Lär dig att korsa stygn: diagram, bilder – nwhistorycourse.org

The BlogI avsaknad av erfarenhet är bäst att börja med enkla kretsar, som visar de enkla geometriska former eller elementI avsaknad av erfarenhet är bäst att börja med enkla kretsar, där geometriska former avbildas eller enkla inslag av många modern kreativ tjej och inte bara ge sin preferens för olika typer av hantverk. En av de vanligaste hobbies är broderi. Det finns olika typer av broderi. Detta inkluderar broderi stygn, sy och halv-cross (kallad gobelenovskim sömnad), band, chenille, siden, guld (dvs. guld broderi används trådar, pärlor), Richelieu broderi (Detta brutna broderi), broderi Orlovsky samtalslistan, Izon. Särskilt populära korsstygn. Det är också ett stort antal arter, beroende på det material som används i processen för att skapa bilder.


Vad är korsstygn

Broderi kors - en typ av hantverk, som är en bild av ett speciellt mönster på tyget som bär namnet "duk", med en nål och tråd. Nålen kan vara en konventionell och specialiserad, garn - en viss typ av sytråd vanligt och kan även användas en mängd ull tråd - det beror på storleken divisionerna på duken. Broderi har sina rötter i det avlägsna förflutna. Historien om många kulturer fångade ett omnämnande av de broderade mönster på kläder, husgeråd på obduktions överkast, etc. Broderi används också som en talisman.

Den standarduppsättning kommer att omfatta:

 • broderi instruktion;
 • duk;
 • Schema broderi;
 • tråd;
 • Valda specialister på harmoni med varandra nyanser av olika färger;
 • Vissa satser har också inbäddad en speciell nål för broderi.

För nybörjare är det bäst att använda vinyl duk, eftersom dess hårda kanter och hörn inte bryterFör nybörjare är det bäst att använda vinyl duk, eftersom dess hårda kanter och hörn inte bryter

Dessutom för närvarande, den berörda personen bilder och diagram broderi dem kan hittas på Internet, utan kostnad, men här om du behöver en god förståelse av systemen och kunna plocka upp organiskt under det valda bildtråd för broderi.


Special tandtråd, beroende på tillverkare har sin egen specifika nummer eller namn som representerar en viss nyans av vilken färg som helst.

Till exempel kan en sådan beteckning tyckas 06,337 eller ord, såsom marinen. Dessutom tandtråd och dividerat med produktionsbolagen, till exempel, kupol, Gamma, etc. Du måste också veta att den mycket broderi kan förekomma både i färg och i rader. Om en man broderar efter färg, betyder det att han tar tråden av samma färg på duken och broderar enligt schemat alla de platser som nämns i enlighet med färg. I större utsträckning på detta sätt är redan duktiga embroiderers. Passage genom raderna av broderi - ett sätt önskvärd för nybörjare. Med denna metod för operation, sys hela utvalt sortiment av full använda alla färger trådarna som är inblandade i den här serien, även om vissa färg används bara för att på korset.

korsstygns Bilder: system för nybörjare

Den som vill lära sig detta hantverk, som korsstygn, kommer det att bli nödvändigt att börja någonstans. Det finns särskilda system för nybörjare. Få människor vågar börja med de första stegen i den stora bilden med ett stort antal begagnade färger och deras nyanser. För första gången kan du få ut och gå vilse i systemet, är det möjligt att blanda färger och sedan har alla lösa och börja arbeta från början. Och någon kan förstå processen med broderi, korsstygn det - inte för honom. Det är därför det är bäst att börja träna med bilddiagram för nybörjare.

I allmänhet är dessa små ritningar med diagram: 1. Sådana system är enkla och små storlekar;
 2. Bilder vanligtvis kombinera 4 till 6 färger;
 3. Alla kretsar är indelade i rutor med en sida på 10 korsningar.

Det rekommenderas att börja brodera på den sida där de flesta korsningar av samma färgDet rekommenderas att börja brodera på den sida där de flesta korsningar av samma färg

Nybörjare skapare uppmuntras också att klippa och duk, som kommer att genomföras av själva målningen. Samtidigt, i butiker, som specialiserar sig på verk, inklusive broderier, du kan hitta en speciell beskrivning av ett system av bilden som skrivs ut på den. I detta fall kommer broderi passera direkt under detta system. En sådan duk med ett färgschema är ett slags schablon.

Om systemet är separat, är det bäst att välja behärska konsten att broderiordningen konstruerad i form av färgade rutor, där varje färg fyrkant motsvarar färgen av vissa trådar, dvs om layouten av symbolerna som visas i röd ruta, därefter bland uppsättningen trådar är röd hank / ligament, och så vidare, respektive.

Var också noga med att titta på video, kan du titta på när skickliga hantverkare utbyta erfarenheter och kunskap med nybörjare brokig. Dessa lärdomar kommer att vara en bra hjälpreda för att lära sig konsten att broderi kors.

broderi system för nybörjare till viss del överlappar systemen för barns kreativitet.

