reparations regler: hur man spackla tak för målning – nwhistorycourse.org

The BlogReparation - en svår uppgift som kräver både pengar och investeringar, och din arbetskraftReparation - en svår uppgift som kräver både pengar och investeringar, och din trudaK Tyvärr en hel del reparationer från en serie av "snabbt, enkelt, och med sina egna händer", avslutar defekter, som därefter måste korrigeras. Och allt på grund av reparation bruten teknik. Till exempel är knappast uppmärksammat ytan förberedelse eller hoppade ibland.


Putsade tak för målning: vad är

Om du svarar rätt, bör du se alla typer av takbeklädnad, som måste kitt.

Luting följande ytor:

  • Gamla gips. Om putsade tak under en lång tid, dessa defekter är oundvikliga. Temperatur- och fuktighetssvängningar, mekanisk skada - och gips fjällning, sprickor och gropar. Eftersom ytan före målning behöver definitivt otshpaklevat. I vissa fall är plåstret bort helt. Men om taket är mycket ojämn, är det vettigt att ersätta alla målningen hängande design.
  • Ny puts. Och i nya tak är ofullkomliga. Först huset krymper - dessa processer leder till sprickor. Förutom ny puts är mycket grov beläggning, som är baserad på vanlig floden sand. Vid beröring det grov. Diktning samma finkornig, att det är nödvändigt att se till att ytan var slät.
  • Gipsskivor. Ark men limmade tätt mellan dem fortfarande luckor som ska fylla kitt. Dessutom, om taket är formad kommer böjd linje förblir bruten och gips och måla kommer att göra dem mer flexibla och mjuk.

tak anpassning - ett nödvändigt förfarande före målningtak anpassning - ett nödvändigt förfarande före målning

Kort sagt, nästan Shpatlevanie nödvändigt innan måla taket. Är att om du måla tapeter att även i god kvalitet, detta steg kan hoppas över.


Spacklet innan måla taket: vad material att välja

Putty görs på en annan grund, skiljer sig i deras egenskaper. Du måste välja kittet som kommer att motsvara de egenheter i rummet. Till exempel i badrummet och köket, väljer vattenresistent kitt, som renoverade rummet är hög luftfuktighet. Och måla taket är bättre att måla med samma vattenavstötande sammansättning.

Kan köpas som ett plåster gipsbaserade eller cement. Men sammansättningen av cement hårdare bär. Välja kitt kan märkning, vattenbeständig är betecknad LR +, men vanliga KR.

Gips - en av de grundläggande materialen i taket före målning bearbetningGips - en av de grundläggande materialen i taket före målning bearbetning

De reparationer kommer att kräva en blandning av både start- och slutbehandling. Med hänsyn till den typ av blandning (färdig eller torr), experter rekommenderar att köpa torr ännu, eftersom kompositionen snabbt stelnade.Gipstak målade väggar: förbehandlings

Arbetet inleds med rengöring av taket. Gammal färg måste flagn gips nödvändigtvis skjuta.

Rengjorda taket i två steg:

  • Taket fuktas med vatten två eller tre gånger bättre. Helt enkelt göra det en roller eller konventionell spruta. Samtidigt skyddar möbler och andra inredningselement.
  • Så stål spatel, ta bort alla Nabeul från ytan, och spruckna gips. Om det finns områden som påverkas av svamp, måste dessa beläggningar tas bort.

Nästa steg är grundning av ytan. Det stärker ytan, tränger in i betongen och gips som återstod, flytande polymerer. Som de stelnar, är taket bildat tjock och stark skikt, och temperaturvariationer, liksom "humör" fuktighet, kommer det inte att kollapsa.

måste rengöras innan filler från taket av hans allt material som tidigare deponerademåste rengöras innan filler från taket av hans allt material som tidigare deponerade

Penetrerande primer förbättra vidhäftningen yta med spackelkompositionen. Men den porösa beläggningen dessutom minskar allvarligt färgförbrukningen.

Hur man spackla innan måla taket: i början av arbetet

Först av allt du lägger fördjupningar börjar kitt, göra det bättre spatel medelbredd. Drevning krävs för att ge en liten krympning. Eftersom i de djupa fördjupningarna i det förfarande upprepades tre gånger. Före varje efterföljande fyll låt torka första skiktet.

Efter det är taket vanligtvis polerad. Detta kan göras manuellt eller med en speciell slipmaskin. Ta bort alla synliga defekter. När det gäller gips sömmar ark är det nödvändigt att limma papperstejp.

Nå, och sedan vidare till den slutliga eller avslutande kitt.

Anpassning av taket start filler (video)


Efterbehandling gips tak för målning: hur man gör

Först av allt glöm inte att förbereda respirator, måste något arbete utföras med det nödvändiga skyddet för andningsorganen.

Sandpapper Ytan måste vara ren för att bättre kontakt med gips yta. Den tillämpas med ett eller två skikt, är varje lager ungefär 1 mm. Att göra det lättare ett brett spatel.

Mycket ofta tätas med kitt avsluta bara defekta ställen, men experter råder alla samma att spackla hela taket att belägga var slät och jämn.

Fullbordar processen med att förbereda för att måla tak slipning och återbeläggning. När ytan är torr, kan du måla utan rädsla att färgen kommer att falla av.

Kitt måste tillämpas snabbt och med ett tunt lagerKitt måste tillämpas snabbt och med ett tunt lager


Hur att täta fogarna av gipsskivor

För att utföra denna uppgift, beväpnad med två spatlar: medium och bred. Många föredrar att arbeta med en murslev och flyta, men med hänsyn till gips kan sägas att detta är inte särskilt bekvämt.

Shpaklyuyut lederna är som följer:

  • Först lederna förstärkt ark till vänster grov och ojämn;
  • Sedan korsformig sätt shpaklyuyut skruvar - blandningen appliceras längs och tvärs bättre fylla spåren caps skruvar, helt dölja sina huvuden;
  • Ytterligare shpaklyuyut vinklar, först en sida av vinkeln kittas standarden, när det är torrt halv söm kittas andra halv vinkel.

Utöver de verktyg och material beväpna dig med tålamod och reparation kommer att vara utmärkt.

Putty innan måla taket ett obligatoriskt förfarande, som kommer att ge en ny beläggning hållbarhet och livslängd.

Gips tak med händerna under målning (video)

Helst om du väljer material av ett varumärke, att inte behöva ifrågasätta deras kompatibilitet.

Gott skick!

Leave a Comment

Your email address will not be published.

+ 68 = 70

Adblock
detector