Modern trappa till andra våningen med sina händer – nwhistorycourse.org

The BlogVid arrangemang av trappan till andra våningen, måste allt lämnas åt slumpenVid arrangemang av trappan till andra våningen, har allt att ses över till melocheyNa hittills byggandet av ett privat hem är inte begränsat till en våning, så det är nödvändigt att utföra trappan till andra våningen för att kunna få enkel åtkomst. Det är fullt möjligt att bygga en stege av olika material på egen hand, det viktigaste noggrant genomföra alla nödvändiga beräkningar, som annars design kan vara farligt och opålitlig.


Hur man gör en stege i ett privat hus på egen hand

Konstruktion av interna trappor i ett privat hus på landet - processen är ganska komplicerat, men det är genomförbart.

När uppföra en stege bör:

 • Ta hänsyn till det inre av huset,
 • Gör alla nödvändiga beräkningar,
 • Välj den design som passar i alla avseenden.

För att hitta den mest hållbara alternativet, är det värt pre dra tiskt trappan, som måste vara i huset eller hitta en färdig alternativ, som troligen kommer att passa alla behov och har anpassat till deras behov. Innan du väljer en modell trapporna till ett privat hem, är det viktigt att beräkna alla designparametrar. Många undrar vad är bättre att göra trappan.

Vid arrangemanget i trappan på andra våningen måste ta hänsyn till insidan av husetVid arrangemanget i trappan på andra våningen måste ta hänsyn till insidan av huset


Oftast i en byggnad i trappan är tillverkade av material såsom:

 • trä;
 • betong;
 • Metal.

Genom sin konfiguration trappor kan vara raka, spiralformade eller svängning. Dessutom finns det också kombinerade varianter. De mest hållbara och kapitalvaror anses vara gjord av betong, men det tar en hel del tid att förbereda en solid grund och scenografi. Metallkonstruktion kan göras ganska enkelt, du behöver bara känna till reglerna för arbetet med svetsning och trätrappor kan vara mycket lätt att göra själv, att det viktigaste bekanta med steg för dess tillverkning.

Det enklaste sättet att göra en direkt trappa, eftersom det har ett litet antal delar och tar liten plats helt och hållet. Skruva konstruktion kännetecknas av det faktum att de behöver ett litet område, de ser mycket elegant, men inte alltid så lätt att använda.

Stege av flera vikar är en ganska komplex struktur, vilket är problematiskt att bygga. Denna design är perfekt för hemmet, där det finns ett betydande avstånd mellan våningarna.tillverka enkla trä trappor Guide

Den enklaste anordningen anses vara en enkel odnomarshevoy trappor.

Den består av:

 • stringers;
 • räcken,
 • slitbanor;
 • Podstupenek.

För att beräkna höjden måste du ta avståndet mellan golv och tak för att lägga tjocklek. För att ganska snabbt räkna ut vad som ska flygas och längden av basen, initialt för att bestämma parametrarna för stegen. Om huset är små barn bor, kommer den optimala höjden av trappan vara 15 centimeter, och i alla andra fall skall likställas med 20 centimeter. Gör stigare högre är inte nödvändigt, eftersom återhämtningen kommer att bli mindre bekväm.

Odnomarshevaya trappa - en av de enklaste alternativen för stegarOdnomarshevaya trappa - en av de enklaste alternativen för stegar

Optimal steget bör vara 20-30 cm, för om de är bredare, kommer hela strukturen tar upp mycket mer utrymme som inte kan vara helt bekväm.

Det är ett steg för steg guide stegar tillverkning, som med nödvändighet måste följa, eftersom detta kommer att köra ganska hög kvalitet och robust design. För tillverkning av trappor bör väljas hållbara och robust trä, eftersom alla delar av stegen måste tåla inte bara den totala vikten av strukturen, men också människor. Stark kartong skäras mall som kommer att uppfylla alla parametrar i framtiden trappan, och sedan från mallen att producera träelement för trappan. Då måste du samla alla delar av trappan och behandla dem med antiseptiska lösningar, täckt med färg eller lack.

Hur man gör stegen snabbt och enkelt från betongen

Om huset har ett konkret tak andra våningen, kan du ordna en enkel betongtrappa, som kommer att vara hållbara och med rätt behandling kommer att se mycket vacker. Du kan göra en helt konkret trappa i huset, eller hälla betong endast kosour, och allt annat att göra med andra material.

För framställning av en sådan stege krävs:


 • Vattenfast plywood;
 • Tålig timmer;
 • beslag;
 • skruvar;
 • Konkret lösning.

Snabbt och enkelt utrusta stegen med händerna kan göras av betongSnabbt och enkelt utrusta stegen med händerna kan göras av betong

Konstruktion konkreta trappor kräver särskild uppmärksamhet, så allt du behöver för att noggrant beräkna, som bas måste vara mycket tålig. Du bör börja med formen montering, vilket måste ske enligt alla befintliga ritningar, och med tanke på att det skulle vara absolut inga sprickor.

