Optimal belysning i hallen: 5 grundläggande regler – nwhistorycourse.org

The BlogGör hallen en välkomnande och bekväm, kan du använda högkvalitativ belysningGör hallen en välkomnande och bekväma, du kan inte bara gälla människan, men även till viss del till sitt hus med hjälp av kvalitativa osvescheniyaBytuyuschaya folk säger "dress för framgång är uppfyllda." "Kläder" för huset är att första blick presenterar sina gäster: förutom den yttre finish, är naturligtvis, hall. Många är inte inför en speciell scenografi i det här rummet, och förgäves, eftersom tack vare modern design tricks och ljusspelet kan du förvandla en liten släpptes lite utrymme smakfullt inredda rum, visuellt utöka sitt område.


Organisationen av belysning i korridoren och dess betydelse

Ljus och hans organisation spelar en viktig roll i det inre och inte bara på grund av dess direkta syfte. Installation av belysning i korridoren, liksom i andra rum, kräver också en kompetent strategi och rätt designbeslut. I själva verket, hall - det är en portal genom vilken varje dag vi går ut ur sitt lugn tyst lilla värld i en värld av viktiga saker och rörelse.

Det är nödvändigt att uppmärksamma utseendet på belysning, så att de perfekt kompletterar inredningen korridorenDet är nödvändigt att uppmärksamma utseendet på belysning, så att de perfekt kompletterar inredningen korridoren

När enheten invändig korridoren är viktigt att uppmärksamma inte bara för dess funktionalitet, men också den estetiska delen.

I de flesta fall, särskilt i hallen är en total brist på naturliga ljuskällor. Och bland de många felaktiga uppfattningen att för belysning av korridoren bara en liten strömsnål lampa. Men om en person plötsligt övergår från ett mörkt rum i ljuset, och tvärtom, hans vision så snabbt fungerar inte och det finns en kortsiktig desorientering. Undvika detta problem skulle hjälpa välplanerad belysning i hallen med gott om belysning och korrigera sin position.

Ljuset i hallen: de grundläggande reglerna för organisationen

När du väljer fixturer och bestämma deras placering bör du vara uppmärksam på vissa regler som ger den mest bekväma invändig korridoren, gör allt för hand.


Hitta ljuset hallen du kan äga, utan hjälp av experterHitta ljuset hallen du kan äga, utan hjälp av experter

till belysnings kraven i korridoren:

 1. Dim ljus i rummet kommer inte att räcka. För ett litet antal ganska svårt att hitta önskat objekt i hallen eller ser i spegeln.
 2. Om hallen litet utrymme och takhöjden är liten, bör det utesluter installation av lampor och vissa typer av loft fixturer. Annars finns det en hög sannolikhet för skador under operationen rummet.
 3. Överdriven mängd ljus i korridoren till något alltför stark kontrast vid ingången till ett mörkt rum negativt påverka synen. Dessutom tydligt ses även de minsta brister i finish.
 4. hall grad belysning bör inte skiljer sig mycket från andra rum. Således kommer det att skapas en harmonisk plats utan alla ljusförändringar. För att justera nivån på ljuset i hallen vid olika tider på dagen, bör det finnas några lampor.

Atmosfären i hallen ska vara bekväm och låt slappna av. Och om hallen är också liten i storlek - tänka igenom utformningen av dess belysning du behöver är bokstavligen i detaljerna.Tända en liten hall och korridor oregelbundet formade

Belysa den rymliga hallen speciell fungerar inte: det är bara viktigt att välja den optimala belysning och markera önskat zonen. För små eller icke-standardiserade rum - vi behöver en särskild strategi, som kommer att bidra till att dölja bristerna i rummet.

En lång smal korridor kan utrustas med spotlights, installera dem på lika avstånd längs hela längden på rummet.

