Lackerade trappor: regler och rekommendationer – nwhistorycourse.org

The BlogEn av de stora nackdelarna med träprodukter - är bräcklighet, så det är viktigt att behandla dem ordentligt före användningEn av de stora nackdelarna med träprodukter - är bräcklighet, så det är viktigt innan du använder dem på rätt sätt obrabotatPokraska - en viktig process som kommer att bidra till att återuppliva den gamla trappan, ge ny fulländning, liksom en lång tid för att förlänga dess livslängd. För att kunna utföra målningen ska kunna välja medel för att färga och vård av materialet. Förhindra röta och förbättra kvaliteten på trä trappor yta med hjälp av speciella formuleringar och perfekt för lackfärg.


Nail stege: typer och skillnader

I byggvaruhus sträcker spik från trä trappor är enorm. Välj rätt verktyg är ibland svårt mitt i denna mångfald. För att inte gå vilse i butiken och inte spendera pengar för ingenting ombeds att förstå sorter av lacker, fördelar och nackdelar med varje.

För att avsevärt öka livslängden på trätrappor, måste du plocka upp högkvalitativa färgmaterialFör att avsevärt öka livslängden på trätrappor, måste du plocka upp högkvalitativa färgmaterial

Alla färger har olika förmågor, omfattning och sammansättning, så du måste välja de medel individuellt för varje enskilt fall.

Olika typer av färger och deras grundläggande egenskaper:

 • alkohol - lätt att applicera, efter torkning, de är mycket motståndskraftiga mot skador. Sådana medel måste appliceras i flera lager. Deras huvudsakliga nackdel - låg vattenbeständighet.
 • alkyd - efter applicering av bildade hårda, transparent film på ytan. Alkyd lack är inte rädd för vatten exponering och är idealisk för användning både för inrikes och utomhus trappor.
 • olja - har låg motståndskraft mot externa faktorer, så de är bäst för invändig målning. Efter torkning av sådana beläggningar för att bilda på ytan av det föremål som skall beläggas fast skikt med en gulaktig nyans.
 • akryl - ge träet en viss färg.
 • nitrocellulosa - torkar snabbt, används i lokalerna.
 • polyester - efter torkning för att bilda en tät, fast film som behöver behandling polish. Resistent mot vatten och andra influenser.
 • polyuretan - har en hög kostnad på grund av styrka, hållbarhet och miljövänlighet.
 • epoxi - är resistenta mot inverkan av alkali, vatten och mekaniska skador.
 • polyuretan - har en hög kostnad på grund av utmärkt styrka, hållbarhet och miljövänlighet.
 • olja - Miljövänlig, göras på grundval av vax som är perfekt absorberas lätt att applicera den inte luktar otäckt. Och har också bakteriedödande olja och vattenavvisande efter torkning är särskilt styrka och hållbarhet.

Genom korrekt valda lack beroende resistans och färgkvalitet samt bevarande av materialet.


De täckta trätrappor till gatan

Eftersom trädet är mycket mottagliga för påverkan av klimatförhållanden, måste vården av trappan av detta material vara lämplig. Förändringar i temperatur och fuktighet är särskilt stark inverkan på tillståndet av trädet, vilket får den att svälla mot fukt, röta eller smulas sönder.

Trappa, lackad, inte bara skyddas från de negativa effekterna av miljön, men också har en mer tilltalande utseendeTrappa, lackad, inte bara skyddas från de negativa effekterna av miljön, men också har en mer tilltalande utseende

Om stegen monteras på utsidan, började falla sönder under påverkan av väderförhållanden, är det möjligt att åter täcka ytan lack. Detta gör det möjligt att ge det ett perfekt utseende och för att undvika ytterligare skador.

Stages färgning trä trappan i huset: • Behandla den gamla beläggningen, murslev eller slipa hårtork konstruktion;
 • Vi städar yta sandpapper,
 • Applicera impregneringsprocessen trä från röta och andra skador;
 • Lackerade eller målade trätrappa.

För utomhus trappor är bättre att ta alkyd lacker eller vattenbaserade. Även trä steg kan beläggas med en speciell färg. Den skyddande beläggning ska uppdateras med jämna mellanrum: behandling och lack.

trä trappor behandling: tillämpning av impregnerings

För att säkerställa ett långsiktigt bevarande av trä trappor på gatan eller i hemmet, bör den behandlas glas impregnering. Detta verktyg hjälper att framhäva trästrukturen och öka dess motstånd mot effekterna av mekanisk skada och ogynnsamma väderförhållanden.

För att bevara den naturliga skönheten av trä och ger en viss stigning är det nödvändigt att använda dekorativa impregneringFör att bevara den naturliga skönheten av trä och ger en viss stigning är det nödvändigt att använda dekorativa impregnering

På grund av sin sammansättning, inte impregneringen inte skapa en film på ytan av materialet, flytande konsistens av dessa medel möjliggör en bra blöt in i träet.