Den färdiga formen måste placeras mellan våningarna och fixa med hjälp av träskivor. Därefter måste slaktkroppen läggas inuti armeringen och häll betongen framställd substratlösning.

Fylla ramen med en lösning måste vara omedelbart, annars soliditet den färdiga konstruktionen kan äventyras. När betongen hårdnar tillräckligt väl, kan formen tas bort och steg hälla jämna vatten för att undvika sprickor i betongen. Utformningen bör noggrant torka och sedan kan du fortsätta att avsluta trappan. Kolla in det färdiga design kan vara olika material, i synnerhet, kan du använda trä, sten, kakel och många andra material.

Snabb och enkel: byggandet av trappan i privata hus, gjord av metall

Ganska intressant och originellt utseende hemgjorda stegar av metall, är det dock nödvändigt att göra dem lite ansträngning och ta hänsyn till alla egenheter arbeta med detta material. För att sätta en stege gjord av metall, måste du först förbereda en del material och verktyg.


I synnerhet:

 • Stålkanal;
 • Metallhörn;
 • Svetsapparaten;
 • Plåt;
 • Fil.

Metall stege i ett hus på landet - designen är mycket robustMetall stege i ett hus på landet - designen är mycket robust 

Bygg en stege måste börja med det faktum att kanalen skärs i bitar och kommer att rama in. Genom sidoytorna av ramen svetsade hörn vid regelbundna intervall, som kommer att vara lika med höjden av stegen. Alla hörn måste placeras exakt parallellt med varandra. Den övre änden av ramen är fast fixerad och fäst vid den övre golvplattan och bottnen fäst vid golvet. Sedan steg svetsad järnplåt, samt järnväg. I slutskedet, är den färdiga konstruktionen behandlas av speciella korrosionsblandningar. För att inte ändra strukturen, är det nödvändigt att genomföra alla steg i följd och strikt följa alla regler för dess konstruktion.

Råd om hur man gör själv en stege i ett privat hus på landet: byggandet av skruvtyp

Ganska intressant och originell ser ut som en spiraltrappa, som tar en hel del ledigt utrymme. Detta är en kompakt konstruktion som kan placeras även i ett litet område. Spiraltrappan kan gå från första våningen eller garage, vilket är mycket praktiskt. Den mest kända och vanligaste sättet för installation av spiraltrappor - en steg för steg strängarna steg på den centrala pelaren. Steg kan vara triangulärt eller trapetsformad.

Att bygga en spiraltrappa för att ta:

 • Stålrör,
 • Träribbor;
 • Svetsapparaten;
 • Hörn för steg;
 • fil;
 • Primer.

Skruvtyp stege i alla rum ser originalSkruvtyp stege i alla rum ser original

Röret kommer att fungera som ett centrum stolpe, därför måste dess längd helt överensstämmer med den befintliga avståndet mellan våningarna. För ökad stabilitet som krävs för att betongrör nära botten. För tillverkningsindustrin steg nödvändigt att använda mallarna gjorda av träribbor. De måste hålla ihop så att de bildar ett steg med de angivna parametrarna. Varje steg måste förankras i egna tillagade cylindrar, omsorgsfullt slipat, primas och målas.

Om det är nödvändigt, och för ökad bekvämlighet, kan en spiraltrappa ändras direkt konstruktion. Före montering permanent stege set timing struktur.

Vad kan vara den typ bygg

Om du har bestämt, gör trappan i ett privat hus, är det nödvändigt först att avgöra vad design bör vara.

Innan du börjar att utrusta stege, måste du tänka på dess utformningInnan du börjar att utrusta stege, måste du tänka på dess utformning

I synnerhet är det möjligt att skilja dessa typer av strukturer såsom:

 • På kosour;
 • Och rails;
 • Spiral.

De mest populära sadel trappor, eftersom de är lämpliga för olika områden och stilistiska beslut rum. En sådan anordning är mycket robust och garanterar säkerheten i sin verksamhet. Många föredrar att göra trappor och räcken, en funktion som anses vara det faktum att alla byggelement är fästa vid varandra med hjälp av speciella bultar och stift. Vid behov kan det vara mycket lätt att utföra reparation och helt demonteras.

Stege med sina händer på andra våningen (video)

För att göra en stege i ett privat hus på egen hand förmodligen det viktigaste att strikt följa alla regler och krav.

Detaljer: trappa till andra våningen med sina händer (foto exempel)

06076ab5c1c1fcorig12015041716939777411213-03-9473076212-10033001.243721720131110154243balyasiny-iz-dereva-svoimi-rukami-1b-IMG32ad1568c19b

Leave a Comment

Your email address will not be published.

38 − 33 =

Adblock
detector