Tips och tricks: du tvättar tak utan skilsmässa – nwhistorycourse.org

The BlogTill taket inte har förlorat sin ursprungliga glans, är det nödvändigt för dem att korrekt vårdTill undertaket inte har förlorat sin ursprungliga glans, är det nödvändigt för en korrekt uhazhivatUstanoviv tak majoriteten av suckar av lättnad, inte rentvå eller måla taket varje år. Men med tiden, kan fläckar på ytan av taket, eller en plan och slät yta av tyget något förlorat sin ursprungliga glans. Tyg vård är nödvändigt att välja rätt städredskap och vet hur man tvättar tak utan skilsmässa.


Skötsel av spänntak i lägenheten

Stretch tak i lägenheten har olika grader av föroreningar, beroende på det rum där installerat.

Tak i olika rum:

 1. Den mest smutsiga är taket i köket, eftersom det finns sot, fett och andra derivat av kokningen.
 2. Andra föroreningar kan vara taket i badrummet som vattenstänk kvar på ytan av fläckarna, som barnen leker ofta i vattnet olika bryzgalku.
 3. Detta följs av ett barnrum, inte malyshnya nå taket på sina händer, men ständigt flyger runt i rummet objekt kan få fläckar taket.
 4. Och den sista av föroreningar blir ett vardagsrum och ett sovrum. I dessa rum, är taket tillräckligt för att torka av damm med en fuktig mjuk svamp.
 5. I vardagsrummet taket kan drabbas efter semestern, när den är korrekt öppna en flaska champagne.

Vård av stretch tak är mer beroende inte på dess ständiga tvätt, och en korrekt och noggrann användning och förhindrande av förorening.

Undertak i köket tyngst utsatt för föroreningarUndertak i köket tyngst utsatt för föroreningar

Efter att ha kommit in i köket kan vara mer kraftfull huva för att undvika sot på taket. Taket i badrummet kommer att drabbas mindre om en standard lamellgardiner lägga till en annan bar och dra den horisontella gardin, som kommer att stängas i samverkan med den vertikala. I detta fall kommer vattendimma inte upp på taket, och när du badar barnet, är det nödvändigt att ridån som hänger från toppen och nedåt för att höja och konsolidera inlägget. I barnens svårt att undvika fläckar, som den yngre generationen inte förklara hur svårt det är att tvätta taket.


Hur man tvättar tak: matt, glansig, ljus och mörker

Beroende på material som gjorde taket, finns det olika sätt att tvätta. Närvarande, för tillverkning av undertak används endast två typer av material - tyg och PVC-film. Färgerna kan vara olika, att i den första utföringsformen, i den andra. Struktur (matt eller glans) samma inneboende i båda materialen.

Care Stretch tak det beror framför allt på taket för att tillverka materialet och dess strukturCare Stretch tak det beror framför allt på taket för att tillverka materialet och dess struktur

Hur man hanterar taket: 1. Båda typerna av material är inte rädda för våtrengöring, och därför kan de tvättas med vatten eller om mycket smutsig tvållösning. Mer hållbara tak PVC-film, men det rekommenderas inte att tvätta med en vätska för fönster eller slipsvampar.
 2. Taken är gjorda av tyg är ännu mer känslig och det är nödvändigt att behandla dem därefter. Tyget gillar inte starkt tryck på det och minst motståndskraftig mot repor och mekaniska skador.
 3. Glansig mörk yta av dropparna och grusvägar är mer synliga än i skärstenen ljus. Men ofta är det inte nödvändigt att gnida taket, tvätta materialet på graden av förorening. Sommar på taket finns spår av damm och sot gator.

Om ett fönster eller ventiler i huset är alltid öppen, bör du torka av taket med en mjuk mopp och steg en eller två gånger per månad.

I allmänhet tak ganska lätt att rengöra med vatten eller tvållösningI allmänhet tak ganska lätt att rengöra med vatten eller tvållösning

Speciella skrot på marknaden idag är liten, så moppen kan göras oberoende av varandra.

Vid konventionell mopp trä fyllda tjockt skikt av skumgummi och med denna konstruktion taket lätt rengöras ofta.

Hur man tvättar tak med ett stort område

I en stor lägenhet, är stuga eller kontor takyta mycket stort, så tvätta händerna blir det svårt och lång. I detta fall är det bättre att beställa arbetare städfirma som kommer att klara taket i tvätt är inte en lång tid.

Om en stor del av en sträcka tak är bättre att använda sig av specialisterOm en stor del av en sträcka tak är bättre att använda sig av specialister

Städföretag arbetare inte tvätta händerna tak och använda ånga eller ånga renare bli av smuts.

I detta fall, kan taket, under påverkan sag flera stark stråle av het ånga, men när rumstemperaturen är normal, kommer ytan av tyget sträckas och jämnas igen. Denna rengöringsmetod kommer att eliminera damm och åter tak initial vackra utseende.

Tvätt stretch tak: Chemistry and Materials

Genom att installera undertaket i rummet, måste du be installationsspecialister, vilket innebär att du kan använda den för att tvätta ett konstverk. Finns det någon prestanda i den här typen av täckning och vilka material som ska användas för korrekt funktion och lång tak. Alla installations kommer att erbjuda speciella rengöringsmedel för att ta hand om tak tyg, men de flesta av dem består av de vanliga tvållösning.