För korridorer med högt i tak, skulle det bästa vara att använda vägglampor: en strategi för att visuellt utöka utrymmet, vilket därigenom minskar höjden visuellt. I alltför smala korridoren väggen kan installeras belysning bara på en av väggarna.

För en liten korridor passar perfekt spotlights som kan placeras över taketFör en liten korridor passar perfekt spotlights som kan placeras över taket

För en liten hall optimala lösningar är:

 • Fläckar. Mångsidigheten hos sorten armaturen möjliggör att skicka tak i olika riktningar, för att uppnå det önskade resultatet.
 • Spotlights. Placeras över takplanet och likformigt belysa hela rummet. Ljusstyrka punktbelysning är jämförbar med effekten av de lysrör som talar för sig själv.
 • Väggkronor. Om ljuset skickas till taket kommer hallen att vara visuellt rymligare på grund av minskningen av visuella gränser.

När det gäller små rum, är det viktigt att ordna belysningen så att enhetliga ljuset träffar alla hörn av rummet. Annars kommer rummet verkar ännu mer trångt.

Ska jag hänga lampetter i korridoren

Det spridda ljuset är den bästa för hallen. Han uppnås med användning av matt lampskärmar med riktningen av primära ljus strömma uppåt. Reflekterat ljus från mål, skapar det en enhetlig belysning i tillräcklig mängd. Det är därför för vissa korridorer bra - den bästa lösningen.

Komplettera en intressant inredning i korridoren kan lätt vackra och praktiska behåKomplettera en intressant inredning i korridoren kan lätt vackra och praktiska behå


I fallet med högt i tak använder lampetter visuellt utöka utrymmet, vilket gör det mindre.

Ofta lampor utöver de viktigaste ljus och endast i sällsynta fall kan vara oberoende ljuskällor. De är mångsidiga och lämpar sig för nästan olika inredningslösningar. Bra i en smal korridor är bättre att fixa så att de var högre än en människa. Detta kommer att förhindra eventuella skador på lampan.

Vad är golvlampor i korridoren

golvbelysning skapar komfort och betonar de subtila detaljerna i interiören. I lägenheterna, där en ingång är en korridor som skiljer rummen, kan inte alltför ljus utomhus lampor fungera som en nattlampa, belyser vägen. golvbelysning kan utföras på flera sätt.

I korridoren, kan du göra en särskild golvbelysning, som kommer att vara funktionell och praktiskI korridoren, kan du göra en särskild golvbelysning, som kommer att vara funktionell och praktisk

Belysning alternativ:


 • Flexibla neonljus;
 • Elektrisk glödlampa;
 • LED remsa;
 • rep;
 • Halogenlampor;
 • Flexibel neon;
 • ljust golv anordning.

De senare arter är självlysande moduler som är en del av golv. De kan monteras på något sätt velat. De skapar en unik design i rummet och har två obestridliga fördelar, är det viktigt för hallen. Det är stötsäker och fuktbeständighet.

Installation av belysning i en liten hall (video)

Tyvärr kan inte alla vara stolta över en rymlig hall korrekta formen. Det mesta har sina brister, men med hjälp av rätt organiserade belysning kan dölja dem, åtminstone delvis. För att spara ström, är en bra lösning för att installera omkopplare, utrustade med rörelsesensorer och genomskinliga dörrar hos angränsande rum (dagsljus längd ganska kraftigt spara på artificiellt ljus). Var inte rädd för innovationer, träna alla möjliga alternativ innan reparation en så viktig del av bostaden, som korridoren. När allt kommer omkring, välplanerad belysning - nyckeln till en bekväm vistelse i rummet.

Ljusdesign korridor i lägenheten (foto interiörer)

1-1635809411414568a86e4da5adBartoliDesignjpg57dd42b4039340d5d6e48ac1a0e4047611162013-01-24yzkiykoridornygnogramotnopodobratosvechenie2015-11-18-564c6498cba7e25053098

Leave a Comment

Your email address will not be published.

+ 81 = 89

Adblock
detector