The BlogFicus - termofil dekorativa kultur, som ofta kan hittas på våra breddgrader, speciellt i byggnaderFicus - termofil dekorativa kultur, som ofta kan hittas på våra breddgrader, främst i zdaniyahBonsay ficus - en växande små kopior av större träd. Det är en konst, som härrör sina rötter från östländerna. Med vissa växter att arbeta mer enkelt med andra tyngre. De odlas i enlighet med vissa regler och kanoner. En dvärg version av träd kan inte bara köpa, men också att skapa sina egna händer.


Stilar och de viktigaste sorterna av den japanska konsten att bonsai

Bonsai konst är uppdelad i flera typer av växter.

De skiljer sig på vissa grunder, de viktigaste är:

 • Kontinuerlig blomning;
 • Fjäder avslöjande;
 • Säsongs sommar skönhet,
 • Växter med en ovanlig form av stammar eller grenar.

Varje stil tillhandahålls av naturen. Därför varje träd i miniatyr upprepar form och utseende av den ursprungligaVarje stil tillhandahålls av naturen. Därför varje träd i miniatyr upprepar form och utseende av den ursprungliga

Plocka upp stil bygger på utvalda arter av ficus.


Den första och enklaste form - rätt upprätt, kallas det Tekkan. Denna stil kännetecknas av raka linjer, så det är det enklaste för dem som just börjat lära sig japanska konsten. Den kännetecknas av en konisk trunk växer rakt och massiva rötter, sprider sig i alla riktningar.

Nästa upp är fel sorts upprätt (Moyogi). Denna typ skiljer sig från den föregående typen, böja stammen. Krökningar kan vara ett fåtal, men de reduceras till toppen. Rötterna till denna stil har ses på ytan, och kronan inte spela för potten kanten.

Stammen av vinden eller Fukinagasi utformade så att förgrena och bål var lutar i samma riktning. Denna form liknar en permanent vindpinade träd stående på strandenStammen av vinden eller Fukinagasi utformade så att förgrena och bål var lutar i samma riktning. Denna form liknar en permanent vindpinade träd stående på stranden

Sokan behöver ingen speciell beskrivning. Dess kännetecken två stammar växer från samma rot. Varav en är högre och tjockare än den andra. Just i denna form kan finnas fler grenar av den totala rotsystemet.Grove (Esueue) skiljer sig från andra stilar av det faktum att i detta fall, i ett kärl som odlas flera växter av samma art. Ofta får plantera olika typer av bonsai, bör de inte vara mindre än fem.

Ficus benjamin bonsai: allmän information

Ficus är ett bra val för dem som bara vill börja engagera sig i japansk konst. Han är opretentiös i vården och gör det lätt att få de nödvändiga kunskaper och erfarenheter som skulle gå vidare till mer komplexa och traditionella typer av träd.

Du måste börja med bildandet av Ficus Benjamin, är nödvändigt för att uppnå en stor trunk diameter. Det viktigaste att ha en gradvis växande basen av en trädstamDu måste börja med bildandet av Ficus Benjamin, är nödvändigt för att uppnå en stor trunk diameter. Det viktigaste att ha en gradvis växande basen av en trädstam

Grenarna bör placeras jämnt och rotera, och kronan som skall avsmalnande. Benjaminfikus skiljer sig från andra i att det är mycket bräcklig och kan inte tolerera en tråd lindning. Även om du kan försöka kontakta de unga skotten i vissa fall. Samtidigt ger han en underbar skörd och lätt ger skott.

Efter plantering, kan bonsai övervakas både för vanliga rum blomma. Flera månader senare, är det endast nödvändigt att blotta rötterna och gör en beskärning trädet kronan.
Citronfikus bonsai: odlingsteknik

Citronfikus i sin struktur liknar ett träd Benjamin. Den skiljer sig från sin släkting form av blad. Denna typ av anläggning bildar snabbt en rotsystem och är perfekt att växa ut ur hans bonsai. Denna Ficus inneboende tunn och smidig bark, som är lätt att skada. Det är inte nödvändigt att vattna ofta, är det viktigt att ta hand om bra belysning.

Med rätt skötsel är citronfikus resistent mot sjukdomar och parasiterMed rätt skötsel är citronfikus resistent mot sjukdomar och parasiter

I avsaknad av lämplig behandling, kan du uppleva följande problem:

 • Löven faller och mörkare, det finns fläckar eller blad. Detta är ett tecken på att en hel del fukt och rötterna börjar ruttna i jorden;
 • Om trädet kasta löv Tvärtom är det ett tecken på vattenbrist;
 • Twisted och mörka bladverk, ett tecken på att bränna växter;
 • Brist på fukt i rummet kan leda till spinnkvalster.

Om du upplever sådana problem, de kan vara ganska lätt att lösa. Identifiera avvikelse från normen, hjälpa foton och Internet. Idag finns det en hel del litteratur, som ett alternativ, kan du besöka mästarklass.


Grundläggande vård regler: ficus bonsai

Det finns olika typer och former av bonsai. Nästan alla träd kan odlas i miniatyr och det är ganska lätt att göra hemma.

För att göra detta, välj en av de presenterade växtarter:

 • bengal;
 • Ginseng eller ginseng
 • Mikrokarpa;
 • Benjamin;
 • Carica eller fikon;
 • avtrubbad;
 • Rostig-rött;

Varje träd i listan är bra för att skapa en miniatyrkopia av japansk stil. Det är endast nödvändigt att ta hand och följ steg för steg alla instruktioner för att bilda en mini kopia av trädet. Det finns många sorter av bonsai och varje kräver tålamod och god vård, oavsett ficus bonsai Taiwan.

Planta som odlas för två år, och först därefter börjar att förvandla det till en miniatyrPlanta som odlas för två år, och först därefter börjar att förvandla det till en miniatyr


Formation börjar med beskärning av kronan, vilket görs bäst på vintern, tills anläggningen är i vila. I detta fall kommer bonsai spara den minsta juice. Under sommaren och våren kan du bara beskära stora blad och unga skott, hjälper det att justera storleken och bladverk tillväxt. Med hjälp av tråden kan formas av något bonsai som Ficus till ålderdom behåller sin elasticitet.

Transplant unga plantor bör utföras en gång om året. För vuxna anläggningen bör det göras med några års mellanrum. Allt detta måste följas för korrekt trädens tillväxt.

Farligt för alla växter kan vara den fukt, eller brist på sådan. I det första fallet, kronan på trädet mörk, täckt med fläckar och eventuell rotröta. Om anläggningen är inte tillräckligt med vatten, kan det förlora blad. Men allt detta är repareras, om plötsligt Bonsai kastade alla sina blad, måste den vattnas och se honom närmare.

Hur man odlar bonsai Ficus (video)

Ficus inte riktigt nyckfull, och lika lätt att ta hand om. Observation alla regler och riktlinjer, kan du odla underbara bonsai, som kommer att pryda huset.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

− 2 = 3