Korrekt produktion av trappor på en metallram: 2 arter – nwhistorycourse.org

The BlogMetallram för trappan har bra prestanda och lång livslängdMetallram för trappan har bra prestanda och lång livslängd, beroende på egenskaper hos byggnaden, inredning och ägarna vill, trappor kan vara av olika typer och former av yttre transformer, kombinerad fast. Om vilken typ av ram trappan för att välja, liksom installation av funktioner, läs vidare.


Trappor till andra våningen på en metallram

Du kan dela stegen enligt de kriterier: material, funktion, isolering och beklädnad av byggnader, arbetssätt, design och så vidare. Men en av de mest pålitliga och mångsidiga stege ram beaktas med järn ram. Denna typ av trappor är köparen oerhört stort utbud av ramar, och förmågan att förändra och skapa en stege (t.ex. vinkel), med hänsyn till absolut alla parametrar i den övergripande inredning. 

Garnera med en stege på en metallskelett genom att använda en smidda räckeselementenGarnera med en stege på en metallskelett genom att använda en smidda räckeselementen

Dessa är de mest populära typer av "skelett" av trappor som:

 1. De klarar höga belastningar, temperaturförändringar, fukt och även naturkatastrofer.
 2. De är inte scrapie, enkel installation med zabezhnymi steg.
 3. Priset är helt acceptabelt.

Med tyska fästen och träffade. profil, mobilisera utländska foto- och videomaterial som används i beräkningen av Compass programmet, för att skapa ritningarna kan vara i ett hus på landet med sina händer för att skapa ett mästerverk, ojämförlig till något annat.


Stege på en metallram

Märkligt nog, men de vanligaste typerna av skelett är bara två varianter.

De är:

 • stängt;
 • Öppna.

Stängt - ligger bakom trappan och paneler, så det är inte synliga svetsar, så billigare metallelement kan användas. Kuggstänger är en kanal, som också utför funktionen av fästelement som förbinder stativet.Stege på en metallram konstruerad för att tåla tunga vikterStege på en metallram konstruerad för att tåla tunga vikter

Ett stöd för metallhörn sticker steg, och beroende på tjocklek beror stadier styrka och därmed livslängd stegen själv.

Öppen -Detta vy av metallramen före kostsam, eftersom metallen är belägen utanför, också ganska komplicerad operation, eftersom det är nödvändigt att arbeta med en metallplåt. I det öppna "skelett" av stegen inte är en kanal, är yttre stöd produceras i form av en "stege".

Det finns en öppen ram med en stringers (bärare balkstruktur med en kam i toppen, vilka är inställda steg, kan FÖRHYDA deras dekoration), däri den ovan beskrivna element är monterade på mellansteget, som visuellt fäster stege lätthet och luftighet. Det finns också ramar med två stringers där de är belägna på kanterna av stegen. Basen av trappan, en viktig del av hela strukturen, eftersom den monterade stadium.

Typer av trappor på metall

Basen är ansvarig för styrkan i hela stege och förhållningssätt till hans val bör vara noga.

Det finns flera typer av underrede trappor:

 • En trä bas;
 • Metal.

Bra lösning är att använda en metallram i kombination med trä trim trappaBra lösning är att använda en metallram i kombination med trä trim trappa

De fäst trä steg uppträder vid basen av strängen, är dvs steg införs i en speciell lucka och säkras med lim eller steg som är monterade på de särskilda skårorna placerade på den övre delen kosoura.


Det bör noteras att trä bas föreskrivs att scenen också kommer att göras av trä. Men stängsel och exteriör dekoration element kan vara tillverkade av andra material.

Metall genom metallegenskaper, utforma starkare och mer hållbar trä. Det finns många varianter av trappor med en metallbas, men de mest populära är trappan med stegen av ek eller bok. I alla allmänna utrymmen och i hemmen av ett stort antal människor, uppsättning av stentrappor, eftersom det är den mest hållbara, men dyra material.

Prefabricerad metallram stege

Det finns tillfällen när lokalerna är redan installerade golv och gjorde en partiell finish, därför att fastställa normal stege omöjligt. Då monteringsramen - en väg ut ur situationen. Den består av prefabricerade delar, vilka är fästa vid varandra.

De mest populära versionerna av prefabricerade trappor är:

 • Vid de centrala stringers, gås-stepping;
 • En spiraltrappa, två kosour,
 • Landslaget i trapporna till gatan.

Om du inte har erfarenhet av montering av stegen, rekommenderas att vända sig till proffs som kommer att utföra arbetet snabbt och kvalitativtOm du inte har erfarenhet av montering av stegen, rekommenderas att vända sig till proffs som kommer att utföra arbetet snabbt och kvalitativt


Fundam enligt stege är nödvändigt, på grund av den stora vikten av stegen och i kraft av böljande jord, vilket kan leda till förstörelse och deformation av stegen. Emellertid kan förstörelsen av grunden bero på underminering av jorden eller byggnadsverk i närheten av byggnaden.

Stiftelser gör ofta djupt eller under jorden fryser, eller strax under matjord eller på annat sätt melkozaglublennye. För det första slaget av fundament används tjocka gjutjärn eller stålrör som infogas i specialgjorda väl. I melkozaglublennyh använder speciella fästsystem för att fästa stegen i ett fast läge. Men på vintern för uppfrysning stege kommer att deformeras. Också glöm inte om isolering av trätrappor delar i kontakt med stiftelsen de behöver för att skydda tätskikt.

