Olika typer av brandstegar: en översyn av 3 typer – nwhistorycourse.org

The BlogBrand trappor ska vara av hög kvalitet, hållbar och tillförlitligBrand trappor ska vara av hög kvalitet, kan hållbara och nadezhnoySegodnya används trappor vara av olika typer och skapas som skräddarsydda och standard. Det är värt lite mer fokus på den typ av brand rymningar. Artikeln också kommer att tala om vilka typer av enhet och destinationen. I varje byggnad, inuti eller på fasaden nödvändigtvis brandstegen (PL) måste installeras, brandmän måste manuella enheter för att komma in en brinnande byggnad.


De typer av brand rymningar: typer av enheter

I enlighet med den federala lagen om 22 juli, 2008 № 123-FZ "tekniska föreskrifter om brandsäkerhetskrav", brandmän kallas stegar, som är utformade för drift i händelse av brand och räddningsverksamhet. Denna definition innebär att ubåtarna är utformade för att höja brand på taket av en byggnad under en brand, inte att evakuera människor från byggnaden.

Det finns flera typer av brand flyr, som är indelade i enlighet med storleken av strukturerDet finns flera typer av brand flyr, som är indelade i enlighet med storleken av strukturer

Beroende på vilken höjd gör upphov kan ubåten vara vertikal och marscher, det vill säga med landningen mellan spännvidder. storlekskrav finns i NPB 245-2001 och GOST 5325-2009.

På storleken på enheten är uppdelad i följande typer:

 1. Vertikal utan stängsel.
 2. Vertikal har staket.
 3. Rescue mars.

Evakuerings trappor (AL) är avsedda för säkerheten för människor, för nödåtgärder under en brand. EL kan endast marscher med en lutning på 45 grader. Å ena sidan, designen för brandkåren av soldater, genom vilken de kan sträcka brandslangar i byggnaden och kan nås när som helst byggarbetsplats. Å andra - typer av stegar som används av barn och äldre, ger en massa evakuering av människor till frisk luft och på en säker plats på kort tid. Defensiv skottlinjen bör endast behandla professionella skydd kämpar eld.


De vanligaste typerna av stegar för brandsäkerhet: viktiga poäng

Det viktigaste kravet för alla typer av ubåtar är att de alla skulle gå ut på territoriet i anslutning till byggnaden eller att passera genom lobbyn. Han måste vara åtskilda av skiljeväggar med dörrar från korridoren utrymme intill den. Nödutgång från källaren och bottenvåningen bör byggas separat från trapphuset av byggceller, viktigt eftersom det är möjligt att stänga av vägen snabbare.

Innan du installerar ett brandstegen, måste du göra en plan för dess placeringInnan du installerar ett brandstegen, måste du göra en plan för dess placering

Placeringen av varje dörr ska anges i planen och vara placerad i en lättillgänglig plats för människor, i samband med en flyktväg.

Annars, när utgången är inställd på passagen genom den gemensamma trappan, måste den ha en separat utgång utåt: • På gatan;
 • Byggnaden;
 • I stan.

Måste vara döva brandväggar. På grund av den korrekta organisation brandstegen, är evakuering snabb, ingen trängsel och trafikstockningar, så att du kan rädda människor och eliminera källan till branden. När det gäller skriven av mer än ett abstrakt, men ändå behöver prata om ubåten igen.

Hand brand flyr: Assault Submarine

Manuella brandstegar - detta är en oumbärlig egenskap av nödsituationer ministeriet branden utan skalning stegar arbeta brandmän kan inte fungera. Att använda SHL är nödvändigt för evakuering och brandbekämpning, för snabb in i byggnaden från utsidan.

Populära handhållna brand rymningarPopulära handhållna brand rymningar

Beroende på uppgiften kan delas in i 3 typer av hand PL:

 1. Stick.
 2. Tre knä.
 3. Assault.

I detta avsnitt lite mer om kroken stege. Struktur 2 är parallell med bågsträngen 12 steg och metall krok. Handmonterade misshandel ubåt fungerar bra när du lyfter, sänker branden på balkongen och ett fönster eller balkonger av höghus. Dessutom, om du behöver till jord attack kan användas i en fast position på taket av byggnaden med branta sluttningar.

När är evakueringen av de drabbade personer som använder SHL i P44T omöjligt för henne samtidigt fanns 2 vuxna - upp till en maxvikt på 200 kg. Idag, konsument- och brandkår använder ofta modeller av ubåtar Cal eller DWG och efterfrågan i kombination modell.

Ändamål, typer och anordning manuella brandtrappa: trappa-stick

Manuella brandstegar är utformade för att avfyra brigad i räddningsaktioner kunde fritt gå upp och ner.


Ofta brandstege manual presenteras som en speciell attackOfta brandstege manual presenteras som en speciell attack

Såsom nämnts, kan manuella brand trappor (bära) vara i form av:

 • käppar;
 • för angrepp;
 • Tre knä.

Det kan tillverkas av trä eller aluminium. Stål eller trä stege har en enkel design. Stegar kommer i en komplett uppsättning av utrustning brandbilar som förde dem till brandplatsen, som evakueras. En typisk stege-stick är konstruerad för att lyfta kämpar brandkåren på första våningen.

