The BlogUtformningen av trä stege är ganska enkel, så det är fullt möjligt att göra egna händerUtformningen av trä stege är ganska enkel, så det är fullt möjligt att göra sina rukamiPristavnaya stege i ett privat hus intar en viktig plats, eftersom det är helt enkelt nödvändigt att utföra önskad konstruktion, reparation och installation. I de flesta fall, kan ses metall eller trä utföringsformen. Stege kännetecknas av att den har integrerad vikbar design, men för sin produktion inte kräver några extra fästelement. Det är därför, för att göra det mycket enklare än att vika och hopfällbar design.


Funktionell trä stege

För att producera en solid och säker stege av trä själv förmodligen det viktigaste att göra en hel del ansträngning och välja rätt virke.

Det bör noteras att trätrappan är fullt möjligt att utföra oberoende, viktigast av allt:

 • Plocka upp trä;
 • Gör beräkningar;
 • Gör en ritning av projektet.

Innan du börjar göra en stege, måste du först välja högkvalitativa material och göra en ritning av framtida produkterInnan du börjar göra en stege, måste du först välja högkvalitativa material och göra en ritning av framtida produkter

Wood anses vara enkla tillräckligt med material i bearbetning och montering design och kräver inte en massa extra material, lagom färg och lack. Med rätt användning och skötsel av produkten, kan det tjäna under en lång tid utan problem. Det mest använda för tillverkning av trappor barrträd.


Men håller så länge är det bäst att använda för tillverkning av trappor:

 • ek;
 • lönn;
 • Ash.

Plocka upp skivorna måste ta hänsyn till att de måste vara helt slät på ytan och bör inte ha några oegentligheter, skador, sprickor, och det är nödvändigt att se till att inte göra limmet. Vid tillverkning av stege måste du överväga vad det är att mäta. Om trappan höjd är mindre än 3 meter, kommer det att närma sig styrelser, sektionen som bara är 40x50 mm. Om stegen höjd av mer än 3 meter bör virket storleken vara 40x80 mm. Stegen kan vara gjorda av trä helt alla raser.

Trappa perfekt stråle med ett tvärsnitt 35h40 mm. Innan du börjar arbeta med produktionen av en stege, måste alla objekt noggrant hantera en antiseptisk, eftersom det kommer att hindra processen av förfall. Dessutom kommer det att bidra till att öka livslängden på trappan.Hur man gör egna trätrappa stegar: Design Funktioner

Tillverkning av trä stege tar inte mycket tid, som ni kan allt arbete som krävs för att utföra vid tidigast möjliga tidpunkt. Vid tillverkning av en sådan struktur viktigast utföra korrekt alla erforderliga beräkningar och förbereda material och verktyg.

Var noga med att förbereda alla material och verktyg för att bli distraherad under arbetetVar noga med att förbereda alla material och verktyg för att bli distraherad under arbetet

I synnerhet, till exempel:

 • skruvar;
 • sågen;
 • skruvmejsel;
 • antiseptikum;
 • Construction lim,
 • Roulette.

En optimal utformning kommer 4600h500 mm storlek, eftersom det kommer att vara tillräckligt stark, stabil och bekväm i drift. Åtgärder måste noga säkrade i speciella spår av strängen. Stödben måste fastställas på toppen och botten, varannan meter trappa. Vid tillverkning av konstruktionen måste använda speciella munstycken förstärkning, särskilt om stegen på gång installerats i den mjuka marken. I det här fallet, att bära särskilda kuddar utrustade med stift.

Längst upp i trappan, kan du installera speciella krokar som ger en mycket bättre infästning.

Vid montering av stege, måste du ta hänsyn till det faktum att botten bör vara något bredare än toppen. Optimal skulle vara om botten är 40 cm och den övre -. 30 cm innan montering av stegen på den förberedda stöd, måste göra en preliminär layout och sätta siffror på scenen själva. Detta gör att vid behov snabbt att reparera och byta ut den skadade notch.

Viktigt! Innan du utför allt nödvändigt arbete som krävs för att göra ritningen, eftersom det garanterar tillförlitligheten och styrkan hos den tillverkade strukturen.

Stege av trä själv: behandling och målning

Genom att göra en stege från trä, se till att utföra en grundlig rengöring och målning av den färdiga produkten.

Stege länge bör det förbehandlasStege länge bör det förbehandlas


trappor behandlingen är obligatorisk, eftersom det tillåter dig att:

 • Skydda trä från ruttnande;
 • Förbättra tillförlitligheten;
 • För att öka tjänstgöringstiden.

Enligt reglerna säkerhets använder oljefärger för målning stegar förbjudna. Användningen av oljefärg för målning trappor steg gör det ganska hal, det är farligt, speciellt när man arbetar på hög höjd. Istället för oljefärg är bäst att använda en torkande olja. Det måste appliceras på hela ytan av virket, företrädesvis i flera skikt, och sedan, efter fullständig torkning av produkten för att täcka en färglös lack. Kopplingen kan avsevärt ökas om appliceras på ytan av det steg primer, som är av flera typer.

Förbehandling och målning av trä för att undvika svallning och skevhet, som resulterar från utfällning. Att i processen av färgen hanterar inte slipa skruvar slots är bäst att skruva och efter slutförandet av alla förfaranden, skruva tillbaka. Paint är mycket lätt att applicera och du kan använda en pensel eller roller för detta.

Som gjorda av trä stegar: GOST

Ladder är nödvändigt i varje privata hus, eftersom det är mycket bekvämt och praktisk design för uppstigning till hög höjd under konstruktion, installation och reparationsarbeten. Du kan köpa färdiga stege eller göra det själv, det är ganska enkel och kräver inte mycket tid. Vid tillverkning av stegen nödvändigtvis att strikt följa alla GOST standarderna samt för att genomföra de nödvändiga beräkningarna, eftersom detta kommer att göra konstruktionen verkligen tillförlitlig och säker i drift.


Göra stege diagram bör man ta hänsyn till höjd och breddGöra stege diagram bör man ta hänsyn till höjd och bredd

Enligt GOST standarder vid tillverkning av trappor måste ta hänsyn till sådana faktorer som:

 • Punkt tall;
 • Avståndet mellan bindningarna;
 • Beläggningskompositionen.

Den optimala höjden av trappan får inte vara mer än 5 meter, bör stigningsvinkeln inte vara mer än 60 grader. Efter trappan kommer att göras, är det nödvändigt att utföra alla nödvändiga tester för att säkerställa pålitlighet och hållbarhet alla de enskilda elementen. Dessutom bör alla nödvändiga tester enligt gällande bestämmelser utföras en gång om året.

Funktionella ADDL trätrappor med händerna: dra (video)

Stegar, gjorda av trä, har en speciell plats i huset, eftersom de är oumbärliga för att utföra det arbete som krävs på hög höjd.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

87 − 86 =