The BlogHoge kleefmiddelsamenstellingen ontworpen om een ​​betrouwbare en dichte verbinding van gipsplaten met verschillende basen biedenHoogwaardige lijmen zijn ontworpen om een ​​veilige en dichte verbinding met een verscheidenheid van gipsplaten osnovaniyamiGipsokarton is een zeer populair materiaal voor reparaties te bieden, en uiteindelijk zijn populariteit groeit. Echter, de installatie van gipsplaten gaat vaak gepaard met extra problemen en hoge materiaalkosten in verband met de exploitatie van het metalen profiel. Om dit probleem oplossen is ontworpen speciale lijm.


Lijm voor GCR: scope

Het hechtmiddel voor het bevestigen van gipsplaat is niet zeer gespecialiseerd materiaal.

Het kan een aantal andere taken uitvoeren:

 • Het installeren van de GCR;
 • Bevestigen van isolatie van minerale wol en gips gecombineerde panelen;
 • Werken geëxpandeerd polystyreen;
 • pazogrebnievyh platen installatie;
 • Het leggen van decoratieve tegels;
 • Decoratieve stenen met gips dergelijke vormstukken.

Voordat er in de wand van gipsplaat, dient het oppervlak te worden gereinigd van stof, uitlijnen en vacht primerVoordat er in de wand van gipsplaat, dient het oppervlak te worden gereinigd van stof, uitlijnen en vacht primer

Met een dergelijke multifunctionele oplossing maakt geen zorgen over de kwaliteit en duurzaamheid van de kleefstof koppeling gemaakt met stofsamenstelling GCR.


Maar we moeten begrijpen dat de lijm is alleen effectief bij het installeren van gipsplaten op beton, baksteen of cellenbeton basis.

Bovendien is de oppervlakte hoewel en mag niet perfect vlak zijn, maar wel de afwijking ten opzichte van het niveau van de volledige hoogte van de muur mag niet meer dan 3 cm. Als de muur meer hobbelig, dan moet je proberen zijn niveau een beetje, en daarna proberen om vast te houden gipsplaten vellen. En betere koppelmateriaal base eerst nodig om stof, gegrond verwijderen en gedroogd.

De optimale lijm voor gipsplaat: wat te kiezen

Lijm voor GCR dienen te worden gekozen op basis van het type kamer, het terrein, ervaren vakmensen die met hem zal werken, en, natuurlijk, de materiële middelen.

Gipslijm voor stickers Volma gipsplaten in vochtige ruimtesGipslijm voor stickers Volma gipsplaten in vochtige ruimtesOp dit moment zijn er verschillende opties voor de meest gangbare lijm voor gipsplaat:

 • Knauf Perlfix. Elke professional bekend zijn met dit merk, de samenstelling heeft een hoge waterbestendigheid, en is daarom ideaal voor de badkamer of keuken.
 • Polyurethaanlijm. Zeer geschikt voor het werken met GCR, economisch besteed, maar vereist de aanschaf van een speciale pistool op de correcte toepassing ervan.
 • Gipslijm Volma. Ideaal voor gebruik in vochtige ruimten, bovendien, het mengsel beschermt tegen de werking van micro-organismen.
 • Fugenfuller. Dit is eigenlijk een pleister, die een breed scala van toepassingen, ideaal voor het gebruik van dit middel voor het bevestigen van tegels op gipsplaat heeft.
 • Siliconenlijm. Het wordt ook wel kit en voornamelijk gebruikt voor de behandeling van scheuren en voegen in om het binnendringen van vocht te beschermen, zodat het is perfect voor het plakken behang en licht GCR.
 • Ceresit. Dit plakstrip is ook zeer geschikt, hoewel oorspronkelijk ontwikkeld voor de tegels.

Bij het kopen lijmmengsel is het noodzakelijk de vervaldatum te controleren en het substraat nodig om de instructies, omdat de lijm kan worden aangebracht en een punt en een continue laag.

Alle mengsels zijn geschikt voor specifieke soorten gebouwen hebben verschillende kosten en de duur van het drogen, zodat je nodig hebt om deze gegevens te overwegen bij het selecteren van de optimale variant.

Hoogwaardige lijm voor gipsplaat Knauf

Duitse merk Knauf is al lang bezet een vaste plaats in de markt van bouwmaterialen, deskundigen rekening houden met de reputatie van het bedrijf en de kwaliteit van haar producten, en daardoor vaak de voorkeur geven aan de bouw mengsels van deze specifieke fabrikant.

