Overhead spotlights i taket: val och installation av grundvalarna – nwhistorycourse.org

The BlogTaklampa inte inbäddade i den bärande konstruktionen av taket, inte hänga den, och installeras direkt på denTaklampa inte inbäddade i den bärande konstruktionen av taket, inte hänga den, och installeras direkt på neeNakladnye spotlights - är det bästa valet i taket. Massan av all den installerade utrustningen kommer att vara låg, medan belysningen är mer än tillräckligt för den genomsnittliga vardagsrummet. I genomsnitt de förbrukar ca 40-50 watt, som är flera gånger mindre än användningen av traditionella glödlampor.


Belysning Tak spotlights: fördelarna

Takbelysning LED-lampor är idealiska för rum upp till 200 kvadratmeter och upp till 3,5 meter höga. Om ovanstående är det rekommenderat att använda så kallade LED panel - de har en inbyggd reflektor och sprider ljus över ett större område.

Downlights finns flera viktiga fördelar, bland annat:

 • hållbarhet;
 • ser snygg;
 • De kan användas för att skapa en individuell design i rummet;
 • sparsamhet;
 • säkerhet;
 • har en hög frekvens flimmer, vilket därigenom inte negativt påverka synen;
 • snabbt och enkelt monteras på den förberedda ramen.

Overhead spotlights kan monteras på alla ytor, detta är deras fördel över infälld armaturOverhead spotlights kan monteras på alla ytor, detta är deras fördel över infälld armatur

Inbyggd belysning kan ha ett hölje av valfri storlek och material. Det finns också plast och glas och kristall och metall öppen. Och som regel sådana lampor integrerade med styrenheten och strömförsörjningsenhet.


Det vill säga, inga problem lampa kan anslutas direkt till nätverket för att 220 volt, utan att oroa sig ytterligare kylning.

Arbetsområdet för LED-lampor varierar i intervallet från -30 till +50 grader i Celsius. Men fortfarande rekommenderas att följa driftläge som rekommenderas av tillverkaren.

Vad Point ljus LED infälld tak

Mest inbäddade och overhead spotlights - LED. Det bör noteras att de är faktiskt dyrare än de som använder traditionella glödlampor, lysrör och andra belysningselement, men det har sina skäl. I vilket fall som helst att köpa dem - detta är ett ekonomiskt val, eftersom de kommer att pågå 4-5 gånger längre än samma fluorescerande, och 40-50 gånger än lampor med glödlampor.

Infällda spotlights - en av de svåraste typen av ljusdesign, men samtidigt mest intressant verktyg för att skapa ett unikt utseende på ditt hemInfällda spotlights - en av de svåraste typen av ljusdesign, men samtidigt mest intressant verktyg för att skapa ett unikt utseende på ditt hemFördelar is lampor:

 1. Hög verkningsgrad, vilket möjliggör en bra räddning belysning.
 2. Låg TDP. Modeller till 7 W uppvärmda till högst 65 grader, vilket är långt ifrån den kritiska temperaturen för kiselstenar (de fungerar som belysningselement).
 3. Enkelt tål kraftiga vibrationer.
 4. Resistent mot temperatur, inträngning av vattendroppar på basen (den är inte förseglade såsom i glödlampor).
 5. Du kan ansluta alla lampor parallellt. Om en lampa brinner - resten kommer att fortsätta att arbeta.
 6. Ett stort urval av LED-lampor med färgade element, med fjärrkontroll och så vidare. Och det passar lätt i en kompakt kropp.

Sådant ljus kan kombineras med ljuskronan, eller vara ett enda rum. Och, naturligtvis, är deras installation inte särskilt svårt. För att hantera det inte ens erfarna elektriker. Och spänningen där - ganska låg (leverans - 220 volt, men utbytet - endast 12).

Crystal strålkastare för tak: fördelar och nackdelar

Små kristall lampor som är monterade i taket, är också utbredd, men är ganska dyra. Men belysning är säker på att bli den huvudsakliga dekoration av alla rum! Dess främsta fördel - det är en visuell komponent. Det finns även vänd lampor, som till exempel kan installeras på vinden eller i barnkammaren. Variationer av boende - ett mycket stort antal.

