The BlogVackert komplettera utrymmena är möjlig med hjälp av snygga bågen gjorda av gipsskivorVackert kompletterar kupéutrymmet kan vara i många år med hjälp av en elegant båge av gipsokartonaArochnye design i interiören är högsta mode: de låter dig ordna en dörröppning på de platser där det inte finns någon möjlighet för någon anledning, sätta dörren. De vanligaste användningsområdena för gipsskivor poluarok - inom lokalerna. Dessa valv och poluarki kommer att pryda en dörröppning eller en del av innerväggar i vardagsrummet kommer att vara bekväm i köket eller hallen - på de platser där den dagliga permeabilitet är tillräckligt hög, och kommer att lägga charm till inredningen. Underlätta ditt arbete med gipsskivor, grundmaterialet för poluarki, gör det möjligt att göra en sådan konstruktion med sina egna händer, även för nybörjare mästare.


Poluarka gipsskivor: var att börja träna

Vad är poluarka? Denna konstruktion, som har, liksom den klassiska bågen är i grunden en cirkel, men om du tar en halvcirkel för poluarki, är det logiskt för tillverkning av böjda valv, kommer det att ta bara en fjärdedel.

Viktigt: FCL har en liten tjocklek (6,5 mm), vilket gör att den lätt böjas för att skapa böjda delarna. I frånvaro av FCL kan användas gipsskivor taket gipsskivor.

Ofta poluarka - en variant av öppningen överlappar med ett rundat hörn, medan den andra kan förbli rakt. Rundningen kan baseras på diametern av cirkeln för den klassiska bågen inskriven i öppningen. Annan utföringsform - poluarka skapas på grundval av en större cirkeldiameter än bredden av öppningen, kommer sedan avrundning vinkeln vara liten.

Arch var praktisk och tillförlitlig, är det nödvändigt att välja bara högkvalitativa material för arbeteArch var praktisk och tillförlitlig, är det nödvändigt att välja bara högkvalitativa material för arbete

behövs följande material för att skapa poluarki egna händer:


 • Arch Gips ark (GCR);
 • Profiler för montering av gips: a guide 27h28mm 60h27mm och tak;
 • Plåster på gipsskivor;
 • Armirovochnaya tejp (serpyanka);
 • Akryl primer;
 • Gips för inomhusbruk;
 • Hörnskyddsbåge (plast eller aluminium);
 • Skruvar Gips längd av 25 eller 30 mm;
 • Fastställande spik för montering av guiderna (eller storlek 6hch0 6h60);
 • Tätning för profiler.

Mängden av material beräknas som en funktion av öppningsstorlek och form poluarki.

Utöver detta användbara och specialiserade verktyg:

 1. Kniv för att skära Gips färg (du kan använda pusslet);
 2. roulette;
 3. Nivån av vatten eller en laser;
 4. Metall saxar för kapning profiler och hörn;
 5. hammare;
 6. lagare;
 7. skruvmejsel;
 8. Spatlar.

Att poluarki - processen enkel och billig, men det kräver vård i noggrannheten i mätningar och beräkningar.Innan du börjar installera en båge gjord av gipsskivor, först måste göra mätningarna öppningsInnan du börjar installera en båge gjord av gipsskivor, först måste göra mätningarna öppnings

Det hela börjar med detta arbete för att skapa poluarochnogo båge i dörren:

 • Avlägsna de mätningar med öppningen;
 • Poluarki planen form och räkna antalet erforderliga material;
 • Vi producerar mönstret (mall) för skärning av krökta element;
 • Vi städar öppningen på resterna av den gamla avslut (ta bort trim, ta bort gamla kitt och gips);
 • Vid användning av ett måttband och nivån markerar platsen, som kommer att monteras skenor profil valv.

När du har gjort allt arbete med att förbereda, kan du gå direkt till skapandet av profilramen och klippa ut gipsskivor.

Steg för steg produktions poluarki egna händer Gipsskivor

Det första steget i tillverkningen av poluarki - fästa styrprofiler. De är monterade på sidorna av dörröppningen på ett avstånd från kanten som är lika med tjockleken av arket av gips på båda sidor så poluarki kanten inte kommer att stå ut i förhållande till väggen. Fäst guide du behöver använda plugg-spikar i steg om cirka 40 cm. Sedan, om tillgängliga förseglingstejpen guider, förankring ovanpå den. Vi mäter bågen i framtiden poluarki bandet. Skär styrprofilen av samma längd, och gör skårorna på sidorna varje 5-6cm längs hela - det kommer att fungera som en nedre styrbåge.