Den ursprungliga korsstygn: baby bilder

På grund av det faktum att fler barn tittar på sin favorit mammor, farmödrar, systrar, lätt broderi och korsstygn i synnerhet genom att kräva att de har lärt sig att brodera också. Naturligtvis är det svårt att övertyga ett barn att sitta brodera en del av helheten, en mängd antika ruinerna av ikoner eller delta i broderi. Nej, i själva verket barn behöver en helt annan inställning och ställ in den barnbilder. Det vill säga, bör välja dessa ritningar som gillar ett barn.

För nybörjare är det nödvändigt att undvika långa broaches på fel sidaFör nybörjare är det nödvändigt att undvika långa broaches på fel sida

Bland bilderna och diagram för broderi, avsedda för barns kreativitet, populära motiv är:

 1. Stiliserade fantasitecken vilda och tama djur, om Nalle Puh, Tiger, Puss in Boots, etc.
 2. Alla roliga bilder enkelt, upplyftande barn.
 3. Tecken tecknad: Disney prinsessor, Smeshariki, Fixiki, älvor, Machinarium, etc.
 4. Äldre barn och mer erfarna kan erbjuda små delar av någon av landskap, djur, inte längre stiliserade, vackra älvor är lite komplicerat: att öka i storlek och består av flera nyanser av färger. Dessutom kan barn måste försöka skapa ett litet broderi på sjalar, dekorera sina kläder.
 5. I tonåren, kan vi redan erbjuda broderi föreställande mänskliga känslor: glädje man och leende, en sorglig bild och tår, etc.

Litet broderi på barnkläder se snygg, äter mer när barnet själv kommer att göra en dekoration på din skjorta eller blus, konstaterade han genast att delar av den gamla tråkiga garderob blev just intressant. De är roliga för barnet.


Det inledande skedet av räknade inlägg: bilder med system

Scheman kan färgas, det är bekvämt för barn och nybörjare skaparna av skönhet, men kan också vara svart och vitt. Om en bild med systemet görs i svart och vitt, som krävs för att demontera färgen är mycket svårt för broderi. Därför, för sådana monofoniska system vi utvecklat en serie av symboler.

Det kan vara:

 • Olika fästing;
 • diamanter;
 • tå;
 • Pilar, och så vidare.

Det måste praktiseras i systemen, där en sträng av en färg användsDet måste praktiseras i systemen, där en sträng av en färg används

Alla dessa symboler in i rutan. Varje sådan kvadrat markerad med ett kryss i diagrammet visar en speciell färg eller kombination av färger.


Svart och vitt system är bäst lämpade för personer med erfarenhet av broderier, av den enkla anledningen att den mindre legend är lätt att bli förvirrad och brodera av produkterna med fel färg ska vara.

Förutom allt detta, kan bilden för broderi inte bara färgade, men även enfärgat. Det vill säga, kommer hela bilden utföras i en färg. För att göra detta kan vara nästan vad som helst, från populär vid den tidpunkt då kvinnliga profil de dekorativa mönster i stil med medeltiden: den heraldiska lilja, lejon, kronor.

Små bilder till korsstygn

Bilder och diagram för broderi kan hittas inte bara stora och komplexa, som kan användas som en bild, som kan hängas på väggen och beundra, det kan vara små och medelstora målningar, som också kommer att finna sin tillämpning i inredning, och för dekoration hushållsartiklar.

Brodera måste vara i bra ljus - helst bör du använda en skrivbordslampaBrodera måste vara i bra ljus - helst bör du använda en skrivbordslampa

Små bilder för broderi är väl lämpade för dem som just har börjat sin väg i konsten att broderier, och för dem som väljer att dekorera ditt hem eller kläder, för att göra det mer exklusiva. När allt kommer med handbroderad kläder inte bara vara det enda sättet, men också kommer att fånga uppmärksamheten hos andra.

Användningen av korsstygn i utformningen av kläder

Istället för att köpa kläder från designers, är det möjligt att sy och brodera på det något mönster eller en bild, till exempel, en fjäril, en blomma, en båt eller något annat, och därmed dekorera. Det är mycket populärt bland fashionistas blusar som har broderade manschetter eller kragar.

Hur man kan börja brodera schema (video)

Förr i tiden, vår mormor och mormorsmödrar själva komma med alla mönster, till exempel för dekoration fälgar produkter för fest kragen på halsen, manschetter. Nu kan modern needle välja sin favorit uppsättning av broderi specialiserad butiks och börja skapa.

Scheman för korsstygn (bild)

0352c1a98118c8orig01544816c345a78orig0b88f374d0370orig011002f533bc4cf17eca4d8b50344115f2c05f889407cc5e46e4b6e6dcd4aa5cc317852849899b101aaa9376053aba4b0865

Leave a Comment

Your email address will not be published.

93 − = 91

Adblock
detector