För väl hand om sträckan taket behöver:

 • Mopp med svamp lindning;
 • Mjuk svamp;
 • tvål;
 • vatten;
 • Trappstege.

Bättre att använda en stege och en mopp med en kort skaft, som vid användning av en långskaftad svårt att förstå kraften av tryck på vävnaden. Skumskikt doppades i en tvållösning och taket enheten fram och tillbaka.

Tvätta i en cirkulär rörelse rekommenderas inte, som i detta fall förblir skilsmässor.

Efter våtrengöring är nödvändigt att rengöra taket en mjuk, ren och torr trasa.

mycket bättre att tvätta taket kan vara och med stolen, men stegen är lämplig för detta ändamålmycket bättre att tvätta taket kan vara och med stolen, men stegen är lämplig för detta ändamål


Den mjuk svamp används på små ytor, såsom ett badrum eller små kök. I dessa smutsiga miljöer är mer uttalad, och de bör tvättas noggrant.

Tvålvatten görs från den vanliga färglösa, bättre barn, tvål eller diskmedel. Det är bättre att använda tvål eller färglös agent.

Vatten för att tvätta taket bör inte vara varm, bra val - vatten vid rumstemperatur. Om tvål är dåligt löslig i vatten och en sådan skum bildar inte en tillräcklig, är det möjligt att använda varmt vatten, och tvål efter tillsats till vattnet för att stå och svalna.

I varje fall är det inte nödvändigt att använda pulverformiga detergenter, eftersom de kan inte fullständigt lösa och förstöra tyget, repa ytan.

Tvätt stretch taket (video)

Hur man tvättar tak i hemmet: avlägsnande av vissa typer av föroreningar

Hemma, tvätta Stretch tak matte ensam.

Men ibland vet inte vad verktyg att använda i ett enskilt fall:

 1. Klar montering skum på en sträcka taket är mycket svårt, eftersom det är mycket torr på alla underlag. Detta kommer att kräva speciella lösningsmedel till skum, men att tillämpa dem direkt på ytan av taket bör inte vara.
 2. Om det under installationen av taket i huset inte är kvar ens en liten bit tyg eller PVC-film som taket görs är det nödvändigt att hänvisa till företaget - installatören att få en liten vävnadsprov. I det här exemplet, och bör försöka lösningsmedel. Om ett spår är kvar, kan den sprutas på ytan av taket. Efter användning, måste det upplösande medlet vara omedelbart tvätta delen tvållösning.
 3. Att tvätta undertaket, vilket fick färgen bör tillämpa samma råd som för pengarna från skummet.
 4. I hem där det finns rökare behöver noggrant ta hand om taket i en rökare rum. Om det fanns en mörk fläck på nikotin, det tvättas med en lösning av vatten och diskmedel.

Ofta mörka fläckar inom ljuskronor, lampor, nära fönster.

Om undertaket har dykt upp för första gången i huset och matte inte vet hur man tar hand om dem, är något arbete utförs på en liten del av takytan, vilket inte är uppenbar.

Mörka fläckar på markörer och champagne gnuggade hårt, och du kan använda en svag alkohollösning, men håller inte med.

Huvudprincipen vid rengöring en sträcka tak - noggrannhet, eftersom webben är ganska lätt att rivaHuvudprincipen vid rengöring en sträcka tak - noggrannhet, eftersom webben är ganska lätt att riva

Tak PVC-film är mer motståndskraftig mot skador, men inte prova det för styrka. I början allt det arbete som krävs för att frigöra händerna från dekorationer, även en liten ring kan skrapa på ytan. Hål kommer inte, men scratch kan förbli. Manikyr med strass, liksom inte behöver engagera sig i rengöring av taket.

Ordentligt rengjorda takytan med hjälp av en dammsugare med en mjuk packning. Inte värt det extra tryck på tyget med hjälp av en dammsugare.

Hur man rengör tak utan skilsmässor huskurer

Rengöring av glansiga tak är jämförbar med rengöringsmatta, med den enda skillnaden är att den glansiga ytor skall vara noggrant gnidning. Det vanligaste sättet för att ge en glansig typ av tak är ett öre apotek innebär - är ammoniak.

Ammoniumklorid (aka ammoniaklösning) - bästa hemlagad renare sträcka takAmmoniumklorid (aka ammoniaklösning) - bästa hemlagad renare sträcka tak

Recensioner av ägarna av undertak är fulla av recept tävlar om användningen av detta läkemedel, men det vanligaste är utspädningen av ammoniak i vatten med förhållandet 1: 9. Det är 9 delar vatten till en del ammoniak.

Avlägsna damm och smuts från en takyta tjänar konventionell tvålvatten, sedan vatten lösningen ändras till en ny trasa luktande salter och transporteras över ytan. Vissa hemmafruar polering med en mjuk bil svamp för att ge bilen en glans och glans.

Disk tak utan skilsmässa (video)

Vård av stretch tak är enkelt, och du bör inte rusa till närmaste kontorsstädning. Varje kvinna är föremål korrekt och högkvalitativ rengöringsduk yta av taket, och den finansiella komponenten på speciella medel är inte bra. Var inte rädd för att montera taket på huset, eftersom det har mycket mer fördelar och rengöring och underhåll av det i en liten lägenhet är inte svårt. Som ordspråket säger: "Ögonen är rädd, men händerna gör."

Leave a Comment

Your email address will not be published.

7 + = 11

Adblock
detector