The BlogGlidande partition - ett bra sätt att zonindelning kök och vardagsrumGlidande partition - ett bra sätt att zonindelning kök och gostinoyPeregorodka mellan köket och vardagsrummet - det kan även vara en vanlig skärm, stå eller blind. Det viktigaste - att bevara ledigt utrymme. Redan på grundval av detta, och det planerade zonindelning mellan rummen.


Glidande skiljevägg mellan kök och vardagsrum i japansk stil - Shoji

Japansk stil Shoji dörrar i - en välbekant och traditionell typ av dörr som kan utföra zonindelning. Hon är vacker, den är gjord av en träram och papyrusmålningar, och tar minst fritt område. En sådan glidande partition placeras på skenorna, varigenom enkelt använda den.

Men bristerna i denna uppdelning är:

 • Ingen ljudisolering;
 • Inget motstånd mot mekanisk skada;
 • Duk bleknar ganska snabbt.

De huvudsakliga nackdelarna med den infällbara väggen i stil Shoji är dålig ljudisolering och snabb blekning av tygerDe huvudsakliga nackdelarna med den infällbara väggen i stil Shoji är dålig ljudisolering och snabb blekning av tyger

Men det bör förstås att mekanismen placeras endast en gång. Nästa - bara byta duk. Inte nödvändigtvis måste vara på grund av papyrus. Om du använder en polykarbonatfilm, som är gjord av gardin i badrummet, då denna dörr kommer att tjäna mycket mer än ett år. Och han kan och skriver ut bok med textilföretag. Utformning av partitioner väljs från ett extremt brett utbud av alternativ. En del människor föredrar att vara den vanliga "japanska" stil, andra föredrar den konventionella bilden av abstraktion.


Utformning av skiljeväggar mellan kök och vardagsrum: foton och alternativ

På de inlämnade bilderna kan ses som en känslig och kreativ slå idén om zonindelning kök och vardagsrum väggar. Till exempel kan du skapa en falsk vägg, och du kan lämna en bit av tegel och montera den i de vanligaste akvarium (och kan vara dekorativa, utan riktig fisk). Om allt glasvägg kan projektionen skapas inne i brand eller flamma. Särskilt attraktivt är lösningen ser ut på vintern. Naturligtvis kan projektionen ändras för att passa.

Det vanligaste materialet som används för att producera mellanväggar är gips, så finns det ett träd, och efter - glasDet vanligaste materialet som används för att producera mellanväggar är gips, så finns det ett träd, och efter - glas

De mest populära och "färska" i termer av konstruktions partitioner är: • Glas (glasblock);
 • Plast (polykarbonat eller polyvinylklorid);
 • gips;
 • Textil.

Vilket alternativ är mer attraktiv för ett särskilt fall? Bidra till att avgöra designern. Och du kan även använda en speciell datorprogram som kan simulera framtida interiör.

Gipsskivor partitioner: foto kök, vardagsrum och zon fördelning

I princip är det ingen skillnad, hur man fördela området mellan rummen. Det är även möjligt att ett område tilldelas endast 15-20 procent av den totala tillgängliga utrymmet. Oftast släpper ut mer i den första zonen (kök), men att strikt hålla sig till denna regel är inte nödvändigt, speciellt om partitionen monteras för hand. Alternativ om hur man vara dekorerad inredning samt möbler kommer att ligga - det är viktigare i detta fall. Det är värt att nämna att samma skåp eller en massiv soffa också kan användas som en partition. Det är bara deras bakre vägg måste separeras, eller bara för att dekorera minst textil eller tapet.

Skiljeväggar av gipsskivor zonindelning kök och vardagsrum göra det bästa av allt på grund av den låga kostnaden och praktiskaSkiljeväggar av gipsskivor zonindelning kök och vardagsrum göra det bästa av allt på grund av den låga kostnaden och praktiska

Om du använder dekorativa vägg gjord av gips, då allt kommer att bli mycket lättare. Det räcker med att bara köra tråden. Masters sådant arbete tar inte mycket. Och vem är flytande bandet - du kan göra allt på egen hand. Foto och video, som läggs ut på diskussionsforum är inte svårt att skapa en miniatyrbild.

Totalt, för korrekt zonindelning:

 • Det viktigaste - att ägaren av huset var bekväm. Om han vill göra ett rymligt vardagsrum och ett litet kök - låt det vara så. Det vill säga, den använda versionen av idén beror på hans önskningar;
 • Det bästa alternativet - lika med distributionsområdet. Men att följa denna regel är inte nödvändigt;
 • Om tidigare fanns en mur mellan rum och bestämde sig för att ta bort det - bygga det igen inte följer. Det är bättre att begränsa en tunn skiljevägg tillverkad av samma textil eller skjutdörrar.

Dekorativa skiljeväggar mellan kök och vardagsrum: separat photo finish

Zonirovat fritt område bör inte bara partition, men också inredning. Till exempel använder olika varianter av finish. Kitchen - keramiska plattor, och i vardagsrummet - Gips eller enkel bakgrund. Det är nödvändigt att uppmärksamma belysning - det kan vara en och samma interiör omvandla oigenkännlighet. Hur kasta hallen, till utformningen av var och en av zonerna i harmoni med den andra delen?

Ett bra sätt att zonindelning kök och vardagsrum kommer att bli en skiljevägg som separerar de olika utformningen av invändiga utrymmenEtt bra sätt att zonindelning kök och vardagsrum kommer att bli en skiljevägg som separerar de olika utformningen av invändiga utrymmen


De enklaste alternativen

 • Med användning av kompatibla färger (t ex vit, brun, röd och svart);
 • Användningen av ett kombinerat design. Det är när olika material används, men stilen - identitet;
 • Separation med hjälp av bågar. Det skapar ett stort dörröppning, men ingen dörr själv. I den mest vanliga bågen monterad skärm eller gardin till den övre inlopps (lambrequiner).

Utformningen av de ursprungliga väggarna mellan vardagsrummet och köket (video)

Om du tror experterna, det bästa sättet att använda som en barriär plast. Polykarbonat - om du vill ta bort väggen, PVC - om färgen. Detta material är billigt, hållbart, motståndskraftig mot skador. Det är särskilt viktigt om en familj har husdjur eller små barn. Mer prisvärt alternativ - det är användningen av textilier eller japanska Shoji dörrar, som fungerar som en barriär papper eller tunn genomskinligt tyg. Detta kan dock spela! Om du sätta lite mot taklampor - bli ganska ursprungliga sammansättning. En sådan partition kommer inte längre ser billig.

Partitionen mellan kök och vardagsrum (foto)

original-- 2-- 6ffd7db50eacfb3323a7fefea733-- 46-4-- 322-- 526original-- 1024x768-- 833860-- 1379067750gos-kuhnya-5-- dekorativnyeperegorodkidlyazonirovaniyaprostranstvavkomnate4--

Leave a Comment

Your email address will not be published.

1 + 2 =