The BlogTekniken att måla väggarna är mycket enklare än det verkarTekniken att måla väggarna är mycket enklare än kazhetsyaChasto uppstår frågan: hur kan vi föra väggen anständigt utseende utan hjälp av tapeter? Denna artikel kommer att presentera de mest populära sätten att måla väggarna utan hjälp av tapeter.


Med hjälp av olika färger för vägg dekor kan göras av lägenheten utan hjälp av en bit godis och tapeter. måla ansökan teknik är ganska enkel, och jämförs med tapeten tar mycket mindre tid. Rikedomen av färger och möjligheten att rita på väggen i hans teckningar kommer att göra ditt rum till skillnad från det ena eller det andra.

Måla väggarna i stället för tapeter med hjälp av dekorativa färger

Dekorativ färg som skapats just för att använda den i stället för tapet. enkel ansökan ett stort urval av färger gör en dekorativ färg oumbärligt hjälpmedel i reparation.

Målning av väggar alternerar ersätta tapeterMålning av väggar alternerar ersätta tapeter 

Dekorativ färg förutom de ovan nämnda fördelarna, ett antal andra fördelar:


  • Paint håller på väggen ca 9 år gammal, inte duscha och obluschivayas.
  • Dekorativa färg resistent mot mögel, repor, stötar, inte bleknar i ljuset.
  • Väggar är målade dekorativa färg mycket svårt att förorena, men det är lätt att tvätta. Till skillnad från papperstapet att måla knappast nedsmutsad.
  • På grund av den rikedom av färger kan kombineras för att ge ovanligt vackra färger.
  • Väggen är inte samlar damm tack vare antistatisk beläggning.
  • Målning gör väggen helt slät utan håligheter och oegentligheter. 

Att måla väggarna i lägenheten i stället för tapeter, måste de noggrant förberedda. Innan applicering av färgen på väggen ska vara helt slät, utan strävhet, sprickor och andra. Man bör komma ihåg att tillämpningen av färgen i sig inte tar mycket tid. Men beredningen av muren, kommer dess anpassning anledning att svettas.

Är det bättre att måla väggarna eller tapeter

När du väljer mellan tapeter och måla själv väcker frågan: vad som är bäst. Det finns inget enkelt svar. Och tapeter och färg finns plus och minus. Till exempel för att färgen lättare tillämpas, men det är nödvändigt att noggrant förbereda väggen. Tapetklister svårare, men beredningen av väggen tar mindre tid. 
Användningen av färg kan du experimentera med färger, mönster, medan tapeter val är begränsade till vad som presenteras i butiken.

Matt färg döljer fina ojämnheter på väggenMatt färg döljer fina ojämnheter på väggenVäggfärg är lätt att applicera för tillämpningen är tillräckligt för att ta roller, spackel eller svamp. Dessutom kan de användas för att uppnå olika mönster och strukturer.

Måla väggarna är bäst att ta en matt färg, eftersom det kommer att kunna dölja alla mindre ojämnheter. Om valet faller på högblank färg, måste du ägna mycket tid utjämning väggen. Glossy färg förbättrar eventuella brister och oegentligheter.

Plus dekorativa färger i frånvaro av dålig lukt. Professional dekorativa färg kan ändra färg som en kameleont. Väggar kan målas dekorativ färg utsättas för våt rengöring.

Det finns flera typer av dekorativa färger: måla, gips och beläggning. Själv kan vara tunnskikts gips och präglas. Med hjälp av en lättnad plåster kan uppnå en vacker texturerad yta.

För dekorativ effekt färg kan blandas med en dekorativ gips.

Processen för färgning väggarna

På väggen förvärvat önskad design, behöver du tre steg för att förbereda väggen:

  • Applicera ett första skikt - marken, vilket kommer att anpassa och som befriats från partiklar väggyta;
  • Tillämpa andra skikt av färg-jord;
  • Applicera dekorativt skikt speciella roller eller spatel, som kommer att skapa den önskade effekten.

