Patchwork voor beginners: Grondbeginselen van patchwork en breien – nwhistorycourse.org

The Bloglappendeken techniek bekend sinds de oudheid, het kan even goed worden gebruikt voor kleding of woonaccessoireslappendeken techniek bekend sinds de oudheid, het kan even goed worden gebruikt voor kleding of interieur aksessuarovOsnova patchwork - een lappendeken, dat wil zeggen in delen. Een hele stof uit uiteindelijk uit meerdere onderling verbonden (niet verknoopt, zij opgemerkt). Daarom is de meest eenvoudige techniek - het is beddengoed, die flappen worden geselecteerd door geometrische vormen. Moet beginnen, bijvoorbeeld met vierkantjes.


De belangrijkste patchwork techniek voor beginners: stap voor stap

De belangrijkste "truc" patchwork is de set van lussen recht. Om dit te doen, gewoon getypt niet eens oplopen tot twee gezichten. blijft overgang bij een zeer sprak. Indien de klep een grens (rand), dat aanvullende getypt lus, waarop een verder buigen (lus vastdraaien) voeren.

Patronen voor het naaien en breien patchwork kan overal worden gevonden. Zelfs kits verkocht voor het fokken van deze techniek, die bestaan ​​uit korte en haken. Het allerbelangrijkste in dit geval - de naleving van dezelfde dikte strengen. Hoewel ervaren meesters zijn in staat om anders te gebruiken, maar er is nodig om de juiste berekening van de knooppunten uit te voeren, zodat ze dezelfde lengte te creëren. In de regel is het handig om gewoon gebruik maken van de grafiek papier of speciaal papier.

Koppelverkoop patchwork niet minder populair dan de lappendekenKoppelverkoop patchwork niet minder populair dan de lappendeken

Dus, hoe patchwork beginnen? Met een set lussen, zoals hierboven beschreven.


Maar houd er rekening mee dat:

 1. Beide zijden van de baan zijn gezicht.
 2. luchtfoto lussen worden gebruikt om de rand van de flap te compenseren.
 3. Een gebogen overgang van de ene naar de andere flap wordt uitgevoerd door het inademen scharnieren diagonaal. Dat wil zeggen de eerste wordt genomen (flank) en de lus wordt getrokken vlakke lijn met het verbindingspunt.

Wat stof moet worden geselecteerd onder het dekbed? Voor beginners ideaal zijde, linnen en wol. Synthetische stoffen zijn over het algemeen niet gebruikt, zelfs in dikke duurzaam garen. Het eindresultaat van het gebruik ervan niet voldoet aan wat werd getrokken op het ontwerp, zoals het weefsel zal krimpen, loop - gewist. Een gebruikelijke ding.

Patchwork voor beginners: een masterclass over naaien

Niet moeilijk te raden dat in het geval van het patroon, er vroeger blad bindend. Op het gemakkelijk te maken en het patroon, en patronen. Met de situatie iets gecompliceerder borduurwerk business. Toch moet melding worden gemaakt van de belangrijkste voordelen van patchwork - afgesneden op de discretie. Geen krullend soezen of bilaterale knooppunten is niet voorzien. Daarom is deze technologie zo gemakkelijk wordt gegeven aan beginners.

Grond van de artikelen in de stijl van patchwork zijn speciale regelingen, die de gewenste zaagelementen producerenGrond van de artikelen in de stijl van patchwork zijn speciale regelingen, die de gewenste zaagelementen producerenWaar te naaien patchwork beginnen? Met de voorbereiding van de schets. Iemand neemt hen mee uit een boek, iemand de voorkeur aan zelfstandig te maken. Gelukkig, nu zijn er zelfs speciale computerprogramma's die u toelaten om de thumbnails te bouwen slechts een paar muisklikken. De stijl gekozen iedere gewenste voor naaister. Voor beginners, is het het beste om de eerste schetsen voor te bereiden op basis van eenvoudige geometrische vormen. Bijvoorbeeld, het naaien rechthoeken of driehoeken, rhombuses. In dit geval, voor te bereiden een ruwe patroon zonder enige problemen. Daarnaast kunt u de overblijfselen van de oude weefsel van het naaien van andere dingen gebruiken. Hun kwaliteit en kwantiteit is bijna geen enkele invloed op het uiteindelijke resultaat.

Bereid een reeks van willekeurig uitgebreid als het ding eruit zal zien in de toekomst. Als de grootte van het doek te groot is, kan het worden verdeeld in delen 2-4. Houd in gedachten dat degenen die hebben interne gezichten worden genaaid zonder rand.

De volgende techniek is zeer eenvoudig - vlekken genaaid op de binnencontour van het onzichtbare. Het maakt niet stof verbiedt te naaien over elkaar, waardoor de achterkant van het product uit de ogen van anderen te verbergen. Zo, bijvoorbeeld, zijn dekbedovertrekken of dekens, kussenslopen op de kussens. Natuurlijk, wanneer dit kan en zal gebruik maken van een naaimachine. Schema's met behulp van standaard cut.

Total, het hele proces van genaaid patchwork is:

 • de oprichting van een voorlopige schets;
 • vinden of het creëren van de juiste klep;
 • Nieten binnencontour.

Zoals velen al hebben geraden, zal er slechts één deel van het gezicht te zijn, in tegenstelling tot breien.

