Leer hoe u een bonsai thuis te kweken – nwhistorycourse.org

The Blog



Groeiende bonsai - geen eenvoudige procedure. En dit is nog niet klaar voor een seizoen. Geduld en zorgvuldige zorg - dat is de sleutel tot succesGroeiende bonsai - geen eenvoudige procedure. En dit is nog niet klaar voor een seizoen. Geduld en zorgvuldige zorg - dat is de sleutel uspehaNachinayuschih tuinders afvragen hoe je een bonsai thuis te kweken. De taak is moeilijk in alle zintuigen. Ten eerste, de voorbereidende fase is tijdrovend. Ten tweede, de boom vereist speciale voorwaarden, of het creëren van een samenstelling zal niet werken. Dat is de reden waarom de uitvoering van een dergelijk zware werk kennis en geduld vereist.


Voorbereiding van de nodige instrumenten

Voor beginners zijn er speciale hulpmiddelen om zonder al te veel moeite om de kroon te vormen - tondeuse met een concave vorm. Met hun hulp te verwijderen overmaat schors en bladeren. Ze worden ook gebruikt om het uiterlijk van de takken vormen. Het tweede instrument - kniptang, schaar. Ze worden gebruikt om de groeven en dikke takken te verwijderen.

Professioneel zorgen voor de kleine boom zal nagelvijl helpen. Voor het kopen moet ervoor zorgen dat het blad lengte is 15 cm. Afronding van de lijst van de nodige instrumenten voor 2 scharen. Terwijl sommige hebben stompe uiteinden, de tweede - dun.

Afhankelijk van de ervaring in de teelt van sierbomen exemplaren van leven, zal uw arsenaal aan gereedschappen te verhogenAfhankelijk van de ervaring in de teelt van sierbomen exemplaren van leven, zal uw arsenaal aan gereedschappen te verhogen

Voordat u een boom te planten, is het raadzaam om ervoor te zorgen dat het volgende:


 • Gebruik een roestige of gebroken gereedschap niet kan worden;
 • Het is ongewenst om een ​​schaar of een nagelvijl die nodig slijpen gebruikt;
 • Als er geen gereedschap nodig is, is het beter om ze te kopen in een speciaalzaak.

Het kiezen van een bonsai zaden: tips voor beginners telers

Als gevolg van een gebrek aan gespecialiseerde kennis, veel van de zaden per postorder uit China. Ondanks enkele tekortkomingen, deze methode heeft een aantal voordelen. In de eerste plaats hebben we het over een breed bereik. Ten tweede zijn de planten zijn voorbereid. Dit betekent dat dankzij het werk van fokkers gestart met een variëteit, waarvan de omvang niet groter is dan de vereiste parameters.

Voor het planten, bonsai zaden aanbevolen voor lange weken in het water tank. Degenen die zal zwemmen aan de top, kunt u gooienVoor het planten, bonsai zaden aanbevolen voor lange weken in het water tank. Degenen die zal zwemmen aan de top, kunt u gooien

Er is deze manier van het produceren van zaad van een aantal negatieve aspecten. Ten eerste is er geen gelegenheid om deskundig advies te krijgen. Chinese winkels, bijvoorbeeld, is alleen bezig met de verkoop van Aliekspress. De beginnende tuinman zou moeilijk op hun eigen te begrijpen. Ten tweede worden de zaden per post bezorgd voor een lange tijd.



De juiste keuze van de planten

Als de burger is toch besloten om levering uit China bestelt, is het het beste om te controleren voordat het kopen van de bestaande beoordelingen. Tot op zekere hoogte, zal dit helpen voorkomen dat veel problemen.

Selecteer een van de volgende aanbevolen flora:

 • Decoratieve planten: azalea's of roos;
 • Naaldhout: grenen, traditioneel of blauwe spar;
 • Fruitgewassen: Japans appel, pruim, meidoorn en andere soorten;
 • Hardhout: wilg, slaapkamer eiken, essen, ficus.

Goed onderhoud van de zaden - de sleutel tot een lange levensduur van de flora van de wereldGoed onderhoud van de zaden - de sleutel tot een lange levensduur van de flora van de wereld

Niet iedereen weet dat de nodige zaden is gemakkelijk te kopen bij een speciaalzaak. Ja, jeneverbes en kersenpitten kost een beetje duurder, maar de cliënt zal het nodige advies te ontvangen. Ongeacht de gekozen methode van aankoop, is het sterk aanbevolen om kennis te maken met de eigenaardigheden van de zorg en de teelt van een bepaalde plant.