Crystal spotlights potential att bli en utsökt inredningCrystal spotlights potential att bli en utsökt inredning

Avslutat med kristallspotlights fördel LED belysningselement. Deras fördel - design, men det finns en nackdel - det är bräcklighet strukturen. Montera dessa med händerna som möjligt, men att göra det mycket noggrant.

Kristall lampor ger inte mycket ljus, så de används:

 • som extra belysning för rummet;
 • som ett dekorativt element för ett undertak;
 • som belysning för att visuellt expandera volymen i rummet (t.ex., om taket - blank).

Hur många behöver i ett rum? Räkna med bättre strömförbrukning. Till exempel, för ett rum på 20 kvadratmeter av den totala prestandan bör vara på samma nivå som 40-60 watt.

Installation av spotlights i en plast tak: Alternativ

Kopplingsschema för isen lamporna är mycket enkel. Konventionellt är alla alternativ delas in i två kategorier: när strukturen vilar på undertaket material, och när den är ansluten till taket eller till den stora metallprofilen (naturligtvis, med hjälp av material som inte bedriver el - dielektrikum). Lägre (utgång) för anslutningstrådar skall placeras på en höjd av några centimeter. Beskärning - är inte nödvändigt.

Alternativet att installera spotlights i taketAlternativet att installera spotlights i taket


De enklaste monteringsalternativ:

 1. Gips på en pre-cut hål. De behöver inte vara exakt lika, eftersom snittet stängs med ett dekorativt band.
 2. Den trätak. Fäst eller bar, eller på en liten skruv.
 3. Kapital tak för galgar.

Detta traditionella utföringsformer. Men det finns modern inredning som alla kan monteras på den andra nivån av taket på grund av sin låga vikt. Här rekommenderas att uppmärksamma instruktionerna. Naturligtvis i varje föreslagna metoderna skulle krävas första ledningar. Banden för att fästa metallprofil (även om du inte kan röra det - ingenting kommer att hända med henne).

Tänk på att alla lampor är lagen, och producent i satsen innehåller all nödvändig hårdvara. Undantag - billiga modeller som är fastsatta med hängare i taket. Men de är extremt sällsynt.

Inbyggd strålkastare för tak med en separat strömförsörjning

Om har förvärvats lamporna utan inbyggd strömförsörjning, måste den vara ansluten separat. Systemet är mycket enkelt - parallellkoppling. Även om, som regel, ger tillverkaren en patentskyddad anslutning för förbindelsen, som i allmänhet är enkel - koppla in den i strömförsörjningen kan vara den enda korrekta metoden. Dubbla inbyggda lampor kan anslutas till två separata rader - bör ta hänsyn till detta.

 Infälld maximalt enkel design: de utgör en enda kropp där alla delar är integrerade i förväg för fastsättning och fixeringInfälld maximalt enkel design: de utgör en enda kropp där alla delar är integrerade i förväg för fastsättning och fixering


Alternativ lampor enligt följande:

 • belysningselement självt;
 • fästen,
 • strömförsörjning;
 • controller;
 • en fjärrstyrenhet (om genom design).

För att rymma alla dessa element är det rekommenderat att göra en separat nisch i väggen, eller alla stelt förbundna med metallramen (låda) och stänga det alla gipskartonglådor. På så sätt är det nödvändigt att säkerställa ett fullgott skydd mot fukt och vatten (t.ex. vid översvämning från grannarna som bor ovanför golvet).

Overhead spotlights med LED näringsämnen arbeta från DC till 12 volt. Standardnätverk ger 220 volt AC. Hans inriktning just engagerad i strömförsörjningen.

Tänk på att när det är en högpresterande och kommer att behöva oroa sig mer om avledningen av värme från det. Dvs, rekommenderas att tätt pressade att aluminiumprofilerna (som är utmärkta ledare av värme).

 Installation av spotlights (video)

Forcerad kylning utförs endast om alla lampor förbrukar 150 watt eller mer. Men sådana system - en sällsynthet, eftersom en sådan kraft är tillräckligt för att lysa upp rummet på över 100 kvadratmeter. 

Leave a Comment

Your email address will not be published.

7 + 1 =

Adblock
detector