De zelfklevende producten vervaardigd door het Duitse bedrijf Knauf, hoge kwaliteit en minimale normen van het verbruik bij het werken met gips materialenDe zelfklevende producten vervaardigd door het Duitse bedrijf Knauf, hoge kwaliteit en minimale normen van het verbruik bij het werken met gips materialen

Het is vermeldenswaard een paar belangrijke punten die aangeven dat de fabrikant echt te vertrouwen:

 • Knauf produceert niet alleen lijm, maar zij zelf bladen van gipsplaten, en dus weet heel goed welke kwaliteiten een klevende oplossing zou moeten hebben;
 • Wanneer de reparatiewerkzaamheden is altijd beter om de voorkeur te geven aan de verschillende materialen van dezelfde fabrikant, maar Knauf mengsel uitstekend werk met een andere firma GCR productie;
 • Knauf biedt een garantie op hun producten op de juiste wijze behandeld en opgeslagen;
 • Een kleine pot life (ongeveer zes maanden) kunnen kopers altijd werken met verse oplossing van hoge kwaliteit.

Gezien deze feiten, is het eerlijk om de producten van dit merk op een van de hoogste kwaliteit en betrouwbaarheid te zetten. Ernstige Duitse bedrijf biedt producten voor grote reparaties.

Echter, kan de fabrikant niet instaan ​​voor hun goederen, die zijn geschonden houdbaarheid en bewaarcondities, waardoor deze gegevens nodig hebben om terug in de winkel alvorens te kopen.

De beste lijm voor gipsplaat Perlfiks

Bovenstaande lijst gepresenteerd slechts twee mengsels Perlfiks en Fugenfuller, produceerde een handelsmerk van Knauf. Echter, het Perlfiks is ideaal voor de installatie van de GCR.


Kenmerkend lijm Perlfiks zijn goede zelfklevende capaciteit en het ontbreken van schadelijke stoffen in de samenstellingKenmerkend lijm Perlfiks zijn goede zelfklevende capaciteit en het ontbreken van schadelijke stoffen in de samenstelling

Hier zijn de specificaties:

 • De kleefstof kan worden gebruikt bij een temperatuur 5-30 Co;
 • De meest betrouwbare optie voor bevestiging panelen - een lijmlaag dikte van 2 cm;
 • Het heeft een hoge weerstand tegen vocht, en dus beschikbaar voor gebruik in de badkamer, op het balkon of in de keuken;
 • Na bereiding van de oplossing en het droge mengsel moet binnen een uur worden gebruikt;
 • De lijm hardt volledig binnen een week na het aanbrengen bij normale kamertemperatuur, zonder sprongen en tocht;
 • Houdbaarheid van het droge mengsel in de gesloten verpakking is half;
 • Debiet was 5 kg / m2;
 • Het mengsel is klaar voor gebruik, die slechts verdunning met water;
 • De samenstelling is volkomen veilig voor de gezondheid.

Met de juiste voorbereiding en het gebruik van lijm resultaat na reparatie blijven permanent in de oorspronkelijke staat.

Door zijn goede prestaties en gebruiksgemak, de lijm Knauf Perlfiks is op dit moment de meest gebruikte middelen voor het verlijmen van gipskartonplaten. Voorts wordt het mengsel voldoende aantrekkelijke prijs, die het mogelijk maakt FCL ermee 4 keer goedkoper dan het gebruik van metalen profielen.

Hoe kan ik de lijm koken voor gipsplaat met hun handen

Voorbereiding van de lijm oplossing voor gipsplaat met hun handen is meestal niet een probleem als je de instructies volgen.


Voordat u begint met de voorbereiding van de lijm oplossing moet instrumenten te kopen, en lees de instructies op de achterzijde van de verpakkingVoordat u begint met de voorbereiding van de lijm oplossing moet instrumenten te kopen, en lees de instructies op de achterzijde van de verpakking

Meestal gewoon kopen kant-en-klare droge mix in de winkel, en dan meng het met water als volgt:

 • Neem de lege emmer en een derde vullen met schoon water;
 • Giet het mengsel in de bak te schuiven gedraaid;
 • Met de constructie van de menginrichting met een mondstuk met de laagste snelheid om de resulterende massa roeren;
 • Controleer de consistentie van de resulterende oplossing en, indien deze verschilt van de dikke room, vervolgens water of chemisch mengsel voeg voorzichtig weer en roer;
 • Het schrijven van massa voor 5 minuten staan;
 • Roer opnieuw de oplossing met een mixer en je bent klaar om te gaan.

Indien de instructie voor de bereiding van de oplossing op het etiket verschilt van de bovenbeschreven stappen is het noodzakelijk om in overeenstemming met de instructies.

Goed bereide oplossing in het algemeen geschikt voor gebruik binnen 30-40 minuten na de productie, dan is het mengsel dik en kan niet worden gebruikt zonder significante verslechtering van de eigenschappen.

Zorg ervoor dat u er rekening mee dat je nodig hebt om het mengsel giet het in het water, geen water te gieten in het mengsel te houden, anders wordt de resulterende massa zal bulten en het is niet geschikt voor reparatie.

Hoe de lijm voor gipsplaat (video) te kiezen

Gipsplaten lijm alleen is niet moeilijk, het is alleen belangrijk om de juiste afhankelijk van het type gerepareerd de kamer te kiezen en bereiden het kleefstofmengsel volgens de instructies. En het moet worden bedacht dat de hoogwaardige constructie materialen zijn de sleutel tot een mooie renovatie.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

83 − = 79