The BlogFlytande tapet kommer att ge rummet en unik och skapa ovanlig designFlytande tapet kommer att ge rummet en unik och skapar ett ovanligt utseende på väggarna dizaynOriginalno flytande tapeter. Detta är ett relativt nytt sätt att väggdekoration, så många människor är intresserade av hur de tillämpas på väggen. Detta material kan appliceras på en mängd olika ytor. Sådan Bakgrund utmärkt vidhäftning till andra material, och de kan inte lossna under drift. Men innan du börjar arbeta med flytande tapeter, måste du förstå mer i detalj hur man tillämpar dem på väggen och vilka material som ska användas.


Som appliceras på väggen av flytande tapeter

Det behöver inte användas i konventionell beläggning utrustning för att använda flytande tapeter. I stället är det möjligt att tillämpa metoder som inte är skrivna i Snabbstart. Först och främst är det nödvändigt att förbereda ytan ordentligt.

Att tillämpa flytande tapeter på väggen, måste du följa de grundläggande regler och strikt följa instruktionernaAtt tillämpa flytande tapeter på väggen, måste du följa de grundläggande regler och strikt följa instruktionerna

Grundläggande krav för förberedelse för flytande tapeter ytan:

 • Väggarna bör vara stark;
 • Ytan skall vara förberedd och göra den homogen;
 • Det bör finnas fördjupningar, droppar och stötar;
 • Ytor till vilka det applicerade flytande tapeter, skall vara vitt eller åtminstone liknande i färg till tapeten;
 • Ytan bör vara minst fuktabsorberande förmåga.

Först måste du ta bort alla gamla material: färg, tapeter och gips, vilket obluschivaetsya.


Du måste ta bort allt som med tiden kan exfoliera med en ny beläggning.

Alla skruvar, spikar och andra främmande element måste tas bort från väggen. Om handlingar eller rördelar bör det noggrant inbäddade i väggytan. Det kan göras antingen med gips eller oljefärg.

Det är lämpligt att ta med väggytan i nivå och göra det smidigt och helt platt, men det är inte obligatoriskt. I fallet med stora hålrum eller utsprång, inte flytande tapeter inte tilldela dem. Viktigaste är bortskaffandet av små och medelstora defekter: hål fördjupningar, utskjutande partier 2 mm på sektioner under en meter. Om detta inte görs är det möjligt kraftig ökning av flytande kostnader tapeter och som ett resultat, på de platser där deras lager "promenader" kommer att vara synliga fläckar som skiljer sig från färgen på hela ytan.

När man målar väggarna flytande tapeter, kan du använda speciella rullar med mönsterNär man målar väggarna flytande tapeter, kan du använda speciella rullar med mönsterDet är bättre att ytan kittas jämnt lager av gips. Detta gäller även för gipsväggar och skiljeväggar. Det kan inte göra utan kitt hela ytan (inte bara leder). Efter utjämning ytan måste primas. I det här fallet, se till att använda en vanlig primer med djup penetration. Den tillämpas inte mindre än två och med samtals paus på minst tre timmar mellan. Först då börja tillämpa ett tjockt kitt utformats just under flytande tapeter.

Den använder också vattenbaserade färger eller fasad. Endast måste nödvändigtvis vara vit utan ringer.

Applicera en flytande vägg med sina händer

Flytande tapet appliceras på väggen bör förberedas i förväg. Eftersom nästan alla sina slag, som guide, måste du laga mat 6-12 timmar före limning, så att du kan börja laga dem även under priming av väggarna.

Komponenter i den flytande kompositionen tapeter:

 • MMR torrt lim;
 • Fina fyllmedel;
 • Cellulosafiberbaserat eller silke.

Komponenterna kan förpackas som en separat för olika paket och förblandas.

Innan du ansöker flytande tapeter måste förbereda i förväg material och rena väggenInnan du ansöker flytande tapeter måste förbereda i förväg material och rena väggen

I det första fallet är det nödvändigt i förväg för att hälla innehållet i alla paket i en storskalig container och rör om väl.