Ansökan är möjlig endast i en liten höjd behövs för arbete inne i byggnaden. Withs består av 2 och 8 steg. Vikbar design, eftersom produktionen innebär gångjärns steg. Hopfällbar stege när den är hopfälld liknar en pinne och det kan användas i händelse av brand för att slå gips och liknande arbete.


Tre knä stege brand

Vik ut tre avsnitt stegar som behövs för att lyfta brandkår soldater i fält 3 våningar eller på taket av en 2-våningsbyggnad. I ovikt skick brandteknisk utrustning kan lyftas på enheten.

Fördelarna med tre knä stege brand är så praktisk och bekväm användningFördelarna med tre knä stege brand är så praktisk och bekväm användning

Förlängning stege består av utdrag:

 • den nedre;
 • medium;
 • Upper.

Även den innefattar en förskjutningsmekanism, förlängning och fixering (noder). I nominera Varje fot glider över bågsträngen och stödväggen 2 är botten och toppen av strukturen. Nomineringen görs av rep, som bör flyttas genom korset och den mobila enheten.

För att stoppa förlängningen Släpp repet tillräckligt. Innan arbetet är det nödvändigt att noggrant studera reglerna installations. När det är en upplevelse, de tre sektions stegar installeras snabbt. Du kan njuta av en bakvatten. För att ta bort, stänga stegen är nödvändigt att flytta repet och långsamt minska krafterna på den. Smidigt sänka knäet. Detta bör göras mycket noggrant.

Brandtrappor på taket: tillverkningen av materialet

Vanligtvis är fasta tak, arbets stegar och bryggor gjorda av galvaniserad metall och måla resistenta mot väderförhållanden måla. "Dekorera" färg krävs. PL på taket av en metall med den inre osynliga delen belagda med zink som skyddar strukturen från korrosion.

Om du väljer att installera brandstegen på taket, bör du överväga rummet design och dess konstruktionOm du väljer att installera brandstegen på taket, bör du överväga rummet design och dess konstruktion

Alla strukturella element fast ansluten kan du göra installationen av valfri längd. Senaste fastighetsägare stege för taket av aluminium. Deras syfte också, och fördelen av styrkan och enkel konstruktion.

enheter måste överensstämma med:

 • projektet;
 • golv;
 • Säkerhetsregler.

Du bör definitivt överväga utformningen av huset, ställ in dörren till vinden. Hatch skall förläggas mellan taket och översta våningen, för honom skall vara lättillgänglig. Ritningarna är nödvändigt projektet att överväga i det skede då uppskattningen av när grunden är lagd. När byggandet tilldelades avslutade vi installationen måste upplevas.

Om du har någon erfarenhet, är det bäst att kontakta ett professionellt företag som kommer att kunna reparera de gamla brand rymningar, färg, utför reservdelar. I sådana företag, det finns alltid den katalog där du erbjuder ett brett utbud av färdiga konstruktioner och tjänster. Fire flyr är viktigt att ordna på varje byggnad, vare sig på dagis, i en kontorsbyggnad. Vissa ägare av multi-level lägenheter där mellan golv spiraltrappor ordna ubåtar i balkongen i lägenheten. Dessutom måste byggnaderna vara nödutgångar.

Trappor metall brand: hur man målar

Många kommer att undra vilken färg och sammansättning av färgbrandstegen. PL färg behövs för att skydda strukturen från rost. Historien berättar att under tiden för Sovjetunionens använde emalj PF-115. Idag använder zinkbeläggning eller special emalj marken. Den kan användas utomlands färgämne, och kan den inhemska.

När du väljer färg för brandstegen, måste du överväga dess stabilitet och hög kvalitetNär du väljer färg för brandstegen, måste du överväga dess stabilitet och hög kvalitet

Genom att specifikt emaljbeläggnings fördelar inkluderar:

 1. Resistens mot rost.
 2. Lätt att använda.
 3. Hög kvalitet beläggningar.

Om avståndet till ubåten inte skiljer sig en stor längd, i färgning kan användas teleskopisk stege stege. Idag köper färg och eventuella brandsläckningsutrustning kan vara i någon stad, och Salavat verkligen inget undantag.

Med gångjärn stege brand räddning

Om du vill använda medlen för räddning, några speciella färdigheter som krävs inte standard övningar. Experter rekommenderar noggrant samordna sina handlingar, är den återstående processen förstås intuitivt och skiljer sig inte från att höja eller sänka den andra stegen. Evakuering av den ledade stege räddning utförs inte.

Den enklaste varianten av räddningsbrandstegen är en ledad konstruktionDen enklaste varianten av räddningsbrandstegen är en ledad konstruktion

Inte evakuera:

 • barn;
 • de äldre;
 • patienter.

Sorter av brand rymningar (video)

Att evakuera använda mekaniserad enhet. I ett extremfall kan evakueringen ske "nod" av erfarna badvakter.

Exempel på brandstegar (foto)

24edadbf32f8e151328e2f725b0d0526DES0110evakuatsionnyy-vyhod-na-Balkonefire03fire01foto-marshevoy-konstruktsiiispitkrlestnica7brand-trappa-gost-2krlestnicafas7

Leave a Comment

Your email address will not be published.

63 + = 73

Adblock
detector