The BlogGör sovrummet ett mysigt och bekvämt att slappna av, kan du använda den blåGör sovrummet ett mysigt och bekvämt att slappna av, kan du använda den blå designen tsvetaPri sovrum, är mycket populära alla nyanser av blått. Detta är inte förvånande, eftersom de kan användas för att skapa en ljus och luftig interiör, orsakar en känsla av lätthet och tyngdlöshet. Sovrum i blå toner främjar avkoppling, lugnande och lugnande effekt. Man, är det i det här rummet, vila och känslomässigt laddad med positiv energi. Alla dessa egenskaper har gjort det möjligt blå färg för att ta en ledande nivå i palett av färger som används i processen för konstruktion interiör sovrum.


Villkor för väggar, golv och tak i den blå sovrummet

Alla svala nyanser främja en sund sömn och ordentlig vila, så de är perfekt som bas färg. På scenen, sovrum inredning, inte bör ge hyllning till modern mode, måste du ta en milstolpe design, som kommer att vara relevant i flera år. Och ändra utseendet på ett sovrum är möjlig med hjälp av dekorativa element och tillbehör.

Vid sovrummet som basfärg är bättre att välja en blå färg, som kan spädas med olika färgerVid sovrummet som basfärg är bättre att välja en blå färg, som kan spädas med olika färger 

Alla nyanser av blått med ett harmoniskt utseende:

 • beige;
 • brun;
 • grå;
 • White.

Eftersom väggdekoration är bäst att använda tapeter. Blå väggar tillåter luft att fylla rummet, vilket ger volym och utrymme. Ovanligt ser tapeter i brunt och blå toner, kompletterade med väggpaneler i trä. Detta utseende kan orsaka en känsla av lätthet och säkerhet samtidigt.


Väggar, tapetserade i ljusa blå toner kan kompletteras med bilder. Bilden på bilden kan vara olika, men tyngdpunkten bör läggas på den gyllene eller brun ram.

Om för väggar används uteslutande blekta färger, accenter, kan du använda den ljusa fototapet eller tillbehör. Det ser stora paneler av tapeter regnbågens färger.

Färgen på golvbeläggningen kan vara både vitt och svart. Men för taket skulle det bästa alternativet vara vit.

Möjliga nackdelar med blå sovrum

När du gör ett sovrum i blå toner att vara försiktig. Om du överdriva det med hjälp av kalla färger kan göra rummet för kallt och obehagligt. Det kommer att likna fjärdedelar av en saga om Snow Queen. En person i detta rum kommer inte att kunna känna lugn och trygg, kommer han att ha en känsla av förvirring och ångest. Därför vid användning av en blå färg bör vara medveten om en känsla för proportioner.Minst sovrum blå är att det inre av rummet verkar enkelt nog och inte avanceradeMinst sovrum blå är att det inre av rummet verkar enkelt nog och inte avancerade

Dessutom är den blå färgen som används för att trimma stora ytor, kunna göra kupéutrymmet för enkelt och vanligt. Om du fullfölja målet att ge rummet en lyxig och posh utseende, bör den blå användas i minimala mängder.

Sovrum i brunt och blå toner - den eviga klassiker

Brun eller beige färg ger komfort och värme. Allt här pekar på det faktum att den är avsedd för par. Hela inredningen är anlagd i detalj. Den uttrycker familjen idyll och år levde i kärlek och harmoni.

De mest populära alternativet registrering sovrummet är en kombination av blått med en brun nyans i det inreDe mest populära alternativet registrering sovrummet är en kombination av blått med en brun nyans i det inre

Blå och bruna färger var särskilt relevant i mitten av 80-talet. Men detta betyder inte att i denna 21: a århundradet kommer inredning i brunt och blå toner anses föråldrad och ingen efterfrågan. Classic kommer alltid att ockupera en hedervärd första plats, eftersom det var hon som visar tillförlitligheten och soliditet av familjeband.

Blue är perfekt att späda den rika bruna. Om du är en ivrig fan av klassikerna, en sådan inre för dig: ljusblå väggar, mörkbrun möbler och pricken skulle vara beige textil.

Ljusblå sovrum lagun

Om du är anhängare av sommarmotiv, sovrum, inredda i bleka blå toner - ditt val. Nu för att njuta av sommarsolen och havsbrisen, inget behov av att lämna staden, eftersom du har en blå lagun.


