Produktion av trappor: 3 typer av konstruktioner – nwhistorycourse.org

The BlogMetall trappor är ganska populära eftersom de är inte bara vacker utan också hållbaraMetall trappor är ganska populära eftersom de är inte bara vacker, men också dolgovechnyeMetallicheskie stegar är praktiska och hållbar konstruktion. För närvarande är de mycket populära på grund av sin hållbarhet, lång livslängd och utseende. Produktion av trappor kan vara antingen en självständig process, och med hjälp av proffs, men det är alltid värt att komma ihåg att för att få en bra slutprodukt, måste du på allvar förbereda.


Design och tillverkning av metallstegar

Vid tillverkning av trapp metall som byggnadsmaterial i jämförelse med andra alternativ tilldelade optimal bärighet och långtidsdrift. Med det kan göras liten och lätt konstruktion som har absolut någon konfiguration, och skriver resultatet som erhållits vid några invändiga kompositioner.

För att göra eller välj en metall stege är nödvändigt med tanke på det rum där det kommer att installerasFör att göra eller välj en metall stege är nödvändigt med tanke på det rum där det kommer att installeras

Vid utformningen är det värt att överväga:

 1. Rummet där installeras en trappa;
 2. Är trappor ändamål (det kan sammanföras, internt, suppleant, tier, extern);
 3. Fyllning struktur säkerhetselement (kan vara närvaro av ett räcke, staket, ramper och ledstången);
 4. Utrymmet innanför och utanför lokalerna, som kommer att uppföras på trappan;
 5. Användningen av designmöjligheter för rummet där objektet kommer att byggas, förmågan att passa in i kupén.

Välja konstruktion stege, bör du vara uppmärksam på det område som är reserverat för det. De mest populära är trappan. Den har en enkel installation och det är bekvämt för lyft.


Frame gated trappa till de mest enkla att tillverka. Det syns inte, så kraven för dess utseende nästan ingen.

Ett viktigt element i hela strukturen - de steg som kan göras av trä, marmor, artificiell eller naturlig sten, glas och olika andra material. Deras form kan vara olika: en rektangulär liknande eller en triangel.

Extern svetsad stege

Enkel metall svetsade stege är inte så svårt för oberoende tillverkning och har viss erfarenhet och skicklighet, kan du göra en riktigt exklusiv modell.

Till yttertrappan av metall var bekväma och praktiska, experter rekommenderar att tänka i förväg sin design och välja rätt skenanTill yttertrappan av metall var bekväma och praktiska, experter rekommenderar att tänka i förväg sin design och välja rätt skenanInnan du väljer en modell måste du bestämma med utsikt över den framtida trappan:

 1. Konstruktioner utan canopy skena och består av två balkar. De svetsas på byggnadsställningar som infogas i steget, det finns också rektangulärt eller kvadratiskt område. Pros sådana stegar i kostnaderna: produktionen av slaktkroppar använder endast ett fåtal hörn, steg byggs ut något material.
 2. Efter att ha skjul. Ganska stora konstruktioner, som behöver exakta beräkningar och ritningar. Normalt är svetsning gjord profilrör, gör det design för att vara billig. Kapellet har en skyddande funktion, som omfattar en veranda med steg från fukt på sommaren och på vintern från is.
 3. Öppna med ledstänger. I dessa konstruktioner den yttre tröskeln att skjuta ut från en metall såsom en bärare, i vilken enligt snitt kosour infogar steg. Balkar är svetsad på varje ände av strängen, då de måste vara anslutna till varandra via ett rör eller hörnet - är detta ledstänger.
 4. Stängt. Liknande konstruktioner är skrymmande, de behöver en speciell design eller system, eftersom de inte längre är små verandor. Inuti denna veranda lättplacerad hörnet där du kan koppla av.

Listan kan kompletteras boltsevymi trappor mönster eller skruv. I boltsevyh stegpinnar försänkta i väggänden.

Skruv designen lämpar sig för hemmet, som har en hög bottenvåningen. Specialisten kommer lätt klara en sådan uppgift, men en lekman ska börja med veranda med räcken och visir.

Själv-konstruktion av svetsade stegar ingång antyder att basen kommer att väljas så tung som själva konstruktion - betong, tegel eller betongplattor.

metall trappa i huset med sina egna händer: steg för steg guide

På grund av sin styrka, hållbarhet och attraktionskraft stege efterfrågan järn. Om du har erfarenhet av att arbeta med metall, kan du försöka att göra dig din första design.

Metallstegar är mycket populära eftersom de kännetecknas av vackra utseende och tillförlitlighetMetallstegar är mycket populära eftersom de kännetecknas av vackra utseende och tillförlitlighet

Produkten ska vara:

 1. Att vara hållbar och tillförlitlig;
 2. Bekväm och uppfyller alla säkerhetskrav;
 3. Att kunna fungera i många år;
 4. Har du ett tilltalande utseende.

Före genomförandet av det arbete som krävs för att studera litteratur, fylla nödvändiga verktyg och material. För att göra ramen kommer att behöva område med en kanal bar. Det inledande steget innebär produktion av ramen och svetsade hörn.


Det kommer att inses att stegen styrka kommer att vara högre när de används för sitt plåtämne.

