Lämplig kombination av färger och taket väggen 7 av intressanta alternativ – nwhistorycourse.org

The BlogMed rätt spel färgomformning något utrymmeMed rätt färg förvandla något spel prostranstvoInterer alla rum beror i grunden på utformningen av väggar, tak och golv. När en harmonisk enande av alla tre komponenter för att skapa en komplett sammansättning av rummet utrymme. Den viktigaste uppgiften, som omedelbart uppstår under reparationsarbeten - för att bestämma färgpalett av rummet. 


Den harmoniska färgen på tak och väggar golv: matchande regler

Visuellt uppfattas största mängden information. Därför färgerna som dominerar rummet, har en direkt inverkan på staten och stämningen i den person som befinner sig i detta rum för en lång tid.

Att tänka på när man bestämmer färgpaletten:

 • Naturligt ljus i rummet;
 • Nivå och layout av artificiellt ljus;
 • takhöjd;
 • Funktionalitet och syftet med lokaler;
 • Layouten av rummet.

Komfort och kvalitet av utrymmet beror på färg harmoni väggar, tak och golvKomfort och kvalitet av utrymmet beror på färg harmoni väggar, tak och golv

Tre metoder för sammansatta kombinationer:


 1. Kontrast utföringsform;
 2. Plain utföringsform;
 3. Alternativ i stil med gradienten.

Den mest populära kombinationen består av kontrasterande mörkt golv och ljusa väggar och tak ljus. När monokromatiska kombinationer vägg, golv och tak i rummet i en färg, men i olika färger med olika mättnad.

I kombination monofoniska sammansättning rekommenderas att använda möbler, välj det för ett par nyanser ljusare eller mörkare än golvet.

gradient metod involverar en gradvis ökning i storleks vektorn. I samband med färgkombinationer utrymme gradient metod är följande: öka färgmättnaden från botten och uppåt eller omvänt.

Färgskalan i rummet görs med hänsyn till egenskaperna hos rymden, rummet funktionalitet, regler kombinatorik. Om rummet har en hög kvalitetsinställningar, behöver den inte färgkorrigering, då färgmatchning utförs endast på grund av sin egen fantasi och smak.Om väggarna är gula, ett tak välja: den bästa kombinationen

Välj en kombination av väggar och tak kan vara foto och självständigt med hjälp av specialfärger av programmen. För detta måste vi förstå de allmänna reglerna för sammansättning.

Viktiga rekommendationer:

 • Om rummet är ett fönster mot norr eller väst, väggar och tak i ett rum, är det önskvärt att kombinera med ljusa och varma färger. Till exempel, orange och gula nyanser.
 • Om fönstret i söderläge, kan en kombination av väggar och tak i ett rum utföras i kalla toner. Till exempel, turkos, blå, grön sammansättning med inslag av svalka.
 • För en typisk lägenhet, där standard takhöjden inte passar många, är taket mycket ljusare väggar, i motsats till golvet.
 • Tvärtom är obekväm takhöjd slagna mörkare taket i förhållande till väggarna.

Den gula färgen anses vara den mest varma och ljusa färgpalett, som lätt kan användas i kombination med andra interiörfärgerDen gula färgen anses vara den mest varma och ljusa färgpalett, som lätt kan användas i kombination med andra interiörfärger

Baserat på reglerna, gul interiör hjälp om rummet är stängt med träd eller en betydande del av dagen är i skuggan. På grund av egenskaperna hos färgen gula väggar lägga till utrymmet ljus och värme.

Populär kombination av tak med gula väggar:

 1. Vitt tak + gula väggar. Den mest lönsamma kombinationen som löser flera problem på en gång: ökad rymd och ljus. Ser bra ut i badrummet, barnkammaren, kök.
 2. Blå tak + gula väggar. Mycket modigt beslut som simulerar himlen och solen. Denna Interiören är önskvärt att späda ut den vita färgen och att noggrant välja ton och mättnad, i synnerhet blå att bli mer dämpad.
 3. Brun tak + gula väggar. Denna kombination ser bra, eftersom choklad nyanser är liknande i tonen med gula, så harmon betonar kontrasten. Brown taket i fyrfärg passar höga utrymmen.

Fet kombination: grön tak, gula väggar

En sådan sammansättning är populärt i modern inredning, särskilt för barnens rum och kök. Till rummet inte ser trotsig - en brokig, måste man välja klokt nyanser som gult och grönt.

