The BlogDe exacte lay-out van het plafond - de sleutel tot succesvolle installatie frame voor gipsplaatDe exacte lay-out van het plafond - de sleutel tot succesvolle installatie van het frame onder de gipsokartonMnogie mensen de voorkeur aan de uitlijning van het plafond met behulp van gipsplaten te maken, omdat de installatie van een dergelijke structuur te implementeren is heel simpel. Met het oog op gipsplaten plafond goed te verzamelen, moet je de kist veilig te stellen. Frame voor verlaagde plafonds kan worden vervaardigd uit metalen profielen of houten balken. Voordat je begint moet je kiezen om de optimale grootte van het ontwerp te kiezen en een voorlopige lay-out.


Het frame van het profiel van het plafond van gipsplaat: kenmerken en afmetingen

Voordat een opgehangen gipsplaten plafond op een metalen of houten frame, moet u een tekening te maken. In de vervaardiging ervan, moet u rekening houden met de configuratie en afmetingen van de ruimte.

De basis voor het kader zal UD-profiel. Het zal de ruimte rond de omtrek omringen. Aanbevolen wordt het zich op een afstand van 5 cm van de onderkant van het plafond. Anders kan de structuur worden vervormd.

In de regel, voor de installatie van een maximum spanning gipsplaat op metalen frame maken nauwkeurige tekeningIn de regel, voor de installatie van een maximum spanning gipsplaat op metalen frame maken nauwkeurige tekening

Ook wanneer constructietekening rekening met de volgende afmetingen:

 1. Profiel van CD moet parallel aan de kamer worden geplaatst. De afstand tussen aangrenzende profielen moet minimaal 60 cm.
 2. Als u het maken van een multi-level plafond, de optimale afstand tussen de hangers - 40 centimeter.
 3. Bevestig de gipsplaten aan het profiel dat u nodig hebt om stap 25-27 centimeter.

Markering het plafond in het kader van de gipsplaat: stap voor stap handleiding

Merken - een van de belangrijkste stappen, want het is uit het zal afhangen van de succesvolle montage van het profiel en de structuur als geheel. De lay-out moet worden toegepast op het plafond nadat u elimineren alle gebreken en zagruntuete oppervlak.


Met het oog op de lay-out te maken zult u zeker een laser-niveau nodig. Dit apparaat zal u toelaten om beter toe te passen de lay-out. Ook voor het markeren, vindt u een meetlint, stalen profiel, token en gebouwniveau nodig hebben.

Voor het maken van de lay-out van het plafond, moet u al zijn onvolkomenheden en defecten te verwijderenVoor het maken van de lay-out van het plafond, moet u al zijn onvolkomenheden en defecten te verwijderen

Het plafond moet worden toegepast:

 • De afstand tussen het vlak en de buitenste steunplaat. Wilt u een laag van isolatie, de optimale afstand te zetten - 40-60 centimeter. Ook rekening houden met de grootte van verlichtingsarmaturen.
 • kratten grootte. Celgrootte worden bepaald door de afmetingen van de plaat en het gewicht van verlichtingsarmaturen.
 • Het plaatsen van de draagconstructie. Deze grootte moet worden toegepast in het geval dat u van plan bent om een ​​multi-level plafond te installeren. Bij het kiezen van de optimale omvang, er rekening mee dat de muur niet mag worden blootgesteld aan te hoge belastingen. Als de muren in uw kamer worden gemaakt van beton, dan zijn er geen beperkingen.

Metaalframe voor verlaagde plafonds

Het metalen frame is gemaakt van verschillende typen profielen. Elk detail heeft zijn doel. Naast de profielen, het frame bestaat uit speciale bevestigingselementen. Dit kan crab connector bystropodves of U-vormige beugel.Als het nodig is om de versterking te ontwerpen, efficiënt gebruik van heugelprofiel CW. Het is gevestigd in stappen van 380-410 millimeter. Vergeet niet dat het moet worden bevestigd zodat de twee partijen een kans om vellen van gipsplaat hechten gehad.

Bij het kiezen van een metalen frame onder het plafond moeten denken vóór de geplande hoogte van de constructieBij het kiezen van een metalen frame onder het plafond moeten denken vóór de geplande hoogte van de constructie

Ook voor het vervaardigen van een metalen frame gebruikt:

 1. Gids UD-profiel. Dit onderdeel is geïnstalleerd langs de gehele omtrek van de kamer. De breedte van het profiel - 25 mm en lengte - 3000 mm. Voor het afwerken van het plafond wordt aanbevolen om delen uit staalplaat te gebruiken.
 2. Het dragen van CD-profielen. Deze profielen worden in de definitieve totstandkoming van de kratten. Op CD-profielschets gipsplaat vellen. De breedte van het product varieert van 25 tot 60 millimeter en een lengte van 3000-4000 mm.
 3. Arch profiel. Dit profiel heeft hetzelfde doel als het draagprofiel. Echter, dit stuk heeft veel bezuinigingen, zodat het gemakkelijk te buigen.