Hoe maak je bonsai thuis te kweken uit zaad: Tips voor beginners

Het begint met de selectie van aangename stijl. Hiervoor hebben we een foto van de afgewerkte formuleringen nodig. Zodra de foto's die geïnteresseerd zijn in zijn gevonden zijn, moeten ze worden afgedrukt op hoogwaardige printer. Het is belangrijk te onthouden dat het huis om een ​​identieke versie te maken, aangezien het in de foto, is het onmogelijk. Oosterse cultuur niet bieden tot 1-2 stijlen. Zoals in de aard of de viscositeit van elke unieke populier, dezelfde bonsai.

Hoe maak je een pot kiezen

De afmetingen van de kroon, de frequentie van snoeien, de groei - cijfers te onderzoeken beter vooraf. Hoe nauwkeuriger dit gebeurd is, hoe gemakkelijker het is om de pot oppakken. Hoewel de bonsaiboom wordt gekenmerkt door de geringe omvang van het wortelstelsel is nogal enorm.

De volgende aanbevelingen zal helpen om veel problemen te voorkomen:


 • Het is beter om een ​​iets grotere pot te nemen dan nodig is;
 • Oorspronkelijk was het een plek voor het zaad tot zeer veel zijn;
 • Transplantatie van een permanente pot gebeurt pas na 3 jaar;
 • Vormige maple of appel ongelijk, dus het is de moeite waard ze aandachtig te volgen;
 • Wanneer nodig, een gedeeltelijke snoeien van kleine takken.

De basisregel bij het kiezen van een pot voor bonsai - het moet worden ondiepDe basisregel bij het kiezen van een pot voor bonsai - het moet worden ondiep

Direct teelt vindt plaats in een kom gemaakt van natuurlijke kommen. Gebruik andere containers wordt afgeraden, omdat de zaden kan niet zomaar komen. In de gespecialiseerde winkelketen is gemakkelijk te kommen van elke vorm of design. De uiteindelijke keuze is aan de koper.

Bonsai: Zorg thuis

Omdat de aanplant van bomen de minimaal vereiste hoeveelheid licht en voedingsstoffen moeten krijgen. Voor meer informatie over hoe de zorg professioneel te maken, gemakkelijk te thematische video te leren. Zoals eerder vermeld, elke boom heeft zijn eigen kenmerken. Dat is de reden waarom je nodig hebt om video's of instructies te bekijken over een bepaald representatief is voor de wereld van de flora.

Onmiddellijk na de landing rijkelijk moet worden bewaterd bodem. Men mag niet vergeten dat Carmona hield niet van een overmatige hoeveelheid vocht. Accurate informatie over hoeveel vocht voor specifieke zaden nodig is, informeren de andere kant van de zak met de zaden.

De eerste paar dagen na het planten tot een betere samenstelling te groeien in licht en enigszins koeleDe eerste paar dagen na het planten tot een betere samenstelling te groeien in licht en enigszins koele


De volgende procedure is als volgt:

 • Niet aanbevolen in een pot met een mix van verschillende soorten te maken;
 • De eerste zes maanden van de plant is zeer gevoelig, dus de tijd om het te beschermen tegen oververhitting en overmatige koeling;
 • Pas Podocarpus of andere miniatuur decoratieve bloem aan de open lucht moet geleidelijk worden;
 • De maximale tijd die buitenshuis - 65 minuten;
 • In het beginstadium meer dan een bepaald bedrag wordt afgeraden, anders wordt de boom zal sterven of bloemen.

Uit de mond van sommige tuinders, hoor je over de noodzaak om eerst buiten ontkiemen zaden. De reden hiervoor is de zorg voor de plant. Men gelooft dat in dit geval, de bonsai groeit beter en zijn minder te reageren op veranderingen in de omgeving. Deze aanbevelingen lijken heel plausibel, maar een waarschuwing om het te doen, is nog steeds noodzakelijk. Om te zaaien, zodat u kunt niet in alle gevallen. We hebben het over bonsai kan weerstaan ​​op jonge leeftijd een verhoogde belasting. Bijvoorbeeld, tea tree in deze lijst niet inbegrepen, en de eik en andere coniferen - inbegrepen.

Professioneel advies: hoe een bonsai kweken thuis (video)

Maak thuis bonsai - stelt niet eenvoudig. De juiste keuze van zaad, grondbewerking en directe podsaki vergt een goede voorbereiding en geduld. Wat hulp in deze kwestie zal een thematische materialen die magazines te drukken over tuinieren. Men moet niet opgeven bezoek aan masterclasses. Hier kunt u altijd vragen stellen.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

20 − = 18

Adblock
detector