Sammanfattningsvis bara en enkel regel, kan du lägga till, stegen bör, först och främst, säkra och tillförlitliga, och först därefter - vacker. Om stegen börjar i mitten av hallen, redan från ingången till önskvärdheten av upprättande av ett stort fönster innan du fortsätter till andra våningen i en vacker lock.

Placering av fönster beror på placeringen av de allra trappor, till exempel om den är gjord i ett hörn av huset, då följaktligen måste göras i huset hörnet av fönstret.

utformning av trappor med järnstomme

Stege i privata hem, trots sin grundläggande funktion, härkomst och stigning, olika mängd prestanda, både i design och form och utseende. trappa tillverkningsteknik väljs beroende på ägaren av huset har. Olika typer av trappor kan vara i närvaro av en liten byggnad erfarenhet, även för att göra sina egna, och gäller inte för produktion i alla företag för tillverkning av trappor.

Trappor med järnstomme passar väl in i interiören, avrättades i modern stil eller högteknologiskaTrappor med järnstomme passar väl in i interiören, avrättades i modern stil eller högteknologiska

För oberoende produktion, ska utföra följande steg:

 1. Ska ta fotografier av trappor och sedan välja det mest intressanta alternativet som optimalt matchar utformningen av huset. Det kan göra det själv med hjälp av bilder och diagram.
 2. Göra trappor kan också göras baserat på fotografier och olika prover, till exempel, det kan ordnas, som i den klassiska designen och dekorera som något ovanligt. Till exempel kan räcken och ståndare drapera tyget.
 3. Dessutom kan man transformera stegen, att ha anordnad under eller inuti liten sluten garderob med olika förvaringssystem, varvid det är möjligt att slå så att kläderna kommer att vara en del av hela stegen dekor.

Du kan rita en stege och en annan, ännu viktigare, för att matcha designen design och inredning av korridoren och även utformningen av den första och andra våningen.

Det är intressant att se alternativ sådana dekorationer som glaset trappa räcke och vackra metall gjutning produkter, som används för att dekorera trappor.

Optimala bredden och produktion av trappor på en metallram

För att bestämma de optimala dimensioner trappor, måste beaktas för vad det är speciellt utformad för att vara där för henne att flytta saker totalt, hur många människor som bor i huset, och så vidare. D. Det bör också komma ihåg exakt var i huset kommer att installeras stege. Om till exempel en stege installerad längs väggarna, och huset är hem för ett fåtal personer, då är det nog stegar bredd 80-90 cm. Men om standard trappa som leder till andra våningen, bör det vara en bredd på cirka 100 cm. Men maximum bredden på trappan i ett privat hem är 150 cm.

Bredden på stegen bör vara sådan att på den kan lätt missar varje person 2Bredden på stegen bör vara sådan att på den kan lätt missar varje person 2

Detta möjliggör enkel överföring vid behov totala belastningen på det:

 1. Om spiraltrappa, kan dess bredd variera från 60 cm, förutsatt att den spelar en hjälp roll och används till exempel i köket för nedstigning i källaren av produkter. Och om det är beläget i byggnaden och användas för att lyfta den andra våningen, bör dess bredd vara minst 80 cm.
 2. Om stegen används som en vind eller i källaren för nedstigning och används sällan kan dispenseras sådana trappor i bredd 50-60 cm.

Att använda stegen på gården (hopfällbar eller hjälp), är det tillräckligt bredd på 55-60 cm, viktigast av allt, att den är stabil och motstå vikten av en person, en, och två, om så är nödvändigt.

Sådana stegar på en konstruktion enkel och behöver inte göra dem några regler SNIP (Ryssland och CIS). Om en trappa husbonden inte vill göra själv, kan han köpa den med hjälp av annons individer eller köpa den i specialbutiker. Det vore bättre att utforska online video läraren "Hans rukamilesnitsa Maderm" att leva för att bestämma parametrarna.

Att plätering på metall trappor

För att placera en stege som något ovanligt och intressant, bör du titta på en rad olika projekt, exempel på att det på grundval av deras do-or hans eller bara kopiera. Till exempel, kan användas som dekoration på väggen tapeter, eller olika typer av applikationer. Du kan längs väggen nära trapporna för att hänga bilder.

För att täcka en metallram stege är perfekt laminatFör att täcka en metallram stege är perfekt laminat

Om du vill göra reparationer, sedan efter det är också möjligt att arrangera en ursprungliga trappan och enkelt:

 1. Väggarna nära trappan kan ordnas strukturerad gips eller mosaik, steg själva kan dekoreras med färgad applikation. Du kan dekorera ett staket trappor duk, färg, färgade glasmålningar, etc.
 2. Om registreringen av trappan kommer en hake, trots exemplen bör du kontakta experter på att dekorera befälhavaren kommer att berätta det bästa alternativet.

Vilken typ av design alternativ kommer att visa mest fördelaktiga, kan du bara ta reda på efter trial and error-metoden. Men det finns vissa undantag i utformningen av trappan.

Hur FÖRHYDA stegen på metallen (video)

Prefab stora trappan, som regel inte kräver någon speciell behandling som de själva är heminredning. Och andra typer av stegar, till exempel, yttre, tvärtom kräver ytterligare bearbetning.

Utformning av trappor på en metallram (fotoexempel)

12e47e5cda97f4611-12353e34ad1181d4007123230261589w640h640feb037be59a15501200

Leave a Comment

Your email address will not be published.

39 − = 34

Adblock
detector