Kombinationen av gula och gröna färger i inredningen anses vara en av de bästaKombinationen av gula och gröna färger i inredningen anses vara en av de bästa


Gradering av gul har en mängd olika populära färger, som består av:

 • Krämig färg;
 • sand;
 • beige;
 • elfenben;
 • Tea steg;
 • Nyanser av champagne;
 • Vanilla.

När den gula väggar och gröna tak, kan du använda gradientmetoden: ljus vaniljtoner i golv, väggar färgen champagne och pistasch tak.

Om taket är vit, kommer en färg på väggarna vara det bästa

Vitt tak täcker är klassisk. Detta är den mest flexibla lösningen, som inte kan gå förlorad.

Vit bär dessa egenskaper:


 1. renlighet;
 2. klarhet;
 3. Friskhet.
 4. Neutralitet samtidigt styrka.

Vitt tak är relevant för alla rum, men ger störst nytta för små rum. Inget bättre har ännu inte kommit upp för en låg utrymme som vitt tak beläggning. Den största fördelen med vitt är att det inte kommer att förstöra hur allt kombination med andra färger.

Vit design kombinerat med trä, med ljusa tillbehör, och även med antikviteter, så möjligheterna är oändliga, och det inre av relevant i praktiskt taget alla miljöerVit design kombinerat med trä, med ljusa tillbehör, och även med antikviteter, så möjligheterna är oändliga, och det inre av relevant i praktiskt taget alla miljöer

Vid neutralt vitt rum, där väggar och tak är gjorda i den här färgen anses det ganska extravagant. Denna inre alternativet är typisk skandinavisk stil norsk design i hi-tech.

Fördelarna med kombinationen av vita väggar och vitt tak:

 • Ytterligare belysning (hög procentsats av reflekterat ljus);
 • En visuell utvidgning av området i rummet;
 • Mångsidighet för alla typer av möbler;
 • Möjligheten att använda en ljus inredning i stora mängder;
 • Psykologisk känsla av frihet och lätthet.

Moderna material för dekoration av väggar och tak tillåta användning av stora mängder vit färg i det inre, utan rädsla för sin ogenomförbarhet.

Kombinationen, upplyftande: gröna väggar och vitt tak

Green har det högsta antalet positiva associationer. Detta är livet och naturen, och ädelstenar. Den magnifika färger belyser det stora antalet färger som kan matchas till det inre av varje, beroende på uppgiften.

En win-win alternativ - att kombinera olika nyanser av grönt väggar och vitt takEn win-win alternativ - att kombinera olika nyanser av grönt väggar och vitt tak

Grön Graduation består av:

 1. smaragd;
 2. ljusgrön;
 3. oliv;
 4. Tall, etc.

Dessutom kommer detta att ge de inre styling och komforttillbehör. Dessa kan vara föremål tillverkade av trä, svart glänsande möbler eller vice versa, krom delar.

En djärv idé: den röda tak och väggar

Samma färg i det här fallet suddar korsningen av väggar och tak. Ofta samtidigt njuta av den glansiga ytan för att ansluta reflexions spelet. Den här metoden är avsedd att expandera i rummet. För att göra detta, använd ljusa färger. Visar dock praxis att experimentet inte ska vara rädd.

Måla väggar och tak i en färg - ett sätt att visuellt förändra utrymmetMåla väggar och tak i en färg - ett sätt att visuellt förändra utrymmet

Endast måla väggarna i rött, kan du redan lägga rikedom och karaktär av showen.

De mest populära röda nyans 2015 och 2016., som används i utformningen av kläder och hem ansåg färgen på Marsala.

Australian designer D. Judd gick framåt och skapade ett hus där väggarna och taket är utformad i rött. Huset, som ligger i Victoria, kallas «Hus». Förutom de röda väggarna och taket i det inre av villan är involverad australiska svarta möbler, som det viktigaste elementet i dekoration. Hela huset ger en semester atmosfär.

Välj färg kombination av tak och väggar (video)

Färgerna på de frågor utöver professionell rådgivning värd att lyssna på dina känslor och önskningar. Du kan alltid dubbelkolla själv i konst redaktörer och bildbearbetningsprogram. Och även om det fanns en tanke att kombinera ologiskt, vid första anblicken, förmodligen, någon i världen, denna idé har redan framgångsrikt genomförts.

Exempel på kombinationer av färger av tak och väggar (interiör foto)

2211-1024x827bild-195.740zv-24fmfmin1färg 4-1024x683-1024x682buibild-281.373bild-195.403färg 2-1024x683

Leave a Comment

Your email address will not be published.

48 − = 38

Adblock
detector