Metalen frame voor gipsplaten plafond: installatie regeling

Als je eenmaal hebt gemarkeerd het plafond, kunt u beginnen met kratten monteren. Voor raamwerkconstructies, zult u het anker bevestigingsmiddelen of direct hangers nodig. mount type "crab" of klemmen kunnen desgewenst worden gebruikt. Voor een strakke pasvorm op karkasnike profielen moeten worden gebruikt saai en piercing schroeven.

Voorafgaand aan de installatie begint, moet u de laagste hoek van de kamer te definiëren. Daarna is het noodzakelijk om uit de afstand die nodig is om de communicatie en bedrading onder het plafond te bedekken. In het resulterende wijzen op een laser-richtinrichting te installeren.

De belangrijkste fasen van de installatie van het plafond gipsplaat - markering plafondbekleding en montageframeDe belangrijkste fasen van de installatie van het plafond gipsplaat - markering plafondbekleding en montageframe

Aandrijfsamenstel metalen frame:

 • Maak een paar gaten in het plafond. Stap gaten tussen - 40 cm.
 • Steek de pluggen en schroeven in de gaten.
 • Bevestig de geleidingsrail aan de wand. Herhaal deze procedure totdat totdat u de delen rond de omtrek van de kamer te vervangen.
 • Hechten aan het plafond Direct schorsing.
 • De spanning tussen de langsgeleidingen een aantal bossen. Zij zullen u helpen om het gemakkelijker maken om te navigeren en nauwkeuriger installatie.
 • Bevestig de draagprofielen directe suspensie. Het moet zeer zorgvuldig gebeuren, aangezien dit stadium zal afhangen van de sterkte van de draagconstructie.
 • Installeer de traverse. Zet ze vast met elkaar door middel van "krab".
 • Obsheyte structuur gipsplaten.

Installeer gipsplaat, houten frame,

Houten krat zijn nuttig voor decoratie van een woonhuis. Dit frame set iets eenvoudiger. Vergeet echter niet dat de boom onder invloed van vocht kan worden vervormd. Vergeet niet dat de vochtigheid indicator materiaal niet meer mag bedragen dan 13%.

Voor het vervaardigen van houten balk bars gebruikt naaldhout. Een dergelijk materiaal is goedkoop en duurzaam. Voordat u de kist te installeren, vergeet dan niet om het hout antiseptische samenstelling te behandelen. Dit zal het materiaal te beschermen tegen schimmel en meeldauw.

Als algemene regel geldt dat de installatie van het plafond van gipsplaat over een houten frame gemaakt in privé-woningenAls algemene regel geldt dat de installatie van het plafond van gipsplaat over een houten frame gemaakt in privé-woningen


Installatie van houten kisten in de volgende volgorde:

 1. Zet op het plafond en de muren lay-out. Om dit te doen, gebruiken otbivochnogo snoer en een laser-niveau.
 2. In geselecteerde gebieden zeggen het gat diepte van 3-4 cm. Merk op dat de gatdiameter mag niet groter zijn dan 0,7 cm.
 3. Bevestig de stang in de suspensie.
 4. Bevestig de stang in de verkregen gaten en druk ze met pennen. Vergeet niet dat de achterkant van de hangers nodig om de afdichting lint te lijmen.
 5. Bevestig de riem suspensies.
 6. Spanning op de vislijn met de regel flush gedeelde bevestiging structuren.
 7. Lijn en vergrendel de bars. Voor de bevestiging schroeven gebruikt.

Installatie van het plafond gipsplaat (video)

Stel het frame onder het gipsplaatplafond eenvoudig. Het belangrijkste ding - correct markeren de ondergrond en geschikte materialen voor de kratten te selecteren. Wilt u een multilevel plafond gipsplaten te maken, dan moet je worden gebruikt metalen lat. Houd er rekening mee dat voor de installatie van multi-level structuren moeten worden gebruikt alleen de profielen die zijn gemaakt van staal plaat. Wilt u een single-level plafond te installeren, om geld te besparen, gebruiken voor de productie van houten kisten bars. 

Leave a Comment

Your email address will not be published.

5 + 2 =