Onafhankelijk maken van een online berekening van de trap – nwhistorycourse.org

The BlogHet doen van online ladder berekening, is het mogelijk in een korte tijd om een ​​compleet project te creëren en het berekenen van de kostenHet doen van online ladder berekening, is het mogelijk in een korte tijd om een ​​compleet project zijn stoimostLestnitsa te creëren en te berekenen - dit is een belangrijke, praktische element, het mogelijk maakt om vrij tussen het gebouw niveaus bewegen. Op de helling, hoogte, lengte van de ladder en stappen parameters hangt loopcomfort. Onjuist gebouwd ladders kan leiden tot ernstige verwondingen en kneuzingen. Daarom moet de modellering van de trap onder de eerste fase van de precieze berekeningen. Hoe kan ik de trap parameters zelf berekenen - lees het artikel.


Wat is er nodig voor de berekening van de trap te maken

Of het nu een trap bij de ingang, of een eigen huis - van de veiligheid en het comfort op de gezondheid van het lopen. Bijvoorbeeld, bij een te steile trappen en brede trap kan glad zijn, en wanneer er onvoldoende hoogte riser gemakkelijk schoeisel te vangen voor stap en het evenwicht te verliezen. 

Om problemen te vermijden, de parameters van de stappen en trappen moeten zorgvuldig te berekenenOm problemen te vermijden, de parameters van de stappen en trappen moeten zorgvuldig te berekenen

Voor onafhankelijke nederzetting, vandaag, gebruik formules, computerprogramma's, online rekenmachines. moet zich richten op staatsnormen, "standaarden en bouw normen", waarbij de optimale waarden toont voor de constructie van elk type geschikte en betrouwbare constructie, de mogelijkheid van aanbrengen van extra voorzieningen, panelen op de gangen elke dimensionering ladders.

Hoe de ladder te berekenen in een woonhuis

Om een ​​trap in het huisontwerp noodzakelijk een nauwkeurige meting van trapgat (breedte en lengte), de plafondhoogte.


Bij de planning van de bouw van een conventionele ladder, moet worden beschouwd:

 • De afmetingen van de kamer en soorten trappen (in kleine huizen zou logisch zijn de gebogen trap te gebruiken);
 • Het interieur en de algemene stijl van de kamer (bijvoorbeeld een aanvulling op de klassieke interieurs zal een houten trap, en voor een loft-style design - spiraal);
 • Materiaal, technologie, productie en installatie van de trap;
 • Werkbelasting;
 • De bewegingsrichting;
 • De noodzaak en de mogelijkheid van het installeren van de dragers.

Berekening van de trap in een prive-woning begint met een meetruimteBerekening van de trap in een prive-woning begint met een meetruimte

Als het huis in herstelling is, moet er rekening worden gehouden met de grootte van de kamer veranderde na reparaties. Als voorbeeld, kan het plafond en de vloer afwerking invloed op de afstand tussen de verdiepingen. Bovendien, in de berekening moet rekening worden gehouden met de dikte van het plafond. Als dit niet gebeurt, de laatste stap is overlapping creëren te klein of juist te groot risers die tot kloppen op stap slippen voorste been en daardoor verwondingen. Bovendien moet men rekening houden met de voorgestelde doorrijhoogte: geringe hoogte zal gaan te bukken tijdens de beklimming en afdaling van de trap, het creëren van ongemak.Rekenvoorbeeld ladder lengte, hoogte en breedte van de stappen

De initiële stap van het berekenen het berekenen omvat het aantal trappen. Hiertoe neemt ladder (afstand tussen de lagen van zuivere geslacht ALICANTE) en verdeel het in de geselecteerde optimale waarden van de hoogte van de stijgbuis - 12-20 cm en de resulterende afgeronde waarde het aantal trappen gelijk aan de mars.

In een ladder mag niet minder dan drie of meer dan achttien stappen.

Het kennen van de hoogte van de stappen kan worden bepaald en de breedte. De berekening van de waarden te gebruiken het volgende voorbeeld: x = 47 - y, waarin x - breedte van het podium, en - hoogte.

De hoogte en breedte van de trap moet precies hetzelfde, anders verschillende grootte onderdelen dwingt neer stap, wat kan leiden tot verwondingenDe hoogte en breedte van de trap moet precies hetzelfde, anders verschillende grootte onderdelen dwingt neer stap, wat kan leiden tot verwondingen

De breedte van het loopvlak van de gebogen trappen, in het smalste gedeelte mag niet minder dan 140 mm

Volgens het aantal stappen opgebouwd Projectiemethode van de horizontale lengte van de ladder.