Masterclass over naaien patchwork (video)

lappendeken techniek: sjablonen en patronen voor beginners

Handwerken - is niet altijd om dingen te maken op een persoonlijke sketch. Bijgevolg kan de patronen en het patroon van patchwork zijn te vinden in vele bronnen, variërend van thematische forums, eindigend gespecialiseerde boeken. Maar toch schetsen maken - is niet moeilijk. Inderdaad, in deze techniek mag een bepaald percentage van "chaotische" -patroon. Het belangrijkste ding - het eindresultaat is geliefd bij de persoon die het gebruikt.

De eenvoudigste en elementair variatie van patronen - het breien sokken en wanten van massief funderingen. De flap wordt gebreid uit dezelfde delen van dezelfde vierkante die onderling verbonden lussen lucht. Met borduur - en dat is gemakkelijker. Tamelijk arbitrair de flap verzamelen en naaien aan de binnenrand. Ten eerste kan je gewoon oefenen op beddengoed of banaal tapijten zonder wendingen.


Een patroonlapwerk werkwijze kan een sjabloon waarop de gegevens blijkt de rangorde van bevestigingsdelen gebruik te makenEen patroonlapwerk werkwijze kan een sjabloon waarop de gegevens blijkt de rangorde van bevestigingsdelen gebruik te maken

Een meer geavanceerde techniek - in een cirkel patroon. Het belangrijkste verschil:

 1. Er dient nauwkeurig te tellen het aantal lussen en voeg aan elk niveau van 1-5 (afhankelijk van het uiteindelijke productgrootte).
 2. De verbinding kan niet alleen lucht, maar ook eenvoudig lussen met de rand (waardoor extra textuur patroon).
 3. De kleuren zijn gecombineerd op de flap. Gebruik multi-gekleurde stof wordt niet aanbevolen (hoewel in sommige gevallen nog worden toegestaan, bijvoorbeeld als fit en genaaid doek).

Zoals altijd, training kost gewoon op de flap. Binnenrand kan worden gedaan, zelfs als je de techniek van de rechte steek te gebruiken. Maar dit is een naaimachine nodig.

Het laatste wat het vermelden waard - niet te worden gebruikt voor zogenaamde lappendeken blokken. Ja, het naaien van hen zal veel handiger, maar voor beginners is zal niet leiden tot geen ervaring. Naai twee stukken stof kan zonder vaardigheden handwerk, en een hele compositie - een heel ander niveau.

Verordeningen tot vaststelling van patches om producten in patchwork techniek creërenVerordeningen tot vaststelling van patches om producten in patchwork techniek creëren


Hoe maak je een schema voor patchwork voor beginners te ontwikkelen

Na bestudering van de basisprincipes van patchwork kan tot de implementatie van verschillende regelingen. U hoeft niet aan te nemen dat het eerste product een masterclass zal zijn. Waarschijnlijk krijg je een heel vel. Je hoeft niet eens een grafiek papier nodig.

Dus, laten we zeggen dat uw huis is niet een klein aantal patches van een oude gesneden. Het is niet zo belangrijk hoe groot elk. Het belangrijkste ding - uitgestreken gezicht (of uit te voeren snoeien genoeg). Vervolgens wordt een schets te maken en ze zijn aangelegd om te worden gevestigd op het eindproduct. Gebruik een substraat is niet nodig. Het is beter om alles stap te doen voor stap, en als u in het eindresultaat geloven - kunt u meteen de kleppen te sluiten. Elke lessen voor dit is niet precies nodig hebben.

Volgens Schema snijdt het vereiste aantal onderdelen, die dan samen tot één geheel worden gestiktVolgens Schema snijdt het vereiste aantal onderdelen, die dan samen tot één geheel worden gestikt

Dus je kunt maken:

 • beddegoed;
 • abstraktsionnye schilderijen;
 • gebreid, bijvoorbeeld, een sjaal (of bloom uiteinden of randen gemaakt);
 • servetten;
 • quiltblokken (als decoratie voor meubels of bureau.

Bereiden op voorhand het patroon is niet vereist. Het is nodig om een ​​patroon van complexe zaken, die meerdere items tegelijk zal combineren volgen.

Dat wil zeggen, bijvoorbeeld als u van plan bent om niet alleen verbinding een paar patches, maar ook toe te voegen aan elke hoek canvas elk patroon. Uiteraard de stof één type of ten minste vergelijkbaar. Als u nodig hebt om het been te verkorten, hij gewoon afgesneden met een schaar langs de lange zijde. Deze optie is niet geschikt voor het breien, zou er simpelweg de lus op te lossen.

Naaien patchwork voor beginners (video)

Patchwork al werd bedacht in het begin van de 20e eeuw, wordt actief gebruikt en veel eerder, dus besparing weefsel. Er wordt aangenomen dat de eerste naaien deze methode werd uitgevonden in Engeland, en van daaruit patchwork in zijn huidige vorm zijn gemigreerd naar Europa, Rusland. 

 Patchwork voor beginners (foto)

1-DSCN32981-DSCN35939f82b4c270c3ce8f6af76c3110zy - dlya-doma-interera-Bolshoe-loskutnoe-pokryvalo97e3796330f96b756f6017e046a4a0d56382143611039442388bcfe8a91436014192wpid-f808afe1e97f8bf36028d65b4c114db71501140924389422920936381049113512187

Leave a Comment

Your email address will not be published.

+ 5 = 13

Adblock
detector