Ett utmärkt alternativ för en ung flicka blir blekblå sovrum med en kreativ inredningEtt utmärkt alternativ för en ung flicka blir blekblå sovrum med en kreativ inredning

Som vi har nämnt tidigare, kan den mjuka blå design gör rummet ser alltför enkla och inte sticker ut, så du bör vidta vissa åtgärder:

 • Väggwallpaperen ljus turkos. Denna färg kommer att ge rummet en likhet med havsytan;
 • tak vitmålad. Det är visuellt göra rummet ovanför och lägg det utrymme som krävs och luft;
 • golvbeläggning kan vara både vit och mörk;
 • kontrasterande tillbehör kommer att hjälpa belysa sovrummet, ge den individualitet och känsla för stil. Det kan täckas, kuddar, gardiner, dyschor frukt färger: ljusgrön, ljusgul, orange.

Sovrum i ljusblå färg med tillägg av mättade färger, kommer att bidra till att inte bara slappna av, men också att få tillräckligt med positiv energi.

Gråblå sovrum - återhållsamma och strama stil

Gray är bäst används som en neutral nyans. Han perfekt kombination med blått och vitt. Till exempel kommer kombinationen av ljusblå väggar och vitt tak med grå inredning, glädja fans i otrolig stil high-tech eller minimalism.


Sovrum i stil med Provence kan du välja inredning i diskreta grå-blå färgSovrum i stil med Provence kan du välja inredning i diskreta grå-blå färg

Ett annat slående exempel - de blå och vita väggar, mot bakgrund av en blågrå möbler och blå tillbehör som fans av stilen i Provence.

Gray ser bra med blått. Dessa två färger är det perfekta komplementet till varandra. Blågrå inredning ser strikt och sakligt.

Den blå sovrummet i en monokrom stil

Monokrom interiör är en kombination av närbesläktade nyanser. Vid korrekt kombinera den nödvändiga tonen, kan du få en elegant och sofistikerad stil.

När du gör ett sovrum i blått, bör särskild uppmärksamhet ägnas åt textilNär du gör ett sovrum i blått, bör särskild uppmärksamhet ägnas åt textil

För att skapa den bör vägledas av tre regler:

 1. Den dominerande färgen används som en ljusblå nyans kan vidare vara: violett, cyan, blå, grå, pärla, blå-blå, lavendel.
 2. Texturerat tyger, golv och väggar gör det möjligt att betrakta samma nyans på olika sätt. Blå monokromatisk yta kan kombineras med textil blå och vita ytor som visar mönster, ränder eller geometri.
 3. Rätt belysning ger dig möjlighet att svartvit stil levande och uttrycksfulla. LED-lampor, vätskande sval blå färg passar perfekt för ljusblå monokroma rum.

Enligt dessa regler kan du skapa en blå sovrummet i en monokrom stil.

Blå väggar i sovrummet, fylld med grön eller rosa

Blå sovrummet i olika nyanser av grönt väcker glada sommar tankar. Dessa två färger framkalla associationer med en grön äng mot den blå himlen. Att ha ett rum med dessa färger, kan du inte oroa dig att den kalla vintern, sommar, kommer aldrig att låta dig lämna.

Med hjälp av ljusa dekorativa element och textilier, kan späda den ursprungliga inredningen i det blå sovrummetMed hjälp av ljusa dekorativa element och textilier, kan späda den ursprungliga inredningen i det blå sovrummet 

Som regel använder färgen rosa driven popularitet bland tonårsflickor, eftersom det är förenat med naivitet, oskuld och enkelhet. 

Men med hjälp av en kombination av blå och rosa, är inte främmande och vuxna självförtroende kvinnor. Medan hans sängkammare, de försöker komma bort från livets problem.

Sovrum inredning i blå färger (video)

Kombinationen av blått med ljusa färger ger ett rum en färgstark och vacker utsikt. Ljusa färger används endast som dekorativa element. Annars kommer deras överflöd bidra till att göra rummet skrikande besvärliga utseende.

 Design blå sovrummet (inredning foto)

02 3a5mxhaqw7 28min21 23min28 061 92 39e0e0c374839352ec90cf933f9e34da 119 126 2016-07-18-578cd860dff13

Leave a Comment

Your email address will not be published.

4 + 2 =