När arbetet är slutfört en fil bearbetning som krävs stygn. Detta kommer att bidra till att ta bort grader bildas på metallen. Efter primern designen sker med en speciell lösning som skyddar mot korrosion. Det sista steget är målningen ytan. Därefter följer processen för att tillverka en ledstång. Den resulterande produkten sätts på ramen.

Som svetsmetallen hörnet av en stege

I nästan varje privat hus behöver en stege. Om du har erfarenhet av svetsarbete är ganska enkelt att bygga en stege av en metall med sina händer. För denna stege kommer att behövas hörn och svetsas metallplatta mellan var och en av dem.

När den primära beräkning är viktigt att uppmärksamma det faktum att höjden av stegen är desamma. Även mer skonsam är produkten, desto större mängden material måste köpa.

Om du väljer att göra din egen stege, då du kommer att komma till hands metall hörnetOm du väljer att göra din egen stege, då du kommer att komma till hands metall hörnet

Som förformarna behöver flera hörn av 45x45 mm, och flera U-profiler 150x200 mm, måste deras tjocklek vara 8 mm. Om rostfritt stål eller aluminium är grunden för vissa delar, kommer de att behöva måla.


Ytterligare arbete kommer att ske enligt följande:

 1. Alla arbetsstycket hörn är involverade i tillverkning av delar av rätt storlek. Vidare, för att koka dem för att få formen av bokstaven T som har en högra och vänstra utföringsformer. Varje spetsig vinkel måste slipas.
 2. Under varje konsol laga lite längre sto, som skars ut från fixturen.
 3. Både kosour höll märkning. Då kanalerna för stegen installeras till stål sträng sadelstruktur.
 4. Vid installation av balken.
 5. Utförda svets steg, först gräshoppa, sedan stödenheter.
 6. Tittar horisontellt och vertikal nivå, det finns en svetsprocess.
 7. Stringers anslutna till varandra hörn storlek de bör vara identisk med bredden på ett steg.
 8. Svetsade underrede steg och riser.
 9. Ställ in varje skena. Hörn svetsas på utsidan av stringers.
 10. Trappan är täckt av en primer torkar. Alla komponenter är målade.

Hemgjorda stege - inte det enklaste exemplet på manifestation av kreativitet, men det är ett bra sätt att testa dina kunskaper. Kompetent beräkning och följer alla regler som ett resultat kommer att glädja ägare stuga eller hus nya användbara föremål.

Profil utformning: metall stege med sina händer

Oberoende tillverkare av stålkonstruktioner kan ge ära och respekt mellan familjemedlemmar. Pride i sitt arbete i hemmet för många år framöver kommer att glädja befälhavaren och hela hans familj.

Ett utmärkt val för att dekorera fritidshus är en praktisk trappa av metallprofilerEtt utmärkt val för att dekorera fritidshus är en praktisk trappa av metallprofiler

Konstruktion av metallplåtar har sina viktiga fördelar:

 1. De är mycket hållbar och tillförlitlig;
 2. De har en ganska bra driftsprestanda och långvarig användning;
 3. Med hjälp av beprövad teknik under åren, vilket minskar den tid och arbete;
 4. Konfiguration stege span kan variera;
 5. Bra pris.

Används när du skapar din profil teknik tillåts att måla den i valfri färg med pulverlackering. Du kan välja färgen som passar till det inre av rummet.

Nu enligt kundens de mest populära är silver, guld och svarta färger.

Utformningen av denna typ byggs inte bara som en trappa i huset, som har flera våningar, men också basen av verandan i byggnaden. Det är värt att notera att behovet av självsvetsutrustning och förmåga att hantera det.

Bekväm lyft eller hur man gör järn stegen till taket

Metall trappor - detta är inte en lyx, utan en nödvändighet i en 2-vånings hus. Men ofta är det nödvändigt att inte bara inuti men även utanför, till exempel på taket av metall.

Ett bra alternativ för att lyfta taket kan vara en metall stegeEtt bra alternativ för att lyfta taket kan vara en metall stege

För taket, kan du välja:

 1. Bärbar stege trim utföringsform;
 2. Omkrets stationärt;
 3. Slog fast.

Taket av metallen accepterar endast ett komplett paket som inkluderar en trappa av metall-delar för fastsättning. Höjden på taket påverkar antalet uppsättningar som enkelt kan anslutas till varandra.

För metallen inte passar trädet som en stege för tillverkning av materialet. Om en sådan struktur placerad stationär på sluttningen, kommer det att förhindra att taket för att se bra ut.

Du kan förlänga down design genom att köpa ytterligare en uppsättning, som kommer att fästa fäst under installationen som en bricka av metall, och tegel, trä eller betong.

Iron stege med sina händer: steg för steg instruktioner (video)

Naturligtvis är det möjligt att ingå ett avtal med befälhavaren hänvisas till utarbetandet av kostnadsberäkningar och få den färdiga produkten. Sådana tjänster tillhandahålls av skickliga hantverkare i någon stad: även i Moskva, men i Cherepovets. Och du kan organisera din egen "produktion", vänligen alla hushåll äger en ny trappa och förmågan att skapa vackra saker. Det färdiga resultatet kommer att vara i årtionden och kommer att glädja mer än en generation.

Exempel svetsade stegar (bild)

2k3043063312791113023801006

Leave a Comment

Your email address will not be published.

94 − = 87

Adblock
detector