Men därmed bör innehåll vspushivatsya och i varje fall inte crumple. Om komponenterna förblandas för att vara tillräckligt innan de tillsätts till vatten fluff för att undvika klumpar. Detta är valfritt, men på grund av gjort steget lösningen kommer ingjuta jämnare.

Fina additiv i form av granulat, pulver eller lätt färgad, är det bättre att inte blanda sig med adhesivet och fibrerna i torr form. Det är önskvärt att de var de första att hälla ut vattnet och blandas, och efter det till honom redan, kan du lägga tapetbaspapper. Det enda sättet att uppnå en likformig fördelning utan uppkomsten av klumpar till individuella fibrer.


På vilken yta kan appliceras i flytande tapeter

Flytande tapet kan appliceras på nästan alla typer av underlag.

nämligen:

 • rör;
 • dörrar;
 • väggar;
 • batteri;
 • möbler;
 • gips;
 • rentvå;
 • På väggarna, målade med latexfärg.

När observeras på ytutseendet hos olika objekt, i synnerhet på en metall, bör vara belagda med en oljefärg eller emalj. Sålunda, ett vattentätt skikt, som är i stånd att förhindra kontakt av vatten som finns i de flytande tapeter oönskade föremål på väggen. Detta gör det möjligt att undvika reaktion av kemiskt ursprung.

Flytande tapet är en universell beläggning, så att de lämpar sig för väggar, möbler, gips och andra beläggningarFlytande tapet är en universell beläggning, så att de lämpar sig för väggar, möbler, gips och andra beläggningar


Efter torkning av emalj eller färg, är ytan täckt med en speciell primer, underlättar processen att applicera flytande tapeter.

Innan du börjar arbeta, måste du planera allt i förväg. Detta gäller tillgången på kostnadsberäkningar, förteckningen över nödvändiga verktyg och material. All strikt planerad och beräkning, kan du uppnå en minskning när det gäller arbete och kvalitetsförbättring.

Det finns en särskild master class, vilket kommer att bidra till en korrekt tillämpning av flytande tapeter i hemmet. Det är ganska enkelt. För att lyckas är tillräckligt för att veta tillämpning av teknik, har alla nödvändiga material och verktyg, samt ha precision i arbetet.

Eftersom flytande tapeter kan appliceras på nästan alla ytor, tillämpa sin teknik att det beror på denna faktor.

Vad är en flytande tapeter och hur man ansöker

Många undrar vad flytande tapeter. Det är en typ av dekorativa gips. Detta material innefattar cellulosafibrer är träförädlingsindustrin genom-bilder, och silkesfibrer.

För att göra utseendet av flytande tapeter mer tilltalande för dem, kan du lägga till olika färgämnen eller fyllmedel för att dekorera:

 • granuler;
 • Paljetter.

Garnera fighting vätska kan läggas till dem genom särskilda glitter eller granulatGarnera fighting vätska kan läggas till dem genom särskilda glitter eller granulat

Säkra möjligt med hjälp av den välkända MMR lim, som många redan känner till nytta för de flesta pokleit enkla tapeter roll. Det är på grund av sin sammansättning och de blev ägare till namnet. Men i enlighet med metoden för applicering och det slutliga resultatet är detta material liknar den dekorativa gips.

Flytande tapeter appliceras med en murslev, spatel eller en speciell flottör, på samma sätt som gips eller gips. Den definierar ett stort antal möjliga metoder för användning av flytande tapeter och obestridlig fördel över en enkel rulle.

Vad krävs verktyg för att tillämpa flytande tapeter

För applicering av flytande tapeter används vissa material och verktyg.

Verktyg och material:

 • spruta;
 • strykbräda;
 • rivjärn;
 • spatel;
 • Akrylklister;
 • Sami flytande tapeter.

Att applicera blandningen på ytan av väggen med hjälp av två metoder. För det första behovet av att köpa ett specialverktyg - spatel (strykbräda, rivjärn). För den andra metoden behöver nebulisator. I den första metoden, efter avslutad applikations flytande tapet väggar blir slät, och den andra metoden - lättnad.