Dessa åtgärder kan göras helt utan hjälp av proffs. Det viktigaste - noggrant undersöka förfarandet och strikt följa den.

Som är billigare: pokleit tapet eller måla väggarna

Målning av väggar kommer att överraska med sin intensitet,Målning av väggar kommer att överraska med sin intensitet,


När du väljer mellan tapeter och färg spelar en viktig roll kostnaden för en viss metod. rullar om köps kan variera i olika prisklasser, beroende på vilken typ av tapeter du väljer vilket material från alla tillverkare, hur många meter varje rulle, och så vidare. d. Då färgen i sig är värt mycket mindre än rullar av tapeter. Även om det är troligt att ett stort område kräver ett stort antal färger som kan bli dyrt.

Återigen kan färgen vara av varierande kvalitet, kvantitet. Det finns dyra dekorativa färger, särskilt utformade för målning av väggar.

Det finns vattenbaserade färger, som är billigare, nästan ingen lukt, men effekten blir inte lika ljus. Professionella dekorativa färger är mättade med ljusa färger och ser mycket mer originellt och intressant. Men med vattenbaserad färg, kan du uppnå intressanta effekter på väggen för att känna den specifika tekniken tillräckligt. Målad med latex måla väggar kan se dyra och kvalitativt, om så bara för att veta hur man ska tillämpa den.

Tapet eller måla väggarna: de "proffs" och "nackdelar"

Som nämnts ovan finns det inget entydigt svar på frågan: vilket är bättre, eller billigare. Om valet görs till förmån för den professionella dekorativa färg, kommer det att kosta ungefär samma som bakgrund, och i synnerhet om det är ett stort område.


Med hjälp av både färg och tapeter på väggen, kommer du vara nöjd med det färdiga arbetetMed hjälp av både färg och tapeter på väggen, kommer du vara nöjd med det färdiga arbetet

Många människor använder en kombination av tapet med färg. Ett rum Bakgrunds och annan målad med färg. Detta gör det möjligt att göra en mängd olika inredning.

För att välja billigare alternativ av färg är tillräckligt för att studera marknaden noga och jämföra priser på färgen med tapeter priser. På grund av sin hållbarhet färg är dyrare kan till fullo ta igen kostnaderna.

Vad man ska göra i stället för tapeter och målning: letar efter ett alternativ

Måla och tapeter - det är kanske det enda sättet att utforma väggarna. De som är fans av en tegelvägg, bara ta bort finish och lämna en kal tegelvägg retuscheras.

Bakgrund färg är det bekvämaste sättet att dekorera väggen. Här är det inte nödvändigt att försöka upptäcka något nytt och speciellt när det gäller att reparera lägenheten.

Använd tapet eller färg i reparationer kan oändligt experimentera med färger, mönster, kombinera ologiskt. Det beror på fantasin. Dekorativ färg - det är underbara verktyg för att förverkliga sin potential i design och njuta av dem varje dag. Vägg täckt med färg är det perfekta duk för kreativitet, som du alltid kan måla över.

Pokleit tapeten är också ett underbart sätt ut, eftersom det finns många kombinationer av färger och mönster i lägenheten, som ser bra ut i ditt hem.

Så att måla väggarna i lägenheten i stället för tapet (video)

En klar fördel med dekorativa beläggningar är att de ger ett stort utrymme för aktiviteter. Alla mönster som kommer att tänka kan bli verklighet på väggen. Med hjälp av en dekorativ beläggning kan appliceras på de mest otroliga effekter som hjälper interiör ställa upp med nya färger.

Så att måla väggarna i lägenheten i stället för tapet (foton)

1intpaint2 2bcaa1ca73cb74a50cd4046b5ab7cbb7 5 3 5b4f10f9fc77fe6e2180f451b72fc190 7fec10dd95022c4986cc39c714cc7c36 15-Modnyie-stenyi-2014 35e402d921a98395068887071df3958b 1162774003 94f194480137e7e43846-W500-H400-B0-P0 - tranzisyon-gostinaya

Leave a Comment

Your email address will not be published.

72 − 71 =