Gör bågen kan vara oberoende, viktigast av allt - korrekt och säkert installera profilen och gipsskivorGör bågen kan vara oberoende, viktigast av allt - korrekt och säkert installera profilen och gipsskivor

Efter att du behöver för att rita på ett ark av drywall båge av den önskade storleken och diameter, och ett mönster för att göra en andra liknande delar i spegel - de kommer att monteras på båda sidor av öppningen.

Sammanfattningsvis återstår att fixera gipsskivor och bottenskenan i öppningen.

Detta kan göras på två sätt:


 1. Eller skruvar fästa det första arket redan är monterad med profilerna, och därefter, gradvis kröker de fästa nedre styrprofilen;
 2. Det är möjligt att initialt fixera styrskenan till botten av den båge av gipsskivor, och sedan hela den sammansatta konstruktionen fäster sidoprofilerna i en öppning.

Båda metoderna kräver en viss skicklighet, men det kommer exakt fixera gipsstrukturen i öppningen.

Hur poluarku av gipsskivor med sina händer: bock Gips

Innan efterarbete återstår mycket lite: det är nödvändigt att fastställa det undre bandet gips i poluarke. Sensorremsan enligt drywall skurna längden är lika med längden av bågen poluarki, och en bredd lika med djupet av öppningen. För fixering gipsskivor på en böjd yta är det nödvändigt att böja.

För att göra en halvcirkelformad båge är enkel, det viktigaste - rätt att böja gipsskivor, och sedan tillbringa efterarbeteFör att göra en halvcirkelformad båge är enkel, det viktigaste - rätt att böja gipsskivor, och sedan tillbringa efterarbete

Detta kan åstadkommas på flera sätt:


 • För en liten krök kan användas "torra" metoden - set remsa på rekvisita och lätt belastade liten vikt i mitten, medan gips inte kommer att ta den önskade formen;
 • Det kan appliceras på den inre sidan av räfflan var 10 centimeter och en gradvis böjda bandarmar omedelbart skruvar fäst den till en profil;
 • Den vanligaste - "Våt" metod: väta den inre ytan av den vattenbandet med användning av en bred borste och inställd i en vinkel så att den böjs av sin egen vikt.

Viktigt: en krökt "våta" metoden remsan direkt kan skruvas på skruvarna, och kan lämnas att torka, om den böjda önskad båge.

Nu är det nödvändigt att utföra bearbetning och poluarki uppträdande efterarbete.

Final behandling av gipsskivor poluarki

Till att börja placera gemensamma ark Gips bör okleit armirovochnoy tejp. Den är kopplad till primern och övre högra är begravda kitt gipsskivor. Kanterna på valv och avslutade med att öppna skydds hörn. Du kan använda plasthörn och mycket båge för att avsluta aluminium för raka linjer.

Ytterligare dekorera båge av gips kan vara en vacker bakgrundsbilder, som kommer att vara i harmoni med inredningenYtterligare dekorera båge av gips kan vara en vacker bakgrundsbilder, som kommer att vara i harmoni med inredningen

Fäst dem står på flytande naglar och spackel, noggrant ansluter sig till ytan. Du kan även "sätta" på hörnen av skruvarna på vissa ställen på tillförlitlighet.

Efter installation över hela ytan poluarki primas och sedan täcka fyllmedlet i flera lager. Efter detta avslutande arbetet fortsätter på samma sätt som med konventionella väggar: rengöring, polering och beläggning av färg, tapeter eller andra typer av efterbehandling.

Steg för steg instruktioner skapar poluarki gipsskivor (video)

Poluarka av gipsskivor - det är vackert och bekvämt. Det ger en öppning i rummet lätthet, visuellt lyfter taket och fyller utrymmet med ljus. Montera det enkelt och billigt. Observera mätnoggrannheten sekvensen installation och noggrant fästa alla element - och de färdiga poluarka lång kommer att glädja ögat.

Exempel poluarki gipsskivor (foto av interiörer)

001masterbath2 526 98c5e91091e6c4e864130fff6ad6c29c 62968 1298145583st833024 1315864528 1410514498img-5 a951905f6ff86160b87ed8d56711248a arka-iz-gipsokartona-svoimi-rukami-7 dizajn-arki

Leave a Comment

Your email address will not be published.

+ 34 = 43