Modern design: undertak i det inre – nwhistorycourse.org

The BlogUndertak - estetik, tillförlitlig och relativt billigt alternativ efterbehandling taket utrymme i husetUndertak - estetik, tillförlitlig och relativt billigt alternativ efterbehandling taket utrymmet i domeNedorogie tak - det fastnar, målning och, naturligtvis, släta. Men även den mest idealiska för genomförandet av budgeten arbete kan inte jämföras med möjligheter upphängningssystemet. Och Chrusjtjov och lägenheter i moderna byggnader, både bostäder och offentliga upphängningsanordningar som används idag - vacker, praktisk och modern.


Fördelar och nackdelar med undertak

Först viktigast av allt, vad du får är en helt platt, slät yta. Och detta är det grundläggande kravet och bestämma taket. Om reparationen görs kvalitativt behöver dekorlister inte snart, och den nya taket för att installera måste femton år.

Slutligen, dessa praktiska och dekorativa tak är lätta att rengöra. Och de är ett utmärkt akustisk och ljudisolering, vilket är mycket praktiskt i "tunnväggiga" hus, där varje granne nysning kan säga "välsigna dig."

En viktig detalj - dekorativa möjligheter tak. Praktiskt taget vilket ämne som helst blir en verklighet, som till exempel gipsskivor tak, kan tack vare materialets egenskaper ta någon form - eftersom den slutliga utformningen beror enbart på din fantasi.

Plasticitet innertak av gipsskivor ger en möjlighet att ge den önskade geometriska formenPlasticitet innertak av gipsskivor ger en möjlighet att ge den önskade geometriska formen

Ett undertak kan vara nästan alla fotoutskriftsmönster genom överföring till sin duk. Och utskriftskvaliteten, kommer ljusstyrkan på färgen inte bleknar med åren. Idag och färger svävande strukturer är imponerande, och texturen och hastigheten för uppförandet av några av dem.


Tja, minus dessa system kanske bara ett mål. Och det är inte att de är skadliga för hälsan. Kvalitets tak är inte längre skadliga syntetiska kläder som du bär. Nej, hur är det röda i fråga, det handlar om den "stöld av höjden." Sådant berövande av rummet mer än ett par centimeter är möjlig endast i ett rum med ett högt tak, särskilt när det handlar om flerskiktade strukturer.

Arter och utnämningen av undertak

Hängande eller undertak nu betraktas som en integrerad del av inte bara hem och lägenheter, men också kontor, handel hallar, kontorsbyggnader och så vidare. Och dessutom dekorativ funktion, ofta skapar goda akustik och ett gynnsamt mikroklimat i byggnaden.

Typer av moderna tak: • Gips eller gips;
 • kassetten;
 • glas;
 • SLR.

Var och en av tak typer har sina egna särdrag.

konstruktions~~POS=TRUNC

 • Gipsskivor tak. De består av plattor eller ark, som är mantlade med en metallram. Konstruktionen, i synnerhet om det inte är en nivå, har en avsevärd storlek, eftersom höjden på rummet bör vara stor. Men i tomrummet kan göras kommunikation - ledningar, ventilation, belysning, kommer det att dolda.
 • Coffered tak. Ibland kallas en raster tak, ibland - rack. Och även om kassetterna och rails varierar är principen om system liknande. Perforerade tak kassett är vanligare på kontoret, men det finns några alternativ som kommer att vara organisk titta på lägenheten.
 • Glas och spegel tak - Definitionen av samma kluster, precis den typ av material den andra. När det gäller operation, kan vi säga att spegeln och glas nära galvaniserat stål och aluminium.

Kassett tak är mycket vattenbeständiga, så att de är idealiska för rum med hög luftfuktighetKassett tak är mycket vattenbeständiga, så att de är idealiska för rum med hög luftfuktighet

Det är viktigt att i fallet med självläkande du köpt varan är certifierade enligt GOST.

Modul tak: hur man väljer

Modul taksystem - en high-tech och snabbt ihop ett system som kan dölja den ojämna grov tak, ledningar, ventilation, etc.

Konstruktionen består av en bärram till vilken de individuella takelementen kallade moduler redan är fixerad. Vid konstruktion, det finns särskilda galgar, som gör det möjligt att fästa ramen till basen taket. Eftersom längden av suspension kan vara olika, är det möjligt att tala om alla avstånd mellan den grova tak och modulära, som definierar den slutliga höjden av taket.

De viktigaste egenskaperna för den modulära taket

 • värmeisolering - varm luft i rummet upprätthålls, tjänar taket som en barriär för värmeläckage;
 • ljudisolering - tak kan fungera som en ljudbarriär;
 • reflekterande förmåga - göra taket lättare än väggarna, eftersom det reflekterar infallande ljus;
 • fuktbeständighet - olika motstånd mot alla extrema fuktighet och det är viktigt.