Met het oog op de lengte van de mars te berekenen, moet u:

 • De uitsteeklengte van de ladder gekwadrateerd en daaraan waarde van de afstand tussen de niveaus verdiepingen toegevoegd;
 • Uit de resulterende waarden van de wortel.

Het uitvoeren van berekeningen voor de trap naar het platform, moet u overwegen wat de pad lengte moet groter zijn dan 14 cm en een breedte gelijk aan de breedte van de mars.

Ladder formule berekenen: definiëren een hellingshoek

Bereken optimale hoek ladder kromming kan volgens de formule: 2c + d = 580/660, waar - de hoogte en d - de breedte van het podium. Het berekenen van de kromming van trap met treden hoogte van minder dan 14 cm, geschikt formule: met a + d.

De hellingshoek van de constructie vooral afhankelijk van de stapgrootte en hoogte van de stijgbuisDe hellingshoek van de constructie vooral afhankelijk van de stapgrootte en hoogte van de stijgbuis


Voor typische trap bestaat "Table aanbevolen parameters," die maart tilt waarden bevat volgens de breedte en hoogte van de stap, de bestemming van de trap.

De buigingshoek voor specifieke tochten berekend op basis van het aantal en hoogte van de treden.

Hoe kan ik de trap te berekenen met zijn handen: advies over het ontwerpen van helixstructuur

Een wenteltrap - deze ergonomische en praktische manier om van verdieping naar verdieping. Bovendien kan dit ontwerp fungeren als een decoratief element voor het interieur van high-tech, minimalistisch en loft.

Om de diameter van een wenteltrap berekenen, moet de breedte vermenigvuldigd met twee en maart vouw de met de diameter van het substraat waarde. De hefstraal berekening te splitsen in twee mars breedte en aan de verkregen waarde voor de straal ondersteuning toe te voegen.

De belangrijkste dimensionale kenmerken van de wenteltrap worden berekend op basis van de diameter van de steunbuizen en de breedte van de marsDe belangrijkste dimensionale kenmerken van de wenteltrap worden berekend op basis van de diameter van de steunbuizen en de breedte van de mars


Om de ladder comfortabel was, moet de breedte van niet minder dan 800 mm: dit zal gemakkelijk navigeren door de trap twee personen.

Het aantal en de hoogte van de stappen voor schroefvormige trappen wordt berekend volgens een spoelontwerp biedt comfortabele beweging van de mens voldoende hoog (het aantal stappen in de lus gelijk is aan de lengte van de bewegingsbaan gedeeld door de breedte van de trap).

Om de hoogte van de stijgbuis te berekenen, moeten worden toegevoegd aan de gemiddelde volwassen mens (1 m 80 cm) gemiddelde profieldiepte (20 cm) te verhogen en verdeel de verkregen waarde met het aantal trappen in een bocht. Aan de resulterende waarde te verdelen en de hoogte van de ladder. Deze waarde is gelijk aan het aantal stappen in een wenteltrap zijn.

Wat is er nodig om de ladder naar de tweede verdieping

Op de eerste verdieping leidt een gebogen (spiraal, rechte, etc.) trap gemaakt van metaal, en een rechte lijn (maart) van massief hout. Meestal voor familie huizen en particuliere woningen gebruik maken van de trap met bochten. Het belangrijkste voordeel van dergelijke structuren is dat het bespaart ruimte.

Berekening van het ontwerp, wat leidt tot de tweede verdieping van de kamer hangt af van de kenmerken en de stijl van het interieur kenmerkenBerekening van het ontwerp, wat leidt tot de tweede verdieping van de kamer hangt af van de kenmerken en de stijl van het interieur kenmerken

Om de Interfloor ladder volgende waarden moeten weten te berekenen:

 • De hoogte en lengte van de plafondopening;
 • De breedte van de trap;
 • Het totale aantal trappen;
 • Aantal draaien en lagere niveaus;
 • De gewenste configuratiestappen;
 • Location voordeur.

Verder is het nodig om de positie van de bovenste trap op de tweede verdieping bepalen (onderstaande vloer of spoelen).

Bereken de ladder in een prive-woning kan zijn, zowel zelfstandig en met de hulp van online calculator.

Calculator voor trappen

Calculator - een programma waarmee u de belangrijkste waarden te berekenen voor het ontwerp van comfortabel en veilig trappen.

