The BlogNär du väljer en dörr för omklädningsrummet, bör du överväga det praktiska och egna preferenserNär du väljer en dörr för omklädningsrummet, bör du överväga det praktiska och predpochteniyaGarderobnaya egen är inte bara ett rum - det lagrar massor av användbara saker. till hennes dörr - bara frälsning. De kan inte bara dölja innehållet, men även lägga smak till utformningen av rummet självt. Dörrarna är olika i design, material och exteriör trim. Du kan göra en dörr för klädkammare på beställning av en färdig lösning eller på sina egna skisser. Bygga ett gemensamt utrymme i rummet är vacker, praktiskt och bekvämt för sig själva. Det finns en mängd olika dörrkonstruktioner, för dem kommer vi att tala.


Modern dörr garderob systemet

Du har ett omklädningsrum och vill separera hallen eller sovrummet på grund av dörren ordentligt. För att göra detta måste du veta vilken dörr där. Deras system är mycket olika: konstruktion, tillverkning, montering, material som används vid tillverkningen. Det är nödvändigt att välja rätt dörr på design, för att undvika besvärliga situationer i framtiden när den öppnas och stängs.

Det finns flera typer av dörrkonstruktioner:

 • vikning;
 • SLR;
 • inbyggd;
 • dragspel;
 • swing;
 • Radius.

Modern dörr garderob systemet olika typer och material som de är tillverkadeModern dörr garderob systemet olika typer och material som de är tillverkade

Varje dörr kan vara så komplett och göra dressing bekväm och förstöra det. För att undvika detta måste du överväga allt: storlek, struktur, exteriör trim.

Förvärva dörr står i specialbutiker. Men det är bättre att göra dem att beställa eller för dig. I detta fall kommer att plockas upp genom att vinna och bekvämt alternativ.


Praktisk vikdörr för klädkammare

Vikdörrar av böcker eller dragspel typ är lätta att använda. De kommer till hörnet klädkammare. De kan användas i stället för två konventionella ledade klaffar. Den totala ytan av denna dörr har en storlek mindre än sväng eller skjutdörrar. Den har en låg vikt, så de är lätta att öppna och stänga.

Viktigt att veta: installation och användning av sådana dörrar inte förstöra golvet.

Installationen utförs av skenor, som är monterade på toppen av skåpet eller på taket. Denna metod för installationen är mycket praktisk och ekonomisk. Svängdörrar vid öppning tar upp mer plats än fällbara. De kan installeras i ett litet område i rummet. Men de har sina egna fördelar och nackdelar, som varje tillbehörsdelar till omklädningsrummet.

Folding dörrar är mycket väl lämpad för hörn garderob rumFolding dörrar är mycket väl lämpad för hörn garderob rumNackdelar med vikdörrar:

 • Kräver en lång monteringstiden;
 • Kostsam montering;
 • Instabil ( "walking" webben);
 • Du behöver extra utrymme vid öppnandet av strukturen.

Om du har i rummet taket, skulle det ta längre tid för installation av en vikdörr. I det här fallet måste du dyra fästen. Lägenheten har inget tak, då inte kommer att ha dessa problem under installationsprocessen.

Multifunktionell backspegel i omklädningsrum

Det finns olika utformningar av spegeldörrar, som fastställts för omklädningsrummet. De kan skjuta eller gångjärn. Spegelyta kan vara av olika storlekar, som gjorts över området på dörren, ett blad eller två, monterad på dörren som ett "fönster". Spegeldörrar varierar i deras övergripande design och inredning.

De har många fördelar:

 • expandera visuellt utrymme;
 • De används som reflektorer;
 • Tillverkad av tålig glas;

Glasdörr till omklädningsrummet av massivt glas, och ändå kan bidra till att visuellt förstora utrymmetGlasdörr till omklädningsrummet av massivt glas, och ändå kan bidra till att visuellt förstora utrymmet

På spegelytan kan appliceras på bilden med hjälp av UV - tryckning. Sådana dörrar kan tvättas och rengöras. Utskrift inte bleknar, inte bortskämda och ser original. För extern spegelfinish med användning av en annan film eller fyll målat glas fusing.

Välj en spegelblank yta du behöver korrigera. Det måste matcha den övergripande utformningen av rummet. Applicera bilden kan vara olika sätt att deras egenutvecklade skiss.

Spegeln kan dekoreras på kanten eller hörnet blommig prydnad, abstrakta saker, eller geometriska former. Det beror helt på din fantasi eller en designer, om du köper en färdig att installera dörrar.


Dragspel fällbara dörrar till garderob

Dörrar med konstruktion i ett "dragspel", är ett bra alternativ till svängbara dörrar. Den underliggande louvre system. De har ett antal fördelar jämfört med andra typer av strukturer. de används i små utrymmen, för att spara utrymme vid tidpunkten för öppning och stängning, öppnar som ett dragspel.