Undertak har en spegelreflekterande effekt som gör att du visuellt utöka rummet 2 gångerUndertak har en spegelreflekterande effekt som gör att du visuellt utöka rummet 2 gånger


Genom typer av modulära taken är rack, kassett och mesh. Rack taket samlas in från särskilda skenor (mycket populär tak Bard) kassett - av plattor som är placerade i profilerna och ytor av bikakan är metalloreshetki genom vilket det kommer att ses det inre utrymmet.

Undertak utan skarvar eller tyg

Denna spänn design som har blivit populär, särskilt under de senaste åren. Från taket av filmen tyget var en gång annorlunda precis utan sömmar. Idag har tillverkarna försökt, och är redan PVC tak och tyg kan vara sömlös. Emellertid bör det sägas att den maximala längden av tyg sömlös taket anses vara 5 m, och filmen - 5,5 m.

Installation sömlös tak skiljer sig inte från suturen.

Den ursprungliga taket dekor som inte kräver betydande materialkostnader som möjliggjorts genom vävnadssuspension konstruktionDen ursprungliga taket dekor som inte kräver betydande materialkostnader som möjliggjorts genom vävnadssuspension konstruktion

Tyg tak dessutom installeras snabbt och utan användning av en värmepistol. Bland bristerna hos mjukpappersbanoma endast som kan anropas under inverkan av det stora trycket av vatten vid översvämningar, banorna bryta ut hos fixeringsprofilen.


Vattentät Armstrong Tak

Tak vattenbeständiga paneler finns tillgängliga från Armstrong, och i tjugo år som produktionsvolymerna av dessa produkter har ökat avsevärt.

Dessa takplattor är gjorda av kalciumsilikathydrat och de är nästan idealiska för rum med temperaturskillnaden - denna mössa och en veranda, och ouppvärmda utrymmen.

Fördelarna med sådana tak är det faktum att de är lätta att rengöra och kan användas inomhus, där det finns en risk för skador på ytan.

Armstrong tak idag används:

 • På kontor och köpcentra;
 • Lokaler;
 • skolor;
 • sjukhus;
 • gym;
 • frisör;
 • pooler;
 • Produktionsanläggningar, etc.

Upphängningssystem som Upphängningssystem som "Armstrong" - den vanligaste varianten av efterbehandling taket utrymmet i kontor och försäljningslokaler

Eftersom mineralfibermaterial av vilket plattan har en hög densitet, Armstrong resistent mot vattenånga och klorånga helt ren.

Falsk takhöjd och att det påverkar

Det finns flera skäl, som kommer att påverka den slutliga höjden av taket.

Höjden beror på:

 • Belysningssystemet. Om taket spänning, krävs förresten, inteckningar. Dessa är plastringar med hål av en viss diameter. I varje fall är ett undertak sänks med åtminstone höjden av belysningsanordningshuset, beaktas, och tjockleken hos beläggningen.
 • Möbler. Det påverkar också höjden på taket, bör möblerna inte vara för hög. Och om du också göra ett nytt golv, blir detta faktum särskilt viktigt.
 • Uppvärmningen. Isoleringsskiktet, eller snarare dess installation, kräver utrymme. Isolering bör inte påverka huden.

Undertak påverkar utseendet på alla rum, så du behöver en mycket försiktig inställning till valet av färger av väggar och möbeldesignUndertak påverkar utseendet på alla rum, så du behöver en mycket försiktig inställning till valet av färger av väggar och möbeldesign

Också värt att notera är det faktum att taket kommer att förändra atmosfären i rummet. Ja, ändrar det något, men temperaturen och luftfuktigheten fortfarande lite swap. Och om du har ett litet rum, taket, och så var inte hög, är det möjligt att det kommer att vara brist på luft syndrom.

Var kan du använda taket

Lägenheten är nästan inget utrymme där det är möjligt att använda suspensionssystemet.

Döm själv:

 • sovrummet detta tak kommer att bli en utmärkt ljudisolering;
 • I vardagsrummet det kommer att bli och resonatorer och en viktig del av originalet av inomhusbelysning;
 • I köket och i badrummet kan du använda rack och modulära tak som inte är rädd för effekterna av vatten;
 • Och även på balkongen bra lösning kommer att rack tak - och det ser snyggt och monteras enkelt.

Särskilt värt att nämna gipsskivor tak med dem möjlighet att zonindelning rummet. Olika belysning eller användning av flera nivåer, kan du markera vardagsrummet, matplats, arbetsplats (om levande i linje med skåp), etc.

Sorter tak (video)

Undertak är en av symbolerna för tiden, om vi talar om inredningen. Det är inte det billigaste sättet att utforma taket, men kan inte tillskriva det giperzatratnym. Och de möjligheter de erbjuder utrymmena, stor - särskilt om du spelar nivåerna (Tiers), belysning, färg och konsistens.

Ha ett bra val!

Typer av undertak (Photo Interiör)

160250 ------25m2729m50cff28fb0da65b3c59bc50d7a029cd550m79m

Leave a Comment

Your email address will not be published.

96 − = 92

Adblock
detector