Het resultaat van het werk met de online calculator is illustratief tekenen, die u vervolgens afdrukkenHet resultaat van het werk met de online calculator is illustratief tekenen, die u vervolgens afdrukken

Vandaag de dag, veel sites in verband met de bouw, biedt zijn versie van de online calculator, die elk kenmerken die vooral betrekking hebben op de interface en methode demonstratie resultaten. Bijvoorbeeld, sommige calculators, na het maken van berekeningen, levert kant-ladderdiagram alle noodzakelijke hoeveelheden. Deze tekening kan eenvoudig worden opgeslagen op een computer en print. Er zijn online programma's die het mogelijk maken om de kosten van de trap reiniging (wassen stadium, stokken) voor residentiële en commerciële toepassingen te berekenen, afhankelijk van hun instellingen. U kunt de programma's op apparaten met Android-platform, ios, ramen.

Hoe werkt de ladder calculator online

Om de calculator online te gebruiken is heel simpel: voor een product van nauwkeurige berekeningen, moet u het type van de trap (recht, U-vormig, L-vormig, enz.) En voer de oorspronkelijke kenmerken van het pand te selecteren.

Om de noodzaak om de volgende vereiste parameters te specificeren te berekenen:

 • De hoogte en lengte van de opening;
 • Het aantal trappen;
 • De gewenste configuratie stappen (loopvlakbreedte, de grootte van de overhang, de stijgbuis hoogte).

Wanneer geïntroduceerd in de online calculator juiste beginwaarden, vindt u de exacte berekening van de gewenste ladder model krijgenWanneer geïntroduceerd in de online calculator juiste beginwaarden, vindt u de exacte berekening van de gewenste ladder model krijgen

Bovendien, afhankelijk van het type van de ladder, en kan het nodig zijn om extra informatie in te voeren. de breedte van de trap en het totale aantal lagere fasen - bijvoorbeeld een wenteltrap de rotatiehoek, de buiten- en binnendiameter van de ladder en voor ontwerpen met een rotatie van 180 graden te duiden. Sommige rekenmachines kunt waarden rekening houdend met de eigenschappen van verschillende materialen (hout, steen, beton, enz.) Te berekenen. Bijvoorbeeld een constructie calculator Zhitova.

De meeste online rekenmachines hebben visuele signalen-foto's met de aanwijzing van de waarden die moeten worden ingevoerd.

Berekening van de trap: het programma voor 3D-modellering

De technische ontwikkeling staat niet stil: vandaag hebben we de kans om 2 en een 3D-model van een object. 

Computer-gebaseerde methode maakt het mogelijk om een ​​nauwkeurige twee- of drie-dimensionaal model van de toekomst trap, trap manieren om mount (SNIP-systeem, lassen, enz.), Geschikt te identificeren voor de toewijzing van budgetten, zal u helpen begrijpen hoe het eruit zal zien in het interieur trap. Methoden voor de berekening van alle programma's is gebaseerd op de naleving van de standaarden en normen staat.

Krijg 2 of 3D-modellen van ladders kan worden met de hulp van gespecialiseerde software voor het modellerenKrijg 2 of 3D-modellen van ladders kan worden met de hulp van gespecialiseerde software voor het modelleren

Programma's verschillen in de interface taal, de beschikbaarheid van tools voor het invoeren van gegevens en trap componenten (sommige programma's kan een model van het type riser omvatten, kosour, boog, traliewerk, steunpilaren, etc.), de mogelijkheid van het modelleren van de trap gemaakt van verschillende materialen (hout, steen, beton, etc.).

Sommige diensten bieden online simulatie mogelijkheden: bijvoorbeeld Lesenka.ru.

Berekening van de trap (video)

Het ontwerpen van trappen is belangrijk voor elk gebouw: zowel residentieel en commercieel. De trap van het materiaal, de lengte van de trap, de grootte van de stappen is afhankelijk van het comfort en de veiligheid van de werking ervan. De omvang van de trappen, lengte en de mate van de trap afmetingen invloed gebouwen, trappen bouwen. Naar behoren af ​​te wikkelen hun eigen handen, vandaag de dag, kan absoluut iedereen. U kunt computerprogramma's, internetbronnen, gebouw formules gebruiken. Beide methoden nauwkeurige data verstrekken. Je hoeft alleen de meest geschikte te kiezen! A "tabel met aanbevolen instellingen" zal u helpen om de waarden verkregen met de optimale en, indien nodig te vergelijken, corrigeren van de berekening.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

2 + 8 =

Adblock
detector