polyurethaanlijm. Velen zijn geadviseerd op behang te zetten, maar dit is een zeer slechte optie. Deze lijm kan doordringen in het schuim en hout waaruit kan gezwollen gedeelten weergegeven.
 3. De meest betrouwbare mogelijkheid open - een dambordpatroon, dat wil zeggen met een afschuining op de vloer van de kooi.
 4. Plinten en andere decoratieve elementen geen ondersteuning voor de tegel. Laad ze in ieder geval niet gedaan.

Als u van plan om de tegels steken in verschillende kamers, is het noodzakelijk om ze allemaal tegelijk te doen. Dat wil zeggen, in de eerste plaats - waar dan ook om het profiel vast te stellen en maak vervolgens een ruwe niveau en zelfs dan lijm de tegels (ook al is het een ander model, materiaal en textuur).

Het plafond tegellijm

Na behandeld hoe dat te doen verpakken plafondtegels, moet worden beschouwd als kleefstoffen, die worden gebruikt voor de bevestiging. Polyurethaan lijm - de beste, maar het heeft wel zijn nadelen. En veel fabrikanten en levert het speciale formuleringen voor het bevestigen van tegels. Bijvoorbeeld, zorg "Moment" produceert de zogenaamde vloeibare nagels. In principe is de basis van polyurethaan, waarin de componenten worden toegevoegd aan het drogen van de lijm te voorkomen. Bovenop dit alles is het mogelijk om te schilderen en niet bang dat de tegels werden afgepeld (zelfs na een dikke laag gips).

beter gebruik van transparant hechtmiddel vloeibaar rubberbasis plaats van vloeibare nagels, zoals het verbruik aanzienlijk lagerbeter gebruik van transparant hechtmiddel vloeibaar rubberbasis plaats van vloeibare nagels, zoals het verbruik aanzienlijk lager


Veel meer wordt geadviseerd om te gebruiken:

 • Ekonaset;
 • Lijm Titan;
 • montage siliconenrubber (producent - aanwezig).

Gedaan 10-20 minuten voordat je nodig hebt om de tegels op de lijm te zetten. Het moet niet worden uitgesmeerd - gewoon "snake" toegepast, wachtend op een bepaalde tijd (op de verpakking) en met kracht aangedrukt.

Op elke plaat verdeeld dezelfde hoeveelheid lijm op één niveau.

voorbereiding plafond van plakken tegels

In principe, zodat u kunt lay-out van de tegels en hoe om te lijmen - alles is duidelijk. Moet u vooraf te koken het plafond (als het niet nodig is om af te stemmen en tegels bevestigd aan het niveau van het kapitaal)? Natuurlijk, ja. De eerste stap is volledig verwijderd van de oude finish. Verwijder de noodzaak om te schilderen of behang, stopverf. Dit alles is om het plafond van de vuilnisbak te verwijderen en schoon te maken met de hulp van de stoomgeneratoren. Met hun hulp is het mogelijk om zich te ontdoen van oude verf. Hier krijg je een volledige pre-onderhoud.

Voordat het plakken van de plafondtegels nodig om de oude verf of whitewash verwijderenVoordat het plakken van de plafondtegels nodig om de oude verf of whitewash verwijderen


Verder wordt een vlak oppervlak aanbevolen voor de behandeling van de grondlaag of vernis, en pas daarna te beginnen met het bevestigen van dakpannen.

U kunt een niche voor het monteren kroonluchters nog steeds, LED-lampen, als ze worden gepland. Hoewel het handig om het te doen op een verlaagd plafond. Als de tegel nog zal worden toegepast op de sticker (glossy film), is het gedaan na 2-3 dagen na uithardende lijmen.

Vooropleiding is niet vereist, wanneer de tegel wordt gelijmd:

 • op stenen;
 • op betonnen plaat;
 • Maximum gezuiverd met witkalk (het is ook primer);
 • indien de installatie in het valse plafond van het hout wordt uitgevoerd.

Hoe snel lijm de plafondtegel (video)

Zoals u kunt zien, niets ingewikkeld om tegel niet te installeren. Meer tijd en moeite die het kost keuze en het berekenen van de oppervlakte van elk van de kamers waar het zal worden gebruikt als decoratie. Is het mogelijk om tegels op de schroeven ( "vlo" type) op te lossen? In principe is een dergelijke optie toegestaan, maar de zin, omdat de verbindingen moeten worden gepleisterd of bedekt met witkalk. En dit - het extra werk en de extra financiële kosten. De eenvoudigste methode - is bevestigd aan het plafond of opgehangen vermogen falshuroven. 

Leave a Comment

Your email address will not be published.

81 + = 82