Rekommendationer om hur man väljer tapeter för rummet – huvudprinciperna och alternativ – nwhistorycourse.org

The BlogHallen är de viktigaste badrummet, som höll nästan hela tiden med din familj och gäster, så tapeten ska skapa en intressant och lugn interiörHall är de viktigaste badrummet, som höll nästan hela tiden med din familj och gäster, så tapeten ska skapa en intressant och tyst inre rum, eller vardagsrum - det är det viktigaste rummet i huset, den plats där den mest intensiva kommunikationen. Det händer också att hallen under dagen fungerar som ett chattrum och på kvällen blir det ett sovrum (till exempel i fallet med en-rums lägenhet). Dessutom hallen kan kombinera matsalen har ett spelrum, en studie, etc.


Vad tapeter att välja för rummet: de grundläggande principerna

Därför insidan av hallen och tapeter, som en integrerad del, bör skapa en bekväm, mysig och elegant miljö för familj och gäster.

Det är mycket viktigt att det inre lösningen i hallen uppfylla följande principer:

 • Bekvämt för alla;
 • Nice för alla;
 • Praktiskt.

Bakgrundsbilder för hallen ska vara praktisk och att skapa en trevlig atmosfärBakgrundsbilder för hallen ska vara praktisk och att skapa en trevlig atmosfär

Det bör noteras att tapeten i rummet, måste också följa dessa principer och göra rummet vackra, bekväma och eleganta.


Tapet i hallen är en integrerad del av en färglösning som integrerar alla de element av inre rum - möbler, dekorationer, textilier, växter, etc. - i en enda enhet.

Hur man väljer en tapet till hallen: de grundläggande färgmönster och figurer

Som nämnts ovan, tapeten - det är en del av färgen på de inre rumslösningar. Det färgsättning påverkar vårt humör, vilket skapar en viss stämning - lugnande, dynamisk, eller vice versa, förtryckande. Förutom den känslomässiga komponenten som direkt påverkar mentala processer, gör färgen också att du kan ändra det visuella intrycket av rymden - gör ett litet rum visuellt mer eller tvärtom, som om att visuellt minska överdrivet stora rummet.

Färgskalan i rummet bör innehålla mer än 2-3 färger som rik färg sort trött psyke.

För rum rekommenderas att använda inte mer än 2-3 typer av färger, som mer ansträngande mänskliga psyketFör rum rekommenderas att använda inte mer än 2-3 typer av färger, som mer ansträngande mänskliga psyket

Färgskalan i rummet, som regel, innehåller följande grundläggande färgkomponenter: • Färgen på taket;
 • Färgen på väggarna;
 • Färgen på möbler;
 • Färg textilier;
 • färg på golvet.

färgpalett av hallen kan vara nyuansnym och kontrast. Nyuansnoe lösning innebär att man använder färger i mjukt, liknande klangfärg. Men kontrasten lösningen är en jämförelse av de två stora kontrasterande färger: turkos och brunt, orange och blått, etc.

Den starkaste kontrast kombinationen producerar gula, röda och blå färger. Och den intensiva kontrasten mellan ljus och mörker - svart och vitt.

Ett urval av tapeter måste, förutom färgen att överväga en sak - tapeten. Tapetmönster är stora, medelstora och små skala.

Rita på tapeten spelar en viktig roll för att skapa en mysig atmosfär, så rymlig hall perfekt tapet med ett stort mönsterRita på tapeten spelar en viktig roll för att skapa en mysig atmosfär, så rymlig hall perfekt tapet med ett stort mönster

urvalskriterier

Ofta hallen - är en av de största rummen i huset eller lägenheten, så detta rum passar dessa tapeter:

 1. Om stick rummet är mycket stora, luftiga, högt och lågt i möbler, i vilket fall väggen är bättre att använda tapet med storskalig design.
 2. Om du vill pokleit tapeter i en vanlig lägenhet höghus, i detta fall, det kan klistras tapeter på väggarna i medelstora mönster. Men samtidigt på väggarna är inte nödvändigt att placera små målningar och fotografi ritning tapeter inte "argumentera" med inredningen.
 3. Det vanligaste alternativet för hallen tapet - tapet tyg beläggning med småskalig mönster, som uppfattas som en neutral del av inredningen. I detta fall kan väggarna placeras målningar, foton, collage, etc.

Välj en bakgrundsbild för rummet utförs baserat på de valda färgmättlösningar och ett inre rum (tavlor, möbler, etc.).

Vad pokleit tapet i rummet på taket till höger

Taket i hallen, liksom väggar och golv, påverkar upplevelsen av rummet som en helhet.