Impregneringsområde är mycket brett, de skiljer sig i sammansättning och egenskaper. Det ofta används i blötläggning vatten, nitrocellulosa och organisk grund.

Impregnering är indelade i kategorier beroende på syftet:

 • Som ett skydd mot röta på grund av de antifungala medel i kompositionen organet.
 • Som ett försvar mot uppkomsten av insekter i materialet.
 • Eftersom flamskyddsmedlet för inredningsarbete på grundval av salt. Sådan impregnering materialet hämmar delvis inflammation.
 • Att förbereda ytan för målning finish, en lack konsumtionsbesparingar eller blå, likformig fördelning av det slutliga verktyget.
 • För färgning de inre ytorna. Färgämnen i sammansättningen av en sådan impregnering ger trä färg och anpassa strukturen i materialet.

Det finns också impregnering, som har flera möten och utföra två eller flera funktioner.

Att välja färg för trätrappor gjorda av furu

Det bästa materialet för tillverkning av trappor - trä av furu. Hur det innebär att måla eller lack för att maximera lång tid för att behålla effekten av nyhet?


Barr träd har en högre stanna kvar, att det är nödvändigt att tänka på vid val av material för träBarr träd har en högre stanna kvar, att det är nödvändigt att tänka på vid val av material för trä

Alla delar av tall trappor i behov av målning på olika sätt i enlighet med deras syfte och funktion.

 trappelement och lämpliga medel till dem som skall målas:

 • Arbetsyta steg målade emalj och lacker baserade på alkyd.
 • Ytan av de steg, genom vilka gå, behöver en solid lackskikt. Den har hög hållbarhet polyuretan parkett lacker, som är idealiska för målning yta.
 • För räcken och dekorativa detaljer i furu kan användas alkyd- och nitrocellulosa lacker.

Eftersom fibrerna har en förbättrad hartsartade tall och fickor, måste stegen av detta material förbehandlas med en lösning av terpentin eller aceton. Du kan sedan utföra spackel, slipning och målning.

Parkett lack för trappor: målning funktioner och fördelar

Parkettlack för målning trappor bör ha skyddande och dekorativa kvaliteter. Val av lack i enlighet med den förväntade belastningen på golvet. Ju fler personer i rummet är, desto starkare och mer tillförlitliga som ska beläggas.


Vid målning med lack träd glöm inte att följa grundläggande säkerhetsreglerVid målning med lack träd glöm inte att följa grundläggande säkerhetsregler

Följande typer av lack för parkett passar bäst:

 • vattenfri - baserat på alkydhartser inte påverkas av fuktighet och temperaturskillnader;
 • vattenlösliga - Vattenbaserade, den har en hög nivå av vänlighet och säkerhet miljö. Denna lack förhindrar lukt. Det bör tillämpas på grundfärgen.
 • Syra-härdbara - högt motstånd är olika används för byggnader med en tung last på en parkettytan.

Det är viktigt att komma ihåg att arbeta med lacker iaktta vissa försiktighetsåtgärder: Använd skyddsutrustning som andningsskydd och handskar. Det bör också vara god ventilation under drift.

Mycket bra recensioner har tyska parkettlack, som har utmärkt styrka och hållbarhet.

Hur man täcka med lack trappor i huset: reglerna omfattar val

Målade trappan inomhus oförbätterliga producera ett intryck på gäster och ägare av huset, så det är viktigt att välja rätt verktyg för målning. Det bör inte bara betona skönhet och status i hemmet, men också på ett tillförlitligt sätt skydda säkerheten för trädet.

Med rätt skötsel och vård av en trätrappa kommer att tjäna dig i många årMed rätt skötsel och vård av en trätrappa kommer att tjäna dig i många år

Mångfalden och kvaliteten på virket påverkar avsevärt valet av täcka för trappor i huset.

Regler för valet att täcka trappan i huset:

 • Matt lack är bättre att använda på fältet, särskilt mottaglig för slitage, eftersom det, radera, lämnar inga rester.
 • Stair ek, avenbok, ask och bambu önskvärt att välja klarlacker. Detta måste göras för att belysa den naturliga textur Dereviny.
 • Tillämpa fläck för att ge träet en viss färg, det är bättre att prova på en liten volym av ytan innan måla hela trappan. Detta för att undvika överdriven skuggning material.

Hur man gör det rätt: täcka trappor lack (video)

När du väljer en lack för trappor i huset bör vara uppmärksamma på medlen för öppenhet. Om Dereviny har brister, är det bättre att välja en ogenomskinlig lack, med dess behov som skall tillämpas 2 lager. I det här fallet är det viktigt att inte glömma standard trä färg process: rengöring, fyllningar och priming. bör välja klarlacker, som kommer att betona skönhet och adeln för dyrt material.

Målat trä trappor (foto exempel) 

aaa83600015-1024x76812023095f08cba319bd4c7296b89db2fcd699f3f772jpgsrz198414878522050120000jpgsrz157026310918388

Leave a Comment

Your email address will not be published.

− 1 = 6

Adblock
detector