Konstruktionen består av flera sektioner eller paneler. De är kopplade till varandra slingor. När vikta, denna dörr inte tar upp mycket plats, är det bekvämt och praktiskt. Dörrar kan bestå av två eller flera paneler. Öppna den lätt, och viktigast snabbt. För att fixa ventilerna som används proppar. Detta system är unikt och originellt. Om så önskas kan du ändra antalet paneler.

Dragspel vikdörrar till garderob som används i små utrymmen oftaDragspel vikdörrar till garderob som används i små utrymmen ofta

I omklädningsrummet och montera den vanliga alla kända dörr design - boken. Det används också för skåpet. Eller rack. Sådana variationer såg bra ut.


De material som används för tillverkning av dörrar i ett "dragspel":

 • trä;
 • PVC;
 • particleboard,
 • MDF;

Dörrarna är laminerade och fanerade. De kan dekorera rummet och dölja det som står i omklädningsrummet.

Trä är det mest optimala för produktion av paneler för dörrar. Korrekt hand om dem, förlänga du produktens livslängd.

Spånskivor är billiga, ja, titta, respektive. Spånskiva är också slitstarkt material.

Vad skulle kunna dörren inbyggd garderob

De kan vara annorlunda. De flesta använder en glidande eller ledad konstruktion. Skjutdörrar inte kräver extra utrymme när den öppnas. Kan speglas, trä eller PVC. Sådana dörrar kan köpas i butiker, "IKEA" alla tillverkare.

Installera dörren för klädkammare kan vara sig själv.

Detta kommer att kräva:

 • guider;
 • Puncher eller en dörr;
 • skruvar;
 • Panelerna för dörren.

Dörrklädkammare kan ställas in separatDörrklädkammare kan ställas in separat

Första, fästa skenorna i golvet och väggen med användning av ytterligare element. Plattorna sattes sedan in.

Valnöt färg passar alla inbyggda omklädningsrum dörren. Han är neutral. Den kombinerar design med alla möbler. Färg dörrar kommer att kombineras med gardiner i rummet.

Gångjärnsdörrar för klädkammare

Gångjärnsdörrar är mycket populära. De är populära och efterfrågade på marknaden. Du kan ställa in en sådan struktur i stället för en gammal dörr med sina egna händer. Skiljer sig från den ursprungliga prestanda. Som ett material som används för framställning av trä, PVC, spånskiva.

De har en hel del positiva aspekter:

 • De är olika i stil;
 • Är några av de billigaste dörrar;
 • Dörrarna är utrustade med en enkel mekanism;
 • Starka och hållbara;
 • Stor öppningsvinkel;
 • Open utan ett ljud.

Gångjärnsdörrar för klädkammare har ett antal fördelarGångjärnsdörrar för klädkammare har ett antal fördelar

en dörrkonstruktion kommer aldrig att gå ur stil. Det finns moderna lösningar nu och i den stora sortimentet.

Därför är inte svårt att köpa en sådan dörr. I sin struktur har handtag, som är mycket bekvämt och praktiskt när du öppnar garderoben. Den "Leroy Merlin" är ett stort urval av sådana dörrar tillverkade av olika material och med ett brett utbud av original finish.

Vackra radie dörrar för klädkammare

Ändå finns det en typ av dörrar - Radius mekanism. Denna dörr kan installeras i sovrummet, för att dela utrymmet mellan viloplats och ett omklädningsrum. Radius dörrar har en större omfattning. De har vunnit popularitet och används för skåp och garderober.

Positiva aspekter av böjda dörrar:

 • De har en ovanlig form;
 • Kan minska eller öka utrymmet;
 • Dela utrymmet i zoner.

Med böjda dörrar kan delas utrymmet i zoner, liksom visuellt förstora eller förminska utrymmeMed böjda dörrar kan delas utrymmet i zoner, liksom visuellt förstora eller förminska utrymme 

Dessa dörrsystem är väl lämpade för interiören i stil med Art Deco eller Art Nouveau.

De finns i två-dörrars. Det är bekvämt och praktiskt. Tvådörrars garderob ser original och fräsch, med betoning på individuella stil i rummet. Konstruktionen kan frostat glasinsatserna.

Ställ skjutdörr till omklädningsrummet (video)

Plocka upp dörren för klädkammare bör noggrant och smakfullt. För närvarande är utvecklingen av produktionsteknik dörrar. Därför skiljer de sig från varandra inte bara i design, men design och material. Portbredd beror på mekanismen och mycket omklädningsrum. Vilken dörr det går till ditt rum, är det upp till dig och specialist. Att välja och installera rätt dörren, är det nödvändigt att förlita sig på massan av nyanser i rummet och kvaliteten på det material som den är tillverkad. 

Design dörrar till omklädningsrum (foto exempel)

0afb9e6efb0ac8XXL 3 4efc397dc3fe551c5177ad9a0b7cbe8b 10.645-1402673663 be997b6accd36c214dc99886fbbeece0 Bild1273300 c43dcef99a8b02bc439795c6315d c969ef079602b064773ace552cb30b46 de40b46adb2e469c77acc74aafa42832 DOD2405closet-dörrar-finals4x3jpgrendhgtvcom1280960

Leave a Comment

Your email address will not be published.

− 1 = 1