Bakgrund för taket i rummet bör strömma in i det inre av ett rum och skapa en bekväm miljöBakgrund för taket i rummet bör strömma in i det inre av ett rum och skapa en bekväm miljö


Som regel bör taket Tapetklister baseras på följande lagar:

 1. Traditionellt taket tapeten valda ljusa färger.
 2. Mörk tapeter är acceptabelt endast om rummet är mycket smal och hög. Dessutom, om hallen är inte tillräckligt med ljus, hjälpa honom att lätta upp - använd taklampa tapeter beläggningsmaterial, som är väl återspeglar solens strålar.
 3. För soliga rum i de södra delarna är lämpliga för taket tapet med mörka färger - blått, terrakotta, blå - de absorberar överflödig ljus.

Bakgrund för taket i hallen bör skapa bekväm belysning och komplettera den övergripande färgsättning i rummet.

Vilken tapeter kommer att vara perfekt för publiken: grundmaterial

Alla tapeter ska se trevligt som en färdig produkt, och tapeter beläggningsmaterial för rummet är inget undantag. Dock bör tyget tapeter i rummet inte bara vacker, men också praktiskt att rengöra. Naturligtvis rummet - det är inte ett kök, så att du kan välja material som inte utsätts för våtrengöring för honom. Dock måste tapeten i rummet motstå dammsugning, dvs. vara mekaniskt robust, dessutom måste de ha en stabil färg, speciellt om rummet är soligt.

Förutom dessa egenskaper bör materialet tapeter:


 • Dölja brister av väggarna;
 • Var säker;
 • Lätt att byta.

Textil tapeter är gjorda av naturliga, högkvalitativa material, så de är ett utmärkt alternativ för väggarna i hallenTextil tapeter är gjorda av naturliga, högkvalitativa material, så de är ett utmärkt alternativ för väggarna i hallen

Just nu marknaden för efterbehandling material erbjuder följande typer av tapeter: på papper, vinyl, non-woven stöd, liksom tapet med textil, silke, folie, sammet, bambu, träfibrer, glas, etc. Sortiment av stoppningsmaterial är i ständig förändring och expanderar.

Naturlighet och naturliga material har alltid varit och kommer att vara en trend, så en av de mest lämpliga alternativ för tapeter för rummet - det är textil vägg eller tapet tillverkas av material såsom bambu, palmfibrer, etc.

Bakgrund alternativ för hall

Innan du väljer en eller annan version av tapeten för rummet är nödvändigt att överväga orientering i rummet, det vill säga, graden av belysning av rummet.

nämligen:

 1. Om rummet har utsikt över den soliga sidan, väggarna är lämpliga för tapeter grön eller grå-blå skala.
 2. Om rummet sjunker sällan i solen, då det företrädesvis tapeter varmt gul-grönt, gult eller orange, från pärla, guld, speglad et al., Dvs, Ju mörkare rum, bör den ljusare tapeten vara. Dessutom i de södra delarna av den totala färgtonen ska vara Bole kallt, och i norr - varmare.

Ljus tapet perfekt för alla rum, och framför allt - för lite, eftersom de visuellt öka utrymmet i rummetLjus tapet perfekt för alla rum, och framför allt - för lite, eftersom de visuellt öka utrymmet i rummet

När det gäller storleken på rummet, ljuset, men ett litet rum verkar större om väggarna pokleit tapet grönt eller blått som kalla färger som att trycka på en vägg. Men varma nyanser få motsatt effekt.

rummets storlek påverkar också valet av tapetmönster - stora och ljusa mönster minska rummet, men små figurer lugna färger - att öka.

Tapeter i de längsgående ränderna lyfta visuellt taket och i den tvärgående - visuellt bredda väggarna.

Betydande inflytande på valet av tapet i rummet och har inredning. Så om hallen - ett rum med öppen spis, där det finns några möbler, välj sedan tapeten för att det ska se ut som marmor, och 1-2 färgbilder perfekt komplement till interiören.

I allmänhet, rummet fina neutral ljusa toner och småskaliga målningar - det tillåter dig att fokusera på andra delar av inredningen - målningar, fotografier, barnteckningar, etc.

Tips för att välja en tapet för rummet (video)

Således välja tapeter, bör du överväga ett antal faktorer, varav de viktigaste är belysningen, storlek och inredning i rummet. Det är dessa parametrar definierar färg och mönster av tapeter. När det gäller material och storleken på tapeten, det finns mer valfrihet. Lita på din smak, intuition och experimentera!

Bakgrund för rummet (foto)

22-14-kvinno väggar-marburg-132.7527min1008975519min39631171248392015-01-29Pravilno-podobrannye-oboi-dlya-gostinoy --- eto-maksimalnyy-uyut3892f29d99c157f19b1036c910f0-190300

Leave a Comment

Your email address will not be published.

+ 16 = 25

Adblock
detector