För applicering av flytande tapeter behöver lager specialverktygFör applicering av flytande tapeter behöver lager specialverktyg

I det första fallet, blandningen appliceras på väggen med en spatel i riktningen för den ljusa delen till mörkt vinklad 15C utan en stark pressning spatel. Inte mindre än en halvtimme att göra en re-action, för att göra väggen slät. Du kan också lägga tapeten på väggen med en rulle.

I det andra fallet är det massa lastade i en speciell tank i nebulisatorn. Då är det sprayas på arbetsytan och väggarna är redo.

En del av vätskan väggen är täckt med akrylklister så att de kan drivas så länge. Men detta är inte nödvändigt, eftersom materialet är tillräckligt stark och väl.

Således, om noggrant förberedda och flitigt utföra alla de föreslagna tips med sina händer, kan du äger ganska snyggt flytande tapeter pokleit.

Metoder och teknik för att applicera flytande tapeter

Det vatten som behövs för blandning av lösningen av tapeter bör vara i en mängd som är instruerad att viss bakgrundsbild.

Teknik tillämpa flytande tapeter är enkel, det viktigaste - hålla sig till nedanstående stegTeknik tillämpa flytande tapeter är enkel, det viktigaste - hålla sig till nedanstående steg

Du måste följa följande regler:

 • Den tidigare framställda behållaren fylla den med vatten, och efter denna blandning sattes i torr form;
 • Kan knådas endast ett paket i taget, dvs det är omöjligt att blanda två paket på första knådning;
 • Det är inte tillåtet att blanda bara någon del av paketet.

Om du bryter mot dessa enkla regler, det är ett brott mot de erforderliga proportioner, och som en följd av den ojämna färg och konsistens av tapetlager på ytan av väggarna.

Lösningen skall blandas noggrant. Flytande tapet innehåller inte någon frätande eller farliga för hud och hälsa av alla komponenter. Om du rör dem med en speciell borr, kan det försämra klädsel komponenter. Ganska ofta, i det flytande tapeter består av långa fibrer som vid kraftig omrörning börjar att riva. Men vissa typer av papper i den manuella indikerar just en sådan blandning metod.

De viktigaste fördelarna och nackdelarna med flytande tapeter

Flytande tapet, liksom andra tapeter har vissa styrkor och fördelar.

De huvudsakliga fördelarna med detta material:

 • Möjligheten att deras tillämpning på vilken yta som helst, även i en mycket komplicerad form;
 • Det kan kombineras och vara ur den ansökan på ytan av väggarna i huset eller lägenheten. Som ett resultat blir ytan mjuk och varm vid beröring.

De flytande tapeter några nackdelar, men de är ofta ut för att väggarnaDe flytande tapeter några nackdelar, men de är ofta ut för att väggarna

Nackdelar med sådana tapeter är tillräckligt liten. Först av allt, det är ganska höga kostnader. Inget behov av att tro på sådan reklam uppmuntrande att ett paket är tillräckligt för att pokleit 5-6 kvm. meter och, ännu mer så att de kan tillämpas på alla oförberedd yta. Detta är inte helt sanningsenlig information.

Hur som helst, för att få ett bra resultat är det nödvändigt att noggrant förbereda väggarna och försiktigt sätta på väggen i flytande tapeter.

Flytande tapet (video)

Vid flytande tapeter har en hel del fördelar. De kan hantera nästan varje person som inte förstår någonting i reparationsverksamhet. Efter att ha arbetat med dem är mycket enkelt. Men att resultatet var tillfredsställande behovet av att följa vissa regler och sedan resultatet kommer att överraska dig. 

Flytande tapet i det inre (foto)

2-ZHidkie-oboi 32 04 44 56 97 387 288.548 b2732946bb84cfcc3564fd b30230a5072dadc00cf11c

Leave a Comment

Your email address will not be published.

88 + = 98